Wybrano najlepszego piłkarza i jedenastkę świata
- Capitan
- Juventino
Trzeba się zastanowić, kto w tym plebiscycie głosował. Jako, że jest to plebiscyt FIFPro więc głosowali sami piłkarze. Widać więc, kto ma najwięcej kolegów (może ten plebiscyt powinien nazywać się ".. na najbardziej lubianego pilkarza")
Prawdę mówiąc, to wg mnie tylko 2 osoby do tej jedenstki nie pasują, więc wynik uznaję za przystępnie rozsądny. Gorzej już z interpretacja wyników.
Prawdę mówiąc, to wg mnie tylko 2 osoby do tej jedenstki nie pasują, więc wynik uznaję za przystępnie rozsądny. Gorzej już z interpretacja wyników.
- Mały10
- Katalończyk
Mistrzostwa Świata? Heh... Jedna impreza sportowa trwająca kilka tygodnii jest ważniejsza niż cały poprzedni sezon? To jest raczej oczywiste, że Ronaldinho nie dostanie Złotej Piłki w tym roku ponieważ nie jest w swojej najlepszej formie w chwili obecnej ale ta nagroda jest przyznawana przez piłkarzy za poprzedni sezon więc raczej nie ma co się dziwić, że dostał ją lider drużyny, która wygrała Ligę Hiszpańską i przede wszystkim Ligę Mistrzównalepw pisze:Ronaldinho? Już jakaś mania z tym jest. Dużą rolę w takim wyborze powinny grać MŚ, a on co tam grał? I wogole nie cierpie tej "laleczki".

Ja oczywiście doceniam Buffona bo to świetny bramkarz ale równie dobrze można powiedzieć, że przecież odpadł w kiepskim stylu ze swoja drużyną w najbardziej prestiżowych klubowych rozgrywkach i został zdegradowany do drugiej ligi.
Żeby nie było, że jakoś faworyzuje Ronaldinho bo ja bym oddał swój głos na Eto'o. Myślę, że wygrałby Henry gdyby Arsenal triumfował w Lidze Mistrzów.
Jeśli chodzi o "Złotą piłkę" to Venomik już gdzieś to chyba pisał, że szanse może mieć zawodnik błyszczący na Mundialu bo tak było w poprzednich latach i jeszcze się zdziwimy jak zgarnię ją Zidane
- Venomik
- Juventino
Też nie wiem co Was tak bulwersuje ta nagroda.
W sezonie był liderm drużyny, która wygrała LM i zajęła pierwsze miejsce w kraju. Wielokrotnie rozgrywał kapitalne spotkania.
Można dyskutować czy był najlepszy, ale stwierdzenie, że nagroda zupełnie mu się nie należała jest niesprawiedliwa.
W sezonie był liderm drużyny, która wygrała LM i zajęła pierwsze miejsce w kraju. Wielokrotnie rozgrywał kapitalne spotkania.
Można dyskutować czy był najlepszy, ale stwierdzenie, że nagroda zupełnie mu się nie należała jest niesprawiedliwa.
Dirty mind
- Wonki
- Juventino
Należałoby chyba pokazać swój geniusz na mistrzostwachMały10 pisze: Mistrzostwa Świata? Heh... Jedna impreza sportowa trwająca kilka tygodnii jest ważniejsza niż cały poprzedni sezon?

