Serie B (16): JUVENTUS 2-1 Cesena
- Kamil_on
- Juventino
Wielka szkoda tych pilkarzy . Kto wie moze nie mieli wielkiego talentu , moze nigdy nie byliby znakomitymi pilkarzami a byli zwyklymi ludzmi ktorzy w jakims stopniu tworzyli historie Juve . Przykro sie czyta ze ludzie nie dozyli nawet 18 i ze mieli przed soba cale zycie ale coz Bog tak chcial . I chodz nigdy nie slyszalem o zadnym z nich odczuwm smutek i wzruszenie .
Niech spoczywaja w pokoju wiecznym... Amen [*]
Niech spoczywaja w pokoju wiecznym... Amen [*]
- Chiellini3
- Juventino
Co tu by sie miało duzo wyjasniac dla mnie juz wszystko wyjasnione a szkoda :płaczę: CHWAŁA IM ZA TO ZE DZIELNIE REPREZENTOWALI JUVE!!! Na zawsze z mlodymi JUVENTINI
- mesju
- Qualità Juventino
Proponuje, aby każdy kto chce zmienił sobie skórke strony na 'Bianconero'. Mimo, że nie przepadam za tym wyglądem, dobrze odwzorowuje naszą sytuacje... w końcu to NASZE barwy
Czuję, jakby zginął ktoś mi bliski, chociaż żadnego z tych chłopaków nawet na oczy nie widziałem. Najszczersze kondolencje dla rodzin chłopaków, którzy nawet nie dożyli mojego wieku. To mnie najbardziej przeraża...
Czuję, jakby zginął ktoś mi bliski, chociaż żadnego z tych chłopaków nawet na oczy nie widziałem. Najszczersze kondolencje dla rodzin chłopaków, którzy nawet nie dożyli mojego wieku. To mnie najbardziej przeraża...
- Juve_Team
- Juventino
- Bianconeri89
- Juventino
Zgadzam się! Trzeba się cieszyć tym co się ma i przede wszystkim cenić wlasne życie bo wszystko może się wydarzyć tak jak w przypadku tych chlopaków (Boże miej ich w swojej opiece)Tarnos15 pisze:Jeszcze dziś przed wypadkiem oddałbym zapewno wszystko by być na ich miejscu. Utalentowani w szkółce mojego ukochanego klubu życie i kariera przed nimi... Jak to sie potrafi wszystko szybko zmienic... Cieszmy sie tym co mamy i żyjmy jak najlepiej bo jak to potwierdza sie po raz kolejny życie jest baardzo krótkie[']
Sam mam 17 lat i także gram w pilkę i wlasnie po tym zdarzeniu zrozumialem jak bardzo trzeba być czujnym i cieszyć się chwilami obecnymi bo za rogiem może czaić się zlo

Bardzo często podczas treningu musimy chodzić z chlopakami za pilkami i niestety nieraz się zdarza że pilka wyszkoczy za bardzo ostro zakończone ogrodzenie... oczywiście nikomu nie chce się chodzić do okola lecz każdy przeskakuje przez ogrodzenie... a gdyby tak noga się ześlizgnęla?... :?
Po tym wypadku zacząlem poważnie myśleć na tymi wszystkimi sprawami i zachęcam również was do tego...
[i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i][i]
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Poprostu nie mogę się otrząsnąć po tej całej tragedii
Mam już dość tego roku, roku który bez 2 zdań był jednym z najczarniejszych w naszej calej historii jak nie najczarniejszym. Jeszcze po śmierci Romeo, mówiłem, że znów smierć do nas przyszła... Cieżko jest mi cokolwiek pisać, życie to najpiękniejszy a zarazem najgorszy dar, wszystko bylo przed nimi, ehh :płaczę:

