Del Piero w Juve do 2011!!!
- kosiorekk
- Juventino
Nie filozuj.wloski pisze:Nareście ktoś nie broni Alex'a, ale też widzi, że to nie ten piłkarz, co kiedyś! Wiedziałem, że odezwie się jego fanklub z forum, bo to normalne. Cezary, oglądałem mecze i wiem, co się działo. Dwa lata temu grał inaczej, widząc go, na MŚ i później to dla mnie jest okropieństwo! Brońcie go dalej.mJaUcViEej pisze:Jak to mówił Grzegorz Mielcarski, gdy Alex strzelał bramkę Niemcom - "Del Piero - szybkość już nie ta, ale precyzja pozostała". I nie chodzi tu o profesjonalizm, ale o możliwość kreowania gry. Może na SerieB to wystarczy, ale jeśli w przyszłym roku zagramy w pierwszej lidze, a do tego dojdą pojedynki Pucharu Włoch, a później Liga Mistrzów... no nie wiem czy nasz kapitan wtedy da radę. Oczywiście, mam nadzieję, że tak. Czas pokażeForzaDelPiero pisze:
Co ty gadasz ? Chyba masz jakiś kompleks. Zarzucasz Alexowi, chcąc nie chcąc, brak profesjonalizmu. Del Piero był naszym liderem w ostatnich meczach, strzelał istotne bramki, a Tobie jeszcze coś nie pasi.
Ciebie może się nie podobać, że Nedved dalej u nas gra, a powinien zawiesić buty na kołku, ale ja takie obiekcje szanuje w odróżnieniu do takich jak ty [bez urazy] fanów Del Piero.
PS. Pavelek dziś dwie brameczki strzelił to tyle, co ostatnio Del Piero! Może dziś uniesiesz tego czeskiego piłkarza pod niebiosa [został bohaterem meczu], a nie ciągle tylko Del Piero i Del Piero…
Wzajemnie.Mr Cezary pisze:[']
Współczuję Ci.
[*]
Del Piero to Ktoś więcej niż piłkarz, dlatego życzę Mu, żeby grał w barwach Juve jak najdłużej. Mówiąc 'jak najdłużej' mam na myśli czas, na jaki Mu zdrowie pozwoli.
Nawet jak podpisze kontrakt do 2011 roku, to przecież nie musi go całego wypełnić...
Bo powiedzcie...wyobrażacie sobie Tę drużynę bez Alessandro?
- 2MAN
- Juventino
czas przemija i pilkarze rowniez ... i powoli zaczynam widziec inny Juventus , budowany na innych zawodnikach - mlodszych ,szybszych i sprytniejszych .
Nie zarzekam ze Del Piero powinnien juz spasowac - ba ,wole zeby zostal jak najdluzej ,ale powoli powinien przekazac "paleczke" komus innemu - niech zostanie ale bardziej jako lider mentalny zespolu niz "samiec alpha"
Nie zarzekam ze Del Piero powinnien juz spasowac - ba ,wole zeby zostal jak najdluzej ,ale powoli powinien przekazac "paleczke" komus innemu - niech zostanie ale bardziej jako lider mentalny zespolu niz "samiec alpha"
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- PrzemoJuve
- Juventino
Nareście ktoś nie broni Alex'a, ale też widzi, że to nie ten piłkarz, co kiedyś! Wiedziałem, że odezwie się jego fanklub z forum, bo to normalne. Cezary, oglądałem mecze i wiem, co się działo. Dwa lata temu grał inaczej, widząc go, na MŚ i później to dla mnie jest okropieństwo! Brońcie go dalej.
rzeczywiscie lata nie te ale klasa i umiejetnosci na tym samym poziomie.no i wieksze doswiadczenie. dla mnie bramka DP na MS byla po zwyciestwie Wlochow najszczesliwszym momentem mistrzostw.skakalem i krzyczalem kilka minut,wszyscy sie gapili jak na wariata,nawet nie slyszalem gwizdka konczacego mecz:)kilku moich znajomych krytykujacych DP zaniemowilo,to tez bylo super:)
dla mnie DP jest najlepszym pilkarzem w historii, niewazne czy sie to komus podoba czy nie.mam nadzieje ze zostanie u nas jak najdluzej,moje najwieksze marzenie to zobaczyc go wznoszacego puchar LM jako kapitan Juve po zdemolowaniu realu.
jestem fanem DP,ale Nedved jest zaraz po nim moim ulubionym pilkarzem(no jest jeszcze Buffon).ciesze sie z jego kazdej bramki,licze ze ma jeszcze przed soba kilka lat gry,i ze zdobedzie LM,na co zasluzyl.jego koniec kariery bedzie smutnym wydarzeniem tak jak i koniec kariery DP.Ciebie może się nie podobać, że Nedved dalej u nas gra, a powinien zawiesić buty na kołku, ale ja takie obiekcje szanuje w odróżnieniu do takich jak ty [bez urazy] fanów Del Piero.
PS. Pavelek dziś dwie brameczki strzelił to tyle, co ostatnio Del Piero! Może dziś uniesiesz tego czeskiego piłkarza pod niebiosa [został bohaterem meczu], a nie ciągle tylko Del Piero i Del Piero…
PS. na tym forum brakuje tylko by kazdy zaczal sie licytowac ktory zawodnik ile zdobyl bramek etc. oni graja jako druzyna i jako druzyna zdobywaja bramki i wygrywaja(bo przynajmniej ostatnio nie przegrywaja).a my powinnismy cieszyc sie z sukcesow kazdego naszego pilkarza,trzymac za wszystkich kciuki i kibicowac wszystkim
- Mr Cezary
- Juventino
@wloski - 2 lata temu Del Piero był zupełnie bez formy, przez ciągłe kontuzję. Wyjątek stanowił mecz ze Szwedami na Euro 2004. Potem jak chyba pamiętasz, miał problem z ustabilizowaniem formy, co nastąpiło dopiero w poprzednim sezonie. Jakbyś oglądał mecze Juventusu, to byś widział różnicę między grą DP wtedy, a dziś. I mówię, tak jak powiedziałeś w perspektywie 2 lat a nie 5, czy więcej, bo wiadomo, że wtedy DP, to był zupełnie inny piłkarz.
