"Do you..." by mJaUcViEej - kompilacja urodzinowa

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 12:29

Gratuluje naprawdę bardzo dobrej pracy! Trudno uwierzyć, że jest to twoja pierwsza kompilacja. Jak zobaczylem animacje na samym poczatku to pomyslalem ze cos jest nie tak, że pomylilem pliki i wlaczylem jakas kompile miniguna czy footyfanatica. Respekt dla Ciebie.

Oczywiscie nie ustrzegles sie drobnych bledow co jest calkiem zrozumiale. Proponowalbym Ci spytac Martina czy mozliwe jest jeszcze jedno zauploadowanie i zastapienie tej wersji pracy na poprawiona chodzi mi tutaj o poprawe literowek przede wszystkim "belive" i "prestent".

Nie widze zadnego problemu ktory poruszali przedmowcy co do umieszczenia kontuzji Alexa miedzy Heysel a pogrzebem Scirei. Tytul "rozdzialu" tej pracy to "Football is not just a game" wiec mJaUcViEej dobral materialy zawierajace śmierć, kontuzje, osobiste dramaty czyli nic w tym dziwnego, ze znalazla sie tam scena kontuzji Alexa. Idac tym tokiem myslenia nie powinno byc tam rowniez sceny calciopoli bo coz to za tragedia jesli porownamy ją do śmierci człowieka.

Wielkie brawa:bravo: Czekam na kolejne twoje kompilacje z niecierpliwoscia.

PS zdenerwowalo mnie rowniez to, ze te fragmenty z obecnego sezonu gdzie robilo sie lepiej na duszy trwaly tak krotko ale moze jest to furtka do zrobienia "Do you... part2" :-D do czego Cie goraco zachecam.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 12:40

Kompilacja jak njbardziej nr 1!! W wspaniały sposób obrazuje to, co spotkało i nadal spotyka nasz ukochany klub.
Po drugie : zrob cos z ta kontuzja DP mdz Heysel a pogrzebem Scirei. IMO conajmniej nietaktem umieszczanie jest jednej prawdziwej tragedi obok czegos takiego jak uraz zawodnika.

Kwestia interpretacji. Owszem, kontuzja zawodnika nie może się równać ze śmiercią kibica. Lecz ja odebrałem to jako historię klubu, który przeżywa wzloty i upadki (mniejsze i większe). Dramat wielu ludzi przeplata się z dramatem pojedynczego człowieka.

Jeszcze raz wielkie bravo!! :bravo: :bravo:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 13:31

Właśnie jestem po obejrzeniu Twojej kompilacji,i jestem nią naprawde zachwycony :) przez cały czas jej oglądania ciarki po mnie przechodziły,a tekst ''Juventus is coming'' jest the best ! :)
Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów i coraz to lepszych prac :)

Juve fan
Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 13:34

Wierzyć mi się nie chce, że to twój debiut :shock:
Kompilka bardzo dobra, chociaż np błąd z "we belive" razi. Ale jak to poprawisz będzie git :) Poza tym bardzo fajny wstęp :)
Generalnie kompilacja podobała mi się, czekam na następną :D

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 14:26

Praca jak na debiutancka jest wrecz genialna, jak teraz porownam swoja pierwsza kompilacje z twoja to az sie boje jakie beda twoje nastepne prace, ogladalem, podoba sie, sa niedociagniecia oczywiscie, takie jak nierowne klipy, widoczne emblematy telewizji i troszke pomniejszych, ale to w koncu pierwsza praca.

Mam takie osobiste zyczenie do ciebie, niech ta praca nie bedzie pierwsza i OSTATNIA twoja, bo wtedy ta wygrana bedzie troche zmarnowalna, wszystko przed toba.

Gratuluje i zycze kolejnych sukcesow, mam nadzieje, ze twoje prace z czasem nie stana sie idealne technicznie, ale puste, bez przekazu i tego "czegos".

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 18:20

Jak tu nie obejrzeć kompilki laureata?? Miałem nadzieję na coś nadzwyczajnego i nie zawiodłem się :D Praca świetna :bravo: ja po prostu nie wierzę, że to było Twoje pierwsze spotkanie z tworzeniem kompilacji :shock:

I wcale nie uważam, żeby umieszczenie kontuzji Alexa obok nagrań z Heysel było nieodpowiednie. Zinterpretowałeś to ogólnie jako tragedie futbolu i nie sądzę, żeby to było ujmą dla całości dzieła.

Animacja w intro jest wyczesana, ja też na początku myślałem, że ściągnąłeś ten fragment filmu od kogoś :P Dobrałeś materiały doskonałej jakości. Efektów nie ma zbyt wiele, ale zgranie obrazu z muzyką w 100% rekompensuje brak fajerwerków, przynajmniej dla mnie :ok: żeby nie było z słodko to oczywiście są takie niepotrzebne niedoskonałości jak wspomniane napisy - na pewno dało się ich uniknąć. Szkoda trochę, że końcówka taka króciutka ale, tak jak mówi Bukol87, to może być zwiastun kolejnej super kompilki :whistle:

Naprawdę wrzuć to na youtube bo warto!!

Mam nadzieję, że jeszcze nas kiedyś czymś podobnym uraczysz :) Gratuluję i powodzenia w dalszej pracy :)

PS a tak przy okazji - gdzie można zobaczyć pozostałe prace startujące w konkursie :?:

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 18:23

Wonki pisze:PS a tak przy okazji - gdzie można zobaczyć pozostałe prace startujące w konkursie :?:
Będą dzisiaj udostepnione o czym informowalismy Was w tym newsie.

