Sędzia pomógł Juventusowi - Żenujący artykuł
- cziro
- Juventino
We Włoszech znowu odżyły dyskusje związane ze skandalem korupcyjnym. We wtorek zwycięstwo w rozgrywkach Serie B odniósł bowiem zdegradowany karnie Juventus Turyn, a walnie przyczynił się do tego arbiter spotkania.
"Stara Dama" wygrała 1:0 - jak piszą Włosi to najczęściej spotykany wynik Juventusu w tych rozgrywkach.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że przy jedynej bramce w tym meczu arbiter najpierw nie zauważył, że przed strzałem w opanowaniu piłki Marcelo Zalayeta pomógł sobie obiema rękami, a później, choć ewidentnie widać to w powtórkach telewizyjnych, piłka nie przekroczyła linii bramkowej - arbiter uznał gola.
Nie wiadomo jednak, czy tego dnia arbiter nie był zbyt dobrze dysponowany, czy mamy znowu do czynienia z kolejnym skandalem.
W piątek wieczorem "Juve" zremisowało przez własną publicznością z Arezzo 2:2. "Stara Dama" straciła tym samym pierwsze punkty przed własną publicznością, choć jeszcze na 10 minut przed końcem spotkania prowadziła 2:0 po golach Davida Trezeguet i Raffaela Palladina. Juventus stracił też prowadzenie w ligowej tabeli.
źródło: http://sport.onet.pl/74318,1248685,1455 ... omosc.html
Jak to przeczytałem to aż się zapieniłem. Autor tego badziewia bo trudno nazwać to rzetelnym artykułem, musi mieć niesamowity tupet. Samo pytanie "czy mamy do czynienia z kolejnym skandalem" jest po prostu nie do przyjęcia. Czy już zawsze na wieki każda pomyłka na naszą korzyść będzie uznawana za znamiono korupcji? Czemu ten cudowny onet nie napisał o 5 meczach absencji Nedveda? W dodatku nie potrafią odmienić nazwiska - Palladino.
Teraz już się nie dziwie, że kibice w Polsce mieli tylko jeden poglad na Calciopoli, z tak "rzetelnym" dziennikarstwem po prostu inaczej byc nie może.
"Stara Dama" wygrała 1:0 - jak piszą Włosi to najczęściej spotykany wynik Juventusu w tych rozgrywkach.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że przy jedynej bramce w tym meczu arbiter najpierw nie zauważył, że przed strzałem w opanowaniu piłki Marcelo Zalayeta pomógł sobie obiema rękami, a później, choć ewidentnie widać to w powtórkach telewizyjnych, piłka nie przekroczyła linii bramkowej - arbiter uznał gola.
Nie wiadomo jednak, czy tego dnia arbiter nie był zbyt dobrze dysponowany, czy mamy znowu do czynienia z kolejnym skandalem.
W piątek wieczorem "Juve" zremisowało przez własną publicznością z Arezzo 2:2. "Stara Dama" straciła tym samym pierwsze punkty przed własną publicznością, choć jeszcze na 10 minut przed końcem spotkania prowadziła 2:0 po golach Davida Trezeguet i Raffaela Palladina. Juventus stracił też prowadzenie w ligowej tabeli.
źródło: http://sport.onet.pl/74318,1248685,1455 ... omosc.html
Jak to przeczytałem to aż się zapieniłem. Autor tego badziewia bo trudno nazwać to rzetelnym artykułem, musi mieć niesamowity tupet. Samo pytanie "czy mamy do czynienia z kolejnym skandalem" jest po prostu nie do przyjęcia. Czy już zawsze na wieki każda pomyłka na naszą korzyść będzie uznawana za znamiono korupcji? Czemu ten cudowny onet nie napisał o 5 meczach absencji Nedveda? W dodatku nie potrafią odmienić nazwiska - Palladino.
Teraz już się nie dziwie, że kibice w Polsce mieli tylko jeden poglad na Calciopoli, z tak "rzetelnym" dziennikarstwem po prostu inaczej byc nie może.

- piotrek147
- Juventino
Według mnie ten artykuł jest równie żenujący jak cały onet. Informację i newsy przeczytane na onecie już od dłuższego czasu traktuję z dystansem.Według mnie nie powinno się pisać o żadnych aferach dopóki nie zostaną one potwierdzone. Taki artykuł szkodzi dobremu imieniu klubu. Sądzę, że JP tak samo jak w przypadku "Piłki Nożnej" powinno prosić o przeprosiny i sprostowanie.
P.S.: Dopisze jeszcze, że idąc wedle teorii tego "dziennikarza" afera korupcyjna była także w półfinale LM Chelsea - Liverpool. Wtedy też nie było do końca wiadomo czy bramka była czy nie.
P.S.: Dopisze jeszcze, że idąc wedle teorii tego "dziennikarza" afera korupcyjna była także w półfinale LM Chelsea - Liverpool. Wtedy też nie było do końca wiadomo czy bramka była czy nie.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2006, 15:44 przez piotrek147, łącznie zmieniany 1 raz.
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- Cube - fan Juve
- Juventino
Dokładnie. To po prostu śmieszne, że jakiś pseudo-dziennikarz kreuje poglądy na temat Juve.
Później czytają to tzw. dzieci neostrady... I na forach/stronach o Juve popisują się swoją "wiedzą"... Nawet nie chce mi się dalej na tym tematem wywodzić, na te oszczerstwa reaguję tylko i wyłącznie śmiechem 

- KINIEK
- Juventino
Nie no to już jest po prostu.. ehh brak słów, nóż w kieszeni się otwiera jak czyta się takie rzeczy, jak można być takim imbecylem żeby coś takiego wymyślić, w jednym meczu na 17 sędzia pomógł no to ewidentnie znaczy, że jest przez nas kupiony. BA to jest bardziej niż pewne, trzeba do sądu podać Juve, bo korupcja nadal się szerzy.
- Paulo
- Juventino
No niestety ta sytuacja powtarza się w polskich mediach, nie tylko w onecie, nagminnie. Prawdą jest to, że ograniczony dostęp do włoskiej piłki w Polsce powoduje takie ograniczone wywody i reportaże na temat Calcio. Z pewnością dziennikarz który pisał ten artykuł nawet nie widział jednego meczu Serie B w tym sezonie w całości. Druga sprawa to, że zawsze co złego to Juve, a wszystkie błędy przeciwko nam nie są zauważane. Wszyscy chcą zrobić z Juventusu złodzieji, bandytów, krymanalistów itp. Jak sędziowie co kolejkę mylą się na korzyść "wielkiej" Barcy to nikt o tym nie pisze, bo pomyłki są częścią gry i kosmicznego futbolu który przyćmiewa sędziom obraz gry i tego, że Barca też często oszukuje. Ale najważniejsze, że jak sędzia się pomyli na korzyść Juve to od razu afera i skandal korupcyjny. Tak jak ktoś napisał, potem taki obraz wypaczony jest wzorem dla dzieci neostrady i naszego, w dużej części, ciemnego społeczeństwa.
- Simi
- Qualità Juventino
Dziwne bo jak np Interowi sprzyjają sedziowie to nie ma nic tylko mowia ze sedzia poprostu nie zauwazyl ale jak Juventusowi uznali bramke,i zostal nie podyktowany karny (dla Bologny) to zawsze jest o tym glosno i zawsze sedzia musial zobaczyc heh sadze ze to są zwyczajne glupoty wkurzaja juz mnie troche ale to pikus ;|
To tylko moja opinia 8)
EDIT :
A co do dotknięc dwoma rękoma,ja widzialem jak piłka dotkneła jego posladkow

To tylko moja opinia 8)
EDIT :
A co do dotknięc dwoma rękoma,ja widzialem jak piłka dotkneła jego posladkow

Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2006, 17:51 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nick
- Juventino
i tak zawsze będziemy kozłem odiarnym zawsze to na nas będą zwalac swoje przegrane inni... w tej aferze poszkodowani jeswtesmy tylko MY! a reszta?
pamiętam jak pod koniec ubiegłego stulecia głośno było o korupcji w piłce hiszpańskiej ... !! pozdr
pamiętam jak pod koniec ubiegłego stulecia głośno było o korupcji w piłce hiszpańskiej ... !! pozdr
Forza la Juve !
- Mr Cezary
- Juventino
Nie ma się co bulwersować. Przecież z góry wiadome było, że po takim skandalu, każda pomyłka sędziego na naszą korzyść, będzie odbierana, jako kolejne przekupstwo arbitra. Mnie to wcale nie zdziwiło, a jak ktoś już wcześniej napisał, onet uważam za niespełniony, komercyjny portal, któremu daleko jest do gazeta.pl, czy wp.pl.
- -Lucas-
- Juventino
O tym jaka panuje opinia w Polsce na temat Juve i ogolnie całej Serie A wiem juz od dawna ale prawda jest że...

...gdyby Juventus wygrywał swoje spotkania w większych stosunkach bramkowych na pewno nie byłoby takiego gadaniamakaveli999 pisze: "Stara Dama" wygrała 1:0 - jak piszą Włosi to najczęściej spotykany wynik Juventusu w tych rozgrywkach.

- Kamil_on
- Juventino
Nie przejmujcie sie. Teraz jak za kazdym razem Juve zdobedzie kontrowersyjna bramke beda mowic o korupcji . Ta wiadomosc z onetu jest bezsennsowana gdyz nasz zarzad musialby byc kompletnymi kretynami zeby znowu dawac lapowki i to w 2 lidze .
- wloski
- Juventino
To wtedy by pisali, że jest faworyzacja Starej Damy, że tak wysoko wygrywają. Tyle wam powiem chłopoki, że ani tak, ani tak dobrze... Nie ma co się wszystkim przejmować, ciągle będą krzywo patrzeć! Niedawno złapano piłkarza Milanu na dopingu... pewnie za niedługo go przywrócą do gry, bo Sylwek Berlusconi wtrąci dupeczkę swoją i pozamiatane będzie. Im ciągle szczęscie dopisuje, tylko nam się noga podwija... dobrze, że "nasza zebra" ma ich, aż cztery, za niedlugo staniemy na nogi-Lucas- pisze:O tym jaka panuje opinia w Polsce na temat Juve i ogolnie całej Serie A wiem juz od dawna ale prawda jest że......gdyby Juventus wygrywał swoje spotkania w większych stosunkach bramkowych na pewno nie byłoby takiego gadaniamakaveli999 pisze: "Stara Dama" wygrała 1:0 - jak piszą Włosi to najczęściej spotykany wynik Juventusu w tych rozgrywkach.
Pozdrawiam.
- nookie
- Juventino
Masz rację...poza tym fakt faktem, że bramka była kontrowersyjna...nie to żebym popierał ten artykuł...lecz po prostu nie ma się co nimi przejmować...a najgorsze jest to, że onet nie jest portalem o takim poziomie newsów...napisałeś ze onetowi daleko do wp...tu jednak bym się nie zgodził bo oba portalem jeśli chodzi i newsy sportowe prezentują tak samo niski i żenujący poziom i nic nie mozemy z tym zrobić jak tylko olać...Mr Cezary pisze:Nie ma się co bulwersować. Przecież z góry wiadome było, że po takim skandalu, każda pomyłka sędziego na naszą korzyść, będzie odbierana, jako kolejne przekupstwo arbitra. Mnie to wcale nie zdziwiło, a jak ktoś już wcześniej napisał, onet uważam za niespełniony, komercyjny portal, któremu daleko jest do gazeta.pl, czy wp.pl.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Pilekww
- Juventino
No artykuł zdecydowanie nie jest bezstronny. Przesada, onet a przynajmniej ten dziennikarz jest negatywnie nastaiony w stosunku do Juve.
Ja nie mam juz sił się denerwować, nie wiem co trzeba robić żeby odzyskać dobre imie. Nie ma mowy wszyscy a przynajmniej prasa specjalnie wszytsko oczerniają. Ja myśle zeby to poprostu olać inaczej tego nie zwyciężymy!
Jakiś mały błąd sędziego a tu wielkie halo. Dobra jak by to był ewidentny błąd ale zobaczyć czy byla ręka jak Zalayeta prawie barkiem przyją i czy piłka przekroczyła linie przecież to są centymetry a sędzia stoi kilkadziesiąt metrów od bramki!
Bezsens!
FORZA JUVE
Ja nie mam juz sił się denerwować, nie wiem co trzeba robić żeby odzyskać dobre imie. Nie ma mowy wszyscy a przynajmniej prasa specjalnie wszytsko oczerniają. Ja myśle zeby to poprostu olać inaczej tego nie zwyciężymy!
Jakiś mały błąd sędziego a tu wielkie halo. Dobra jak by to był ewidentny błąd ale zobaczyć czy byla ręka jak Zalayeta prawie barkiem przyją i czy piłka przekroczyła linie przecież to są centymetry a sędzia stoi kilkadziesiąt metrów od bramki!
Bezsens!
FORZA JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja nie rozumiem...jednego...jak on przyjał dwoma rękoma jak jesli nawet przyjał reka to tylko jedną...
Chyba my wszyscy powinnismy zdobyc sie na duzo cierpliwosci przez kilka nastepnych lat..bo to napewno nie pierwszy taki artukuł i nie ostatni jaki sie jeszcze pojawi...ze ktos nam pomagał wygrać...żal mi takich ludzi ktorzy tak myślą...boźia rozumu nie dała...
Chyba my wszyscy powinnismy zdobyc sie na duzo cierpliwosci przez kilka nastepnych lat..bo to napewno nie pierwszy taki artukuł i nie ostatni jaki sie jeszcze pojawi...ze ktos nam pomagał wygrać...żal mi takich ludzi ktorzy tak myślą...boźia rozumu nie dała...