PS. I nie mieszaj w to Nedveda, bo z moich ust nie padło żadne słowo, wywyższające Alexa nad Pavla i na odwrót. Dyskusja była o DP, więc wątek z Nedvedem jest tutaj zbędny. Ciao.
PS. I nie mieszaj w to Nedveda, bo z moich ust nie padło żadne słowo, wywyższające Alexa nad Pavla i na odwrót. Dyskusja była o DP, więc wątek z Nedvedem jest tutaj zbędny. Ciao.
- Wonki
- Juventino
No właśnie, taka kłótnia o przydatność Alexa trochę mi przypomina kłótnie z Interistami o buchnięte Scudetti :?
I dobrze mówisz - jesteśmy drużyną - każdy tutaj spełnia jakieś określone funkcje. Jak już jesteśmy przy Mundialu, to bodajże Kołtoń tak skomentował z kolei grę Tottiego (chyba mecz z Niemcami) Totti gra dzisiaj jak panienka, to nie jest tak waleczny zawodnik jak Gattuso... no ale po to jest w tym zespole narodowym Totti, Pirlo czy Gattuso żeby się dopełniali i stanowili drużynę No właśnie! Co by Włosi zwojowali jakby mieli jedenastu Totti albo jedenastu Gattuso
Co my byśmy zwojowali mając tylko jeden typ zawodnika?
Zmierzam do tego, że w zespole potrzebni są różni ludzie. Np:
Trezeguet jest potrzebny do tego, żeby seriami zdobywać bramki jak na urodzonego napastnika przystało. Ale cała taktyka nie opiera się tylko na Nim - gdyby tak było to teraz byśmy remisowali mecze bo Treze nie strzela ostatnio bramek. Do pewnego momentu zdobywał co mecz to bramka a teraz nagle coś Mu się zacięło. I co się dzieje? W odniesieniu do ostatniego meczu - odpowiedzialność za strzelanie bramek wobec niemocy napastników przejmują pomocnicy - Nedved strzela bramki dające Nam kolejne, ważne zwycięstwo. Nie raz ważne bramki strzelał Alex - w tym i w zeszłym sezonie (mimo ciągłego wprowadzania Go przez Capello z ławki).
No panowie, co jak co ale przydatności Del Piero / Nedveda / Trezegueta / Buffona dla zespołu podważać nie można
To prawda, że Alex już nie ma takiej samej szybkości jak wtedy, gdy był młodszy. Ale to samo dzieje się z każdym innym zawodnikiem (z Niedźwiadkiem podobno też, choć tego aż tak nie widać - tak twierdzi moja p. od biologii
), ale to nie znaczy, że Nasi doświadczeni mistrzowie nie są przydatni. Choć oczywiście należałoby wprowadzać powoli nowych, zdolnych zawodników bo oczywistym jest, że ci starsi nie podołają trudom gry w SerieA, PW, LM czy PUEFA.
Więc jaką rolę spełnia w Juve Alex? Potrafi zepsuć czasem każdą piłkę, nie trafić w sytuacji sam na sam - przyznajmy to. Ale równie dobrze potrafi jednym magicznym zagraniem zdobyć bramkę (czy zaasystować) wchodząc z ławki w 80. minucie spotkania i ponownie uratować cały zespół od krytyki. Jest też kapitanem - trudno mi sobie wyobrazić lepszego. Jest opanowany i trzyma nerwy na wodzy - wzór dla młodszych kolegów, którzy już niedługo (tak! to już nie jest kiedyśtam - to zacznie się dziać już niedługo) zaczną zastępować Mistrzów, których tak kochamy, i będą zabierali Im miejsca w podstawowych składach, Nedved czy Del Piero znów będą zaczynali mecze na ławach. I znów będą kłótnie na forum (tak jak to było, gdy Ibra grał "kosztem" Alexa). I znów będzie wyzywanie swoich zawodników, że są "pupilkami trenera" (->Ibra - jaki to ładny, modelowy przykład
). No, ale trzeba będzie Nam się z tym zmierzyć 
Dobra, bo się rozpisałem, a teraz jeśli chodzi o Alexa
Jak dla mnie to może grać nawet i do 50., choć zdaję sobie sprawę, jakie to będzie granie - czasem słabe, czasem dobre, czasem poniżej krytyki, czasem fenomenalne, czasem ława (w tym przypadku z biegiem lat "czasem" zostanie zastąpione przez "zazwyczaj"). Ale On stanowi wzór. Ale nie pomyślcie, że jestem skrzywiony - dokładnie tego samego chcę dla Nedveda czy Trezegueta - kocham tych ludzi i chciałbym, żeby zostali w Juve do końca życia - na razie jako zawodnicy, a później jako trenerzy - choćby trenerzy młodzików, asystenci trenera, ale niech zostaną! (a może jakaś prezydentura się któremuś trafi
- nowa triada w zarządzie
).
PS ciekawe, czy ktoś to przeczyta
A tak swoją drogą to forum jest chyba zdeczka niepewnym źródłem informacji, czekamy na oficjalne info 
I dobrze mówisz - jesteśmy drużyną - każdy tutaj spełnia jakieś określone funkcje. Jak już jesteśmy przy Mundialu, to bodajże Kołtoń tak skomentował z kolei grę Tottiego (chyba mecz z Niemcami) Totti gra dzisiaj jak panienka, to nie jest tak waleczny zawodnik jak Gattuso... no ale po to jest w tym zespole narodowym Totti, Pirlo czy Gattuso żeby się dopełniali i stanowili drużynę No właśnie! Co by Włosi zwojowali jakby mieli jedenastu Totti albo jedenastu Gattuso

Zmierzam do tego, że w zespole potrzebni są różni ludzie. Np:
Trezeguet jest potrzebny do tego, żeby seriami zdobywać bramki jak na urodzonego napastnika przystało. Ale cała taktyka nie opiera się tylko na Nim - gdyby tak było to teraz byśmy remisowali mecze bo Treze nie strzela ostatnio bramek. Do pewnego momentu zdobywał co mecz to bramka a teraz nagle coś Mu się zacięło. I co się dzieje? W odniesieniu do ostatniego meczu - odpowiedzialność za strzelanie bramek wobec niemocy napastników przejmują pomocnicy - Nedved strzela bramki dające Nam kolejne, ważne zwycięstwo. Nie raz ważne bramki strzelał Alex - w tym i w zeszłym sezonie (mimo ciągłego wprowadzania Go przez Capello z ławki).
No panowie, co jak co ale przydatności Del Piero / Nedveda / Trezegueta / Buffona dla zespołu podważać nie można

Więc jaką rolę spełnia w Juve Alex? Potrafi zepsuć czasem każdą piłkę, nie trafić w sytuacji sam na sam - przyznajmy to. Ale równie dobrze potrafi jednym magicznym zagraniem zdobyć bramkę (czy zaasystować) wchodząc z ławki w 80. minucie spotkania i ponownie uratować cały zespół od krytyki. Jest też kapitanem - trudno mi sobie wyobrazić lepszego. Jest opanowany i trzyma nerwy na wodzy - wzór dla młodszych kolegów, którzy już niedługo (tak! to już nie jest kiedyśtam - to zacznie się dziać już niedługo) zaczną zastępować Mistrzów, których tak kochamy, i będą zabierali Im miejsca w podstawowych składach, Nedved czy Del Piero znów będą zaczynali mecze na ławach. I znów będą kłótnie na forum (tak jak to było, gdy Ibra grał "kosztem" Alexa). I znów będzie wyzywanie swoich zawodników, że są "pupilkami trenera" (->Ibra - jaki to ładny, modelowy przykład

