Roberto Manciniemu grozi dyskwalifikacja

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 20:16

Miałem się nie wypowiadać w dyskusjach z Interistami zdając sobie sprawę z bezcelowości "rozmowy" z Nimi ale trudno... (zaraz mnie któryś zacytuje i napisze "to po co się wypowiadasz?" :doh: )

Zauważcie, że Nasz drogi kolega klsmkr sam nie wie o czym pisze, co pisze, co myśli i co Nam chce przekazać. Przynajmniej ja nie widzę żadnej konstruktywnej myśli w tym co On pisze (już widzę ripostę "jak nie widzisz to się cofnij do przedszkola"). To jest właściwie jedyna rzecz in minus na tym forum, ale za to mnie wkurza strasznie (cytat i "łyknij człowieku melisę") - beznadziejne i nonsensowne dyskusje z Interistami :| do czego prowadzi takie wzajemne cytowanie się co post i pisanie do siebie półsłówkami?? żeby pokazać, kto ma ostanie słowo?? zdaje się, że głównie o to niektórym chodzi. Albo inaczej - może Interiści prowokują do takiej bezpłciowej "dyskusji" żeby sobie potem posta nabić? ("jakbym nie miał nic lepszego do roboty") :prochno:

Dlaczego o wiele częściej można dojść do jakiegoś konsensusu z kibicami Romy czy Milanu?? (zaznaczam, że wszystkie pytania zawarte w tym poście są retoryczne - nie wymagają odpowiedzi na forum - niech każdy sobie odpowie w głowie...)

Dobra, teraz co do tematu. Nie nowość, że włodarze interu są ubabrani w bagnie po pas, a teraz może nastanie względna sprawiedliwość i zaczną się zapadać w nim aż się utopią... Od razu dla mających wątpliwości Interistów wyjaśniam, dlaczego tak sądzę: Trzeba chyba być głupim albo fanatykiem interu (czyt. zakochanym w tym klubie) żeby dalej wierzyć, że dowództwo Milanu jest złe, że Juventusu jest złe, Violi jest złe i wogóle wszyscy na świecie są źli tylko nie kierujący interem (nie wierzę, że największym problemem któregoś z Interistów będzie w tym momencie napisanie nazwy klubu z małej literki... uprzedzam fakty bo na pewno sie któryś doczepi).

Jednak, jak to się mówi, "sprawa w toku", pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki za odszukanie zagubionej sprawiedliwości (i tak powstał Chocapic :wink: ).

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 20:33

klsmkr pisze:No, nie da sie ukryc, ze pozytku to nam nie przyniesie
Do tego zmierzam. Wszystkie mohery pomyślą teraz, jak to Inter mieszał w Calciopoli bo Mancini był w GEA. Tylko z początku myślałem, że Ty też sobie nie zdajesz sprawy, co to za sobą pociągnie. Do niektórych wciąż to nie dociera...
Wonki pisze:To jest właściwie jedyna rzecz in minus na tym forum
Jesteś egoistą. Kompletnym egoistą. Nie chcesz dyskutować z Interistami? Nie czytaj ich wypowiedzi. Ignoruj ich. Ale nie pisz, że jest to bez sensu! Forum Juventusu, zgadza się. Ale każdy ma tu prawo głosu. Ja natomiast szanuję Interistów, tych prawdziwych (Weron :doh: ) i dyskutuję z nimi jak człowiek z człowiekiem. Masz klapki na oczach? Widzisz tylko swój klub? Zejdź na ziemię. Starcia między kibicami (oczywiście w dyskusji, @#$%^ tych co idą się lać na mecz) są normalne i nie jest to żadnym minusem tego forum. Brak starć z Milanistami, z Romanistami? Może efekt ostatniego Calciopoli gdzie Inter zabrał nam Scudetto? Stąd tematów to utarczek nie zabraknie przez wiele najbliższych lat.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2006, 20:44 przez Negri, łącznie zmieniany 2 razy.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 21:15

Damianinho - źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że dyskusje z Interistami są złe. Złe są, kiedy polegają tylko na zacytowaniu się i odpowiedzi półsłówkami, które zresztą są średnio kulturalne i miłe i przez to tylko wzmagają wzajemną niechęć. Dwa posty wyżej w nawiasach napisałem, co spodziewałbym się przeczytać "w odwecie" niektórych Interistów - przyznaj sam, że podobnych, uszczypliwych wypowiedzi na forum jest bez liku. I żeby była jasnośc - nie tylko Interiści robią takie "wałki" - niektórzy Juventini też potrafią z powodzeniem takie robić. I wtedy jest naprawdę niekończąca się, denna "dyskusja" właściwie o niczym (i o wszystkim, no ale o niczym - patrz wyżej: wzajemne dogryzanie sobie przez dwójkę Juventini w temacie o Mancinim, które do niczego nie prowadzi - ludzie, opamiętania...).

