Serie B (13): JUVENTUS 4-1 US Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 12:03

noi co z tegoze dostal zolta cieszmy sie tym ze strrzelil 2 bramy..............Boinow teraz ma bys podstawowym napstnikiem !!
niestety jest chyba skazany na rolę superrezerwowego, przyjdzie czas jak Juve opuści zapewne Trezeguet to może...

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 12:07

Przyczyn mojej radości jest wiele. 3 punkty, wysoki wynik, bramki strzelali młodzi i objeciujący, znaczy to ze wystarczy dac im sie ograć a mamy godnych zastepców podstawowych zawodników! No i oczywiście Zeman dostał!
Na początku małe nerwy były ale później Bożinow pokazał klase. Dobrze ze Palladino strzelił bo chyba by samobójstwo po tym meczu popełnił.
De Ceglie naprawde mnie zachwycił, on jest przyszłością. Po zdobytej bramce niezły chrzest mu srobili :-D

Miejsce w tabeli dobre, jeszcze jedna, dwie kolejki i będziemy liderami!

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 14:39

A ja aż się wzruszyłem jak zobaczyłem nasze brameczki :prochno: Po pierwsze Bojinov i jego gest z "Ciao Romeo", a po drugie radość z bramki De Ceglie. Zauważyliście, że jak młodzi strzelają, to zawsze biegną do ławki trenerskiej, gdzie już czekają kumple z Primavery? Taka prawdziwa radość, a nie w stylu najemników typu Emerson czy Vieira.

Na razie wszystko dobrze się układa, Alex staje się konkrencją Deschampsa :wink: ale ciągle się zastanawiam na ile to wystarczy patrząc na grę w SerieA w przyszłym sezonie... :think:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 15:01

mJaUcViEej pisze:A ja aż się wzruszyłem jak zobaczyłem nasze brameczki :prochno: Po pierwsze Bojinov i jego gest z "Ciao Romeo", a po drugie radość z bramki De Ceglie. Zauważyliście, że jak młodzi strzelają, to zawsze biegną do ławki trenerskiej, gdzie już czekają kumple z Primavery? Taka prawdziwa radość, a nie w stylu najemników typu Emerson czy Vieira.
Dokladnie..wspaniale obrazki. De Ceglie w ramionach Nedveda ktory zdaje sie mowic "swietnie stary, wierzylem w Ciebie". Cos pieknego..w tej druzynie jest duch, jest jednosc - z pilkarzami pokroju Ibry i Vieiry taka atmosfera byla nie do osiganiecia. Mam nadzieje ze podobne sceny bedziemy mogli ogladac na boiskach Serie A w przyszlym roku. Ta atmosfera naprawde jest wyjatkowa, ani Real ani Chelsea nie moze sie czyms takim obecnie pochwalic. Jestem o krok od stwierdzenia ze warto bylo troche pocierpiec aby ogladac taki Juventus jaki naprawde wiekszosc z nas kocha.

Chcialbym aby pomimo wzmocnien jakie sa planowane na letnie mercato zawodnicy tacy jak Marchisio,Paro czy Palladino realnie rywalizowali o miejsceo na boisku i wyrastali na mlode gwiazdy wloskiej ligi.. oby zarzad nie popelnil kolejnych glupstw w stylu "Maresci".

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 15:26

Genialnie! O to cohdziło. Wreszcie widzieliśmy Juventus jaki zawsze chcemy oglądać. Pierwszy raz w tym sezonie przyszło nam odrabiać straty, zrobiliśmy to znakomicie. Widać jaki wpływ na drużynę ma Del Piero, swoimi słowami zmienił zespół, w 2 połowie zmiażdżyliśmy rywala. Kolejny raz pokazaliśmy miejsce Zemanowi 8)

Jak już wiekszość wspomniała, należy zwrócić uwagę na atmosferę w zepole. Z przyjemnością ogląda się takie obrazki. Tworzymy jedność, której nie da się rozbić, jednen za wszysktich, wszyscy za jednego. Cieszą 2 bramki Bojinova, druga nieziemska! Nie mniej cieszą gole Palladino i De Ceglie. Wypowiedzi Paro, Palladino czy De Ceglie, są inne od wszystkich, zresztą każdy zauważył, fajnie się je czyta :wink:
Oby tak dalej, a tydz. lider :twisted:

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 18:16

Nie potrafię wyrazić swojej radości. Na bramkę zdobytą przez Lecce odpowiedzieliśmy aż czterema! No i powiedz Zdenek, po co strzelaliście? :P Poprzedni mecz ułożył się kiepsko dla tylko całego zespołu, w szczególności dla Bojinova. Chłopak jest młody, utalentowany, otrzymał szansę a tu musi schodzić z boiska, aby mógł wejść Mirante. Po meczy wypowiedział się bardzo profesjonalni, powiedział, że dostawał wskazówki od Alexa i efekty widzieliśmy wczoraj. Valeri znów wyszedł w pierwszym składzie i został bohaterem meczu! Grazie! Z relacji live można było wywnioskować, iż Palladino zmarnował kilka dobrych okazji, jednak zdobył bramkę w ważnym momencie, wiadomo już było, że 3 punkty zostają w Turynie. De Cegile wszedł na boisko za Bojinova, który otrzymał owacje na stojąco. Cóż za wspaniały debiut, myślę, że nie można mieć żadnych zastrzeżeń do gry Paolo, a wręcz przeciwnie, możemy go tylko pochwalić. A zdobyta bramka to naprawdę spełnienie marzeń, jak każda młoda zebra mówi. Od razu pobiegł w stronę ławki gdzie został uściskany przez całą drużynę. Naprawdę, piękne obrazki. I tu mi sie kręci łza w oku, jak czytam, kiedy nasi wychowankowie mówią po występie w barwach Juve, nieważne czy trwał on 90, 45 czy 10 minut, że ich marzenia się spełniły. Teraz świat zobaczy, że Juventus to nie tylko wspaniała historia, wspaniali zawodnicy i wielkie pieniądze ale także rodzina, jedyna w swoim rodzaju. Każdego dnia dziękuje Bogu, że jestem Juventino. :wink:

Grazie Juve!
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Pierwszy raz w tym sezonie przyszło nam odrabiać straty, zrobiliśmy to znakomicie.
Widzę, że wszyscy już zapomnieli o Abinoleffe ;)
Faktycznie, uciekło mi, ten mecz był w ogóle doniczego, nie chcę go pamiętać :P /Dragon
white_wolv pisze:Chciałbym aby pomimo wzmocnień jakie są planowane na letnie mercato zawodnicy tacy jak Marchisio, Paro czy Palladino realnie rywalizowali o miejsce na boisku i wyrastali na młode gwiazdy włoskiej ligi.. oby zarząd nie popełnił kolejnych głupstw w stylu "Maresci".
Dokładnie, jestem tego samego zdania. To zabrzmi głupio, ale możemy powiedzieć o pozytywnych skutkach degradacji. Nie chcę być posądzony o herezje, ja tak jak wy wolał bym innego przebiegu tego wszystkiego. Mamy w swoim składzie prawdziwe skarby. Matteo Paro, Marchisio, Palladino, Boijonov, Chellini to są piłkarze, którzy w Juve mają szansę stać się wielkimi, możliwe nawet, że największymi z największych. Mam nadzieję, ze kiedyś takie stwierdzenie będzie realne "Po co mamy kupować młode talenty, przecież mamy swoje młode gwiazdy". ;)

No co to, Palladino i Bojinov do ataku, Treze na ławkę a Alex z DD duecik trenerski :P

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 21:31

Dawno nic niepisałem... ale po takim meczu niewypada nienapisac.Jeden mecz a tyle radosci... to był Juventus o jakim marzyłem i jaki zawsze chciałem ogladac.Piekne bramki piekna gra piekny wynik... jakze to inne od Juventusu Capello... :roll: Mecz wspaniały.. kazdy grał kapitalnie a wynik mógł byc jeszcze wyzszy... piekny strzał Balzarettiego w pierwszej polowie w słupek, trzy sam na sam Palladino no i cudowny strzał Camora w wewnetrzna czesc słupka prawie z lini koncowej..heh gdyby to wpadło to Ronaldinho z ta swoja przewrotka sie kryje....To był magiczny i cudowny wieczor z Juventusem... oby takich jak najwiecej :dance:

white_wolv pisze: Ta atmosfera naprawde jest wyjatkowa, ani Real ani Chelsea nie moze sie czyms takim obecnie pochwalic.
Wiem o co cci chodzi ale akurat Chelsea jest jedynym ktory mimo samych gwiazd tworzy atmosfere zgranej druzyny... :wink:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 22:48

