Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
karol_nd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2006, 15:43

Stary Dobry Rap :] Zarówno Polski jak i zagraniczny ! :] Pozdrowienia dla sympatyków WYP3, K44, Run D.M.C, Naughty By Nature, Public Enemy i reszty o których nie zapomniałem a nie chce mi sie wypisywać !
Pokój !

Mr.Lordi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2006, 19:18

Metal, Rock itp.
A ulubione zespoły to: Rammstein, Nightwish, Lordi, Vader, SOAD, Manowar, Hunter i wiele, wiele innych

Obrazek
Obrazek
piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2006, 23:02

No no no :D
Widze że w ankiecie przewaga jest fanów rocka i metalu :-D
Az miło się zrobiło. Ja jestem właśnie fanem mocniejszego uderzenia (Bathory, Satyricon, Kataklysm itp) ale lżejsze kapele typu Hammerfall, Rhapsody, Edguy czy Helloween nie są mi obce a nawet mogę powiedzieć że na tym się wychowałem.
tak wiec słucham różnego metalu od death, black, thrash po heavy i power.

pozdrawiam miłośników mocnego brzmienia

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 20:58

Ogólnie słucham wszystkiego poza Hip-Hopem i Techno, których zwyczajnie nie mogę znieść. Moje ulubione zespoły to : Metallica, Marilyn Manson, Black Sabbath, Iron Maiden oraz z nieco innej bajki Red Hot Chilli Peppers i Green Day. Mój ulubiony album to Kill'em all, a ulubione kawałki to Enter Sandman, Nothing Else Matters, Unforgiven I i II oraz Until it sleeps.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 21:19

Dobry Obrazek

Ja już od dawna preferuję Polski Hip-Hop, Reggae i Raggę, ponad życie uwielbiam tego typu muzykę, wczesniej byłem fanem Rocka i Metalu, ale pewnego dnia mnie coś oświeciło no i zmieniłem preferowaną muzykę na całkiem inną.

Tak fajnie wyszło, że kumpel słucha wszelakich odmian od Rocka po Heavy Metal, a ja Hip-Hopu, ale połączyła nas muzyka Reggae, obecnie słucham Indios Bravos (Grupa Polska), Damian Marley (Może nie przerósł dokonaniami ojca, czy ilością fanów, ale cenie go jakoś bardziej, te rytmy, są bliże mi niż jego ojca Boba, który wyniósł Reggae do takiej popularności, a siebie do mitu człowieka, kojarzącego z tym gatunkiem), Matisyou (Tak na boczku, można powiedzieć geniusz, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> image'a jak na człowieka śpiewającego Reggae, żyd, z baczkami, jarmułką, do tego bitujący jak nie jeden eMCe, jestem pod wrażeniem tego gościa), Jamal (Któż by ich nie znał), jeszcze do tego można dodać Vavamuffin czy Eastwest Rockers.

Z HH ostatnio to często słucham, nowe płyty Borixona, Molesty (Ewenement), Owal, THS (Klika) no i takich ziomów jak OSTR'y, FU czy DKA (Wiem, że go wielu ludzi nie lubi, mówią, że to nie HH, ale na mnie ten koleś robi wrażenie, teksty, jedynie ostatnia płytka troszkę zepsuła jego dokonania).

Polecam tą muzykę, no i polecam się na przyszłość, pozdro :whistle: .

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 22:26

Moje gusta muzycznie raczej się nie zmieniają, moim numerem jeden jest rock. Ostatnio najczęściej słucham klasyki. Wg mnie twórczość zespołów takich jak Queen, Scorpions, The Eagles, Guns'n'roses, Bon Jovi, Oasis czy Aerosmith jest ponadczasowa. Nie umiem wyobrazić sobie dzisiejszej sceny muzycznej bez tych zespołów... :D

Jeśli chodzi o obecną muzykę, moje ulubione zespoły to: Simple Plan, Hoobastank i Nickelback (nie znam drugiego zespołu, którego teksty i klipu zawierały taki mocne przesłanie, jak ich). Jest tez mnóoóstwo wykonawców, których niektóre piosenki podobają mi się :wink: Głównie są to piosenki z różnych odmian rocka.

Jeśli chodzi o inne gatunki muzyki, w sumie mam neutralne nastawienie. Nie trawię tylko i chyba nigdy nie strawię disco polo :D

Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 01:56

Widze że ogólnie królują Czerwone Papryczki,S.O.A.D,oraz Linkin Park,najpopularniejsze zespoły gatunków takich jak rock/funk-RHCP,rapcore-LP(jeśli dla kogoś jest to muzyka z tych ostrzejszych to niech posłucha Slipknota czy Slayera) oraz melodyjnego rocka,chociaż akurat muzykę S.O.A.D trudno określić. Przyznam że w okresie buntu młodzieńczego w gimnazjum był to jeden z moich ulubionych zespołów,jak i również KoRn którego dziwie się że nikt nie wymienił.

