Dziękujemy kibicom Wisełki...
- Fedo
- Juventino
Ja również byłem na tym meczu dosłownie 10 m od miejsca w którym wybuchł pożar... był to błąd jednej osoby...
podobno komuś spalił się plecak... dobrze że nikt nie ucierpiał
przy okazji nawołuję do poparcia akcji: "Chcemy rac z powrotem na trybuach!"
podobno komuś spalił się plecak... dobrze że nikt nie ucierpiał

przy okazji nawołuję do poparcia akcji: "Chcemy rac z powrotem na trybuach!"
- LordJuve
- Juventino
Ja jestem tego zdania, ze race sa takie jak fajerwerki...piękne, wspaniałe, ale zawsze wybuchowe. Nigdy nie wiadomo co moze sie stać, nieoczekiwana eksplozja, pozar czy głupie zachowanie kibicow(ci, ktorzy widzieli moja ostatnia kompilacje wiedza o co chodzi). Problem jest o tyle wiekszy, ze najczesciej na trybunach stadionow piłkarskich zasiada wiele osob, blisko siebie i za błąd jeden osoby moze zapłacic wiele innych, ktorzy nie koniecznie sa zwolennikami rac na stadionach piłkarskich.
Ja nie chce poddawac swojej ocenie zachowania kibicow Wisły, ale dokładajac do tego wiele innych problemow z racami to nasówa mi sie pytanie, czy warto dla piękna aż tak ryzykowac?
Pozostawiam to ocenie kazdemu z osobna, ja tylko napisze tyle, ze sam nigdy bym na stadionie piłkarskim racy nie zapalił, nie jestem tam sam.
A wypowiedz kolegi wyzej poprostu mnie rozwala, sam pisze i czuje ulge z tego, ze nikomu nic sie nie stało, choc było blisko(spalony plecak) a zaraz nizej nawołuje do poparcia tej akcji...moze gdyby Polacy tak nie mysleli to teraz nie byłoby takiego problemu, ktory stworzyli sobie kibice Wisły.
Ja nie chce poddawac swojej ocenie zachowania kibicow Wisły, ale dokładajac do tego wiele innych problemow z racami to nasówa mi sie pytanie, czy warto dla piękna aż tak ryzykowac?
Pozostawiam to ocenie kazdemu z osobna, ja tylko napisze tyle, ze sam nigdy bym na stadionie piłkarskim racy nie zapalił, nie jestem tam sam.
A wypowiedz kolegi wyzej poprostu mnie rozwala, sam pisze i czuje ulge z tego, ze nikomu nic sie nie stało, choc było blisko(spalony plecak) a zaraz nizej nawołuje do poparcia tej akcji...moze gdyby Polacy tak nie mysleli to teraz nie byłoby takiego problemu, ktory stworzyli sobie kibice Wisły.
- Fedo
- Juventino
chodziło mi o to że gdyby racę tę dostał/przyniósł ktoś kompetentny kto umie się z takimi rzeczami obchodzić, a nie nastolatek... to do tego pożaru prawdopodobnie by nie doszło... może mnie nie rozumiesz, ale race uświetniają widowisko sportowe... osobiście jeszcze nigdy nie widziałem żeby race zaszkodziły życiu ludzkiemu( no może oprócz przypadku Didy), ale użyte nieumiejętnie (tak jak zrobiono to wczoraj) mogą prowadzić do wybuchu pożaru... kto widział żeby odpalać race pod sektorówką !!?? była to jednym słowem: GŁUPOTA...Lord_ Juve pisze:A wypowiedz kolegi wyzej poprostu mnie rozwala, sam pisze i czuje ulge z tego, ze nikomu nic sie nie stało, choc było blisko(spalony plecak) a zaraz nizej nawołuje do poparcia tej akcji...moze gdyby Polacy tak nie mysleli to teraz nie byłoby takiego problemu, ktory stworzyli sobie kibice Wisły.
- Michael900
- Juventino
No właśnie. Nie na każdym meczu będzie tak, że race będzie odpalać osoba umiejąca to dobrze robić. Dlatego właśnie zawsze będzie ryzyko pożaru. I dlatego właśnie wszedł zakaz odpalania rac.Fedo pisze: chodziło mi o to że gdyby racę tę dostał/przyniósł ktoś kompetentny kto umie się z takimi rzeczami obchodzić, a nie nastolatek... to do tego pożaru prawdopodobnie by nie doszło...
