Cyfrowy Polsat czy Telewizja N ???
- Axel
- Juventino
Witam!
Zastanawiam się nad jedną z tych telewizji...lecz nie za bardzo wiem którą wybrać :?
Prosiłbym Was o porównanie oferty obydwu dostawców...i przedstawienie własnej opinii.
- Telewizja N intersują mnie pakiety: style moda muzyka; hity filmowe; sport i motoryzacja; kultura nauka świat = 58zł/mies.
- Cyfrowy Polsat intersują mnie pakiety Familijny oraz Sport = 43,90zł/mies.
Jak myślicie która telewizja posiada bardziej opłacalną ofertę??
!!!Pozdrawiam!!!
Zastanawiam się nad jedną z tych telewizji...lecz nie za bardzo wiem którą wybrać :?
Prosiłbym Was o porównanie oferty obydwu dostawców...i przedstawienie własnej opinii.
- Telewizja N intersują mnie pakiety: style moda muzyka; hity filmowe; sport i motoryzacja; kultura nauka świat = 58zł/mies.
- Cyfrowy Polsat intersują mnie pakiety Familijny oraz Sport = 43,90zł/mies.
Jak myślicie która telewizja posiada bardziej opłacalną ofertę??
!!!Pozdrawiam!!!
- -Lucas-
- Juventino
Również dołanczam sie do tej prosby, nawet miałem na dniach zakladać podobny temat z tym że dodałbym jeszcze do wyboru Cyfre +
Jeśli ktos jest posiadaczem jednej z wyżej wymienionych platform cyfrowych lub macie cenne informacje w tej kwestii to bardzo prosze abyście wyrazili swoje opinie na ten temat. Osobiscie zalezy mi przede wszystkim na tym aby uzyskac dostep do meczów piłkarskich (dobrze byłoby gdyby była dostepna liga włoska
) nastepnie interesuje mnie Formuła 1 , siatkówka, dobry film i jakies kanały edukacyjne, przyrodnicze(bez podtekstów :lol: )

Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2006, 22:07 przez -Lucas-, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Ja powiem tak, telewizja N powstala glownie z mysla o posiadaczach TV z HDTV, ktorzy beda mogli cieszyc sie HD dzieki wlasnie tej sieci oraz TELEWIZORA z HD ready. Jesli nie ma sie takowego odbiornika to lepiej nie pchac sie, przynajmniej narazie w N, mysle, ze ich propozycja kanalow jest raczej kiepska w porownianiu z CP. Sa drodzy, za mniejsze pieniadze w Polsacie dostanie sie wiecej kanalow.
Wiec jesli ma sie TV z HD Ready, to mozna skorzystac z N(maja swietny dekoder z 250 GB dysku twardego), mozna zobaczyc wtedy telewizje, jakiej w Polsce jeszcze nie bylo. Jesli takiego telewizora nie mamy lub nie zamierzamy kupic to lepiej wybrac Cyfrowy Polsat, za mniejsze pieniadze dostaniemy - wg mnie - lepsza propozycje kanalow.
Wybor jest wasz.
P.S Osobiscie dla mnie C+ to zdzierstwo i tyle, placic za National Geograpyc i Animal Planet 5 zł to juz jest przesada.
Wiec jesli ma sie TV z HD Ready, to mozna skorzystac z N(maja swietny dekoder z 250 GB dysku twardego), mozna zobaczyc wtedy telewizje, jakiej w Polsce jeszcze nie bylo. Jesli takiego telewizora nie mamy lub nie zamierzamy kupic to lepiej wybrac Cyfrowy Polsat, za mniejsze pieniadze dostaniemy - wg mnie - lepsza propozycje kanalow.
Wybor jest wasz.
P.S Osobiscie dla mnie C+ to zdzierstwo i tyle, placic za National Geograpyc i Animal Planet 5 zł to juz jest przesada.
- Mr Cezary
- Juventino
Fakt, tanio nie jest. Jednak coś za coś. Masz za to do wyboru takie programy jak Canal +, C+film, C+sport, C+sport2, a teraz także C+sport HD. No i poza tym oczywiście HBO 1 i 2. To są kanały, które zobaczycie tylko na Cyfrze +. Nie wliczam tu kablówek. Ja jestem zadowolony z Cyfry + i nie mam zamiaru jej jak na razie zmieniać. Oczywiście ze względu na C+sport, gdzie leci liga włoskaLord_ Juve pisze:P.S Osobiscie dla mnie C+ to zdzierstwo i tyle, placic za National Geograpyc i Animal Planet 5 zł to juz jest przesada.
