Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007
- gosciu_Muranista
- Juventino
Nazywaj to jak chcesz ale liczą się 3 pkt a za pare dni, tygodni, miesięcy nikt nie będzie mówić o przebiegu meczu tylko o tym kto wygrał.Gregor del Ptasior pisze:Bo wygrana legii w końcówce to mega fart, nie mówiąc o jednym golu przeciwko Widzewowi... i to z karnego.
Zwycięstwo Legii nazywasz mega fartem a Wasz remis (dzięki wpadce zawodnika Groclinu macie punkt ) walką do końca.Gregor del Ptasior pisze:Otrząśnij się. Wisła walczyła do końca i uratowała remis. I tyle.

Legia była w fatalnej formie a mimo to Austrie powinna przejść. Co do Wisły - co z tego, że gracie skoro przegrywacie i to z zespołami o podobnym potencjale czyli w waszym zasięgu.Gregor del Ptasior pisze:A co do P UEFA... My w nim przynajmniej gramy, bo "mistrz" :rotfl: nie był w stanie do niego awansować
- Michal17
- Juventino
Piłka nożna to piękny sport właśnie dlatego, że nie zawsze wygrywa lepszy. O fartach i niefartach Legii się nie wypowiadam, bo nie oglądam meczów tego zespołu. Natomiast mogę wypowiedzieć sie o Wiśle i jej dzisiejszym spotkaniu.
Panowie! Co z tego, że Groclin był lepszy skoro nie potrafił tego wykorzystać. Ich bramki także były szcześliwe: 1. Samobój Sobolewskiemu, któremu chyba pomylił się atak z obroną własnej bramki
i 2. Nieobstawiony zawodnik nabiegł na bezpańską piłkę i strzelił tak, że minęła nogę Dolhy i po rykoszecie przeleciała nad głową stojącego w bramce obrońcy. Bramki kontaktowej nie ma co opisywać bo to po prostu wynik fatalnego "zagrania" obrońcy. Natomiast gol Brożka to już 100% winy Groclinu. Zawodnicy w murze zachowali się jak najwięksi amatorzy, zostawiając lukę w samym jego środku. I to w takim momencie, gdzie wymagana od nich była największa koncentracja, sekundy do końca meczu a zwycięstwo wymyka się z kieszeni. Czyli w gruncie rzeczy w meczu padły 4 bramki, z których paść żadna nie powinna. Niech żyje football! Co z tego, że Groclin oddał więcej strzałów, co z tego, że przeważali? Wygrywa ten kto strzela więcej bramek niż przeciwnik. Groclin nie dość, że nie potrafił wykorzystać należycie przewagi to jeszcze "podarował" nam 2 bramki i 1 pkt. Dzięki
A tza tydzień hit -> Wisła - GKS Bełchatów. Do zobaczenia na stadionie :twisted:
EDIT
Panowie! Co z tego, że Groclin był lepszy skoro nie potrafił tego wykorzystać. Ich bramki także były szcześliwe: 1. Samobój Sobolewskiemu, któremu chyba pomylił się atak z obroną własnej bramki

