JP to cos wiecej !

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2006, 23:40

swiergot pisze: Ale wejście na forum i napisanie takiego posta moim zdaniem jest zwyczajnie niegrzeczne. Gdyby tak się stało, że faktycznie powstałby szalik z logo JP, to czy ktoś kogoś zmusza do kupienia go? Nie podoba się to do widzenia, idź poczytaj sobie nasze newsy, ale zachowaj się kulturalnie.
Własnie to mialem na myśli pisząc swego poprzedniego posta. Dlatego tez w całej tej sytuacji nie podobal mi sie charakter przytoczonych wypowiedzi. Kultura i szacunek wymaga przestrzegania pewnych zasad o czym niektóre osoby nie pamietaja! Zastanawiam sie czy osoby które wypowiedziały te chaniebne słowa zdają sobie sprawe z tego że obraziły osoby zwiazane wlasnie z JP.

Obrazek
Walo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2006, 23:42

Nie chodzi mi o sam szalik , chodzi o sama strone. Jeden zawodnik nie moze wygrac sam meczu , musi wygrac cala druzyna , i JP uwazam za druzyne , wiec poruwnywanie JP do onetu , albo napisanie ze szalik z logiem JP czy JPC to glupota, jest dla mnie przesada, i to mnie zranilo.

Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2006, 23:44

Walo pisze:Nie chodzi mi o sam szalik , chodzi o sama strone. Jeden zawodnik nie moze wygrac sam meczu , musi wygrac cala druzyna , i JP uwazam za druzyne , wiec poruwnywanie JP do onetu , albo napisanie ze szalik z logiem JP czy JPC to glupota, jest dla mnie przesada, i to mnie zranilo.
:naughty:

Noooo moze z onetem przesadzilem ale to taki przyklad. Z reszta jak pisalem to nie miala byc ofensywa z mojej strony. A ze nie chcialem szalika z JP to chyba nie glupota... bez przesady ;]

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2006, 23:52

Trunxik pisze:
Walo pisze:Nie chodzi mi o sam szalik , chodzi o sama strone. Jeden zawodnik nie moze wygrac sam meczu , musi wygrac cala druzyna , i JP uwazam za druzyne , wiec poruwnywanie JP do onetu , albo napisanie ze szalik z logiem JP czy JPC to glupota, jest dla mnie przesada, i to mnie zranilo.
:naughty:

Noooo moze z onetem przesadzilem ale to taki przyklad. Z reszta jak pisalem to nie miala byc ofensywa z mojej strony. A ze nie chcialem szalika z JP to chyba nie glupota... bez przesady ;]
Wystarczyłoby po prostu nie zamawiać takiego szalika jeśli go nie chcesz...

link usuniety.

nabijanie posta tylko po to zeby zareklamowac kompilacje swojego kumpla o Ronaldinho..kpisz sobie czy co ?
white_wolv

EDIT: do white_wolv : reklama była przy okazji ! ale jak to na JP... nie można sprzeciwiać się władzy:/

nie reklamacja tylko reklama. i nie mow ze przy okazji bo jakbys przeczytal regulamin to wiedzialbys ze pisanie postow nie wnoszacych nic do dyskusji a przy okazji powtarzanie tego co kilka osob napisalo juz przed Toba jest traktowane wlasnie jako nabijanie. zreszta jak to slusznie wytknal Ci Trunxik nie masz pojecia na ten temat.normalnie nie dalbym kartki tylko usunal posta, no ale jak to na JP..idiotow z siebie robic nie pozwalamy.

white_wolv
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2006, 15:50 przez Pawełek, łącznie zmieniany 2 razy.

Sky is the limit!
Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2006, 23:56

Camoranesi... wystarczaloby przeczytac topic i dopiero sie wypowiadac... nie czytaj tylko ostatnich kilku postow

Obrazek
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 00:03

Camoranesi16 pisze:Wiem, że inni już wcześniej to pisali ale napisałem tak żeby wkońcu do niektórych to doszło... oni dalej swoje :/
Trunxik raczej chodzi oto, że on te szaliki zamawia :>

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 00:09

Tak się składa, że to ja rzuciłem pomysłem na zamieszczenie logo JP na szaliku, który jest zamówiony. Dlaczego? Bo fajnie było by połączyć dwie rzeczy na raz. Choć JP mają swoje szaliki, to charakteryzują one wyłącznie fanów i mało odnoszą się do samego klubu. Ponieważ to JP łączy ludzi i to właśnie dzięki tej stronie szaliki są w ogóle realizowane (ściślej: dzięki fanom, którzy udzielają się na tej stronie).

