Del Piero w Juve do 2011!!!
- pyzu
- Juventino
Na forum freesooccer jes napisane, że zarząd klubu chce podpisać z Alexem kontrakt obowiązujący do 2011 roku, a następnie miałby zająć się trenowaniem junirów Juventusu!!! :-D 

"Whatever words I say, I will always love You"
- .::misiek16::.
- Juventino
Oby to była prawda! Mam nadzieje, że Alex zostanie w Juve nawet po zakończeniu kariery, może nawet kiedyś zostanie trenerem pierwszej drużyny 8) Chyba by sie nikt nie obraził jak by sie tak stało :lol:
- 16Maciek
- Juventino
To wychodzi że Alex grałby do wieku 37 lat
niech gra tylko nie jestem pewien czy utrzyma wysoką formę. W sumie jest kilku zawodników "po trzydziestce piątce" którzy grają na wysokim poziomie: przykład Maldini z Milanu, Barbarez (bodajrze gra teraz w Schalke) Costacurta grał bardzo długo na wysokim poziomie. Oni dali rade to czemu nie Alex?

- pyzu
- Juventino
A dokładnie tak jest napisane na forum freesoccer:
"Juventus want to hand birthday boy Alessandro Del Piero a new deal.
Del Piero turned 32 this week and Juve management are
ready to hand him a new contract extension which will take him up
to playing at 37 years of age in 2011.
There are also plans on the table for Del Piero to begin coaching
Juve's juniors after that contract expires."
"Juventus want to hand birthday boy Alessandro Del Piero a new deal.
Del Piero turned 32 this week and Juve management are
ready to hand him a new contract extension which will take him up
to playing at 37 years of age in 2011.
There are also plans on the table for Del Piero to begin coaching
Juve's juniors after that contract expires."
"Whatever words I say, I will always love You"
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Spokojnie myślę że Alex do tego czasu mógłby bezproblemu grać profesjonalnie. Ale mam też nadzieję że gdy chodź trochę nauczy się nowego kunsztu piłkarskiego jaką jest trenerka poprowadzi Juventus do wielkich sukcesów....ale tak czy owak mamy dopiero 2006 rok :-D
- Drabik224
- Juventino
Był , Jest , Bedzie z nami
I oto chodzi
Spokojnie uda mu się utrzymać wysoką forme o ile nie złapie kontuzji(odpukać w niemalowane) bo wtedy to bedzie koniec wielkiego ALEXA..... :?

- LordJuve
- Juventino
Bardzo mu tego zycze, widomo, ma juz swoje lata a piłka to wymagajacy sport, szczegolnie na takim wysokim poziomie, choc jesli nie sprobuje to nigdy sie nie dowie on jak i my czy da rade. Wiec dlaczego nie?
Ciagle mam nadzieje, ze zobacze Del Piero jeszcze, z opaska kapitanska na ramieniu, w koszulce Juve wznoszacego puchar Ligi Mistrzow.
Ciagle mam nadzieje, ze zobacze Del Piero jeszcze, z opaska kapitanska na ramieniu, w koszulce Juve wznoszacego puchar Ligi Mistrzow.
- Łukasz
- Juventino
Barbarez gra w Leverkusen.16Maciek pisze:To wychodzi że Alex grałby do wieku 37 latniech gra tylko nie jestem pewien czy utrzyma wysoką formę. W sumie jest kilku zawodników "po trzydziestce piątce" którzy grają na wysokim poziomie: przykład Maldini z Milanu, Barbarez (bodajrze gra teraz w Schalke) Costacurta grał bardzo długo na wysokim poziomie. Oni dali rade to czemu nie Alex?
- wloski
- Juventino
Mam mieszane uczucia do tego przedłużenia kontraktu przez Del Piero. Lepiej będzie jak wcześniej skończy karierę. Obecnie jest on dobrym mentorem drużyny, ale nie zawodnikiem, jak wspomniał Lord_Juve jest to sport wymagający, a Alex nie potrafi się do tego przystosować.
Wiele zawodników w jego wieku jest o wiele lepszych od niego, niestety nie gra on tak jak jeszcze dwa sezony temu, wiem, że pisząc ten tekst podpadam 90 % fanklubowi Aleksa na tym forum, ale niestety prawda jest brutalna. Ostatnio Alexs trzyma równą, wysoką formę tylko w sądzie na "najlepszego zawodnika miesiąca" i na "najlepszą bramkę miesiąca"...
Szacuneczek dla Alessandro, pozdrawiam.
Wiele zawodników w jego wieku jest o wiele lepszych od niego, niestety nie gra on tak jak jeszcze dwa sezony temu, wiem, że pisząc ten tekst podpadam 90 % fanklubowi Aleksa na tym forum, ale niestety prawda jest brutalna. Ostatnio Alexs trzyma równą, wysoką formę tylko w sądzie na "najlepszego zawodnika miesiąca" i na "najlepszą bramkę miesiąca"...
- 16Maciek
- Juventino
Troche przesadzasz.. Ostatnio Alex strzelał bramki w każdym meczu, wchodząc z ławki na ostatniue bodajrze 20 minut strzelił swoją 200. bramkę i bramke.. na wage trzech punktów.wloski pisze:Mam mieszane uczucia do tego przedłużenia kontraktu przez Del Piero. Lepiej będzie jak wcześniej skończy karierę. Obecnie jest on dobrym mentorem drużyny, ale nie zawodnikiem, jak wspomniał Lord_Juve jest to sport wymagający, a Alex nie potrafi się do tego przystosować.
- Corcky
- Juventino
Co ty gadasz ? Chyba masz jakiś kompleks. Zarzucasz Alexowi, chcąc nie chcąc, brak profesjonalizmu. Del Piero był naszym liderem w ostatnich meczach, strzelał istotne bramki, a Tobie jeszcze coś nie pasi.wloski pisze: Obecnie jest on dobrym mentorem drużyny, ale nie zawodnikiem, jak wspomniał Lord_Juve jest to sport wymagający, a Alex nie potrafi się do tego przystosować.

Alessandro Del Piero ole!
- mesju
- Qualità Juventino
Jak to mówił Grzegorz Mielcarski, gdy Alex strzelał bramkę Niemcom - "Del Piero - szybkość już nie ta, ale precyzja pozostała". I nie chodzi tu o profesjonalizm, ale o możliwość kreowania gry. Może na SerieB to wystarczy, ale jeśli w przyszłym roku zagramy w pierwszej lidze, a do tego dojdą pojedynki Pucharu Włoch, a później Liga Mistrzów... no nie wiem czy nasz kapitan wtedy da radę. Oczywiście, mam nadzieję, że tak. Czas pokażeForzaDelPiero pisze:Co ty gadasz ? Chyba masz jakiś kompleks. Zarzucasz Alexowi, chcąc nie chcąc, brak profesjonalizmu. Del Piero był naszym liderem w ostatnich meczach, strzelał istotne bramki, a Tobie jeszcze coś nie pasi.wloski pisze: Obecnie jest on dobrym mentorem drużyny, ale nie zawodnikiem, jak wspomniał Lord_Juve jest to sport wymagający, a Alex nie potrafi się do tego przystosować.
- Mr Cezary
- Juventino
Widać jak przez ostatnie 2 lata (nie) oglądałeś mecze Juventusu :doh: [']wloski pisze:Wiele zawodników w jego wieku jest o wiele lepszych od niego, niestety nie gra on tak jak jeszcze dwa sezony temu, wiem, że pisząc ten tekst podpadam 90 % fanklubowi Aleksa na tym forum, ale niestety prawda jest brutalna. Ostatnio Alexs trzyma równą, wysoką formę tylko w sądzie na "najlepszego zawodnika miesiąca" i na "najlepszą bramkę miesiąca"...
- wloski
- Juventino
Nareście ktoś nie broni Alex'a, ale też widzi, że to nie ten piłkarz, co kiedyś! Wiedziałem, że odezwie się jego fanklub z forum, bo to normalne. Cezary, oglądałem mecze i wiem, co się działo. Dwa lata temu grał inaczej, widząc go, na MŚ i później to dla mnie jest okropieństwo! Brońcie go dalej.mJaUcViEej pisze:Jak to mówił Grzegorz Mielcarski, gdy Alex strzelał bramkę Niemcom - "Del Piero - szybkość już nie ta, ale precyzja pozostała". I nie chodzi tu o profesjonalizm, ale o możliwość kreowania gry. Może na SerieB to wystarczy, ale jeśli w przyszłym roku zagramy w pierwszej lidze, a do tego dojdą pojedynki Pucharu Włoch, a później Liga Mistrzów... no nie wiem czy nasz kapitan wtedy da radę. Oczywiście, mam nadzieję, że tak. Czas pokażeForzaDelPiero pisze:Co ty gadasz ? Chyba masz jakiś kompleks. Zarzucasz Alexowi, chcąc nie chcąc, brak profesjonalizmu. Del Piero był naszym liderem w ostatnich meczach, strzelał istotne bramki, a Tobie jeszcze coś nie pasi.wloski pisze: Obecnie jest on dobrym mentorem drużyny, ale nie zawodnikiem, jak wspomniał Lord_Juve jest to sport wymagający, a Alex nie potrafi się do tego przystosować.
Ciebie może się nie podobać, że Nedved dalej u nas gra, a powinien zawiesić buty na kołku, ale ja takie obiekcje szanuje w odróżnieniu do takich jak ty [bez urazy] fanów Del Piero.
PS. Pavelek dziś dwie brameczki strzelił to tyle, co ostatnio Del Piero! Może dziś uniesiesz tego czeskiego piłkarza pod niebiosa [został bohaterem meczu], a nie ciągle tylko Del Piero i Del Piero…
Wzajemnie.Mr Cezary pisze:[']