Serie B (18): JUVENTUS 2-2 Arezzo
- Wonki
- Juventino

AC Arezzo to klub założony w 1923 roku. Graczom Amaranto tuż przed świętami Bożego Narodzenia przychodzi się zmierzyć z najbardziej utytułowaną drużyną we Włoszech.
Gdy w piątek tuż przed godziną 20:30 na Stadio Olimpico wyjdą na murawę obie jedenastki chyba nikt nie będzie miał wątpliwości, kto ma wygrać ten mecz. Na wskutek afery Calciopoli Arezzo zajmuje odległą 21. pozycję w ligowej tabeli (-6 pkt na starcie). Patrząc na skład Juventini na pewno rozpoznają jedno nazwisko: Rej Volpato. Zawodnik, który miał być następcą Del Piero, staje się powoli niespełnionym talentem. Mimo wszystko na pewno zechce pokazać umiejętności w pojedynku ze Starą Damą (a kto by nie chciał?
Co sądzicie o tym meczu? Czy po ciężkim boju z Bologną Juventini zmobilizują się raz jeszcze, aby pokonać Arezzo? I czy DD da szansę zawodnikom "drugiego garnituru"?
Ja osobiscie mam nadzieję na występ Paolo De Ceglie. Chłopak zasługuje na swoją szansę, a przeciwnik zdaje się być niezbyt wymagający. Dlatego nie przewiduję zbytnich trudności w pojedynku z Arezzo. Nie ma żadnych podstaw by nie liczyć w piątek na 3 punkty. Jeśli tylko zawodnikom nie w głowie będzie 12 świątecznych potraw to wynik powinien być przekonujący. Stawiam na co najmniej dwubramkową przewagę Juve w tym meczu.
Czy ma ktoś jakieś info o transmisji/retransmisji ??
- Simi
- Qualità Juventino
Bez obawy ten mecz mozna nawet wygrac z 5 : 0 bo sądze ze druzynie Arezzo cos cienko idzie w tym sezonie :twisted: .Jestem spokojny o wynik znając przeciwnika
i wiedząc na jakim miejscu w tabeli jest ale jak to mowi przyslowie pewne " Nigdy nie lekcewaz przeciwnika " 

- MrWlodek
- Juventino
Mecz napewno łatwiejszy od tego z Bolonią. Oczekuję łatwego zwycięstwa. Moze 3:0 albo więcej
W tym meczu grzechem było by nie sprawdzić De Ceglie, rośnie nam kolejna młoda gwiazdka
Będzie 3:0
Alex Del Piero
Nedved
Trezeguet

- Radek_88
- Qualità Juventino
Tylko jak Nedved ma tą bramkę strzelic? :shock:Lukasz_JUVE pisze:Będzie 3:0
Alex Del Piero
Nedved
Trezeguet
A co do meczu to liczę na łatwe zwycięstwo i mam nadzieję, że DD da zagrać Claudio i Matteo w środku pomocy :twisted:
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2006, 17:32 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- tabo89
- Juventino
nie wiem chlopie na jakim swiecie zyjesz ale Pavel jest zawieszony a z trybun ciezko strzelic bramkeLukasz_JUVE pisze:
Alex Del Piero
Nedved
Trezeguet
a jakbys nie wierzyl to tu masz kawalek newsa
Odwołanie Juventusu w sprawie zakazu gry Pavla Nedveda w pięciu meczach nie poskutkowało. Apelacja złożona przez turyński klub została odrzucona.
Kara na czeskiego pomocnika została nałożona po meczu z Genuą 1 grudnia. Według prowadzącego tamto spotkanie sędziego Stefano Farinę Nedved obraził go i nadepnął mu na stopę.
"Faul na przeciwniku został przez sędziego oceniony jako dość brutalny i rozmyślny. Jeśli chodzi o inne intepretacje, raport nie pozostawia żadnego miejsca." - czytamy w oficjalnym komunikacie Komisji Dyscyplinarnej. "Piłkarz podszedł do sędziego z groźnym nastawieniem i świadomy swego nadepnął mu na lewą stopę."
- MrWlodek
- Juventino
O Boże :!: Tak gafa :!: Jezu, przepraszam...
:oops: :oops: :oops:
Z przyzwyczjenia wpisalem Pavla :oops:
. O matko...
To za Pavla niech bedzie Palladino
O Boże... pierwsza tak poważna moja wpadka na JP :oops:
Heh..
:oops: :oops: :oops:
Z przyzwyczjenia wpisalem Pavla :oops:

To za Pavla niech bedzie Palladino

O Boże... pierwsza tak poważna moja wpadka na JP :oops:
Heh..

- Chiellini3
- Juventino
Bez przesady z tym 5:0 panowie :lol: ale widzi mi sie spokojnie 2:0 bo Arezzo mialo na poczatku sezonu tylko -6 pkt a np JUVE-9 i teraz jestesmy prawie na szcycie tabeli(przypominam ze mamy mecz mniej wiec mozna poiwedziec ze mamy fotel lidera) a Arezzo nic nie pokazuje w tym sezonie widzialem kilka ich meczy zenada a zreszta same statystyki mowia same za siebie niech DD da pograc w napadzie Bojinovi i Treze wiem ze obydwoje szukaja bramek i sa strzelcami ale to wlasnie taki mecz w ktorym mozemy sobie na takie testy pozwolic mysle ze ci zawodnicy gdyby sie ladnie zgrali to zdemolowali by kazda druzyne i na takie wlasnie ich zgranie licze w tym meczu 8)
Moj typ:2:0
Treze
Boji
Moj typ:2:0