- LordJuve
- Juventino
Wiesz, rozumiem cie, ale sam musisz przyznac, ze aby miec wszystkie ce Canal'y + i HBO to trzeba zaplacic kupe kasy, jak dla mnie to jednak za duzo, rozumiem, ty jestes sklonny tyle za nie zaplacic, twoja sprawa. Szkoda, ze C+ ma wlasnie, szczegolnie na HBO monopol w naszym kraju, bo jesli by tak nie bylo to moze taniej daloby sie te kanaly miec. Choc Discavery, te trzy tematyczne tez dosc duzo na C+ kosztuje a je wraz z wieloma innymi(75 polskich kanalow chyba) mozna miec na CP za 35 zł miesiecznie w ostatniej promocji...hmm...czy oplaca sie placic za same Canal + i HBO tyle pieniedzy?Mr Cezary pisze:Fakt, tanio nie jest. Jednak coś za coś. Masz za to do wyboru takie programy jak Canal +, C+film, C+sport, C+sport2, a teraz także C+sport HD. No i poza tym oczywiście HBO 1 i 2. To są kanały, które zobaczycie tylko na Cyfrze +. Nie wliczam tu kablówek. Ja jestem zadowolony z Cyfry + i nie mam zamiaru jej jak na razie zmieniać. Oczywiście ze względu na C+sport, gdzie leci liga włoskaLord_ Juve pisze:P.S Osobiscie dla mnie C+ to zdzierstwo i tyle, placic za National Geograpyc i Animal Planet 5 zł to juz jest przesada.
Poza tym na CP tez leci liga wloska, jest i Polsat Sport i Eurosport...tak wiem, to nie to samo co na C+, ale jednak i nie wiem, czy jest az taka roznica w samej propozycji kanalow zeby tyle placic.
- pan Zambrotta
- Juventino
Cyfrowy Polsat - pakiet sportowy zawiera to, co jest na wszystkich kablówkach: PSport, PS-Extra i zwykły Eurosport. Do tego dochodzi jeszcze ESPN, którego można łatwo oglądac przez Internet.
Poza tym PSport stracił prawa do pokazywania Bundesligi i CL, co obniżyło wartość tego kanału.
Dlatego kupiłem n-kę: 2 pakiety: sportowy i filmy za 32 zł . Do tego dochodzi 200 kanałów FTA i kilkanaście polskich - TVNy, Puls i TVP.
Z HD nie korzystam, bo dekoder (99zł) mam podlączony do swojego pokoju gdzie mam zwykły telewizor.
Najlepsze rozwiązanie to UPC (wraz z wykupionym pakietem C+), zwykła kablówka i właśnie n-ka. Dzięki temu można oglądać oba Eurosporty, PSport (zwykły i extra), n-sport, C+sport i tvp sport. I wszystko oglądasz kiedy chesz i jak chcesz. Dodatkowo w skład pakietu "sport" na n-ce jest kanał NASN, gdzie pokazują Amerykańskie sporty ale ja tego nie oglądam.
Poza tym PSport stracił prawa do pokazywania Bundesligi i CL, co obniżyło wartość tego kanału.
Dlatego kupiłem n-kę: 2 pakiety: sportowy i filmy za 32 zł . Do tego dochodzi 200 kanałów FTA i kilkanaście polskich - TVNy, Puls i TVP.
Z HD nie korzystam, bo dekoder (99zł) mam podlączony do swojego pokoju gdzie mam zwykły telewizor.
Najlepsze rozwiązanie to UPC (wraz z wykupionym pakietem C+), zwykła kablówka i właśnie n-ka. Dzięki temu można oglądać oba Eurosporty, PSport (zwykły i extra), n-sport, C+sport i tvp sport. I wszystko oglądasz kiedy chesz i jak chcesz. Dodatkowo w skład pakietu "sport" na n-ce jest kanał NASN, gdzie pokazują Amerykańskie sporty ale ja tego nie oglądam.
Zwykły 90cm talerz wystarczy. Jednak N oferuje własny talerz z konwenterem za 100 zł. Dodatkowo montaż 130zł.Damianinho pisze:Pytanie dla was:
Jaki konwerter i miska potrzebne są, żeby odbierać telewizję N?
I przede wszystkim - ile kosztują?