Bardzo byłbym zachwycony wzajemną, konstruktywną krytyką Juventini i Interistów, a nie bezsensownym krytykanctwem. I ja też szanuję Interistów (niech dowodem będzie, że zawsze piszę to z dużej :wink: nie szanuję samego interu, więc z małej, ale to inny wogóle już temat ). Szanuję Ich zdanie, ale jeśli jest na temat. Spójrz, że np powyższa dyskusja z jednym z Interisów do niczego nie doprowadziła. Pustka, próżnia, niczego się konkretnego nie dowiedziałem, czytając ją - nawet nie dowiedziałem się, jakie jest zdanie Interisty co do tematu. Wypowiedź w stylu "nie zdziwiłbym się, gdyby M należał do GEA - tylko co z tego" jakoś zalatuje mi dziwnie prowokacją, sam nie wiem, dlaczego... ( :prochno: ).
Nie chcesz dyskutować z Interistami? Nie czytaj ich wypowiedzi. Ignoruj ich. Ale nie pisz, że jest to bez sensu!
Ależ ja, drogi Damianinho, wyrażam jedynie swe jakże skromne zdanie w delikatnej kwestii niektórych wypowiedzi na forum. Wszakże
każdy ma tu prawo głosu
nieprawdaż? :)

PS Chciałbym przy okazji zauważyć, iż dyskusja odbiega sukcesywnie od tematu. Więc nie róbmy bałaganu na forum, niech ci, którzy tutaj wejdą, czytają i wypowiadają się o sprawie Manciniego, a nie o zasadności dyskusji na linii Interista-Juventini. Z mojej strony EOT

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 21:33

Wonki pisze:Nie chodzi mi o to, że dyskusje z Interistami są złe. Złe są, kiedy polegają tylko na zacytowaniu się i odpowiedzi półsłówkami, które zresztą są średnio kulturalne i miłe i przez to tylko wzmagają wzajemną niechęć.
Tak na tym forum jest w 95%. Już czas, abyś do tego przywyknął. Innych dyskusji z Interistami nie przeprowadzisz. Po prostu my i Interiści nie pałamy do siebie sympatią, ale wzajemnie się szanujemy. Stąd na tym forum nawet między Juventinimi a Interistami zostały zachowane resztki ogłady i kultury. I to powinno wystarczyć.
Wonki pisze:Z mojej strony EOT
Z mojej również. Pozdrawiam :wink:

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2006, 21:49

przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i dochodzę do przykrego wniosku (właściwie to się upewniłem) że poziom tego forum schodzi na psy. :angry: Czy nie można sobie wrzucać jeśli ktoś już ma bardzo ochotę na privie ?? Po co te wstawki typu że "idź zagraj w bierki" albo "Po drugiej wypowiedzi Q już masz pewne". Nie bawcie się w przedszkole tylko wypowiadajcie się na temat nie wrzucając jeden na drugiego. :pray:

Co do tematu kolejna sprawa pokazująca że Inter wcale nie jest taki czysty za jakiego się podaje. Również nie chce mi się wierzyć że przez tyle lat "przewalała" cała czołówka tabeli oprócz Interu. Za to jestem pewny że Interu nie zdyskfalifikują - władze Calcio nie będą chciały robić z siebie pośmiewiska drugi sezon z rzędu. A co do osoby Manciniego to on raczej tu za bardzo nic nie miesza, jeśli coś to nad wszystkim panuje Moratti.

Obrazek
TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 14:32

matej pisze: Również nie chce mi się wierzyć że przez tyle lat "przewalała" cała czołówka tabeli oprócz Interu.
To dlaczego cała czołówka wygrywała Sudetto a Inter nie? Waszym zadaniem Inter jest w tej chwili tak wszechmocny, że zorganizował całe calciopoli, zdegradował Juve, odjął punkty Milanowi itd. Teraz sprawa z Vierim i Mancini. Oczywiście Interu nie spotka kara bo jest wszechmogący. Zadajcie sobie pytanie – dlaczego ten wszechmogący Inter nie załatwił sobie mistrzostwa przez tyle lat.

A jeśli chodzi o Manciniego i ten temat to na razie są to słowa. Mancini temu zaprzecza i nie wiem dlaczego miałby mu nie wierzyć. Poza tym to całe GEA zrzeszało chyba nie tylko złodziei ?

