Secco: Transfer Klose zależy od decyzji Trezegueta
- SZAGI
- Juventino
Dla Juventusu najlepszą sytuacją byłoby pozostanie Davida. Jak jest w formie to jest nie do zatrzymania, poza tym świetnie się rozumie z Księciem Turynu:D Taki atak wzmocniony młodym Palladino i ewentualnie Bojinovem pozwala oczekiwać udanego powrotu do Serie A.
Ale polski akcent w Juve kusi...
Obydwaj mają podobny instynkt strzelecki, są tak samo łakomi na bramki, ale Klose jest chyba bardziej kreatywny od Trezeguet. Trudno rozstrzygnąć który jest lepszy. Zwłaszcza, że nie wiemy na dobrą sprawę czy Miroslav sie dopasuje do włoskiej ligii. Wiele zawdzięczamy Trezege za te kilka lat spędzone w Turynie, ale rzeczywiście jak będzie chciał odejść, zmienić środowisko, to najbliższe lato będzie ku temu najlepszą okazją. Jest podatny na kontuzje, więc przyszłość jest niepewna, nie chcę mówić, że to może być ostatnia szansa na korzystne sprzedania Francuza, bo wiele jego bramek wciąż tkwi w mojej pamięci. Ale róznie bywa.... nie takie gwiazdy się sprzedawało, i na ich miejsce przychodzili wartościowi zawodnicy. Ale jeśli już doszłoby do takiej sytuacji, Klose jest jedną z najlepszych alternatyw. Fakt, mógłby być to ktoś młodszy, ale po eksperymentach z Ibrahimovicem wolę sprawdzonego Klose. :] Prawdę mówiąc przydałoby się trochę świeżości w składzie.
Ale polski akcent w Juve kusi...
Obydwaj mają podobny instynkt strzelecki, są tak samo łakomi na bramki, ale Klose jest chyba bardziej kreatywny od Trezeguet. Trudno rozstrzygnąć który jest lepszy. Zwłaszcza, że nie wiemy na dobrą sprawę czy Miroslav sie dopasuje do włoskiej ligii. Wiele zawdzięczamy Trezege za te kilka lat spędzone w Turynie, ale rzeczywiście jak będzie chciał odejść, zmienić środowisko, to najbliższe lato będzie ku temu najlepszą okazją. Jest podatny na kontuzje, więc przyszłość jest niepewna, nie chcę mówić, że to może być ostatnia szansa na korzystne sprzedania Francuza, bo wiele jego bramek wciąż tkwi w mojej pamięci. Ale róznie bywa.... nie takie gwiazdy się sprzedawało, i na ich miejsce przychodzili wartościowi zawodnicy. Ale jeśli już doszłoby do takiej sytuacji, Klose jest jedną z najlepszych alternatyw. Fakt, mógłby być to ktoś młodszy, ale po eksperymentach z Ibrahimovicem wolę sprawdzonego Klose. :] Prawdę mówiąc przydałoby się trochę świeżości w składzie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co jak co,ale Klose zdecydowanie ustępuje umiejętnościami Treze i nie zgodzę się z żadnymi kontrargumentami.Trezegol to zawodnik,który jak mało kto na świecie ma fenomenalny strzał głową.Poza tym sądzę,że spośród wszystkich piłkarzy najlepiej potrafi się znaleźć w polu karnym.Ma piłkarskiego nosa.Tak w ogóle wyraził już ponoć chęć pozostania w klubie.
- Wonki
- Juventino
Zgoda, Treze ma fenomenalny strzał głową. Ale tego samego nie można odmówić Klose po tym, co pokazał na Mundialu :idea:
Temat o Klose już był i tam się wypowiedziałem o nim. I to samo napiszę tutaj: Klose w Juve TYLKO jeśli Treze odejdzie. Dobrze, że transfer Klosego zarząd uzależnia od decyzji Treze. Są to zawodnicy na podobnym poziomie, choć Klose może dokłada jeszcze niezły drybling. Myślę, że jest w stanie z powodzeniem zastąpić nam zasłużonego i kochanego Davida, jeśli ten nie zdecyduje się zostać.
Temat o Klose już był i tam się wypowiedziałem o nim. I to samo napiszę tutaj: Klose w Juve TYLKO jeśli Treze odejdzie. Dobrze, że transfer Klosego zarząd uzależnia od decyzji Treze. Są to zawodnicy na podobnym poziomie, choć Klose może dokłada jeszcze niezły drybling. Myślę, że jest w stanie z powodzeniem zastąpić nam zasłużonego i kochanego Davida, jeśli ten nie zdecyduje się zostać.
A skąd wiesz ?? 8)Tak w ogóle wyraził już ponoć chęć pozostania w klubie.
- MrWlodek
- Juventino
Wierzę że David zostanie i o Klose wszyscy zapomną... David to wielka firma od wielu lat i miejmy nadzieję ze ta "wielka firma" stanie się jeszcze bardziej potężniejsza gdy zostanie do końca w Juve. Ja w to wierzę.