- Kamil_on
- Juventino
Cos czuje ze nie bedziemy mieli problemu . Sa na bardzo odleglej pozycji i watpie zeby urwali nam punkty na naszym terenie . Chcialbym aby w koncu w wyjsciowej 11 wybiegl De Ceglie ktory bardzo dobrze zaprezentowal sie w meczu z Lecce mimo ze gral tylko kilka minut. W ataku wystawil bym tradycyjnie Alexa i Treze ktory powinien juz byc przygotowany na 100%. Mysle ze bedzie 5:0 . I wcale nie zartuje .
- cziro
- Juventino
Hmmm teoretycznie przed nami spacerek...aczkolwiek nie musi tak wcale być. Mamy dosyć duże problemy kadrowe. Gdybym był sam miał podać jakiś skład na ten mecz wyglądałby on tak: (4-3-1-2)
Buffon - Zebina, Birindelli, Chiellini, Balzaretti - Marchisio, Paro, De Ceglie - Palladino - Zalayeta, Trezeguet
Cóż z Arezzo nikt nie wyobraża sobie nawet remisu i oby tak było, mam nadzieje że obejmując lidera nie oddamy już go do końca, a to zwycięstwo nam tylko to przybliży. I nie przeszkodzi nam w tym nasz Rej Volpato
:!: :!: :!:
Buffon - Zebina, Birindelli, Chiellini, Balzaretti - Marchisio, Paro, De Ceglie - Palladino - Zalayeta, Trezeguet
Cóż z Arezzo nikt nie wyobraża sobie nawet remisu i oby tak było, mam nadzieje że obejmując lidera nie oddamy już go do końca, a to zwycięstwo nam tylko to przybliży. I nie przeszkodzi nam w tym nasz Rej Volpato

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Cukiereczki, cud miód i orzeszki. Normalnie bomba. Nauczcie się choć odrobiny szacunku do przeciwnika. Wiedzcie sobie, że Arezzo postawi autobus w swojej bramce, więc nie rozpędzajcie się tak z wynikami w stylu 3:0 ; 5:0. Od razu wpiszcie 22:0. Po co się rozdrabniać. Rozumiem, jestem w stanie pojąć to, że kieruje wami miłość do Juventusu i chcielibyście żeby wygrywał jak najwiecej, ale spójrzcie na sprawę z odrobiną obiektywizmu. Oczywiście z takiego wyniku cieszyłbym się niezmiernie, ale proszę spojrzeć na to inaczej.
- Pilekww
- Juventino
Arezzo jest słabym przeciwnikiem, wiadomo że nie można go lekcewazyć ale możemy spokojnie wygrac i odjechać z pierwszym miejscem jeszcze przed świętami.
Mam nadzieje ze Didier Deschamps da szanse młodym, może Palladnio, Bojinov, De Ceglie?
Czuje wysokie zwycięstwo
Juventus 4-1 Arezzo!
FORZA JUVE[/url]
Mam nadzieje ze Didier Deschamps da szanse młodym, może Palladnio, Bojinov, De Ceglie?
Czuje wysokie zwycięstwo
Juventus 4-1 Arezzo!
FORZA JUVE[/url]
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Chiellini3
- Juventino
No wreszcie ktos z normalnymi wnioskami troche przesadzacie z tymi wysokimi wynikami ja obstawilem 2:0 Damianinho swieta racja (autobus :rotfl: )Damianinho pisze:Cukiereczki, cud miód i orzeszki. Normalnie bomba. Nauczcie się choć odrobiny szacunku do przeciwnika. Wiedzcie sobie, że Arezzo postawi autobus w swojej bramce, więc nie rozpędzajcie się tak z wynikami w stylu 3:0 ; 5:0. Od razu wpiszcie 22:0. Po co się rozdrabniać. Rozumiem, jestem w stanie pojąć to, że kieruje wami miłość do Juventusu i chcielibyście żeby wygrywał jak najwiecej, ale spójrzcie na sprawę z odrobiną obiektywizmu. Oczywiście z takiego wyniku cieszyłbym się niezmiernie, ale proszę spojrzeć na to inaczej.
- Marojuve
- Juventino
Niby dlaczego przesadzamy. 3:0 bądź 3:1 to raczej racjonalny wynik, a z tego powodu, że Arezzo to dość przeciętna drużyna, żeby nie powiedzieć słaba, powinno być raczej spokojne zwycięstwo, no bo w końcu jak z nimi mamy wygrywać po boju, to z kim nie. Przecież w tym sezonie tylko Pescara jest niżej w tabeli, a bez minusowych oczek wyprzedziłoby jeszcze może Hellas. Musimy wygrywać wysoko ze słabszymi zespołami, by nabrać pewności w grze po niższych ostatnio wynikach.PrzemO3333 pisze:No wreszcie ktos z normalnymi wnioskami troche przesadzacie z tymi wysokimi wynikami ja obstawilem 2:0 Damianinho swieta racja (autobus :rotfl: )Damianinho pisze:Cukiereczki, cud miód i orzeszki. Normalnie bomba. Nauczcie się choć odrobiny szacunku do przeciwnika. Wiedzcie sobie, że Arezzo postawi autobus w swojej bramce, więc nie rozpędzajcie się tak z wynikami w stylu 3:0 ; 5:0. Od razu wpiszcie 22:0. Po co się rozdrabniać. Rozumiem, jestem w stanie pojąć to, że kieruje wami miłość do Juventusu i chcielibyście żeby wygrywał jak najwiecej, ale spójrzcie na sprawę z odrobiną obiektywizmu. Oczywiście z takiego wyniku cieszyłbym się niezmiernie, ale proszę spojrzeć na to inaczej.