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- nalepw
- Juventino
To jest właśnie portal WP. Od dawna faworyzowana jest Legia .. pozatym, jeśli chcecie nabijajcie się z Wisełki, ale to my jesteśmy liderem. Interia to najlepszy portal...
A rac być nie powinno, mi dużo bardziej niż palenie rac podoba się zwykły spiew ( jak na wyspach )
A rac być nie powinno, mi dużo bardziej niż palenie rac podoba się zwykły spiew ( jak na wyspach )
Mecz Juventusu dla Juventino,
To lepsze niż kino!
To lepsze niż kino!
- gregor_g4
- Juventino
Może podasz jakieś przykłady? Oprócz tej ironi której nie zrozumiałeśŁyko pisze:Przeczytałem wszyskie wasze, cytaty, ale poleglem na tekstach GREGORA. Chłopie Ty wiesz co piszesz?? czy tak tylko walisz durnymi tekstami, bo od tego są inne strony internetowe.
To byłą odpowiedź na głupie gdybanie autora tych słów. Nie lubie gdy ktoś pisze co by było gdyby... Więc moja odpowiedź była ironią skierowaną do autora tych słów.Łyko pisze: Co mają do tego islamscy terroryści panie kolego???
To akurat tyczyło się osób które cytowałem w poprzednim poście.paku pisze:Przepraszam, ja byłemgregor_g4 pisze: Nikt z Was zapewne nie był na trybunach i wyrażacie opinie na podstawie zdjęcia.![]()
Możesz mi podać chociaż 1 znany Ci przypadek, w którym ktoś ucierpiał po odpaleniu racy lub innego rodzaju pirotechniki na stadionie?Lord_ Juve pisze:Ja nie chce poddawac swojej ocenie zachowania kibicow Wisły, ale dokładajac do tego wiele innych problemow z racami to nasówa mi sie pytanie, czy warto dla piękna aż tak ryzykowac?
Jeśli to co piszesz to prawda, to dla mnie tym bardziej niezrozumiałę są pretensje wypowiadających się userów do kibicow Wisły. Jeśli tą race odpalił by ktoś kompetentny(czyli ktoś z grupy UW) a nie pierwsza lepsza osoba to może do niczego takiego by nie doszło.paku pisze: Jednak race odpalił nieodpowiedni człowiek, nie związany z ruchem kibicowskim Ultra Wisła.
- LordJuve
- Juventino
Nawet najlepszy kierowca może zginąć na rajdzie...nawet najbardziej wprawna osoba może spowodowac wypadek z raca. Wiadomo, ze nie czesto sie do zdarza, ale zawsze jakis tam % szans jest. Nie jestem aż tak wredny i nie traktuje tych % jako bezwzględny znak STOP, ale zdaje sobie też sprawe, ze jesli komus cos sie stanie to potem beda lamenty.Fedo pisze:chodziło mi o to że gdyby racę tę dostał/przyniósł ktoś kompetentny kto umie się z takimi rzeczami obchodzić, a nie nastolatek... to do tego pożaru prawdopodobnie by nie doszło... może mnie nie rozumiesz, ale race uświetniają widowisko sportowe... osobiście jeszcze nigdy nie widziałem żeby race zaszkodziły życiu ludzkiemu( no może oprócz przypadku Didy), ale użyte nieumiejętnie (tak jak zrobiono to wczoraj) mogą prowadzić do wybuchu pożaru... kto widział żeby odpalać race pod sektorówką !!?? była to jednym słowem: GŁUPOTA...Lord_ Juve pisze:A wypowiedz kolegi wyzej poprostu mnie rozwala, sam pisze i czuje ulge z tego, ze nikomu nic sie nie stało, choc było blisko(spalony plecak) a zaraz nizej nawołuje do poparcia tej akcji...moze gdyby Polacy tak nie mysleli to teraz nie byłoby takiego problemu, ktory stworzyli sobie kibice Wisły.
