Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2006, 13:39

PrzemO3333 pisze:mmmmmm Bieniuk mniam ja go chce;d;d;d zwalszcza ze siedzi na lawie w jkaims ligowym sredniaku tureckim czy gdzies:D:D:D :-D a co do wiselki to jestem kibicem kolejorza i obiektywny jestem i twierdze ze wisla i tak daleko zaszla a blackburn i nancy to nie sa druzyny w jej zasiegu tlyko swiatowe firmy (oczywscie nie tak jak juve ale sa dobre)
wiec niech legionisci sie nie wypowiadaja obrazliwie na wisle bo nas reprezentuje :evil:
Nie siedzi na ławie, tylko jest podstawowym środkowym obrońcą wraz z tym drugim z Amiki :!:
I z tego co czytałem i słyszałem to radzą sobie dobrze.
Pozdro

Obrazek
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 18:33

jak narazie moje przewidywania co do porażki Wisły spełniają się =D 2:4 dla Bełchatowian :D pozatym nie znam legii tylko Legię !!
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2006, 19:39 przez valsir, łącznie zmieniany 2 razy.

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 18:39

Jasna cholera :/ To co sie dzieje to jakiś sen :| Żeby takie baty od beniaminka dostawać, to niesamowite. Ale czego się spodziewać, jak zmieniamy trenerów jak rekawice. Chłopcy przyzwyczają się do jednej taktyki i zaraz uczą sie czegos nowego :/ Tak się nie da !!!! To nie jest dobra metoda. No ale cóż... Szkoda, że Wisła ma takiego idiote za właściciela... A legia i tak mistrza nie zachowa :smile:

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 18:57

Wiesz co Siewier??? Darowałbyś sobie, bo już sam chyba nie wiesz czego się przyczepiać... A to co napisałem to itak najdelikatniejsze określenie na niego.

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 20:16

Na początek trza zaznaczyć najważniejsze wydarzenie kolejki :
Dobiegła końca trwająca od 16 września 2001 roku passa 73 kolejnych spotkań bez porażki Wisły w meczu ligowym. Po KSZO Ostrowiec Św. sposób na krakowian znalazł GKS Bełchatów.
A teraz wyniki
Lech Poznań 1:1 (1:0) Arka Gdynia
Kolejny horror w wykonaniu Lecha , tym razem po wyraźnej przewadze pozwolili sobie strzelić gola w końcówce meczu
Wisła Płock 1:3 (0:1) Górnik Zabrze
Tak jak przewidywałem Wisła osiągneła dna i nawet Górnik wpakował jej 3 bramki
Korona Kielce 1:0 (0:0) ŁKS Łódź
bardzo ciekawy mecz, równowaga przez 1 połowę, ale w drugiej już cisneli tylko Koroniarze:]
Wisła Kraków 2:4 (0:3) GKS Bełchatów
Najciekawszy mecz kolejki i ostatnich dni. Ledwo włązyłem odbiornik a tu już0:2 dla Bełchatowa świetny mecz w wykonaniu GKS, po 4 golu Wisła się podniosła i rozpoczeła szturm na bramkę Lecha, jednakże tylko 2 razy udało im się strzelić gola czym przypłacają teraz porażka.
Pogoń Szczecin 1:1 (0:1) Groclin Grodzisk
Remis w dość neiciekawym meczu
Górnik Łęczna 1:0 (1:0) Cracovia Kraków
Mówiłem ,że Górnik wygrai tak też się stało
Widzew Łódź 0:2 (0:0) Zagłębie Lubin
pewna wygrana Zagłębia
Legia Warszawa 2:0 (1:0) Odra Wodzisław
pewna wygrana Legii
Gratuluję GKS przerwania serii Wisły mówiłem ,że musi się skończyć a jak widać głowę mam na karku a nie ściętą :D

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 20:21

no coz. Cleber nie gra i od razu srodek obrony lezy.zreszta ciezko sie dziwic patrzac na to kto tam gra - Dudka ktory coraz czesciej popelnia bledy i Thwaite - w ktorym drzemia na pewno ogromne mozliwosci ale poki co nie ma mowy o zgraniu z reszta defensywy.