- DamKam
- Juventino
Trezeguet albo Klose
Naprawde bardzo, ale to bardzo ciezki wybor
Z jednej strony lubie i szanuje Davida, ale z drugiej trudno nie zauwazyc, iz niestety najlepsze lata ma juz za soba. Natomiast Klose wydaje sie byc w pelni formy. Strzela bramki jak na zawolanie, zarowno dla rep. Niemiec jak i dla Werderu
Poza tym jest mlodszy, co oczywiscie jest korzyscia wybiegajaca w przyszlosc. Co do tego, czy pasowalby do ligi Wloskiej, to ciezko powiedziec. Ale nalezy wierzyc, ze tak. I jakby nie bylo, ma on Polskie korzenie, co niewatpliwie dodaje smaczku Polskim Juventinim
Jestem bardzo ciekaw, co zadecyduje Treze i jaka bedzie ewentualna przyszlosc Miro. Cos mi mowi, ze moze dojsc do tej "wymiany"... ale zobaczymy 

- Ifrit23
- Juventino
Widzę, że podzieliło się na "tak niech przejdzie" i na "nie niechcemy go"
Ja osobiście staje po tej drugiej stronie z 3 powodów. Lubię Treze. Nie lubię Klose. Po prostu uważam, że Treze jest lepszy.

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
- Venomik
- Juventino
Rozbawiła mnie wypowiedź z poprzedniej strony, że Treze to napastnik kompletny 
Bez urazy, ale ktoś nie rozumie co to znaczy słowo: 'kompletny'.
Napastik kompletny posiada wsyzstkie cechy przydatne napastnikowi: instynk strzelecki, gre głową, ustawianie się na boisku. Ale także: drybling, umiejętność zastawiania się i podania do partnerów...
Treze na pewno dryblerem nie jest. Jest snajperem. A najper to z założenia nie jest napastnik kompletny
Wracając do toczacej się kwestii.
Nie mogę teraz odpowiedzieć na to pytanie. Zależy jak szybko będziemy budować silną drużynę. Jeśli z graczy środka pola zakupimy tylko (powiedzmy) Mascherano to wolałbym, by Klose przyszedł do nas.
Nedved swoje lata już ma, nie możemy bardzo na niego liczyć. Dwójka defensywnych pomocników w środku + Camor na drugim skrzydle. Dodając do tego Alexa, na którego też co mecz nie możemy liczyć - wychodzi jasno, że Treze nie będzie miał tylu sytuacji co niegdyś. On potrzebuje piłek, bo sam z siebie brakmi nie wywalczy - do tego potrzebna silna linia pomocy.
Dlatego w takiej sytuacji zdecydowanie wolałbym Klose, któremy można podać piłkę w środku akcji (nie tylko na końcu) liczac, że pociągnie grę trochę do przodu.
Natomiast jeśli kupimy dobrego ofensywnego pomocnika + zmiennika dla Nedveda to wolałbym jednak Treze, który już swoją wartość udowodnił.
Pozostaje jeszcze jednak jedna kwestia - cena. Jeśli na sprzedaży Treze i kupnie Klose zarobimy w granicach 10-15 mln Euro to byłbym za wymianą. Pomogłoby nam to uzupełnić trochę linię obrony, a wolę mieć równy zespół, niż luki na niektórych pozycjach.

Napastik kompletny posiada wsyzstkie cechy przydatne napastnikowi: instynk strzelecki, gre głową, ustawianie się na boisku. Ale także: drybling, umiejętność zastawiania się i podania do partnerów...
Treze na pewno dryblerem nie jest. Jest snajperem. A najper to z założenia nie jest napastnik kompletny