No tak, to faktycznie jest mocny argument :roll: :doh:Mały10 pisze: został zdegradowany do drugiej ligi
Racja, bulwers niepotrzebny jest teraz, bulwers to będzie jak R10 dostanie Złotą Piłkę
- Junakson
- Madridista
Wątpię, żeby Buffon dostał tę nagordę w przyszłości. Jeśli nie teraz nie otrzymał tej nagordy to chyba nigdy się nie doczeka. Ten sezon na prawdę był wspaniały w wykonaniu Gigiego, o MŚ już nie wspominając i będzie mu trudno go powtórzyć.
Ale nic straconego. Przecież jest jeszcze plebiscyt FF. Wystarczy spojrzeć na tę listę, żeby dowiedzieć się, że ci ludzie znają się na piłce. Np. Villa, Toni, Cris, Diarra, których nie było na liście FIFA.
Ale nic straconego. Przecież jest jeszcze plebiscyt FF. Wystarczy spojrzeć na tę listę, żeby dowiedzieć się, że ci ludzie znają się na piłce. Np. Villa, Toni, Cris, Diarra, których nie było na liście FIFA.
- Mały10
- Katalończyk
Kaka, Henry, Lampard... Mógłbym wymienić wielu świetnych zawodników, którzy również nie błyszczeli na Mundialu czy to oznacza, że żaden z nich nie zasłużył na tą nagrodę swoją postawą w poprzednim sezonie?Wonki pisze:Należałoby chyba pokazać swój geniusz na mistrzostwachMały10 pisze: Mistrzostwa Świata? Heh... Jedna impreza sportowa trwająca kilka tygodnii jest ważniejsza niż cały poprzedni sezon?rozumiem, że można nie być w formie, ale przewracanie się na piłce w meczu o Mistrzostwo Świata...?
No tak, to faktycznie jest mocny argument :roll: :doh:Mały10 pisze: został zdegradowany do drugiej ligi
Racja, bulwers niepotrzebny jest teraz, bulwers to będzie jak R10 dostanie Złotą Piłkę
Idąc Twoim tropem nagrodę powinien dostać Pirlo lub Zidane.
Nie neguję postawy Buffona w poprzednim sezonie. Nie mówię też, że nie powinien dostać tej nagrody ale nie rozumiem tylko Waszego oburzenia tym, że miałby ją dostać Ronaldinho. W tym sezonie na pewno nie jest w takiej formie w jakiej powinien być chociaż ostatnio już zaczyna ją odzyskiwać. Ale tak naprawdę to jakby porównywać ten trwający już sezon to jest też zasadnicza różnica między Buffonem a resztą kandydatów. On gra w drugiej lidze, w której tak naprawdę drużyna z potencjałem i budżetem Juventusu raczej nie będzie miała problemów w zdobywaniu punktów co w chwili obecnej widać.
- Venomik
- Juventino
Jedno oprotestuję. Jeśli piłka leci w bramkę tuż przy słupku to nie ma większej różnicy dla bramkarza czy strzelał to piłkarz pierwszo czy drugoligowy.
Ktokolwiek oglądał spotkania Juve w Serie B wie, że miał on częto sporo pracy i popisywał się kapitalnymi interwencjami.
Ktokolwiek oglądał spotkania Juve w Serie B wie, że miał on częto sporo pracy i popisywał się kapitalnymi interwencjami.
Dirty mind
- Pirlo
- Juventino
Kaka akurat błyszczał... był najlepszy z brazylijczykówMały10 pisze:Kaka, Henry, Lampard...

Z reszta takie plebiscyty i tak nigdy nie sa obiektywne... zwykle nominowane sa gwiazdy ktore błyszcza w klubach ktore wygrywaja... a dlaczego faworytem nie jest Terry albo Gerrard... czy Terry jest słabszym piłkarzem od Ronaldinho...
- Mały10
- Katalończyk
Kaka błyszczał???Cris pisze:Kaka akurat błyszczał... był najlepszy z brazylijczykówMały10 pisze:Kaka, Henry, Lampard...Henry gdy było trzeba tez grał dobrze i strzelał bramki a Lampard... no on akurat niebłyszczał ale tez głównym kandydatem do wygranej nie jest
Z reszta takie plebiscyty i tak nigdy nie sa obiektywne... zwykle nominowane sa gwiazdy ktore błyszcza w klubach ktore wygrywaja... a dlaczego faworytem nie jest Terry albo Gerrard... czy Terry jest słabszym piłkarzem od Ronaldinho...

Henry? Nie pamiętam, żeby, w którymś ze spotkań Mistrzostw Świata zagrał na swoim poziomie.
Co do Johna Terry to nie widziałbym przeszkód. Jest świetnym obrońcą (nie lubię go ale docenić potrafię). Gerrarda jednak za poprzedni sezon to tak za bardzo nie ma za co wyróżnić.
Heh ja raczej jestem zwolennikiem plebiscytów, w których wybiera się "11 roku" a nie najlepszego piłkarza więc myślę, że tutaj się zgadzamy
Ad tego co napisał Venomik.
Widzisz ja się tutaj nie zgodzę. Co innego grać przeciwko zawodnikom z pierwszej ligi a drugiej. Powiedziałbym, że celniej strzelają raczej Ci pierwsi. Aczkolwiek nie jest to np. tak duża różnica jaka by była w odniesieniu do napastników.
- Buffi-luki
- Juventino
Wszystko byłoby ok gdyby nie Ronaldinho...
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!