A tza tydzień hit -> Wisła - GKS Bełchatów. Do zobaczenia na stadionie :twisted:
EDIT
Lepiej po dobrym meczu, walce i zaangażowaniu przegrać z równym przeciwnikiem niż w kiepskim stylu przegrać ze słabeuszem...gosciu_Muranista pisze: Co do Wisły - co z tego, że gracie skoro przegrywacie i to z zespołami o podobnym potencjale czyli w waszym zasięgu.
- gosciu_Muranista
- Juventino
O którym meczu mówisz. Z Blackburn który był mierny czy z Nancy, w którym Wisła miała jakieś przebłyski formy. Ponadto z czego się cieszyć - przegrana z Nancy po cyt.:"walce i zaangażowaniu" z zespołem, którego trener wystawia kilku zawodników z rezerw bo woli zostawić podstawowych zawodników na mecze ligowe. Wybacz ale coś jest nie tak.Michal17 pisze:Lepiej po dobrym meczu, walce i zaangażowaniu przegrać z równym przeciwnikiem niż w kiepskim stylu przegrać ze słabeuszem...gosciu_Muranista pisze: Co do Wisły - co z tego, że gracie skoro przegrywacie i to z zespołami o podobnym potencjale czyli w waszym zasięgu.
- Michal17
- Juventino
Chyba inne mecze oglądaliśmy. Wisła może nie jest jeszcze zespołem na dobrym europejskim poziomie, ale ja jako jej kibic jestem w miarę usatysfakcjonowany jej postawą. Dobrze, że Wisła to i tak najlepsze co polską piłkę spotkało w obecnym czasie. Ale zawiść rozumiem, naturalna cecha legionistów...gosciu_Muranista pisze:O którym meczu mówisz. Z Blackburn który był mierny czy z Nancy, w którym Wisła miała jakieś przebłyski formy. Ponadto z czego się cieszyć - przegrana z Nancy po cyt.:"walce i zaangażowaniu" z zespołem, którego trener wystawia kilku zawodników z rezerw bo woli zostawić podstawowych zawodników na mecze ligowe. Wybacz ale coś jest nie tak.
- gosciu_Muranista
- Juventino
Chyba tak.Michal17 pisze:Chyba inne mecze oglądaliśmy.
Michal17 pisze:Wisła może nie jest jeszcze zespołem na dobrym europejskim poziomie, ale ja jako jej kibic jestem w miarę usatysfakcjonowany jej postawą.
Ty jako kibic możesz tak to widzieć, jest to całkowicie naturalne.
O jakiej zawiści mówisz, ja wyraziłem tylko swoje zdanie co do postawy Wisły i nie ja zacząłem temat o pucharze UEFA. Chyba mam prawo powiedzieć co myśle na dany temat. Jeśli powiem coś złego co ci nie odpowiada to uznajesz to za zawiść?Michal17 pisze:Ale zawiść rozumiem, naturalna cecha legionistów...
- Michal17
- Juventino
Oczywiście. Legioniści zawsze tylko wyrażają swoje zdanie. Szkoda, że widzicie drzazgę w naszym oku a belki we własnym nie. To Wisłę trzeba zawsze krytykować, to Wisła zawsze gra kiepsko, ma wieczne szczęście i mecze wygrywa albo przypadkowo albo rywale są zbyt słabi. Jakiś kompleks? Nigdy nie słyszałem z waszych (zresztą nie tylko waszych, panuje moda na ogólnopolską krytykę BG) ust słów uznania, ba, słów szacunku też sie nie doczekałem, ba, słów obiektywnej krytyki też raczej nie...gosciu_Muranista pisze: O jakiej zawiści mówisz, ja wyraziłem tylko swoje zdanie co do postawy Wisły i nie ja zacząłem temat o pucharze UEFA. Chyba mam prawo powiedzieć co myśle na dany temat. Jeśli powiem coś złego co ci nie odpowiada to uznajesz to za zawiść?
- Chiellini3
- Juventino
Terz pogodze kibicow Legii i Wisly oczywiscie nikogo nie obrazam tlyko wyrazam swoje zdania a moje zdanie brzmi: I tak najlepsza druzyna w orange ekstraklasie jest poznanski KOLEJORZ!! 

- MrWlodek
- Juventino
Gdyby LEch miał miał bardziej szczelniejsze tyłyPrzemO3333 pisze:Terz pogodze kibicow Legii i Wisly oczywiscie nikogo nie obrazam tlyko wyrazam swoje zdania a moje zdanie brzmi: I tak najlepsza druzyna w orange ekstraklasie jest poznanski KOLEJORZ!!

