Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007
- Gregor del Ptasior
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: <--- jedyna sensowna reakcja na te brednie. Spokojnie nas pyknąć??? Ty się ciesz, że nie dostaliście 4,5 bramek w plecy. I tylko Brożek temu winny. Podniecasz się jedną akcją Janczyka... No tak. Gdyby patrzeć na niewykorzystane sytuacje, to my byśmy was pykneli z rękami w kieszeniach...valsir pisze:Remis z wami to dla nas porażka, bo powinniśmy spokojnie was pyknąć a ,że się nie udało trudno. I TAK MISTRZ ZOSTANIE W WARSZAWIE.. Gdzie twoje berło gdzie twoja korona.....
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Ech... i po co tyle sporów i tak wszystko będzie wiadomo na sam koniec, a jak narazie to Wisła jest wyżej od Legii i nie wydaje mi sie by Legia obroniła tytuł mistrza, ale kto wie jeszcze dużo spotkań przed nami.
Jak narazie ja czekam i licze (po cichu) na małą niespodzianke dziś w Poznaniu i że "Rycerze Wiosny" zatrzymają Lokomotywe "Kolejorza". Coś czuje że może być dużo bramek i emocji. Poczekamy zobaczymy, licze typuje wysoki małorealny wynik 2:3. Bramki Reiss,Zakrzewski-Madej,Niżnik,Kowalski
Jak narazie ja czekam i licze (po cichu) na małą niespodzianke dziś w Poznaniu i że "Rycerze Wiosny" zatrzymają Lokomotywe "Kolejorza". Coś czuje że może być dużo bramek i emocji. Poczekamy zobaczymy, licze typuje wysoki małorealny wynik 2:3. Bramki Reiss,Zakrzewski-Madej,Niżnik,Kowalski

- valsir
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: <--- jedyna sensowna reakcja na te brednie.Gregor del Ptasior pisze: Spokojnie nas pyknąć??? Ty się ciesz, że nie dostaliście 4,5 bramek w plecy. I tylko Brożek temu winny. Podniecasz się jedną akcją Janczyka... No tak. Gdyby patrzeć na niewykorzystane sytuacje, to my byśmy was pykneli z rękami w kieszeniach...![]()
![]()
A co do mistrza, to możesz sobie pomarzyć. Nie zostanie w warszawie, tylko wróci tam, gdzie jego prawowite miejsce !!!!!! NA REYMONTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mozemy tak w nieskończoność :]
A pozatym chyba nieoglądałeś całego meczu bo nie mieliśmy raptem jedną akcję Jańczyka... choćby dlatego ,ze gol strzelił kto inny

2 post :
No masz rację dużo bramek było, ale chyba niezupełnie tak to sobie wyobrażałeś;)Kame1988_Kornel pisze: Jak narazie ja czekam i licze (po cichu) na małą niespodzianke dziś w Poznaniu i że "Rycerze Wiosny" zatrzymają Lokomotywe "Kolejorza". Coś czuje że może być dużo bramek i emocji. Poczekamy zobaczymy, licze typuje wysoki małorealny wynik 2:3.
PS. Przepraszam za dwa posty jak coś możecie je skleić

- Kame1988_Kornel
- Juventino
Zgadza się, może i nie poszło to po mojej myśli ale nie jestem jakoś zasmucony, a wręcz przeciwnie kiedyś trzeba było przegrać. Ktoś fajnie to powiedział: "Lepiej przegrać jeden mecz 4:0, niż cztery mecze po 1:0".valsir pisze:No masz rację dużo bramek było, ale chyba niezupełnie tak to sobie wyobrażałeś;)
Tak więc teraz czas na Górnik Zabrze i (mam nadzieje) że już będą te 3 pkt.

