I Juventini - piosenka
- Barbarzynca
- Juventino
- DamKam
- Juventino
Zgadzam sieMr Cezary pisze:No panowie wyczaiłem już tą piosnkę, w pełnej wersji instrumentalnej. Muszę przyznać, że brzmi duuużo lepiej

- tabo89
- Juventino
świetna jest ta piosenka.. wrzuciłem sobie na odtwarzacz i teraz kiedy jej słucham mysle o Juve o wszystkich zawodnikach ktorzy zostali bo kochaja ten klub i o tym ze na szczescie nie udalo sie spiskowcom zniszczyc nszego klubu i ze teraz jestesmy jeszcze silniejsi.
wymysliłem takie zdanie włosko polskie:
I Juventini non ammollano mai... bo poddać się to jak zabić siebie.
i mysle ze ono wyraza wszystko bardzo jasno
wymysliłem takie zdanie włosko polskie:
I Juventini non ammollano mai... bo poddać się to jak zabić siebie.
i mysle ze ono wyraza wszystko bardzo jasno
- MrWlodek
- Juventino
Fajny tekst, muza też jest życiowa, nie ma co
fajnie żę ktoś zrobił piosenke po spadku do Serie B, po awansie czekamy na nowe zwrotki o szybkim triumfie w Serie A :!:
A poza tym to jesteśmy malymi bohaterami (patrz refren)

A poza tym to jesteśmy malymi bohaterami (patrz refren)

- white_wolv
- Juventino
mam mieszane odczucia co do tej piosenki.
z jednej strony refren naprawde swietny i wzniosly, potrafi chwycic za bialo czarne serce.
z drugiej..tresc zwrotek zakrawa o lekki kabaret. nie mam na mysli tego ze koles szydzi z Juve no ale wydaje sie jakby jednak troche tym tekstem zartobliwie podchodzil do sytuacji. Jak dla mnie te teksty o BB , samochodzie czy klasie B sa mocno banalne i nie pasuja do tresci refrenu.
podoba sie, ale daleko jej do takich kawalkow jak Magica Juve czy Juve Storia di un Grande Amore.
z jednej strony refren naprawde swietny i wzniosly, potrafi chwycic za bialo czarne serce.
z drugiej..tresc zwrotek zakrawa o lekki kabaret. nie mam na mysli tego ze koles szydzi z Juve no ale wydaje sie jakby jednak troche tym tekstem zartobliwie podchodzil do sytuacji. Jak dla mnie te teksty o BB , samochodzie czy klasie B sa mocno banalne i nie pasuja do tresci refrenu.
podoba sie, ale daleko jej do takich kawalkow jak Magica Juve czy Juve Storia di un Grande Amore.
Ostatnio zmieniony 20 października 2006, 15:56 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil_on
- Juventino
Mr Cezary pisze:No panowie wyczaiłem już tą piosnkę, w pełnej wersji instrumentalnej. Muszę przyznać, że brzmi duuużo lepiejW dodatku możemy sobie posłuchać wywiadu z autorem, Checco Zalone'm.
Oto link:
http://s003.wyslijto.pl/?file_id=51596827474022781392
Wiem, że już są 2 linki, ale wydaję mi się, że tu jest trochę inny podkład. Najwyżej modzi usuną ten post.
W tej wersji piosenka jest poprosu zajefajna . POLECAM
- Barbarzynca
- Juventino
- gorczas
- Juventino
Może ktoś to jeszcze raz wrzucić? Już kilka osób o to prosiło, ale raczej z marnym skutkiem..Mr Cezary pisze:No panowie wyczaiłem już tą piosnkę, w pełnej wersji instrumentalnej. Muszę przyznać, że brzmi duuużo lepiejW dodatku możemy sobie posłuchać wywiadu z autorem, Checco Zalone'm.
Oto link:
http://s003.wyslijto.pl/?file_id=51596827474022781392
Wiem, że już są 2 linki, ale wydaję mi się, że tu jest trochę inny podkład. Najwyżej modzi usuną ten post.