Podzielam zdanie kolegi, ktoro jeszcze bardziej stawia pod znakiem zapytania race na stadionach, nie zawsze ktos odopowiedni takowa wniesia na stadion, lub nie zawsze bedzie mial dobre zamiary(przykład Didy, ale chyba Buffon też dostał racą) i wtedy co? O ile mozna weryfikowac nastolatkow za pomoca wieku, tak takiego ze złymi zamiarami juz nie za bardzo.
Miała głupoty ludzkiej jest nieskończona.
gregor_g4 a kto wie co tam sie dzieje wśrod tylu setek ludzi? Ze sie nie stało to nie znaczy, ze sie stac nie moze, a wtedy co? Pamiętaj, raca jest jak fajerwerka(a przypadkow uszkodzenia zdrowa z tymi znam wiele! Nalezy tez pamietac, ze niekiedy raca jest kiepsko wykonana i nie powinna nigdy zostac uzyta).
Co ja sie bede wtracał do tego, napisałem, ja racy na stadionie nie zapale i nie chciałbym aby ktos w moim otoczeniu to robił za bardzo. Jeśli ktos chce to prosze bardzo, ale niech pamieta, ze w takiej sytuacji nie odpowiada tylko za siebie, kto tego nie rozumie nie powinien racy nawet w dłoniach trzymac nie mowiac juz o jej uzywaniu. Tyczy się to KAŻDEGO, nie tylko kibicow Wisły.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie gadajcie, ze to portal jest przeciw Wisle bo skoro zapalilo sie kilka krzeselek i plecak od plonacej flagi to wcale nie byl taki pikus.
Sam kiedys bylem swiadkiem jak krzeselko zapala sie od zle rzuconej, wypalonej racy i to byla sprawa kilku minut zanim krzeselko sie zapalilo. A co dopiero o zapaleniu od falgi mowic. Flaga musiala sie konkretnie palic.
Sam kiedys bylem swiadkiem jak krzeselko zapala sie od zle rzuconej, wypalonej racy i to byla sprawa kilku minut zanim krzeselko sie zapalilo. A co dopiero o zapaleniu od falgi mowic. Flaga musiala sie konkretnie palic.
calma calma
- Mr Cezary
- Juventino
A może by tak wprowadzić jakiś taki przepis, o wnoszeniu racy na stadion, tylko przez osoby odpowiedzialne i dobrze znające się na ich odpalaniu, np. kilka wybranych osób z każdego ultras, a przy wejściu dokładna kontrola kto co wnosi na trybuny. Może to by było jakieś wyjście, lecz wydaję mi się, że w Polsce po prostu szkoda zachodu na takie przedsięwzięcie :?
- LordJuve
- Juventino
To w pewnym stopniu pewnie poprawiłoby sytuacje, ale nalezy pamiętac, ze raca to raca i ZAWSZE może stać sie z nią coś nieoczekiwanego, coś co od własciciela nie zalezy, a wtedy co? Nie jest sie samemu, dookoła pełno ludzi, nie wiem, wg. mnie stadion pilkarski to nie miejsce na takie wybuchowe zabawki.Mr Cezary pisze:A może by tak wprowadzić jakiś taki przepis, o wnoszeniu racy na stadion, tylko przez osoby odpowiedzialne i dobrze znające się na ich odpalaniu, np. kilka wybranych osób z każdego ultras, a przy wejściu dokładna kontrola kto co wnosi na trybuny. Może to by było jakieś wyjście, lecz wydaję mi się, że w Polsce po prostu szkoda zachodu na takie przedsięwzięcie :?
Mozna byłoby podzielic stadiony na sektory(cos jak wagony dla palacych i nie), w odpowiednio wydzielonych sektorach byłiby ci, ktorzy na własne ryzyko bawia sie racami.
- herr_braun
- Juventino
No tak, jeszcze tego by brakowało żeby specjalnie sobie trybunę zjaraligregor_g4 pisze:Myslisz, że oni zrobili to celowo? To był PRZYPADEK.

Co bym powiedział? Prawdopodobnie nic. Przemilaczałbym ten fakt, bowiem jest to ośmieszenie się danej grupy. Nie twierdzę, że winni oni być skazani na wieczne potępienie, ale nazywajmy rzeczy po imieniugregor_g4 pisze:Ciekawe co byś powiedział jakby taki incydent przydarzył sie Nieznanym Sprawcom. Też, że są bezmyślni?