- white_wolv
- Juventino
Wlasciwie tylko 1985 mozna porownac..ewentualnie rok smierci Gaetano(1989).Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Poprostu nie mogę się otrząsnąć po tej całej tragediiMam już dość tego roku, roku który bez 2 zdań był jednym z najczarniejszych w naszej calej historii jak nie najczarniejszym.
To co sie dzieje jest niewiarygodne, najpierw tracimy tak wiele pod wzgledem sportowym i prestizu. Potem smierc Romeo a teraz to - ogromne i wydaje sie przez nikogo niezawinione nieszczescie.
Cena za bycie Juventino ciagle wzrasta.
- Myzarel
- Juventino
"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" [*] [*]
Kiedy skończy się ten czarny rok, oby jak najszybciej. 
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Discordia
- Juventino
Czuję się dokładnie tak samo...mJaUcViEej pisze:Czuję, jakby zginął ktoś mi bliski, chociaż żadnego z tych chłopaków nawet na oczy nie widziałem.
Zginęli niedaleko ośrodka szkoleniowego- miejsca, w którym byli by spełnić marzenia...To jest takie niesprawiedliwe... :płaczę: :płaczę: :płaczę:
- Wonki
- Juventino
Mowa... niech po tym wszystkim ktoś mi mówi o jakiejkolwiek sprawiedliwości... Naprawdę, przepraszam Was wszystkich ale gdybym wcześniej nie znał tego klubu to pomyślałbym, że sam Bóg go przekląłTo jest takie niesprawiedliwe...
Czekam z niecierpliwością na szczegóły sprawy. Jest ona dziwna, ale teraz jest czas żałoby. Co możemy zrobić... chyba tylko się pomodlić

Ten rok jest tragiczny. Tyle zła na raz...
['] To nie koniec podrózy. Śmierć to tylko kolejna ścieżka, którą wszyscy musimy podążyć [']
- Bianconeri89
- Juventino
Berretti

SURNAME NAME ROLE
ARIAUDO LORENZO DEF
BORIN DAVIDE DEF
BOTTONE DONATO ATT
CAMILLI FRANCESCO MF
CASTIGLIA LUCA MF
CIOLLI ANDREA DEF
CORRADINI CRISTIANO DEF
CRETAZZO ALESSANDRO MF
D'ELIA SALVATORE MF
DURAVIA MARCO DEF
ESSABR OUSSAMA ATT
FERRAMOSCA ALESSIO
FIOCCARDO YURI MF
LEPRE ALESSANDRO DEF
LETA GIUSEPPE MF
MAIO TULLIO ATT
NERI RICCARDO
PASQUATO CHRISTIAN MF
ROSSI ALESSANDRO ATT
SANCI GABRIELE FRANC. ATT
SEGALE FABIAN MF
TORTA ANDREA DEF

SURNAME NAME ROLE
ARIAUDO LORENZO DEF
BORIN DAVIDE DEF
BOTTONE DONATO ATT
CAMILLI FRANCESCO MF
CASTIGLIA LUCA MF
CIOLLI ANDREA DEF
CORRADINI CRISTIANO DEF
CRETAZZO ALESSANDRO MF
D'ELIA SALVATORE MF
DURAVIA MARCO DEF
ESSABR OUSSAMA ATT
FERRAMOSCA ALESSIO
FIOCCARDO YURI MF
LEPRE ALESSANDRO DEF
LETA GIUSEPPE MF
MAIO TULLIO ATT
NERI RICCARDO
PASQUATO CHRISTIAN MF
ROSSI ALESSANDRO ATT
SANCI GABRIELE FRANC. ATT
SEGALE FABIAN MF
TORTA ANDREA DEF
- MrWlodek
- Juventino
Nie miałem dostępu do neta (byłem poza miastem) i właśnie teraz się o tym dowiedziłem. To prawdziwa tragedia 
Szczere kondolencje dla rodziny zmarłych chłopaków. Naprawde mi Ich szkoda
W takich momentach nie myśli się o piłce tylko o tych chłopakach i o Ich rodzinie.
['] [']

Szczere kondolencje dla rodziny zmarłych chłopaków. Naprawde mi Ich szkoda

W takich momentach nie myśli się o piłce tylko o tych chłopakach i o Ich rodzinie.
['] [']

- JuventinoPS
- Juventino
Ja mam taką może głupią prośbę, czy ma ktoś video z tego zdarzenia, np jak pokazują miejsce zdarzenia lub jak Secco wchodzi na murawę i odwołuje mecz?