Pozdrawiam :-)
- valsir
- Juventino
To ja również pozdrawiamKame1988_Kornel pisze:Zgadza się, może i nie poszło to po mojej myśli ale nie jestem jakoś zasmucony, a wręcz przeciwnie kiedyś trzeba było przegrać. Ktoś fajnie to powiedział: "Lepiej przegrać jeden mecz 4:0, niż cztery mecze po 1:0".
Tak więc teraz czas na Górnik Zabrze i (mam nadzieje) że już będą te 3 pkt.![]()
Pozdrawiam :-)

Łódzki KS 2-0 Górnik Zabrze
Szczerze mówiąc to Górnik lepiej się prezentował przez cały mecz, ale ważne by swoje sytuacje wykorzystywać i strzelać bramki.
Widzew Łódź 3-2 Lech Poznań
Jak narazie mecz kolejki i znów z udziałem Lecha tym razem Lech wraca na tarczy, w tym wypadku z Łodzi.
Legia Warszawa 5-0 Górnik Łęczna
Nareszcie pokopali troche w piłkę a nie w szachy Legioniści. No i zabawili się kosztem Górnika, ktoremu ostatnio nie idzie najlepiej, życzę zwyciestw dalszych i przyszłych obu ekipom :]
Odra Wodzisław Śląski 2-2 Pogoń Szczecin
Gol w ostatnich sekundach meczu uratował Pogoni remis, myślę ,że podział punktów jak najbardziej sprawiedliwy :]
Cracovia 1-0 Korona Kielce
chyba Korona postanowiła trochę sobie odpocząc pozwalając wypunktować się Cracovii.
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 1-1 Wisła Płock
Jedna ekipa przedłużyła serię bez porażek, druga bez zwycięstw. Chyba sprawiedliwie:]
GKS Bełchatów 2-2 Arka Gdynia
GKS postanowił iść w ślady Korony i po znakomitym początku sezonu muszą se trochę otsapnąc... tak właściwie Arka powinna wygrać...ale sędziowanie w Polsce jest dziwne :d
Zagłebie Lubin 0-0 Wisła Cracov
Moje przewidywania się sprawdziły i padł remis do tego bezbramkowy, bardzo dobry mecz w wykonaniu Zagłębia, Wisła zagroziła jedyni w kilku ostatnich minutach .
Natomiast teraz kilka słów na temat sytuacji w tabeli, jednym wygranem meczem można z 7 miejsca awansować na 3 =D mówiąć szczerze liga nam się strasznie wyrównała no i naprawdę z połowa drużyn posiada przynajmniej 15 punktów zapowiada się interesującą, a kto mistrzem to wiadomo;)
Ostatnio zmieniony 22 października 2006, 18:28 przez valsir, łącznie zmieniany 3 razy.
- paku
- Juventino
No ba, wiadome, Wisła Kraków 8)valsir pisze:a kto mistrzem to wiadomo;)
Dziś ostatni mecz OE. Zagłebie Lubin - Wisła Kraków, ciężki mecz dla Wisły. Wygrana pozwoliłaby odskoczyć na 4 pkt , od ŁKS

Wisełko wygraj mecz ! Królowo Polskich rzek ! Ty musisz wygrać mecz ! Ten ważny mecz !
- MrWlodek
- Juventino
Ach ci Wiślacy.... (z Krakowa)
Szczęśliwy remis i dalej liderem... ale z taką grą jak z Groclinem (do strzelenia 1 bramki) to ani nie odbiorą mistrzostwa Legii ani nie wyjdą z grupy PUEFA. Fajnie że w tej kolejce coś sensownego ustrzelał Matusiak a szkoda żę Korona przegrała, no i piękny meczyk Legia-Lech
Mam nadzieje że na zimęLegia pozbędzie sięparu stranierich a skupią się na zdonych piłkarzach grających w polskiej lidze a nie sprowadzając zagraniczny chłam.
Szczęśliwy remis i dalej liderem... ale z taką grą jak z Groclinem (do strzelenia 1 bramki) to ani nie odbiorą mistrzostwa Legii ani nie wyjdą z grupy PUEFA. Fajnie że w tej kolejce coś sensownego ustrzelał Matusiak a szkoda żę Korona przegrała, no i piękny meczyk Legia-Lech

Mam nadzieje że na zimęLegia pozbędzie sięparu stranierich a skupią się na zdonych piłkarzach grających w polskiej lidze a nie sprowadzając zagraniczny chłam.