Dida kiedyś dostał płonącą racą w łeb 8)gregor_g4 pisze:Możesz mi podać chociaż 1 znany Ci przypadek, w którym ktoś ucierpiał po odpaleniu racy lub innego rodzaju pirotechniki na stadionie?
- paku
- Juventino
Ta osoba wniosła na sektor race na własną ręke i odpaliła ją będąc pod sektorówką. Głupota jakich małogregor_g4 pisze:Jeśli to co piszesz to prawda, to dla mnie tym bardziej niezrozumiałę są pretensje wypowiadających się userów do kibicow Wisły. Jeśli tą race odpalił by ktoś kompetentny(czyli ktoś z grupy UW) a nie pierwsza lepsza osoba to może do niczego takiego by nie doszło.paku pisze: Jednak race odpalił nieodpowiedni człowiek, nie związany z ruchem kibicowskim Ultra Wisła.

- Mr Cezary
- Juventino
Wówczas ten ów właściciel przy, dajmy na to, podpisywaniu takiego czy owego zobowiązania i odpowiedzialności za racę, ponosiłby konsekwencje. Skoro są takie osoby, które uważają, że bardzo dobrze się tym zajmują, to powinny liczyć się z tym, że każda 'wpadka' będzie obciążała ich konto.Lord_ Juve pisze:To w pewnym stopniu pewnie poprawiłoby sytuacje, ale nalezy pamiętac, ze raca to raca i ZAWSZE może stać sie z nią coś nieoczekiwanego, coś co od własciciela nie zalezy, a wtedy co? Nie jest sie samemu, dookoła pełno ludzi, nie wiem, wg. mnie stadion pilkarski to nie miejsce na takie wybuchowe zabawki.
I takie rozwiązanie jest dobre. Tylko tak jak już wcześniej pisałem, komuś będzie się wogóle chciało bawić w takie przedsięwzięcie :doh:Mozna byłoby podzielic stadiony na sektory(cos jak wagony dla palacych i nie), w odpowiednio wydzielonych sektorach byłiby ci, ktorzy na własne ryzyko bawia sie racami.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Kibice Legii tak własnie zrobili paląc u siebie sektorówkę Wisły swego czasuherr_braun pisze:No tak, jeszcze tego by brakowało żeby specjalnie sobie trybunę zjaraligregor_g4 pisze:Myslisz, że oni zrobili to celowo? To był PRZYPADEK.

Generalnie dość głupio wyszło. Ultra Wisła dziesiątki razy odpalała na Reymonta race i nigdy nic takiego się nie zdarzyło. Teraz zdarzyło się to w najgorszym momencie, kiedy kibice z całej Polski rozpoczęli protest.
Cóż można rzec, wypadek przy pracy, który mógł się zdarzyć rówie dobrze w Gdańsku, w Warszawie, w Łodzi, w Sosnowcu itd. Myśle, że nie można potępiać za to ultrasów Wisły bo zamiary mieli dobre, a że wyszło jak wyszło... takie życie.
- gregor_g4
- Juventino
Skoro rozumiesz, że był to przypadek to po jaką cholere piszesz?!herr_braun pisze:No tak, jeszcze tego by brakowało żeby specjalnie sobie trybunę zjaraligregor_g4 pisze:Myslisz, że oni zrobili to celowo? To był PRZYPADEK.
Wszyscy rozumiemy, że był to przypadek, ale miał on miejsce podczas protestu, na którym sugeruje się, że takie przypadki się nie zdarzają, w przynajmniej nie są niebezpieczne.
To, że miało to miejsce podczas protestu, to też nie jest ich wina, bo był to PRZYPADEK.herr_braun pisze:Oczywiście, że powinniśmy "podziękować" bezmyślnym kibicom Wisełki bo cała akcja została ośmieszona
Chociaż czytając oświadczenie UW http://sport.onet.pl/0,0,1418425,wiadomosc.html i to co napisał paku można dojść do innego wniosku.
Więc po co teraz się udzielasz?herr_braun pisze:Co bym powiedział? Prawdopodobnie nic. Przemilaczałbym ten fakt, bowiem jest to ośmieszenie się danej grupy. Nie twierdzę, że winni oni być skazani na wieczne potępienie, ale nazywajmy rzeczy po imieniu