Szalików JUVE powstało setki. Sam osobiście całkiem niedawno nabyłem nowy. Dlatego chciałem, aby ten 'czymś' się wyróżniał. Tym bardziej, że wkrótce są urodziny JP. Większość jednak odrzuciła mój pomysł...

Nikt nikogo nie zmusza do odwiedzania JP. Oczywiście im więcej nas, tym lepiej. Szaliki mogły powstać zarówno z jaki i bez logo. Mam nadzieję, że kiedyś powstanie projekt, w którym pojawi się znaczek Juventusu, jak i strony.

Porównanie JP do onetu faktycznie było bez sensu. To tak jakby powiedzieć, że nosząc nowy szalik reklamuje się Juventus i powiedzieć, że równie dobrze można reklamować Inter czy Milan, bo jest więcej podobnych zespołów.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 00:19

Ale się afera zrobiła :)
Ja sam zamówiłem szalik, ale gdyby było na nim logo JPC mógłbym się nad tym zastanowić. A właściwie gdyby to był jakiś spory element szalika, bo jak małe logo w narożniku to mogłoby być.

Ktoś chyba zbyt szybko wyciąga wnioski: nie chce loga => nie lubi JP => niech stąd spada bo nikt go nie zmusza
(pomijam przy tym pierwszą cytowaną wypowiedź przy zakładaniu tematu, bo wówczas Cyrklus (moim zdaniem) zwyczajnie się zbłaźnił.
I nie chodzi o to, że nie podoba mu się JP a jednak z niego korzysta - sam korzystam z kilku darmowych możliwości ale ich sobie nie chwalę - bo są kiepskie. Nie ma jednak substytutu.
JP jest najlepszą stroną polskojęzyczną o Juve. Tutaj nikt nie ma najmniejszych wątpliwości. Każdy może z niej korzystać, nawet jeśli nie do końca podoba mu się jeden z elementów (zaznaczam: elementów) tego portalu. Problem w tym, by umieć się zachować i (jeśli już trzeba) mieć klasę by powiedzieć to w odpowiedni sposób. Są miejsca na forum gdzie można by zaprotestować, podać argumenty.

Nie rozumiem tylko dlaczego tak obrywa się ludziom, którzy zwyczajnie napisali, że kupią szaliki, ale bez loga JP.
W końcu to ich szalik, mogą składać własne oczekiwania co do wyglądu.
Ja na przykład nie kupiłbym szalika gdyby był na nim Buffon, Del Piero czy Nedved. Nie kupiłbym pewnie gdyby było na nim więcej tekstu (choćby nawet było coś ważnego o Juve). Czy to oznacza, że mam coś przeciwko Juve i powinienem skasować sobie napis Juventino przy avatarze? Nie bardzo.
Po prostu chcę mieć taki szalik jaki mi się podoba :)

I wyluzujcie wszyscy. Zarówno Wy, krytykujący JP jak i Wy, którzy krytykujecie krytykujących.
W końcu JP to także (a nawet w dużej mierze) my. My tą atmosferę tworzymy i jesteśmy za nią odpowiedzialni. Bez wzajemnych pretensji i ostrych reakcji wszystkim będzie lepiej.

Dirty mind
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 00:30

Problem w tym ze zbyt wiele ludzi postrzega JP przez pryzmat forum. Niektorzy slyszac JP mysla jedynie o surowych zasadach tu panujacych zapominajac ze podstawa JuvePoland jest preznie rozwijajacy sie serwis, ktory oferuje coraz to nowe atrakcje dla Polskiego fana Juve - poczawszy od newsow, poprzez konkursy do wyjazdow na mecze. JuvePoland to takze (a wlasciwie przede wszytkim) - my wszyscy. Spolecznosc ktora zdazyla juz sie zaznaczyc wsrod tifosich Juve. I jasnym dla mnie jest ze ktos kto zaproponowal umieszczenie loga JP na szaliku mial na mysli reprezentowanie tej wlasnie grupy a nie samej strony i jej redakcji..

Sa osoby ktore potrafia obrazic sie smiertelnie na cale JuvePoland z powodu jednej glupiej karteczki przy nicku (slusznej albo i nie). No i generalnie stad te jakies dziwne i niepotrzebne konflikty w gronie odwiedzajacych strone.