Wracając do toczacej się kwestii.
Nie mogę teraz odpowiedzieć na to pytanie. Zależy jak szybko będziemy budować silną drużynę. Jeśli z graczy środka pola zakupimy tylko (powiedzmy) Mascherano to wolałbym, by Klose przyszedł do nas.
Nedved swoje lata już ma, nie możemy bardzo na niego liczyć. Dwójka defensywnych pomocników w środku + Camor na drugim skrzydle. Dodając do tego Alexa, na którego też co mecz nie możemy liczyć - wychodzi jasno, że Treze nie będzie miał tylu sytuacji co niegdyś. On potrzebuje piłek, bo sam z siebie brakmi nie wywalczy - do tego potrzebna silna linia pomocy.
Dlatego w takiej sytuacji zdecydowanie wolałbym Klose, któremy można podać piłkę w środku akcji (nie tylko na końcu) liczac, że pociągnie grę trochę do przodu.
Natomiast jeśli kupimy dobrego ofensywnego pomocnika + zmiennika dla Nedveda to wolałbym jednak Treze, który już swoją wartość udowodnił.
Pozostaje jeszcze jednak jedna kwestia - cena. Jeśli na sprzedaży Treze i kupnie Klose zarobimy w granicach 10-15 mln Euro to byłbym za wymianą. Pomogłoby nam to uzupełnić trochę linię obrony, a wolę mieć równy zespół, niż luki na niektórych pozycjach.
Dirty mind
- Supersonic
- Juventino
Bardzo słusznie!Venomik pisze:Rozbawiła mnie wypowiedź z poprzedniej strony, że Treze to napastnik kompletny
Treze na pewno dryblerem nie jest. Jest snajperem. A snajper to z założenia nie jest napastnik kompletny![]()
Trezeguet nigdy nie zagrałby tak jak Klose ze Szwecją. ( asysta przy golu Podolskiego). To właśnie Klose jest napastnikiem bardziej kompletnym niż Treze. To jest takie 9 i pół - jeszcze nie tak dawno podobnie grał ( gra
Dlaczego Treze jest lepszym piłkarzem niż Miruś? Z racji tego że strzela mniej goli w klubie ( ost. dwa sezony) , czy z racji tego, że notorycznie zawodzi w Les Blues?? Można Mirka nie lubić, ale umiejętności mu zarzucić nie można. To nie jest piłkarz - zagadka. To gwiazda europejskiego formatu, czy się to komuś podoba czy nie...

Żeby nie było: Uwielbiam Trezegola!! Zostań z nami!!
- KieLoN
- Juventino
Kreatywny Klose stanowiłby świetne uzupełnienie dla łasego na bramki Trezegola, dlatego chciałbym ich widzieć obydwu w przedniej formacji juve i Alexa jako jokera w miejsce Niemca. Ogolnie trzeba jeszcze rozważyć sytuacje czy Francuzowi bardzo zalezy na pozostaniu w juve, bo jeśli ma grać na pół gwizdka i do tego łapać co chwila kontuzje to ja wole go pożegnać, gdyż w tym momencie możemy jeszcze cokolwiek na nim zarobić. a kasa jakby nie patrzeć bardzo sie przyda podczas letniego mercato.
- Kryształ
- Juventino
Coż trudno się niezgodzić. Wiadomo wielu fanów zaraz będzie rzucać nieprzyjemnymi hasłami jakimi to my jesteśmy kibicami że woleli byśmy Klose od boskiego Davida. Fakt...David jest w Turynie od ładnych paru lat i wszyscy go już poznali zawdzięczają mu bardzo wiele i ja temu nie mam zamiaru przeczyć bo zawsze będe go darzył wielkim szacunkiem za to co dla nas zrobił, za to że nie odszedł w trudnej chwili gdy zdegradowano Juventus. Natomiast musimy patrzeć w przyszłość, która nie będzie kolorowa. Jeżeli jest szansa pozyskania Klose po dobre (bo niezbyt wygórowanej cenie) i sprzedazy Davida do Lyonu za spore pieniądze to myśle ze zarząd bedzie to bardzo dlugo i konkretnie rozważał. Tak jak napisał Venomik jeżeli na wymianie tych zawodników Klose - Juve, Treze - Lyon mamy zarobić w granicach 10-12 mln to uważam że było by to bardzo rozsądne posunięcie.Venomik pisze:Pozostaje jeszcze jednak jedna kwestia - cena. Jeśli na sprzedaży Treze i kupnie Klose zarobimy w granicach 10-15 mln Euro to byłbym za wymianą. Pomogłoby nam to uzupełnić trochę linię obrony, a wolę mieć równy zespół, niż luki na niektórych pozycjach.
- krop
- Juventino
Czym? ile Mirek strzelil goli w Bundeslidze a ile treze w Serie A? biorac pod uwage ze Serie A jest owiele mocniejsza niz Bundesliga. End of topic ;]stara_dama pisze:Ja go lubie i chciałbym żeby założył koszulkę Bianconerich. Coś Ci się nie podoba? Może to, że jest niemcem? Powiedz mi czym Klose ustępuje Treze oczywiście nie ujmując niczego Davidowi?! żal...Tata pisze:Treze to swoj facet, a kto lubi Klose i chcialby zeby ten zawodnik zalozyl koszulke Bianconerich
- krop
- Juventino
hehe mysle ze serie B wcale nie jest slabsze niz bundesliga ;] sam widzisz jakie mamy problemy...Venomik pisze:Nie chcę Ciebie zmartwić, ale w ostatnim sezonie Klose strzelił więcej bramek w swojej lidze
W tym sezonie również sporo strzela - 10 bramek ma na koncie.
I to grając w słabsym zespole