Inter per SempreObrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 14:37

Możę dlatego, ze scudetto nie da się tak po prostu kupić. Nawet mając wielką władzę można co najdalej zwiększyc prawdopodobieństwo wygrania.
Stąd prosty wniosek: dla Interu to było za mało ;)

Dirty mind
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 14:50

Venomik pisze:Nawet mając wielką władzę można co najdalej zwiększyc prawdopodobieństwo wygrania.
Domyslam sie, ze wystarczylby jeden dobry samochod dla sedziego w sezonie 2001/02 i byloby po sprawie. Czemu Inter nie skorzystal z tej opcji? Potrafimy degradowac rywali, a z zalatwieniem glupiego karnego mamy problemy?

PS. Nie, nie jestesmy absolutnie krysztalowi, ale czasem trzeba zachowac umiar w insynuacjach.

TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 15:18

Venomik pisze: Stąd prosty wniosek: dla Interu to było za mało ;)
Jak to za mało? Miał siłę aby trząść wszystkimi sądami w Italii. Mógł zatuszować wszystkie swoje przekręty. A nie był wstanie przekupić sędziego jednego czy drugiego? Coś tu chyba jest nie tak. :think:

Inter per SempreObrazek
Valkyr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 15:59

Inter wszechmocny weź nie myl pojęć. Inter nazwać Wszechmocnym to tak jak Arke Gdynie (to nie jest żadna aluzja do Arki :) ) nazwać mistrzem Polski. Interek pokazuje jaki jest wszechmocny w lidze i LM :D. Ale z jednym się zgodze że Inter jest wszechmocny ale w przyznowaniu sobie mistrzostwa przy zielonym stoliku :D .

Ja nie tyle patrze na tabele chociaż wiem że Interowi nie pomoże nawet degradacja JUVE, słaba forma i ujemne punkty Milanu bo i tak mistrza nie zdobędą. Mistrzem będzie Roma albo Palermo. A ligę mistrzów powinnieneś przemilczeć bo tam Inter naprawde nie błyszczy nie dość że trafił do słabej grupy to 2 pierwsze mecze przegrali w 2 pozostałych 4 litery uratował im Cruz a ostatni ze Sportingiem był taki sobie. Więc nie mów mi że twój Interek
to potęga, a jak chcesz powiedzieć coś o Juve to spójrz na wyniki Juve-Inter przez 2 ostatnie sezony 5 wygranych Juve 1 Interu :) i za rok kolejne zwycięstwa Juve dorzuci
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2006, 16:56 przez Valkyr, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
FORZA JUVE FORZA DEL PIERO FORZA ITALIA
TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 16:26

Możesz się nie udzielać ? Z góry dzięki.

ps. Chyba dawno w tabelę Serie A czy LM nie patrzyłeś.

Inter per SempreObrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 17:12

A co może postawę interu w LM można dobrą nazwać? A może to że w lidze o pierwsze miejsce rywalizuja z potężnym Palermo gdy nie w czołówce nie ma Juve i Milanu z wiadomych powodów?
Boshe jak ja nienawidze interu :twisted:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 17:29

TdF pisze:Możesz się nie udzielać ? Z góry dzięki.
:shock: Nie wiem czy zauwazyłeś synku ale to jest forum kibiców Juventusu :roll:
Do czego to doszło, żeby interista uciszał kibica Juve na jego podwórku :x
Jeśli Ci się nie podoba to po prostu wróć do siebie.

TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 17:37

UlTrAs pisze:
TdF pisze:Możesz się nie udzielać ? Z góry dzięki.
:shock: Nie wiem czy zauwazyłeś synku ale to jest forum kibiców Juventusu
Nie jestem twoim synkiem. To po pierwsze. Po drugie: jeśli ktoś nie potrafi czytać to nie powinien się wypowiadać na forum. Nieważne jakiej drużynie kibicuje.
Myzarel pisze:A co może postawę interu w LM można dobrą nazwać? A może to że w lidze o pierwsze miejsce rywalizuja z potężnym Palermo gdy nie w czołówce nie ma Juve i Milanu z wiadomych powodów?
Boshe jak ja nienawidze interu :twisted:
Nie. Grę Interu oceniam jako fatalną. Co z tego, że wygrali na wyjeździe z Milanem, Romą, Violą i Palermo. Co z tego, że nie przegrali jeszcze meczu. Co z tego, że po trochę słabszym początku już zapewnili sobie awans do 1/8 LM. Grają fatalnie i kropka. :doh:
Boshe
? :think:

Inter per SempreObrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2006, 17:46

TdF pisze:Nie jestem twoim synkiem.
Pewnie, że nie. Gdyby mój syn kibicował Interowi wyrzekłbym się go :whistle:

ODPOWIEDZ