Alex do 40 ????
- MrWlodek
- Juventino
Bardzo możliwe że Alex bedzie grał w Juve do 40 :!:
Prezydent Giovanni Gigli powiedział że szykuje się nowy kontrakt dla kapitana Juve.
Miejmy nadzieje że panowie się dogadają i że bedziemy widzieć Alexa strzelającego bramki dla Juve jeszcze przez minimum 5/6 lat
Link do info:
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=60766
Prezydent Giovanni Gigli powiedział że szykuje się nowy kontrakt dla kapitana Juve.
Miejmy nadzieje że panowie się dogadają i że bedziemy widzieć Alexa strzelającego bramki dla Juve jeszcze przez minimum 5/6 lat

Link do info:
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=60766

- juveman7
- Juventino
Zabolało mnie toSiewier pisze:A gdy Alexa nie ma na boisku to nie chce ci sie oglądać meczu ?juveman7 pisze:Kedy gra Juventus , a Alex jest na boisku to aż chcę się oglądać mecz.
Mam z tego rozumiec,ze kibicujesz nie Juventusowi a Alexowi, tak?

Z Juve jestem od 1996r. Między mną a Juventusem wytworzyła się ogromna więź, której nic nie jest w stanie zerwać, a Alexa Del Piero najbardziej pokochałem ze wszystkich piłkarzy, więc dlatego mecz Juve z udziałem Alexa jest dla mnie bardzo ważnym wydarzeniem, które zawsze przeżywam z bardzo wielkimi emocjami. Oczywiście gdy Alessandro siedzi na ławce, bądz nabyje się kontuzji to mecze Juventusu również przeżywam, ponieważ jest to moja ukochana drużyna, i nic już tego nie zmieni. Każdy chce oglądać swoich idoli i im kibicować.
Mojej więzi do Juventusu nie przerwie zakończenie kariery Del Piero, ponieważ "to jest dla mnie klub z którym dorastałem"
W ostatnim poście wypowiedziałem się trochę nie fortunnie, lecz chyba wszystko wyjaśniłem.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- DeeJay
- Juventino
Juve_Team pisze:Nie oszukujmy sie
Del Piero się starzeje i z czasem bedzie mial słabszą formę.Ale narazie musimy myśleć nad jednym wyjściem z seria B.
Ja myślę, że cokolwiek by się nie wydarzyło to Alex i tak na zawsze pozostanie w sercach kibiców "Starej Damy" jako wielki zawodnik. Poza tym ja uważam, że Del Piero z formą czy bez zawsze jest ogromnym wzmocnienim dla Juventusu. Sama jego obecność na boisku dodaje kolegom z drużyny otuchy i wiary, że mogą osiągnąć sukces. Wspominał o tym po meczu z Brescią Marchisio a ja zawsze jako przykład podaje sezon, w którym Del Piero doznał kontuzji. Juventus grał kiepsko, bez polotu, zajął odległe 5 miejsce. Już sezon później z zupełnie nie w formie (tylko jedna bramka z akcji) Alexem Bianconeri byli o włos od scudetto.by_shok pisze:Lepiej, żeby wcześniej skończył bo jak z formy wyjdzie to zapamięta się go jako słabszego gracza. Ale jak ma grać do 40 to niech odejdzie jako wielki bohater.
A co do gry Alexa w reprezentacji to marzy mi się już tylko jedno, a zarazem tak wiele. W swojej karierze Del Piero zdobył już chyba wszystko, co można było zdobyć. Prócz Mistrzostwa Europy... Gdy o nim myślę przed oczami mam siedzącego na murawie Alexa ze łazami w oczach i srebrnym medalem na szyi... Ciężko jednak będzie Alessandro dorzucić do kolecji to trofeum. Nie wiadomo czy za dwa lata załapie się jeszcze na Euro 2008 i czy tam Włosi, tak jak niegdyś Francuzi pójdą za ciosem i po zdobyciu Mistrzostwa Świata zdobędą Mistrzostwo Europy. Wierze jednak, że jest to możliwe.
- naros
- Juventino
Byłoby super gdyby Alex grał do 40 lat ale czy wtedy będzie w takiej formie żeby grać w Juve w pierwszej jedenastce? Wątpie. Wystarczy spojrzeć na Maldiniego jest przed 40 a siedzi na ławie w milanie. Tak czy siak fajnie bybyło jak by Alex grał tak długo bo to symbol naszej drużyny. Nasza żywa legenda. 

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- krolikos33
- Juventino
według mnie byłoby super gdyby Alex grał do 40 roku zycia w barwach Juventusu... kiedy on wchodzi na boisko az serce mi drży i nie tylko bo kibice Juve kochają Del Piero i dla mnie Juve bez naszego mistrza to nie to Juve... przecież on jest z tym zespołem az 13 lat juz leci 14 sezon... już zapisał się do historii Juve a jesli ma dojechac do 40 to będzie u nas az 21 lat to jest niesamowite...
bravo ALEX!!!!! Ti Amo Mio Grande Juve
Zawisza Bydgoszcz=Zbigniew Boniek=Juventus Turyn
bravo ALEX!!!!! Ti Amo Mio Grande Juve
Zawisza Bydgoszcz=Zbigniew Boniek=Juventus Turyn
- mateo369
- Juventino
Del Piero kocha Juve co wiele razy już udowodnił i myślę że jaknajbardziej może grać do 40 ale Alex jest tak WIELKIM piłkarzem (zarówno na boisku jak i poza nim) i jeśli poczuje że warunki fizyczne nie pozwalają mu już na grę na najwyższym światowym poziomie ( bo taki niedługo przecież Juve będzie prezentować
) to sam podejmie decyzję o zakończeniu piłkarskiej kariery
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood