Serie B (18): JUVENTUS 2-2 Arezzo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2006, 22:39

Ja obstawiam 2:0. Powinniśmy sobie z nimi gładko poradzić.
A co do tych "kosmicznych" typowań typu 22-0 ( :rotfl: ) to przecież każdy kibic ma prawo do subiektywnego zdania.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2006, 22:56

Ja stawiam skromne 1-0, zważywszy że na skrzydłach zagrają zapewne Palladino i Birindelli :doh: to kiepsko widze naszą gre ofensywną. Paro gra słabo, Zanetti sam nie da rady.Licze ,że Alex weźmie na siebie ciężar gry i poprowadzi nas do zwycięstwa.Musimy zakończyć ten rok na 1 miejscu w tabeli, więc w gre wchodzą tylko 3 punkty.

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2006, 23:34

Jak dla mnie nie ma innej możliwości niż wypróbowanie nowej taktyki, nowego składu. I oczywiście nie ma innej opcji niż zwycięstwo. Gdyby ode mnie zależało jak bedzie wygladała 11 na to spotkanie, to byłoby tak:

------------------------Buffon------------------------

-Zebina---Boumsong--------Chiellini---Balzaretti-

-----Marchisio----------Paro-----------De Ceglie---

-------Bojinov-------Trezeguet----Palladino--------

Puki, co na Alexa bym nie stawiał, widać, ze jeszcze nie odzyskał formy. Chociaż w zeszłym sezonie lepiej grał jako "Joker" niż jeko podstawowy, więc może teraz znowu wejdzie z ławki i coś ustrzeli.

Z Zanettim to samo, niech odzyskuje dyspozycje.

Pomoc ryzykowna, ale cóż. Ci 3 zawodnicy, to przyszłość naszej drużyny więc muszą się ogrywać.

No ale taki skład to tylko mażenie, i raczej na 99% DD tak nie ustawi drużyny. :wink:

Obrazek
m a r z y c i e l_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 00:01

Mam nadzieje ze Juve zakończy ten rok efektownym spotkaniem :-D i licze ze Alex coś wbije :ball:

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 00:06

Bedzie mozna gdzies zobaczyc ten mecz na cyfrze+ :?:

Obrazek
BOROPUNK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 09:14

Mój typ to 2:0 dla Juve a mecz leci: 17:30
Campeonato Italiano (Série B): Juventus x Arezzo (RAI, ESPN Brasil)

Punk jest Brudas punk jest śmieć punk nie umarł PUNX NOT DEAD!!!!!!
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 10:17

PrzemO3333 pisze:(autobus :rotfl: )
Będą się w 8 bronić, a dwóch zawodników będzie stało pod połową. Żartobliwie nazwałem to autobusem w bramce. Bo będzie bardzo ciężko im strzelić jednego gola, nie mówiąc o dwóch czy trzech. Dla nich remis będzie euforycznym sukcesem. To tak w ramach sprostowania.
marojuve pisze:3:0 bądź 3:1 to raczej racjonalny wynik
Ale nie 5:0. Doceńcie też siłę drużyn z Serie B. Nie są to kelnerzy, o czym Juventus przekonał się w starciu z Rimmini. Jeżeli wygramy 2,3 do zera to cieszmy się ale w typowaniach bądźmy skromniejsi. Znacznie skromniejsi.
Michael900 pisze:A co do tych "kosmicznych" typowań typu 22-0 ( :rotfl: ) to przecież każdy kibic ma prawo do subiektywnego zdania.
Wiesz, co to jest ironia?

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 12:03

Damianinho pisze: Ale nie 5:0. Doceńcie też siłę drużyn z Serie B. Nie są to kelnerzy, o czym Juventus przekonał się w starciu z Rimmini. Jeżeli wygramy 2,3 do zera to cieszmy się ale w typowaniach bądźmy skromniejsi. Znacznie skromniejsi.
Mimo, że wymienione Rimini jest chyba dość niespodziewanie na dobrej 5. pozycji i nie traci kontaktu z czołówką to zgadzam się. Wszystko zależy od Naszego składu, gdyby wystąpili wszyscy Nasi Mistrzowie to wynik 5:0 wcale nie byłby przesadzony, ale wiadomo, że na najmocniejszy skład nie ma co liczyć. Tak jak powiedziałem, będę bardzo zadowolony z 2 bramek jeśli tylko szansę dostaną Nasi młodzi zawodnicy.

Ale fajne jest to, że praktycznie nikt nie dopuszcza do siebie myśli, że możemy stracić bramkę :lol: wszyscy typują wyniki "do zera" :) obyśmy się nie rozczarowali straconą bramką :wink:

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 12:22

Ja osobiscie stawialm 4:0 i mimo ze nie graja podstawowi zawodnicy to taki wynik jest jak najbardziej realny, nasza mlodziez jest bardzo zdolna i wynik 4:0 nie jest wygoriwany choc oczywiscie jezeli Juve wygra 1:0 tez bede sie cieszył :) Z tego co wiem to Juve od 2 spotkań (nie wliczajac meczu z Cesena bo jak wiem zostal przelozony) wygrywał "do zera" czyli Buffon juz od 180 min jest niepokonany :) moze dzisaij doliczy kolejne 90min licze bardzo ze pobije rekord Serie B w utrzymaniu czystego konta :D

