Serie B (6): JUVENTUS 2-0 Brescia

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 14:26

Venomik pisze:A ciężko o to, gdy mecz zapowiada się na spacerek, gdy po 3 minutach prowadzimy i to nie dzięki akcji/strzałowi, która dałaby (który dałby) nam gola gdybyśmy grali i z lepszymi drużynami Serie B.
Wez zawin sie w samolot lec do Turynu i ##### Del Piero ze tak szybko zdobyl bramke i to jeszcze niezbyt ladna, a reszte teamu zwymyslaj bo nie wygrali meczu w taki sposob jaki sobie tego zyczysz..

JONATHAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 14:35

Cieszy kolejna wygrana kolejna do zera martwi natomiast nagły i niespodziewany brak goli w wykonaniu Davida Trezegueta no ale może Trezegol już w najbliższym meczu sie odblokuje.

Dziwią mnie słowa Venomika, który narzeka z powodu tego że Juve szybko zdobyło gola, objeło prowadzenie i znakomicie rozpoczeło mecz ja bym chciał aby Juve zawsze tak zaczynało w końcu oto chodzi w tej prostej grze aby ukuć rywala o przynajmniej raz wiecej a im szybciej pozbawi sie go złudzeń tym lepiej :D

pozdro

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 15:15

Venomik pisze: Powinni być świadomi, że nie każdy mecz będzie łatwy i być przygotowani nawet na odrabianie strat. My chcemy wygrać kazde spotkanie, więc wychodzimy na boisko by gonić wynik. Bojowe nastawienie, wszczepienie im tego, wyszłoby drużynie na dobre.
Sa tego bardziej swiadomi niz ty. Ogolnie cala twoja wypowiedz odnosnie szybkiego strzelenia goli uwazam za totalna glupote. Gralismy z kandydatem do awansu, silna druzyna, strzelilismy szybko gole ustawiajac sobie mecz, a ty narzekasz... jak dla mnie poracha...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 15:33

No i pieknie, w ciągu dwóch kolejek zaliczyliśmy awans o 17 miejsc w tabeli!
W swoje 109 urodziny ciężko zebyśmy nie wygrali, oczywiście stało się to z czego jestem bardzo uradowany. Alex ostatnio chyba cały czas w siudmym niebie pływa. 200 bramek, 109 urodziny Juve to tak jakby swoje obchodził i jeszcze dwie brameczki pykną wczoraj na taka dawka szcześcia to sie prędko nie powtórzy!
Jeśli chodzi o stan i jakośc naszej gry to ciężko cokolwiek powiedzieć bo z tego co wiem nie było transmisji nigdzie. Mam jednak nadzieje ze skutecznośc i obrona zostały poprawione!
Boumsong ma kontuzje to znaczy ze na Legro jestesmy skazani, chyba ze do środka da sie Birindielliego a po bokach Balza i Chiellini

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 15:36

Jestem w 100 procentach zadowolony ze zwycięstwa. Zrobiliśmy to co zrobić musieliśmy. Niedość, że piłkarze nie zepsuli fety z powodu rocznicy, to jeszcze z łatwością wygrali podbudowując morale przed mecze z jednym z faworytów do awansu. Nie wspominając już o sporym awansie w tabeli.

Wszystko ułożyło się pięknie, bramka po pięciu minutach wspaniale ułożyła mecz i zdołowala graczy Brescii, 20 minut później Juventus podwyższył i praktycznie przesądził losy tego meczu kontrolując przebieg do ostatniej minuty. Bardzo dobrze, że dwie bramki szybko ułożyły mecz - oszczędziliśmy sobie nerwów i sił na mecz z Napoli.

Jedyne co może martwić to nieszczęsne kontuzje, wykorzystaliśmy trzy zmiany i wszystkie z nich były wymuszone kontuzjami, o ile kontuzje Marchionnego i Kovaca nie są groźne to Boumsonga już tak. Pauzuje aż 30 dni co nie wygląda za dobrze.