Nadal może zapier..... ja kto mówi Franz i może coś jeszcze wyciułają, ale trzeba przyznać że miło się ogląda futbol Franza Smudy (ofensywa, bo z defensywą to jużraczej nie zabardzo).

- Chiellini3
- Juventino
Masz racje niestety obrona daje du** jak cholera glownie przez wasyla (wasilewski) ktory lubi strzelac bramki przeciwnikom zamist bronic swojej ale Franz zapowiada w zimie kupno dobrych obroncow bo drzymont bosacki wasyl i (auu)wojtowiak(ehh) nie daja rady szkoda ze radovic strzelil bo bledzie wojtkowiaka brame leszkowiLukasz_JUVE pisze: Gdyby LEch miał miał bardziej szczelniejsze tyłyto by pewnie walczył o fotel lidera a tak...
Nadal może zapier..... ja kto mówi Franz i może coś jeszcze wyciułają, ale trzeba przyznać że miło się ogląda futbol Franza Smudy (ofensywa, bo z defensywą to jużraczej nie zabardzo).
- white_wolv
- Juventino
no cos jest nie tak. z calym szacunkiem ale na jakiej podstawie wypominasz Wisle porazki z Blackburn (ktore bynajmniej nie jest slabe) czy tez Nancy(bodajze najlepszy zespol w tej grupie) ? gdyby Wisla odpadla z zespolem pokroju Austria Wieden naprawde nie mialbym smialosci ani tupetu przygadywac druzynie ktorej udalo sie pojsc dalej i jest JEDYNA Polska ekipa reprezentujaca kraj na arenie miedzynarodowej..gosciu_Muranista pisze:O którym meczu mówisz. Z Blackburn który był mierny czy z Nancy, w którym Wisła miała jakieś przebłyski formy. Ponadto z czego się cieszyć - przegrana z Nancy po cyt.:"walce i zaangażowaniu" z zespołem, którego trener wystawia kilku zawodników z rezerw bo woli zostawić podstawowych zawodników na mecze ligowe. Wybacz ale coś jest nie tak.Michal17 pisze:Lepiej po dobrym meczu, walce i zaangażowaniu przegrać z równym przeciwnikiem niż w kiepskim stylu przegrać ze słabeuszem...gosciu_Muranista pisze: Co do Wisły - co z tego, że gracie skoro przegrywacie i to z zespołami o podobnym potencjale czyli w waszym zasięgu.
to troche tak jakby kibic reprezentacji Slowacji dogadywal Polakom bo Bialo-Czerwoni nie wyszli z grupy na Mistrzostwach Swiata. troche glupie prawda ?
dlatego tez nie rozumiem z jakiej racji wypowiadasz sie w podobnym tonie.
pozdr.
- gosciu_Muranista
- Juventino
white_wolv pisze:no cos jest nie tak. z calym szacunkiem ale na jakiej podstawie wypominasz Wisle porazki z Blackburn (ktore bynajmniej nie jest slabe) czy tez Nancy(bodajze najlepszy zespol w tej grupie) ?
Został poruszony temat o grze Wisły w pucharze UEFA to mam mówić o sukcesach sprzed kilku lat czy o obecnej grze? Blackburn może nie jest aż tak słabe nie mniej jednak słabo się zaprezentowało, ja bym wymienił najpierw Feyenoord, Fc Basel potem Nancy jako ten najlepszy zespół w grupie.
Jako, że jest to JEDYNA Polska ekipa reprezentujaca kraj na arenie miedzynarodowej to chciałbym aby się prezentowała a nie przegrywała w ładnym stylu - stąd moje wypowiedzi odnośnie Wisły.white_wolv pisze:gdyby Wisla odpadla z zespolem pokroju Austria Wieden naprawde nie mialbym smialosci ani tupetu przygadywac druzynie ktorej udalo sie pojsc dalej i jest JEDYNA Polska ekipa reprezentujaca kraj na arenie miedzynarodowej...