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 13:14

Wonki pisze:Ale fajne jest to, że praktycznie nikt nie dopuszcza do siebie myśli, że możemy stracić bramkę :lol:
Bo nikt nie gra z nami otwartej piłki. Patrz powiedzenie z autobusem w bramce. Drużyny, które mogą z nami pograć na równorzędnym poziomie ww. taktyki nie stosują i przez to strzelają nam bramki (Napoli) Nie wspomnę o meczu z Rimmini czy Albinoleffe bo te drużyny broniły się w dziewięciu, a tylko indywidualne błędy naszych obrońców powodują remisy z takimi średniakami z Serie B (Boumsong :roll: )

Obrona jest obecnie naszą najgorszą formacją a tylko dobrej formie Buffona zawdzięczamy niektóre zwycięstwa. Oczywiście jemu też zdarzają się błędy (czerwo w meczu z Napoli) ale już na przykład w meczu z Bologną to Gigi uratował nas niejednokrotnie (choć nie zawsze fair) Na razie nie musimy przejmować się straconymi bramkami, bo wygrywamy, a w myśl starego porzekadła piłkarskiego wystarczy strzelić o jedną bramkę więcej żeby wygrać. Więc tego się trzymajmy.
Wesoł pisze:Jest to pojedyńcza opinia, która jak najbardziej ma prawo się tu pojawić
O jedna za dużo.
Wesoł pisze:Takie wyniki zdażają się w piłce nożnej
Każdy wynik może się paść w meczu piłki nożnej. Trzeba być realistą i nie patrzeć na wszystko przez pryzmat Juventusu. Idąc w twoim kierunku myślenia ogralibyśmy obecnym składem Chelsea, Barcelonę i Real. Oczywiście ściskałbym kciuki za Juve, bo na tym polega kibicowanie. Ale obiektywnie rzecz biorąc byłbym przygotowany na porażkę. I nie wpierałbym wszystkim, że Juve wygra. Bo byłbym realistą a nie utopistą.

Wesoł pisze:zdażają
Z polskiego pała.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2006, 17:40 przez Negri, łącznie zmieniany 4 razy.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 13:20

Damianinho pisze:Cukiereczki, cud miód i orzeszki. Normalnie bomba. Nauczcie się choć odrobiny szacunku do przeciwnika. Wiedzcie sobie, że Arezzo postawi autobus w swojej bramce, więc nie rozpędzajcie się tak z wynikami w stylu 3:0 ; 5:0. Od razu wpiszcie 22:0. Po co się rozdrabniać. Rozumiem, jestem w stanie pojąć to, że kieruje wami miłość do Juventusu i chcielibyście żeby wygrywał jak najwiecej, ale spójrzcie na sprawę z odrobiną obiektywizmu. Oczywiście z takiego wyniku cieszyłbym się niezmiernie, ale proszę spojrzeć na to inaczej.
:o
Przesadzasz. Najwyższy wynik jaki tu widziałem to 5:0 i podała taki bodajże tylko jedna osoba. Takie wyniki zdażają się w piłce nożnej. Co innego, gdyby wszyscy zaczeli tu wypisywać że "rozjedziemy ich bez problemu 5:0". Ale przecież tutaj napisała tak tylko jedna, może dwie osoby. Jest to pojedyńcza opinia, która jak najbardziej ma prawo się tu pojawić.

A co do meczu, mój typ to wygrana Juventusu 2:0 po bramkach Alexa i Palladino. Wydaje mi się, że Juve łatwo strzeli te dwie bramki po czym będzie spokojnie czekać do końcowego gwizdka. Wielkiego widowiska się nie spodziewam.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 14:55

Prawda jest taka, że gorszego zespołu w tej rundzie już nie dostaniemy. Arezzo zamyka dziś rywalizację z drużynami z dołu tabeli. Gramy u siebie a jak wiemy na Olimpico nikt nam nie zdołał nic zrobić. Mimo oslabień w składzie powinniśmy sobie poradzć bez większych problemów. Szkoda jendak, że znów ujrzymy wynik conajwyżej 2-0, ale jak wspomnial kolega co zrobć jak drużyna potrafi tylko murować bramkę :roll:
Liczę, że zakończymy ten rok zwycięstwem, tylko to się liczy, w tym roku w lidze będziemy niepokonani...co za wyczyn :twisted:

I niech ten ten rok się kończy, AMEN.

Obrazek
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 17:00

Ponawiam pytanie: czy jest jakiś kanał na Cyfrze+ który transmituje ten mecz a jak tak to na którym kanale?

Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 17:23

Czy mozna bedzie zobaczyc ten mecz w internecie . Jesli tak to powiedzcie na jakim kanale .

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2006, 18:01

Też myśle,że Juventus powninen ten mecz wygrac,bo nie ukrywajmy,
że przeciwnik zbyt wymagajacy nie jest :smile:
Chciałem też przypomniec ze nie nalezy ich lekcewazyc.
Real M. ostatnio przegrywając na Santiago Bernabeu z Recreativo Huelva zaskoczyl wiekszosc kibicow
:rotfl: ale czy Arezzo bedzie do tego zdolne :?: :-D

Zablokowany