mecz ulozyl sie fatalnie wiec ciezko miec pretensje o wynik, no moze tylko o brak koncentracji na poczatku.

chcialbym zauwazyc ze bodajze w 15 minucie przy stanie 0-2 Wisle nalezal sie rzut karny oraz czerwona kartka dla obroncy ktory ewidentnie podcial Brozka gdy ten strzelal z odleglosci 3 metrow.. Mysle ze gdyby arbiter podyktowal "11" mecz skonczylby korzystnie dla Bialej Gwiazdy.

kazda seria ma swoj koniec, nie ma co rozpaczac. Wisle potrzeba transferow i dobrego trenera (Okuka chyba jednak zawodzi). Brawo za walke w II polowie i za to ze Wislacy nie odpuscili do samego konca.

ja i tak jestem przekonany ze mistrzostwo wroci w tym sezonie pod Wawel.

Era_WKS_ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 20:59

[quote="Gregor del Ptasior"]Żeby takie baty od beniaminka dostawać, to niesamowite[quote]

to nie jest beniaminek -.-

żal patrzeć na tą polska piłkę, wisła już tak dobrze grała, a tu znowu klęska :x

(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 21:52

Ładny mecz Wisła - BOT gratulacje dla Belchatowa. Tylko niech mi ktos powie co zrobil WOJTKOWIAK w meczu Lecha z Arka znowu odpuscil krycie wogole go nie bylo :angry: mniej wiecej taki blad jak na Łazienkowskiej w meczu z Legia nie doskoczyl do pilki ktora poleciala mu za plecy do Radovica :/ znowu zremisowalismy wygrany mecz Panie Franz moze czas na rotacje w obronie :!:

Czy wygramy czy przegramy my na zawsze was kochamy KOLEJORZ
Murawski bedzie gwiazda kadry a Wasyl strzeli brame z Belgia:D :D

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2006, 22:06

Jedyny pozytyw. Kibice Wisły pokazali dzisiaj że są jedynymi z najlepszych. Doping przy stanie 4-0 dla GKS był taki jakby to Wisła prowadziła...
Mówić nie moge, było świetnie...Po za wynikiem :x

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2006, 01:49

No i przed nami ostatnia kolejka tej rundy zobaczymy więc kto z kim :d
15 kolejka:
Odra Wodzisław Śląski - Lech Poznań 2
Lech niepowinien mieć kłopotów z ostatnio słabo grającą Odrą
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa X2
Życzyłbym sobie by w rywalizacji tych zespołów wygrała Legia
Cracovia - Widzew Łódź X
Ostatnio obie ekipy nie zachwycają, więc stawiam na remis
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Górnik Łęczna X2
Dyskobolia ciągle remisuje, Górnik ostatnio jakoś lepiej :]
GKS Bełchatów - Pogoń Szczecin X2
Po ostatnich meczach GKS-u zostaje mi tylko wiara w Pogoń ;)
Łódzki KS - Wisła Kraków X2
Mecz kolejki który na pewno będzie interesujący, jeśli Wisła nie chce stracić trenera musi wygrać :d
Arka Gdynia - Wisła Płock 1
Ostatnio Arka nieźle sobie radzi i Wisła wręcz odwrotnie.
Korona Kielce - Górnik Zabrze 1
Korona nie powinna mieć kłopotu z pokonaniem Górnika na własnym stadionie. [/url]

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2006, 21:24

A jednak spora niespodzianka, o ile remis był bardziej prawdopodobny to mecz we mgle był niesamowity i wynik również zasłużony, kibice rewelacja, sędzia dno chyba dostosował się do aury nad stadionem :smile:
Tylko Ty... w moim sercu Ty, jedna jedyna niepokonana eŁKSa kochana :!: 8)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2006, 21:46

Kame1988_Kornel pisze:
A jednak spora niespodzianka, o ile remis był bardziej prawdopodobny to mecz we mgle był niesamowity i wynik również zasłużony, kibice rewelacja, sędzia dno chyba dostosował się do aury nad stadionem :smile:
Tylko Ty... w moim sercu Ty, jedna jedyna niepokonana eŁKSa kochana :!: 8)
ŁKS nie zagrał super meczu, poprostu Wisła zagrała DNO a ŁKS to wykorzystał. Ciekawe jak zachowa sie zarząd Wisly, zwolni Okuke ? ZWOLNI ! :prochno: :twisted:

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2006, 22:29

ŁKS zagrał poprawnie, zaś Wisła dno. Czy będzie zmiana trenera? Oby, Drago, tam Cię nie docenią ;) A tak serio to Wieszczycki, choć zazwyczaj pieprzy od rzeczy to powiedział dziś w Lidze+Extra rzecz mądrą: to grają piłkarze, a rola trenera bywa przeceniana, drużynie potrzebna jest stabilizacja. Zwolnienie Okuki to będzie szczyt <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że nie jest złym trenerem już udowodnił, a w Wiśle grał zawodnikami nie sprowadzonych przez siebie. Dopiero po okienku transferowym i po dłuższej grze można ocenić w pełni szkoleniowca!
No i kto by się spodziewał takiego lidera na półmetku :D

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2006, 01:19

valsir pisze:Arka Gdynia - Wisła Płock 1
Ostatnio Arka nieźle sobie radzi i Wisła wręcz odwrotnie.
Nie może być inaczej, skoro wychodzący z szatni po spotkaniu Sławek Peszko pomstuje na Czechów, a w samym meczu po raz n-ty katastrofalnie wypadli Serbowie. Drużyna jest podzielona, a trener Csaplar po osobistym konflikcie pozbył się z Płocka Seada Zilica ( zdobył dla Drawy Ptuj już 10 goli ) a w jego miejsce ściągnął rekonwalescenta Tomasa Doska, marnującego w każdym meczu 1 bądź 2 stuprocentowe sytuacje. Po sezonie najprawdopodobniej odejdzie prezes Dmoszyński, sytuacja w klubie "stoi na głowie" :? Modlę się o barażę :wink:

Obrazek
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2006, 15:27

Orange nie śpi, Orange czuwa... :twisted:
Mimo przerwy zimowej, liga nie śpi, transfery czas zacząć.
Nie wiem jak to ma się w innych klubach ale w ŁKS-ie jak na razie to nie wygląda za fajnie
Odeszli:
Rafał Niżnik do Górnika Łęczna (za kasą :wink: )
Dariusz Kłus do Cracovi (że niby chce tam się rozwijać ... :| Najbardziej będzie mi go brakowało ... :( )
Mamia Dżikija do Ruchu Chorzów (powrócił na stare śmiecie, u nas i tak był zbędnym elementem układanki 8) )
Aleksandar Radunović do... Szuka klubu (mało grał to i odchodzi... )
Robert Kolendowicz do Zagłębia Lubin (money money... :| )
Ireneusz Kowalski do Wisły Płock (kolejny za kasą :/)
Marcin Dettlaff do Stal Stalowej Woli
Adrian Świątek do Piasta Gliwice
Przybyli:
Michał Karp z Sportfreunde Ricklingen ( :shock: :lol: ) (niby ma zastąpić Kłusa, zobaczymy ... Święta idą to Karp już zakupiony :wink: )
Tomasz Kłos z Wisły Kraków (no i robi się najstarsza obrona w lidze, nie wiem co o tym sądzić :? P.S. Hajto i Kłos to robi wrażenie :twisted: )
Robert Szczot ze Śląska Wrocław
Cezary Wilk z Korony Kielce
Andrew Konopelsky z ... (USA :wink:)
Adam Cieśliński z Toruńskiego KP
Kamil Goryszewski z Pelikana Łowicz
Marcin Jarmuda z Korony Kielce
Miroslav Opsenica z FK Vojvodina (Nowy Sad)
Marius Kižys z FK Šilut&#279;
Nowych warto oceniać dopiero w trakcie sezonu, zobaczy się wtedy czy warto było inwestować.
Czekam na kolejne już (PEWNE) transfery... :whistle:
Już mamy 28.02 więc dziś ostatni dzień dokonywania transferów. Ale raczej już nikt nie wzmocni ŁKS.

ODPOWIEDZ