- naros
- Juventino
Widze tu walke Wisła - Legia a ja stawiam na Korone. Ponieważ ich lubie mają dobrą druzynę i ładny stadion. A jesli chodzi o Legie i Wisłe to wole wisłe.
Dobrze ze nareszcie w Polskiej lidze jest jakaś walka. :-D

Dobrze ze nareszcie w Polskiej lidze jest jakaś walka. :-D

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Szczęśliwie to legia w górnej połowie tabeli się znajduje. Mistrzostwo trafi tam gdzie jego miejsce - do Krakowa. Bo wygrana legii w końcówce to mega fart, nie mówiąc o jednym golu przeciwko Widzewowi... i to z karnego. Otrząśnij się. Wisła walczyła do końca i uratowała remis. I tyle. A co do P UEFA... My w nim przynajmniej gramy, bo "mistrz" :rotfl: nie był w stanie do niego awansowaćLukasz_JUVE pisze:Ach ci Wiślacy.... (z Krakowa)
Szczęśliwy remis i dalej liderem... ale z taką grą jak z Groclinem (do strzelenia 1 bramki) to ani nie odbiorą mistrzostwa Legii ani nie wyjdą z grupy PUEFA.

- MrWlodek
- Juventino
Legia z Lechem też walczył do konca i wywalczył 3 pkt i ogólnie zagrała lepszy mecz niż Wisła z Groclinem (chociaz Lech jest ze 3 razy lepszy od Groclinu)Gregor del Ptasior pisze:Szczęśliwie to legia w górnej połowie tabeli się znajduje. Mistrzostwo trafi tam gdzie jego miejsce - do Krakowa. Bo wygrana legii w końcówce to mega fart, nie mówiąc o jednym golu przeciwko Widzewowi... i to z karnego. Otrząśnij się. Wisła walczyła do końca i uratowała remis. I tyle. A co do P UEFA... My w nim przynajmniej gramy, bo "mistrz" :rotfl: nie był w stanie do niego awansowaćLukasz_JUVE pisze:Ach ci Wiślacy.... (z Krakowa)
Szczęśliwy remis i dalej liderem... ale z taką grą jak z Groclinem (do strzelenia 1 bramki) to ani nie odbiorą mistrzostwa Legii ani nie wyjdą z grupy PUEFA.
Co do P UEFA to gdyby nie rozpanoszyło się państwo z Brazyli i grali dla klub gwiazdy z kraju kawy a nie dla swojego widzi mi się to może byśmy mieli dwa kluby w P UEFA