Cris pisze:
white_wolv pisze: Ta atmosfera naprawde jest wyjatkowa, ani Real ani Chelsea nie moze sie czyms takim obecnie pochwalic.
Wiem o co cci chodzi ale akurat Chelsea jest jedynym ktory mimo samych gwiazd tworzy atmosfere zgranej druzyny... :wink:
No tak ale popatrz na ten obrazek z Nedvedem po tym jak DeCeglie zdobyl bramke..to cos wiecej niz dwoch zawodnikow zgranego teamu - Pavel wyglada jakby byl co najmniej jego starszym bratem. Ehh...mam nadzieje ze bedzie nam dane ogladac taka atmosfere nawet gdy wyniki beda troche gorsze.
---------
Cris wspomnial Don Fabio..
Dwa sezony pod jego wodza. Niby wygrywalismy , niby przez 60-pare kolejek bylismy liderami Serie A - ale tak naprawde zawsze czegos brakowalo. Albo Zlatan nie potrafil trafic do pustej, albo DP byl upokarzany..nie wspominajac o bledach arbitrow i fatalnym stylu gry w wielu meczach. Kibice tez nie zachwycali..Czesto pomimo wygranego meczu pozostawal niedosyt.

Bo tak naprawde ile zwyciestw Capello mialo fantastyczny smak ? mecz z Realem na D.Alpi ? Zwyciestwa na San Siro z Milanem i Interem ? rozgromienie Romy na Olimpico ? zapomnialem o czyms ?

To prawda ze sobotni mecz to tak naprawde pierwsza wygrana w wielkim stylu pod wodza DD. Jednak zespol Didiera juz na poczatku ma to czego team Capello tak naprawde nigdy nie mial - wielkiego ducha i ambicje aby cos udowodnic. No i jeszcze teraz ta mieszanka mlodego talentu i zapalu z doswiadczeniem i wsparciem..

Osobiscie nie wierze aby w razie powrotu do Serie A w naszym ataku biegal Palladino z Bojinovem a w pomocy Paro i Marchisio,jednak goraco licze ze choc dwojka z mlodych graczy ktorzy wystapili w ostanim spoktaniu pozostanie w kadrze na dluzej jako pelnowartosciowi gracze Juve.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 23:34

No i o to chodzi :) , kolejne trzy punkty zdobyte we wspaniałym stylu. Gdy Osvaldo zdobył bramkę to robiło się nieciekawie , pierwsza porażka, a co za tym idzie kolejna strata punktów wisiała w powietrzu, jednak należy dziękować Bogu że w swoich szeregach mamy znakomitego Bojinova który odpowiedział w oka mgnieniu, riposta była tymlepsza że odpowiedzieliśmy po golu Valeriego jeszcze trzy razy. Pniemy się w góre i na fotel lidera możemy wskoczyć już za tydzień pomimo że przeciwnik będzie trudny.

Forza Juventus!

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 00:35

no i cudowny strzał Camora w wewnetrzna czesc słupka prawie z lini koncowej..heh gdyby to wpadło to Ronaldinho z ta swoja przewrotka sie kryje
Gdzie można znaleźć tę konkretną sytuację?
W skrócie jej nie ma :/

Dirty mind
krzysztofjuventus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 12:25

No nareszcie wysokie zwycięstwo Palladino i Bojinow zaczynają sie rozkręcać. Z jednej strony jest to dobre ale szkoda że tacy zawodnicy muszą siedzieć na ławce rezerwowych.A tak ogólnie to Alex i David kiedy wracają bo wiem że buffon powraca już w następnym meczu

JUVENTUS TURYN F.C.- A PAN BÓG ZESŁAŁ ICH NA ZIEMIE ABY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2006, 13:47

Venomik pisze:
no i cudowny strzał Camora w wewnetrzna czesc słupka prawie z lini koncowej..heh gdyby to wpadło to Ronaldinho z ta swoja przewrotka sie kryje
Gdzie można znaleźć tę konkretną sytuację?
W skrócie jej nie ma :/
Prosze 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Zablokowany