- LordJuve
- Juventino
Przepraszam, ale na CP jest jesze EuroSport 2, do tego Estreme Sports jest jeszcze i inne pomniejsze kanaly o tematyce sportowej takze nie obnizajmy tej platformie, wiem, ze to tylko 2 kanaly, ale to zawsze cos, szczegolnie jesli wezmiemy tez pod uwage cene samego abonamentu.pan Zambrotta pisze:Cyfrowy Polsat - pakiet sportowy zawiera to, co jest na wszystkich kablówkach: PSport, PS-Extra i zwykły Eurosport.
Jak juz pisalem, pchanie sie w N i nie korzystanie z jej domeny, czyli HDTV jest dla mnie nieco absurdalne, ale kto co lubi.
- kedzier
- Juventino
Wymienione przez Ciebie kanały są dostępne za dodatkową, kilkuzłotową opłatą doliczaną do podstawowego abonamentu - jest to po prostu jakiś pakiet sportowy. Wiem, bo sam to mamLord_ Juve pisze:Przepraszam, ale na CP jest jesze EuroSport 2, do tego Estreme Sports jest jeszcze i inne pomniejsze kanaly o tematyce sportowej takze nie obnizajmy tej platformie, wiem, ze to tylko 2 kanaly, ale to zawsze cos, szczegolnie jesli wezmiemy tez pod uwage cene samego abonamentu.pan Zambrotta pisze:Cyfrowy Polsat - pakiet sportowy zawiera to, co jest na wszystkich kablówkach: PSport, PS-Extra i zwykły Eurosport.
- LordJuve
- Juventino
Hmm, w obecnej promocji można miec te kanały i wiele, wiele innych już za 35 zł miesiecznie, jest to pakiet sportowy, PC ma tylko jeden takowy, kosztuje niewiele, bo tyle co 2 programy na C+.kedzier pisze:Wymienione przez Ciebie kanały są dostępne za dodatkową, kilkuzłotową opłatą doliczaną do podstawowego abonamentu - jest to po prostu jakiś pakiet sportowy. Wiem, bo sam to mamLord_ Juve pisze:Przepraszam, ale na CP jest jesze EuroSport 2, do tego Estreme Sports jest jeszcze i inne pomniejsze kanaly o tematyce sportowej takze nie obnizajmy tej platformie, wiem, ze to tylko 2 kanaly, ale to zawsze cos, szczegolnie jesli wezmiemy tez pod uwage cene samego abonamentu.pan Zambrotta pisze:Cyfrowy Polsat - pakiet sportowy zawiera to, co jest na wszystkich kablówkach: PSport, PS-Extra i zwykły Eurosport.
- pan Zambrotta
- Juventino
Jedyne, co mnie ciągnie do n-ki to Liga Mistrzów i puchar UEFA po polsku. 32 zł co miesiąc nie jest chyba wygórowaną ceną doliczając do tego fakt, że znowu mam kanały FTA ze zwykłej satelity.Lord_ Juve pisze:Jak juz pisalem, pchanie sie w N i nie korzystanie z jej domeny, czyli HDTV jest dla mnie nieco absurdalne, ale kto co lubi.
- LordJuve
- Juventino
Wiesz, ale ile masz w tym kanalów polskojezycznych, za te 32 zł? Bo obecnie w CP za 35 zł miesiecznie mozna miec 75 polskojezycznych kanałów plus ok 200 niekodowanych, takze wiesz, stosunek cena/ilosc na duzy plus dla CP. Ja wiem, ty idziesz na jakość, choc powiem ci, ze LM i Puchar UEFA mozna rownie skutecznie ogladac na CP. Jak juz pisałem, tak chciałes wiec tak masz i mam nadzieje, ze jestes zadowolony.pan Zambrotta pisze:Jedyne, co mnie ciągnie do n-ki to Liga Mistrzów i puchar UEFA po polsku. 32 zł co miesiąc nie jest chyba wygórowaną ceną doliczając do tego fakt, że znowu mam kanały FTA ze zwykłej satelity.Lord_ Juve pisze:Jak juz pisalem, pchanie sie w N i nie korzystanie z jej domeny, czyli HDTV jest dla mnie nieco absurdalne, ale kto co lubi.

Swoja droga, to dobrze, ze pojawiaja sie nowe platformy, moze dzieki temu w przyszlosci bedziemy miec lepszy wybor kanalow za mniejsze pieniadze.