troche złe porównanie ale prawdę powiedziawszy miałby racje bo takie były nasze oczekiwania a po za tym sami tak robiliśmy.white_wolv pisze:to troche tak jakby kibic reprezentacji Slowacji dogadywal Polakom bo Bialo-Czerwoni nie wyszli z grupy na Mistrzostwach Swiata. troche glupie prawda ?
- Chiellini3
- Juventino
mmmmmm Bieniuk mniam ja go chce;d;d;d zwalszcza ze siedzi na lawie w jkaims ligowym sredniaku tureckim czy gdzies:D:D:D :-D a co do wiselki to jestem kibicem kolejorza i obiektywny jestem i twierdze ze wisla i tak daleko zaszla a blackburn i nancy to nie sa druzyny w jej zasiegu tlyko swiatowe firmy (oczywscie nie tak jak juve ale sa dobre)
wiec niech legionisci sie nie wypowiadaja obrazliwie na wisle bo nas reprezentuje :evil:
wiec niech legionisci sie nie wypowiadaja obrazliwie na wisle bo nas reprezentuje :evil:
- valsir
- Juventino
itpGregor del Ptasior pisze: Szczęśliwie to legia w górnej połowie tabeli się znajduje. Bo wygrana legii w końcówce to mega fart
Po pierwsze i zasadnicze i najważniejsze!!!! Nie znam żadnej legii tylko Legię, tak samo nie ma w Polsce wisły a Wisła lecha a Lech, czy też nie ma korony, tylko Korona . Rozumiem ogólną niechęć ale jesteśmy na forum Juve, a pozatym szacunek ludzie...
Po drugie jak mówisz ,że my sfarciliśmy z Lechem, to radzę obejrzeć jeszcze raz mecz z Groclinem :d
Co do wyglądu naszej tabeli to nareszcie wygląda ona jakoś ciekawie, na pewno będą emocje i to do końca. Nie jest przesądzone kto z kim i kto na którym i bardzo dobrze dawno nie było takiego sezonu. Może to się zmieni na wiosnę ale teraz myślę ,że nie.
Co do Wisły w pucharach bardzo się cieszę ,że wyszła ,że gra ,że reprezentuje nasz kraj ,ale nieoznaczaz to ,że musicie Legię besztać za to ,że przegrała z Austrią gdy Wisła też jakoś niewygrywa w PUEFA. I tyle , wy napewno też byście narzekali ,że Legia nie wygrywa w PUEFA .
A teraz czeka nas kolejna kolejka, więc może zajmijmy się nią trochę :
14. kolejka
Wisła Płock - Górnik Zabrze X2
Obie ekipy ostatnio grają kiepsko ,ale chyba Górnik się przełamie.
Pogoń Szczecin - Groclin Grodzisk Wielkopolski 1
Brazylijska Pogoń powinna wygrać jeśli nie chce spaść na samo dno tabeli.
Górnik Łęczna - Cracovia 1
Cracovia jakoś ostatnio nie gra za ładnie więc może się potknie.
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin X2
Najciekawsze spotkanie rozgrywane w piątek, chyba Zagłębie wygra
Legia Warszawa - Odra Wodzisław 1
Tutaj nie powinno być niespodzianki
Lech Poznań - Arka Gdynia 1
Lech powinien się przejechać po Gdynianach.
Korona Kielce - ŁKS
Kolejne ciekawe spotkanie ale myślę ,że Korona się przełamię
Wisła Kraków - BOT GKS Bełchatów 2
Wisła nieprzegrała od dawien na swoim stadionie, może wkońcu to się zmieni

- paku
- Juventino
Zapomnijvalsir pisze: Wisła Kraków - BOT GKS Bełchatów 2
Wisła nieprzegrała od dawien na swoim stadionie, może wkońcu to się zmieni

Mistrzem Jesieni zostanie Wisła, Mistrzem Polski również zostanie Wisła