Dobra, bo się rozpisałem, a teraz jeśli chodzi o Alexa

PS ciekawe, czy ktoś to przeczyta

- Corcky
- Juventino
Absolutnie się z tym zgadzam. Lata uciekają, Alex się starzeje i staje się coraz bardziej surrowszy fizycznie. Nie ta szybkość, kondycja, ale zabolało mnie to, że wloski zarzucił mu, iż nie jest dobrym zawodnikiem. Alex robi wszystko, by grać jak najlepiej, mimo wieku. I zdecydowanie jest jednym z naszych najlepszych zawodników. W wywiadach sam mówi, że czuje się dobrze i zamierza jeszcze długo pograć, że może być jeszcze lepiej. Czas pokaże, ale mam wielką nadzieję, że Alex tak szybko nie zejdzie ze sceny.mJaUcViEej pisze:Jak to mówił Grzegorz Mielcarski, gdy Alex strzelał bramkę Niemcom - "Del Piero - szybkość już nie ta, ale precyzja pozostała". I nie chodzi tu o profesjonalizm, ale o możliwość kreowania gry.ForzaDelPiero pisze: Co ty gadasz ? Chyba masz jakiś kompleks. Zarzucasz Alexowi, chcąc nie chcąc, brak profesjonalizmu. Del Piero był naszym liderem w ostatnich meczach, strzelał istotne bramki, a Tobie jeszcze coś nie pasi.

Alessandro Del Piero ole!
- nalepw
- Juventino
Del Piero powinien grać w Juve jeszcze długo, nawet jako zmiennik na same końcówki, czy chociażby zawodnik tylko do szatni - chyba każdy rozumie oco chodzi.
Poźniej mam nadzieję będzie trenerem teamu z Primavery a poźniej trenerem lub prezesem. Ta opcja prezesa bardziej mi się podoba.
Poźniej mam nadzieję będzie trenerem teamu z Primavery a poźniej trenerem lub prezesem. Ta opcja prezesa bardziej mi się podoba.
Mecz Juventusu dla Juventino,
To lepsze niż kino!
To lepsze niż kino!
- mesju
- Qualità Juventino
No to ja wolę, żeby Alex zakończył karierę wcześniej, niż miałby być tylko "zmianą taktyczną". To nie godzi się takiemu wielkiemu piłkarzowi.nalepw pisze:Del Piero powinien grać w Juve jeszcze długo, nawet jako zmiennik na same końcówki, czy chociażby zawodnik tylko do szatni - chyba każdy rozumie oco chodzi.
Z prezesem się zgadzam. Czemu nie

- Buri
- Juventino
Przecież Wy tego Del Piero skreślacie. Macie za jakiegoś dziadka który ledwo co porusza się na boisku. Ale to on strzeliłw tym sezonie 5 bramek TYLE samo co Trezeguet. JAk chcecie szybkiego zawodnika to na atak sprintera wystawcie
DP ma klase, potrafi zmienic losy meczu, jest sercem całej drużyny. Rozumię, jakby grał co mecz nic nie strzelał to wtedy można się zastanawiać czy nadszedł jego czas na odejscie z futbolu. Jednak on nadal jest w znakomitej formie i jeszcze nie raz TYM co w niego nie wierzą to udowodni. Takie samo zdanie mam o Nedvedzie. Zeby nie bylo, że jestem tylkoo za Alexem. Chociaż przyznam, że jestem jego ogromnym fanem. Pozdr

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Reg
- Juventino
Cieszę się, że zarząd chce podpisac z Alexem 5-letni kontrakt. Na 99% do tego dojdzie i moim zdaniem bardzo dobrze. Alex to symbol i legenda Juve. Jest nam bardzo potrzebny a Ci którzy uważają, że jest słaby po prosu mnie śmieszą. Wiadomo, że jest wolniejszy czy mniej sprawny fizycznie, bo każdy piłkarz wraz z wiekiem traci kondycję. Ale doświadczenie, któro jest bardzo potrzebne na boisku, świetna technika, charyzmatyczność dzięki której potrafi poderwać cały zespoł do walki, cudowne strzały to umiejętności, których się nie traci, a nawet nabywa się je wraz z wiekiem. Teraz spokojnie wytrzymuje cały mecz i radzi sobie dobrze. Jak będzie za rok i później zobaczym, ale nawet jeśli za 3-4 lata będzie mu ciężko ale nadal będzie grał na wyskokim poziomie to może grać pół meczu. Jeśli jego gra pogorszy się to lepiej żeby odszedł jako wielki piłkarz niż jako podstarzała gwiazda.
Kiedy skończy już karierę piłkarza powinien zostać jako trener juniorów czy dostać jakieś stanowiko w zarządzie, na razie Alex wciąż spisuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że jego dobra gra będzie trwać jak najdłużej.
Kiedy skończy już karierę piłkarza powinien zostać jako trener juniorów czy dostać jakieś stanowiko w zarządzie, na razie Alex wciąż spisuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że jego dobra gra będzie trwać jak najdłużej.