Veronika

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 19:15

Prace oblukałam iiiii...
Ogromne brawa dla Ciebie, bardzo ładna praca i muzyka jaka została w niej zamieszczona równie piękna.
Napisałeś że to Twoja pierwsza praca, troche nie mogłam w to uwierzyć...brawo.
Moje gratulacje i tylko napisze jeszcze że ta pierwsza niech nie będzie ostatnią :D :bravo:

krzywy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 19:58

wlasnie po raz pierwszy obejrzalem twoje dzielo...a potem po raz drugi i trzeci...musze przyznać...fenomenalna robota.naprawde bardzo mi sie spodobało =)
ukazaleś wszystko co najwazniejsze.sietwnie dobraleś muzykę . w niektorych momentach az sie wzruszyłem .. =). bardzo podobal mi się napis ' juventus is coming ' i zaraz za tym napisen ukazales radosc pilkarzy po strzeleniu wielu doli w 'czysccu' jak neiktorzy nazywają obecnośc juve w serie b.
podsumowujac.praca jest fenomenalna.nie przestawaj robic tego co teraz robisz.chyba sam widzisz jak wszystrkim sie to podoba =].mam nadzieje ze niedlugo zobaczymy wiecej twoich prac

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 20:16

bukol87 pisze: PS zdenerwowalo mnie rowniez to, ze te fragmenty z obecnego sezonu gdzie robilo sie lepiej na duszy trwaly tak krotko ale moze jest to furtka do zrobienia "Do you... part2" :-D do czego Cie goraco zachecam.
Tutaj niestety ograniczył mnie czas nałożony przez organizatrów. Kompilacja mogła trwać nawet 7 minut, ponieważ ścieżka dźwiękowa na to pozwala. Musiałem jednak wybrać tylko fragment, aby nie przekroczyć 6 minut. Czy powstanie część druga? Kto wie co przyniesie mi wena :wink:

Swoją drogą wydaje mi się, że gdyby końcówka była dłuża, to mogłaby stać się nieco... nudna. To miał być taki 'boom' na koniec :)
krzywy pisze:w niektorych momentach az sie wzruszyłem .. =)
Miałem cichą nadzieję, że ktoś to napisze :wink:
Wonki pisze:Efektów nie ma zbyt wiele, ale zgranie obrazu z muzyką w 100% rekompensuje brak fajerwerków, przynajmniej dla mnie
Nigdy nie przepadałem za dużą ilością efektów specjalnych. Przyznam jednak, że tutaj odrobina by się przydała. Miałem nawet kilka pomysłów. Zabrakło czasu.

BTW. Czy zwycięzca konkursu kompilatorskiego także otrzymuje specjalną sygnaturkę informującą o wygranym konkursie :?:

krzywy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2006, 21:09

ogladam to 11 raz z rzedu...i caly czas czuje sie tak jakbym ogladal to 1 raz...dziala to na mnie strasznie i chcialbym sie dowiedziec czy na was rownież ...;p ??

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2006, 14:48

mJaUcViEej - jakie tytuly maja te utwory ktore slyszymy w kompilacji?

fan_of_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2006, 15:12

nom kompilacja naprawde godan podziwu zawsze chcialem sprobowac sil w kompilowaniu ale moje pomysly przerastaja mozliwosci moje i mojego kompa :D no ale coz sa tacy ktorzy znaja sie na tym brawo super muzyka super klipy ;p :happy:

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2006, 17:02

Praca bardzo dobra, i gdybym nie wiedział wcale bym sie ie domyślił, że to Twoja pierwsza kompilacja. Ciekawy temat i dobre wykonanie techniczne. Nie ma zbyt wielu efektów i według mnie to dobrze, bo wtedy obraz jest mniej czytelny. A jeżeli chce się używać wielu efektów to trzeba mieć naprawdę duże wyczucie i doświadczenie, bo inaczej można tylko popsuć prace. Całość ogląda się z przyjemnością i szkoda, że nie trwa dłużej.

Wiele osób robiąc pierwsze kompilacje idzie na łatwizne i bierze elementy z cudzych prac, nie szuka materiałow tylko bierze co jest pod ręką albo robi pracę na temat który był już przedstawiany dziesiątki razy. W Twoim przypadku widać, że włożyłeś w to wiele pracy i efekty są widoczne gołym okiem.

Niestety nie widziałem wszystkich konkursowych kompilacji-tylko pierwszą trójkę i Twoja praca zdecydowanie się z niej wyróznia.
9/10

Szczere GRATULACJE :bravo:

Mam nadzieję, że w przyszłości jeszcze coś stworzysz. Jeżeli kiedys wpadniesz na ciekawy pomysł i włożysz w niego dużo pracy i zapału to jestem pewny, że praca będzie co najmniej tak dobra jak ta albo lepsza.

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2006, 17:50

dav1d pisze:mJaUcViEej - jakie tytuly maja te utwory ktore slyszymy w kompilacji?
Pierwszy utwór to "To Die For", a drugi "This Land". Oba pochodzą z soundtracka Króla Lwa (wersja angielska, choć tutaj akurat to nie ma znaczenia)

ODPOWIEDZ