Kto był najlepszym obrońcą ostatnich lat w Juve?
- Robocop
- Juventino
Co sie teraz z nimi dzieje, w sensie niegdys pierwszoplanowymi postaciami obrony juve np. z Montero, chyba byl w San Lorezo i zakonczyl kariere, Ciro, Birindelli i Pesotto zostali tam gdzie ich miejsce, ale co z Markiem Iuliano podobny byl w Majorce a teraz wrocil do wloch???
chyba jestem oficjalny juventino ale pewnosci brak
- Zawidowianin
- Juventino
Gra w Messinie zdaje się...Robocop pisze:w Majorce a teraz wrocil do wloch???
A najlepszym obrońcą ubiegłych lat w Juve uważam Ciro Ferrarę, daj Bóg tak dobrego i oddanego naszym barwom obrońcę w przyszłości.[/url]
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja bez 2 zdań stawiam na Ferrarę. Nie trzeba nikomu przedstawiać tego zawodnika, nie to, że prezentował klasę światową, to zawsze był i będzie prawdziwym Juventino! Tacy zawodnicy nigdy nie zostają zapomnieni. Solidny był też Montero, grał ostro, ale to element gry. Thuram i Cannavaro byli dobrzy, rozegrali kilka świetnych sezonow w Juve. Ale gdy ktoś ich kiedyś wspomi, pierwsze slowo jakie padnie to- zdrada.
Jeśli zaś chodzi o bocznych obronców, tu nie do przebicia jest Zambrotta, piłkarz kompletny, szkoda, że tez nas olał...
Jeśli zaś chodzi o bocznych obronców, tu nie do przebicia jest Zambrotta, piłkarz kompletny, szkoda, że tez nas olał...

- piter_b
- Juventino
moim zdaniem zdecydowanie Ferrara i Montero. NIe będę komentował tego wyboru . Każdy przecież wie ile zrobili dobrego.
Oczywiscie minimalnie za nimi ale naprawde minimalnie są Zambrotta i Cannavaro( choć ten ostatni pokazuje że na przyzwoitym poziomie potrafi grać tylko z piłkarzami Włoch)
Oczywiscie minimalnie za nimi ale naprawde minimalnie są Zambrotta i Cannavaro( choć ten ostatni pokazuje że na przyzwoitym poziomie potrafi grać tylko z piłkarzami Włoch)
- Basiek
- Juventino
Zdecydowanie Ferrara, fanastyczny byl tez Zambrotta i az zal patrzec jak przywdziewa teraz trykot blaugrany...najlepsze lata przezywal u nas Cannavaro, bez dwoch zdan zaslugiwal na status najlepszego wloskiego obroncy. Montero gral jak dla mnie zbyt ostro, ale w niektorych spotkaniach rzeczywiscie byl nie do przejscia.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Robocop
- Juventino
Cannavaro nie zdradzil i wie ze to juve zawdziecza zlota pilke, podziekowal nam, jest wdzieczny, nienajmlodszy juz jest, a o grze w realu marzyl jako dziecko, ale taki np. zambrotta ktory mowi ze bedzie teraz kibicowal milanowi, to juz jest zdrada :evil:
- MrWlodek
- Juventino
Najlepszy to byłi będzie C. Ferrara :!:
Gdyby taki jeden piłkarz jak On grał teraz w Juve to o żadnych w zmocnieniach nie było by mowy bo każdy obrońca obok takiego profesora dawał by z siebie jeszcze więcej i wstyd by mu było zagrać kiepski mecz
Obyśmy mieli jeszcze kiedyś takiego asa w defensywie jak Ciro
Zambrotta też byłgenialny, szkoda że odszedł
Canna tylko przez 2 sezony grał więc trudno go oceniać, gdyby został, kto wie....
Gdyby taki jeden piłkarz jak On grał teraz w Juve to o żadnych w zmocnieniach nie było by mowy bo każdy obrońca obok takiego profesora dawał by z siebie jeszcze więcej i wstyd by mu było zagrać kiepski mecz

Zambrotta też byłgenialny, szkoda że odszedł

Canna tylko przez 2 sezony grał więc trudno go oceniać, gdyby został, kto wie....

- Łukasz
- Juventino
Na pewno Thuram (ale z czasów, gdy grywał na prawej) i Wielka para stoperów: Ciro i Montero. No należy również chyba dodać Cannavaro - w końcu dostał Złotą Piłkę. Zambrotta? Zawsze uważałem, że to pomocnik i w drugiej linii prezentuje się lepiej.
- deszczowy
- Juventino
Niechęć po odejściu to jedno, ale to już jest chyba zaslepienie. Thuram nie zasługuje? :doh: On i Cannavaro byli praktycznie nie do przejścia! Kovac i Boumsong, pomimo dużego do nich szacunku, to naprawde nie ta klasa. Środek obrony za czasów Thurama i Canna był jednym z najlepszych na świecie!!Apollo_83 pisze:. Trudno ocenić, który z obrońców Juve był najlepszy na przełomie ostatnich lat. Jedno wiem, że Thuram nie zasługuje na tego typu wyróżnienie. Dla mnie osobiście był zawodnikiem średniej klasy,
- Kamil_on
- Juventino
Mysle ze w historii Juve bylo wielu znakomitych obroncow min. Cannavaro , Zambrotta , Montero , Pessotto ale wedlug mnie najlepszym i jedynym w swoim rodzaju obronca byl Lilian Thuram ktory nie mial praktycznie zadnych wad . Jego podejscie do pilki i jego roli na boisku bylo w 100% profesionalne . I choc odszedł Canna i Zambrotta to sadze ze gdyby Thuram pozostal z nami nie odczulismyby straty wyzej wymienionych wlochów , a to wszystko dla tego gdyz Lilian znakomicie dowodził linia obrony juve a gra u jego boku byla wystarczajaca mobilizacja dla jego partnerów.
- Gość
Według mnie najlepszym obrońcą Juve w ostatnich latach był Fabio Cannavaro orza Turham, gdyż w tym czasie, kiedy oni grali w Juve, wtedy Juventus był u szczytu swej formy. Szkoda tylko, że poszli na kase i odeszli. Dużo stracili. W tej chwili na gwiazdę obrony wyrasta nam Chiellini ale trzeba jeszcze dużo czasu aby on im dorównał... FORZA JUVE!
- Cyro92
- Juventino
Najlepszym obrońcą był według mnie C. Ferrara bo po pierwsze świetnie wymiatał w obronie a po drugie był i jest prawdziwym Juventino. Jako drugiego dał bym Canne bo jednak świetnie grał w barwach Juve .
Sercem i duchem zawsze z turyńskim Juve!!!!
- Robocop
- Juventino
a pomyslec ze nasza obrona moglaby teraz wygladac tak
prawa - zambrotta(jest uniwersalny i kompletny)
Sodek - thuram i cannavaro
lewa- chiellini
To bylaby najlepsza obrona na swiecie!!!
Zaden zespol nie mogl by sie czyms takim pochwalic.
Zreszta sadze ze obrona z zeszlych 2 sezonow byla THE BEST, i nigdzie nie bylo rownie dobrej(pomimo ze zebina byl w 1 skladzie, cienias jeden)
prawa - zambrotta(jest uniwersalny i kompletny)
Sodek - thuram i cannavaro
lewa- chiellini
To bylaby najlepsza obrona na swiecie!!!
Zaden zespol nie mogl by sie czyms takim pochwalic.
Zreszta sadze ze obrona z zeszlych 2 sezonow byla THE BEST, i nigdzie nie bylo rownie dobrej(pomimo ze zebina byl w 1 skladzie, cienias jeden)