Obecnie do moich ulubionych zespołów należą : Radiohead,wokalista Thom Yorke jest poprostu genialny,co potwierdził wydając własną solową płytę,
Sigu Ros,którego muzyka jest wprost śpiewem aniołów :wink: chociaż ostatni troche zeszli na tą złą, bardziej komercyjną stronę.
Interpol-świetna gitarowa muzyka kwartetu z NYC.
Jest jeszcze wiele zespołów i wykonawców których cenię,min Mozart którego Requiem jest majstersztykiem w swej dziedzinie.
Chopin...lek na całe zło,mistrz nad mistrzami.

Pozdrawiam

Juve fan
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 16:21

Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale chce sie dowiedziec jaka to piosenka: - jest to urywek Tanca z Gwiazdami . Prosze o odpowiedz :pray:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 18:11

Ja nie preferuję konkretnego gatunku muzycznego i nie mam ulubionego zespołu/wykonawcy :P I moje słuchanie muzyki ogranicza się raczej do słuchania radia. Najchętniej włączam stacje RMF FM, gdzie lecą przede wszystkim, że się tak wyrażę, łagodne przeboje (czyt. nie ma tam ostrego rocka, jakiegoś metalu czy za dużo techniawy) i takie najbardziej lubię :wink:

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 00:04

No i trochę wynalazków- takich jak Primus(genialna, pokrecona muza-polecam!!!), trochę jazzu, Massive Attack, A Perfect Circle... Duzo tego.
Ja bym tam "A Perfect Circle" nie nazwał wynalazkiem. Moim zdaniem to genialny progresive rock. Jak dla mnie to majstersztyk.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 00:31

ja lubie rózne rodzaje muzyki ale najczesciej sa to popowe densowe czy husowe kawałki jesli tak moge je nazwac!! czyli eska rmi kiss wszystko co dobre!! choc gdy słysze dobra polska piosenke typu co "ty tutaj robisz" elektrycznych gitar to nie przełacze stacji wrecz przeciwnie (( polecam piosenke na roznego rodzaju stresujace sytuacje:P)) :whistle:

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
BOROPUNK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 12:24

Nie rozumiem ludzi którzy piszą że techno/HH są ble i wógle że to nie muzyka, ludzie opanujcie sie to że WAM sie to nie podoba to nic nie znaczy a już napewno nie Wy decydujecie co jest muzyką a co nie ja mimo że słucham Punk-Rocka mam wielu kumpli którzy słuchają techno czy HH i nawet potrafie z nimi wyjść na jakąś impreze bo w muzyce chodzi o to żeby ona łączyła ludzi, wyzwalała pozytywne emocje a nie o to żeby jeden z drugim najeżdżali na siebie bo im sie gust drugiego nie podoba!!!
Dobra a teraz z innej beczki : ktoś tu jechał po Green Day'u że niby nie mają nic wspólnego z punk rockiem człowieku posłuchaj pierwszych 2-3 płyt GD to sie przekonasz czy nic wspólnego nie mają a co do Pistolsów których podałeś za przykład ideowości to też źle trafiłeś proponuje Ci troche o nich poczytać pooglądać filmy itd Gdy to zrobisz to sie dowiesz że jedynym ideowcem w tej kapeli tak naprawde był SID VICIOUS (był anarchistą) tam nier było jeszcze żadnej ideologii to był czysty bunt a ideologia przyszła później..... Pozdro BORO
P.S zapraszma na stronke mojej kapeli www.desperatband.blog.onet.pl

Punk jest Brudas punk jest śmieć punk nie umarł PUNX NOT DEAD!!!!!!
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 13:15

ja osobiscie gustuje w Black'u, Death'ie i Gotyku. jak mnie faza lapie (a lapie czesto) :smile: to z ogromna przyjemnoscia siegam po poczciwy Punk :twisted: by6waj tez momenty ze i po jakas fajna ciekawa elektronike sie wbujam :prochno:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 10:28

Tak więc przyszła kolej na mnie. Osobiście słucham polskiego hip-hopu. Po prostu odnalazłem się w tej muzyce, jednak jak to się stało, że właśnie ta muzyka jest mi bliska trudno mi powiedzieć. Ona jest po prostu we mnie. Nie obchodzą mnie różne komentarze, że to nie muzyka. Ja słucham tego, co mi się podoba, w czym się dobrze czuje. Jeśli się to komuś nie podoba to niech nie słucha. Ich wybór. Hip-hop jest we mnie, bo to muzyka, która mnie dotyczy, trzeba ją naprawdę rozumieć i być blisko niej. To polskie realia, czyli to co mnie otacza, uliczne klimaty. Nie słucham hip-hopu amerykańskiego, w ogóle nie potrafię się w tym odnaleźć, z resztą nie obchodzą mnie rymy ile oni za oceanem mają hajsu. Wystarczy porównać polski i amerykański hip-hop, i jeśli ktoś nie widzi różnicy to jest ślepy. Najlepiej do mnie trafiają rymy Zip Składu, Molesty, Hemp Gru, Peji, jednak najbardziej cenię WWO. To jest mój wybór, jestem normalny, czyli dla wielu inny.

Koziołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 12:34

Kamil_on pisze:Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale chce sie dowiedziec jaka to piosenka: - jest to urywek Tanca z Gwiazdami . Prosze o odpowiedz :pray:
W oryginalnej wersji: Wet Wet Wet - Love Is All Around

ODPOWIEDZ