Wczorajszy dzień to zdecydowanie wielki plus! Awansowaliśmy na miejsce promowane awansem, świetnie zaprezentowaliśmy się w rocznicę klubu. Nalezy pochwalić także klub za świetnie uczczenie rocznicy, świetną oprawę i wiele uroczystości. Od dłuższego czasu widać, że klub pod wodzą Coboli Gigliego sprawia, że mecze Juve to świetna rozrywka i staje się to pokazywać. Jestem niezmiernie szczęśliwy, jeśli będziemy robić swoje to lider na Boże Narodzenie będzie na wyciągnięcie ręki, lecz trzeba być uważnym i pamiętać, ze najlepsi przeciwnicy jeszcze przed nami.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 16:10

Nareszcie pewniejsze zwycięstwo! Zagraliśmy naprawde dobre spotkanie. Mieliśmy kilka bardzo dobrych sytuacji i dwie z nich udało nam się zakonczyć bramką. Martwią mnie tylko kontuzje. Boumsong nie pogra przez około miesiąc :/ to wielka strata w obronie a nie mamy rewelacyjnych zmienników w srodku obrony. Jednak i tak jestem bardzo zadowolony z meczu i mam nadzieje że z Napoli zagramy tak jak w tym meczu, albo lepiej :wink: .

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 16:27

Skrót meczu.
mnowomiejsky pisze:Brescia mogła być trudnym przeciwnikiem, ale daliśmy radę. Piękna bramka Del Piero z wolnego (choć trochę ścierka bramkarza). Druga bramka - komu w końcu została przypisana? Del Piero czy samobójcza?...
Jednak samobójcza :( . A szkoda, bramki zdobywane w podobnych okolicznościach często były zapisywane zawodnikom drużyny atakującej.

Myślę, że 109 rocznica powstania klubu została uczczona w dobry sposób, bez większych problemów pokonaliśmy trudnego przeciwnika strzelając mu trzy bramki (nie uznany gol Trezegueta był jak najbardziej prawidłowy). Drugim pozytywnym aspektem tego spotkania była dosyć dobra postawa obrony, która nie popełniła jakichś większych błędów. A muszę przyznać, że gdy kontuzjowani zostali dwaj środkowi obrońcy Juve i na boisku pojawili się ich zmiennicy, zadrżało mi lekko serce. Ale na szczęście Buffon w siódmym kolejnym meczu nie puścił bramki. Być może to osiągnięcie przybliży go do zdobycia Złotej Piłki. I tym sposobem już po 9 kolejkach znaleźliśmy się na trzecim miejscu tracąc zaledwie trzy punkty do lidera. Godne zauważenia jest również to, że drugą pozycję zajmuje obecie... Rimini :shock: .
white_wolv pisze:
Venomik pisze:A ciężko o to, gdy mecz zapowiada się na spacerek, gdy po 3 minutach prowadzimy i to nie dzięki akcji/strzałowi, która dałaby (który dałby) nam gola gdybyśmy grali i z lepszymi drużynami Serie B.
Wez zawin sie w samolot lec do Turynu i ##### Del Piero ze tak szybko zdobyl bramke i to jeszcze niezbyt ladna, a reszte teamu zwymyslaj bo nie wygrali meczu w taki sposob jaki sobie tego zyczysz..
:o

:roll:
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 17:58

Prezentacja Legend Juve na meczu z Brescią! [Sky Sport - 1,30 min, 10 mb]

I od siebie pytanie... Co oznacza napis pod wielką flagą z numerem "109" ??

Fotka

Niestety nie mam wyraźniejszej :) Mam nadzieje, ze macie sokoli wzrok :)

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 18:02

JuveFanik pisze:Prezentacja Legend Juve na meczu z Brescią! [Sky Sport - 1,30 min, 10 mb]

I od siebie pytanie... Co oznacza napis pod wielką flagą z numerem "109" ??

Fotka

Niestety nie mam wyraźniejszej :) Mam nadzieje, ze macie sokoli wzrok :)
109 urodziny Juventusu

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2006, 23:12

I jak jest z ta 2 bramka?? Chyba została ostatecznie zaliczona Del Piero.

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2006, 08:14

JuveForever10 pisze:I jak jest z ta 2 bramka?? Chyba została ostatecznie zaliczona Del Piero.
Nie, została zaliczona jako samobójcze trafienie Colombo.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2006, 16:02

Mr Cezary pisze:
JuveForever10 pisze:I jak jest z ta 2 bramka?? Chyba została ostatecznie zaliczona Del Piero.
Nie, została zaliczona jako samobójcze trafienie Colombo.
Na stronie lega-calcio.it jest tak jak mowisz Mr Cezary. Ale na juventus.com jak dotad nie zostalo to zmienione i caly czas obie bramki sa przypisane Alexowi. Ale w sumie mniejsza o to :wink:
Co do meczu, to bardzo sie ciesze z tak dobrego uczczenia wspanialej, 109 rocznicy powstania klubu. I co najwazniejsze, caly czas pniemy sie w gore tabeli :-D
Teraz czeka nas bardzo trudny pojedynek w Neapolu...

Zablokowany