Co do szalika..kazdy ma prawo zdecydowac co chce kupic. Nie chcesz loga JP to nic sie nie dzieje, nikt sie urazony czuc tutaj nie powinien.Ale kpina z JP na wlasnym podworku to lekka przesada.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 14:27

Ja również napisałem w temacie o szalikach, że nie chcę loga JP. Chciałem mieć poprostu fajny szalik Juve do kolekcji. Każdy ma prawo do swojego zdania. Odwiedzam tę stronę przez bardzo długo, wiele jej zawdzięczam i mogę powiedzieć, że jest częścią mojego życia - to właśnie tu poznałem prawidziwych fanów Starej Damy bo w moim mieście to raczej nikogo takiego nie znajdę ;) Ale to, że jestem userem tej strony nie oznacza, że wszystko co mam powinno być powiązane z tą stroną. Walo tak się tym irytujesz, a nawet nie brałeś udziełu w dyskusji o szalikach, tam trzeba było zaprezentowac swoją opinię, więc nie rozumiem co Ci przeszkadsza w tym, że chcemy mieć szaliki Juve a nie JP. Skoro ty wolisz JP to spróbuj zorganizować taką akcję jak Trunxik. On się zajął wykonaniem tych szalików i on decyduje jakie robimy.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 18:22

Walo pisze:Nie dawno czytalem wypowiedzi odnosnie kupna szalika , i kilka osob na poczatku napisalo :
Cyrklus pisze:No i ja się piszę, ale jeśli będą jakieś motywy JP to ja podziękuję. Nie będę firmował tej strony za notoryczne lekceważenie użytkowników i autorytarne zasady, jakie tutaj panują. Nie czuję się poza tym przynależny do JP a czuje się kibicem Juventusu. Dlaczego więc mam ich reklamować? Dla zasady? Może zareklamujemy inne strony?
barbara pisze:Również był bym chętny , pod warunkiem , że na szaliku nie będzie żadnego motywu związanego z JP czy JPC ( z całym szacunkiem , większej głupoty nie można było wymyśleć ) .

Pozdrawiam :)
Trunxik pisze:Ale Cyrklus miał racje wcześniej pisząc w sumie ;] jesteśmy tylko forumowiczami JP. Równie dobrze mógłbym onetu logo dac ;] JP ma już swoje szaliki
No i nie moge tak tego zostawic. Jak mozna pisac ze jestescie fanami Juve, a nie macie nic wspolnego z JuvePoland. Codziennie wchodzicie na ta strone, mowiecie ze kibicujecie juve a nie macie nic wspolnego z JP.
Dla mnie ta strona i ci prawdziwi fani Juve znacza naprawde wiele.Od 10lat wsrod znajomych jestem sam , i musialem bronic mojego ukochanego zespolu. Wszyscy do okola smieja sie ze mnie, i specjalnie mnie denerwuja. W dzien w dzien musze sie za nim klucic i bronic juve, i nigdy, nidy sie nie ugilem. Zrozumial bym zawsze prawdziwych fanow jakiegos klubu i bym ich uszanowal, ale nie zaprzeproszeniem smieci ktorzy kibicuja realowi jak gra dobrze a potem barcelonie , bo ona jest teraz dobra, przeciez to sprzeczne. Nawet nie wiecie jak bylem szczesliwy jak spotkalem ludzi z mojego miasta ktorzy tez byli fanamj Juve. Ta strona to sa dla mnie ludzie ktorzy maja taka sama pasje jak ja, ktorzy wirza w ten sam klub co ja, i ci co razem ze mna sie ciesza ze zwyciestwa i placza gdy przegrywamy, ale nie watpia.
Poruwnywac JP z Onetem to bezsens. Na onet i JP kazdy wchodz codziennie, ale czy poznaliscie tam ludzi takich samych jak wy, takich ktorzy czuja to samo ? JuvePoland jest czyms wiecej, jest miejscem gdzie zawsze znajde ludzi z takim samym bialo-czarnym sercem jak ja. Ta strona daje mi sile, ze nie jestem sam, i nigdy nie bede z prawdziwymi fanami !

Musialem sie na ten temat wypowiedziec , bo mi to na sercu ciarzylo
Musze przyznac, ze kompletnie Cie nie rozumiem :? Z tego co tu napisales wynika, ze jezeli ktos nie chce na szaliku loga czy napisu JP, to (nie wiem nawet jak to nazwac) w ten sposob obraza, nie szanuje tego serwisu... albo nawet nie jest prawdziwym kibicem Juve :roll: No bez jaj, bez przesady :stop: Tak jak tu juz kilka osob napisalo: z normalnej rzeczy, jaka jest upodobanie co do wygladu szalika, zrobiles jakas dziwna afere dotyczaca JP :prochno: Ja osobiscie posiadam szalik JPC, lubie, szanuje a nawet uznaje JuvePoland za pewna czesc codziennego zycia, ale nie widze powodow dla ktorych mialbym pisac tego typu rzeczy (co Ty napisales) o innych, ktorzy nie zakupili zadnego gadzetu z logiem czy nazwa JP, bo uwazam to za bezpodstawne i w ogole bezsensowne :!: To tyle z mojej strony. Mam nadzieje, ze nikt mnie zle nie zrozumial :wink:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 18:39

Ludzie wy chyba czegos nie rozumiecie, to tak jakby zamowic u Bugatti najnowszy ich samochod, ale zaznaczyc ze nie chce sie ich znaku markowego na swoim modelu, wiem, moze nie kazdy zrozumie to porownianie, ale aluzja pewna jest. Jaka? To ludzie z JP załatwiaja te szaliki na prosbe kibicow, to glownie dzieki ich wysilkowi mozna zakupic te szaliki, wiec dlaczego teraz nie dac im pewnien wyraz podziekowania i nie zamiescic niewielkiego loga JP na takowym szaliku? Ja rozumiem, niektorym moze to przeszkadzac, moze to byc powod blachy lub smieszny, ale mozna nawet z takiego punktu widzenia sobie to wytlumaczyc.

Poza tym jestescie polskimi kibicami, wiec niech wasze szaliki beda dawaly temu jakis wyraz, logo JP na pewno daje.

Ifrit23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 19:15

Jest takie przysłowie " z dużej chmury mały deszcz". Tu jest odwrotnie z małej chmury duży deszcz. Jak ktos niechce szalika z logiem JP niech zakupi inny szalik na JuveStore, na bazarku albo gdzieś indziej. Proste. I po co robić burze? :-D Swoją drogą nic niewiem o tych szalikach, a byłbym chętny(nawet z logo JP) mógłby ktoś pokazać projekt?

Sorki nie dawajcie projektów, znalazłem. :wink:

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 20:04

Lord_ Juve pisze:To ludzie z JP załatwiaja te szaliki na prosbe kibicow, to glownie dzieki ich wysilkowi mozna zakupic te szaliki, wiec dlaczego teraz nie dac im pewnien wyraz podziekowania i nie zamiescic niewielkiego loga JP na takowym szaliku? Ja rozumiem, niektorym moze to przeszkadzac, moze to byc powod blachy lub smieszny, ale mozna nawet z takiego punktu widzenia sobie to wytlumaczyc.

Poza tym jestescie polskimi kibicami, wiec niech wasze szaliki beda dawaly temu jakis wyraz, logo JP na pewno daje.
Czy ty wiesz co piszesz? Jacy ludzie z JP? Jaki wysiłek? Jakie prośby kibiców? Szaliki załatwiała jedna osoba. Błagam, niech nie wypowiadają się ludzie, którzy nie kupili szalika a twierdzą, że powinno byc na nim logo JP. Kiedy wybieraliśmy projekt szla to w tedy powinniście mieć coś napisać, że jak nie będzie logo JP to nie kupicie. Wielkie podziękowania dla JP za wysiłek jaki włożyło w załatwienie szali...

Prędzej bym się spodziewał w tym temacie postów od osób, którym zależało na kupnie szalika z logiem JP, a nie od osób które w ogólnie nie były tym zainteresowane a teraz robią z tego wielką aferę :shock: Lord Juve, nie zamówiłeś szalika, ok. Ponad 60 osób zamówiło i są one zadowolone, a najwięszke problemy robią ci, którzy nie byli nawet nim zainteresowani :shock:
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2006, 20:12 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2006, 20:12

Szymek pisze:Prędzej bym się spodziewał w tym temacie postów od osób, którym zależało na kupnie szalika z logiem JP, a nie od osób które w ogólnie nie były tym zainteresowane a teraz robią z tego wielką aferę :shock: Lord Juve, nie zamówiłeś szalika, ok. Ponad 60 osób zamówiło i są one zadowolone, a najwięszke problemy robią ci, którzy nie byli nawet nim zainteresowani :shock:
Wlasnie.

Mysle ze sprawa wyjasniona. Troche niepotrzebnie zrobilo sie zamieszanie..

ODPOWIEDZ