- white_wolv
- Juventino
ja akurat mega fartem to bym nazwal nasz dzisiejszy remis z Groclinem..
Przeciez pilkarze z Grodziska mieli 3 sytuacje na pusta bramke(fatalne pudla z najblizszych odleglosci przy stanie 2-0), 2 sam na sam z Dolha (fenomenalnie bronil) no i jeszcze kilka innych setek. Jedna bramke stracili w kuriozalny sposob a druga w 91 minucie meczu..zastanawiam sie jak mozna miec takiego pecha ?
Wisla rowniez miala kika dobrych akcji na poczatku meczu ale od 30 minuty gra Bialej Gwiazdy pozostawiala wiele do zyczenia (widac bylo ewidentnie zmeczenie po spotkaniu z Nancy)..
no i jeszcze ta pogoda sprawila ze im blizej konca meczu tym wiecej przypadku i bezladu na boisku..
tak czy inaczej wazny punkt na trudnym terenie (choc do niedawna nie mielismy problemow z wygrywaniem w Grodzisku). Przewaga nad poscigiem jest niezla, mysle ze tytul powroci w tym sezonie na Reymonta.
Przeciez pilkarze z Grodziska mieli 3 sytuacje na pusta bramke(fatalne pudla z najblizszych odleglosci przy stanie 2-0), 2 sam na sam z Dolha (fenomenalnie bronil) no i jeszcze kilka innych setek. Jedna bramke stracili w kuriozalny sposob a druga w 91 minucie meczu..zastanawiam sie jak mozna miec takiego pecha ?
Wisla rowniez miala kika dobrych akcji na poczatku meczu ale od 30 minuty gra Bialej Gwiazdy pozostawiala wiele do zyczenia (widac bylo ewidentnie zmeczenie po spotkaniu z Nancy)..
no i jeszcze ta pogoda sprawila ze im blizej konca meczu tym wiecej przypadku i bezladu na boisku..
tak czy inaczej wazny punkt na trudnym terenie (choc do niedawna nie mielismy problemow z wygrywaniem w Grodzisku). Przewaga nad poscigiem jest niezla, mysle ze tytul powroci w tym sezonie na Reymonta.
- MrWlodek
- Juventino
Wreście liga jest w miare wyrównana i o tytuł nie walczy Legia czy Wisła tylko nareście dostosowało się ich poziomu Kolporter, BOT Bełchatów i Lech (przebłyski). Tylko nie wiem czy to taki słaby poziom ligi czy te kilka zespołów poczyniło takie postępywhite_wolv pisze:ja akurat mega fartem to bym nazwal nasz dzisiejszy remis z Groclinem..

Wprawdzie bywało jużtak że lider miałprzewagę tylko 1 pkt ale nie było aż ta dużej grupy pościgowej i to cieszy

Tabela po 13 kolejce:
1. Wisła Kraków 13 25 6-7-0 23-7
2. Legia Warszawa 13 24 7-3-3 27-15
3. GKS Bełchatów 13 24 7-3-3 26-15
4. Korona Kielce 13 21 6-3-4 19-13
5. ŁKS Łódź 13 21 5-6-2 17-13
6. Zagłębie Lubin 13 21 5-6-2 17-15
7. Lech Poznań 13 19 5-4-4 28-20
8. Cracovia Kraków 13 18 5-3-5 18-23
9. Dyskobolia Grodz. 13 17 3-8-2 15-13
10. Widzew Łódź 13 15 4-3-6 15-17
11. Arka Gdynia 13 14 2-8-3 13-14
12. Pogoń Szczecin 13 13 3-4-6 13-17
13. Górnik Zabrze 13 12 3-3-7 13-19
14. Odra Wodzisław 13 11 2-5-6 13-24
15. Górnik Łęczna 13 10 2-4-7 7-25
16. Wisła Płock 13 9 1-6-6 9-23
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2006, 17:51 przez MrWlodek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Mr Cezary
- Juventino
Słabszą formę Wisły można tłumaczyć tylko występem w Pucharze Uefa. Co nie umniejsza zasługi Groclinu, który chciał godnie pożegnać swojego szkoleniowca, i prawie mu się to udało. Gospodarze mogli i powinni wykorzystać swoje sytuacje w drugiej połowie, ale murawa płatała figle, o czym najlepiej przekonał się Łukasz Tupalski, który asystował przy bramce... Kryszałowicza :lol: Gol Brożka w doliczonym czasie, to jakby zemsta za niewykorzystane sytuacje Groclinu. Mecz ogólnie dobry, ale do wczorajszego spotkania w Bełchatowie dużo mu brakowało. Groclin godnie, mimo wszystko, pożegnał Liczkę, a Wisła utrzymała fotel lidera, jednak ciągle nie wygrała na wyjeździe.