Chiellini przedłużył kontrakt do 2011!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 16:29

Podzielam zdanie Apollo_83. Chiellini już teraz gra dobrze. Niewiadomo co będzie za kilka lat. Giorgio ma potencjał, co udowadniał nie raz. A swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu? :roll:

mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 16:32

TURINIO pisze: Gdzie Chielliniemu do Zambrotty czy te¿ Grosso..ehh :/
Nie no z tym Grosso to chyba trochê przesadzi³e¶ :wink: .

Chiellini jest obecnie w bardzo korzystnej sytuacji poniewa¿ pomimo m³odego wieku gra w podstawowym sk³adzie wielkiego klubu. Je¶li tylko odpowiednio wykorzysta swoj± szansê to bêdzie z niego klasowy boczny obroñca.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 16:38

TURINIO pisze:Następny..Naprawde dajcie sobie na wstrzymanie i patrzcie realnie na to co się dzieje..Gdzie Chielliniemu do Zambrotty czy też Grosso..ehh :/
Mam tylko nadzieje ze teraz żartujesz. Dam sobie rękę obciąć że Chiellini będzie grał na poziomie Zambro! To wielki talent juz teraz ma pewne miejsce w skałdzie a co dopiero za kilka lat!

Bradzo się ciesze ze przedłużył kontrakt mam nadzieje ze długo będzie u nas grał. Mysle ze nigdy się na nim nie zawiedziemy, jest świetnym sportowcem i oddanym Juventinim!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 16:52

A gdzie jest, że nie będzie zwodnikiem takiego pokroju jak Zambrotta albo i nawet lepszy. Giorgio ma potencjał i jeśli go wykorzysta to mogę sie założyć z Tobą ze umiejętnościami przerośnie Zambrottę. Bo to taka nasza parełka tylko mam nadzieję, że nie podzieli losu innych młodych, perspektywistycznych piłarzy.
heh :) możesz się założyć ?? :lol: Ok no to się załóżmy :) Naprawde lubię Chielliniego i chciałbym żeby choćby dorównał umiejętnościami słynniejszemu i starszemu koledze jednak również lubie powiedzmy Radka Janiukiewicza ale wiem,że nie ma szans na to by być bramkarzem formatu jego poprzedników w bramce WKS takich jak Matysek czy Kuszczak..Radek to też rocznik 84 jak Chiellini,też fajny i perspektywiczny chłopak i utalentowany ale "nie ta liga" :) nie ma potencjału takiego...
A swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu?
Owszem pamiętam i było po nim widać,ze będzie wspaniałym zawodnikiem,miał "to coś"..zapał do gry ofensywnej,niesamowitą motoryke a czym wyróżnia się Chiellini..Owszem fajny to chłopak,świetne warunki fizyczne,silny,ambitny ale umiejętności,talent :think: chyba jednak nie te..musi wiele pracować i wkrótce będzie naprawde dobry ale wybitny chyba nigdy a za takiego obrońce uważam Zambrotte...
Nie no z tym Grosso to chyba trochę przesadziłeś .
Przesadziłem powiadasz 8) A to dlaczego..Przesadziłem mówiąc że nie Giorgio nigdy nie będzie zawodnikiem pokroju 2 wspaniałych mistrzów świata których wspaniała,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie MŚ?? :twisted:

Po prostu uważam,że Chiellini nie posiada takiego talentu jak Zambrotta i dlatego nigdy mu nie dorówna..Ciężko to tak zrozumieć? :? [/quote]

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 17:20

TURINIO pisze:
Nie no z tym Grosso to chyba trochę przesadziłeś .
Przesadziłem powiadasz 8) A to dlaczego..Przesadziłem mówiąc że nie Giorgio nigdy nie będzie zawodnikiem pokroju 2 wspaniałych mistrzów świata których wspaniała,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie MŚ?? :twisted:
A to dlatego, że prorokiem chyba nie jesteś i nie możesz powiedzieć, że za kilka lat Chiellini nie bedzie podnosił pucharu świata :whistle:
Powiadasz, że nie posiada talentu....hmmm oj sprzeczałbym sie, sprzeczał. Co do umiejetności to chyba jasne ze Giorgio nie dorównuje teraz pod tym względem tak doświadczonemu i kilka lat starszemu Gianluce, poczekajmy i zobaczmy co czas przyniesie 8)

#AllegriOut
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 17:30

:)
Padnijmy na kolana!
Pewnie niejeden człowiek zastanawia się co wyrośnie z Chielliniego.
Niejeden trener klubu wyrywa sobie włosy po nocach zastanawiając się jak odróżnić przyszłą gwiazdę od zwykłego zawodnika.
Czy młody zawodnik grający obecnie lepiej będzie lepszym graczem w przyszłości? Kogo kupić? Na kogo postawić? Jak to ocenić?
Na całe szczęście na forum mamy remedium na ten problem: mamy człowieka, który widzi 'to coś' :)

Wybacz ironię, nie mogłem się powstrzymać ;)
Otóż nikt z nas nie ma zielonego pojęcia co będzie z Chiellinim. Jego talent może dopiero rozbłysnąć, jak to bywało z wieloma zawodnikami, a może też się powoli stoczyć.
Czy będzie zawodnikiem pokroju Zambrotty? Nie wiem - ale wątpię. I nie chcę tu niczego ujmować Chielliniemu, który w przyszłości może być naprawdę znakomitym zawodnikiem - ale Zambrotta jest najlepszy na swojej pozycji. Gdyby ktoś teraz wybrał 10 najlepszych młodych bocznych obrońców świata (niezależnie z Chiellinim czy bez) to uważałbym, że nie będzie wśród nich zawodnika pokroju Zambrotty. Tak uniwersalnego, tak znakomitego.

Dirty mind
mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 17:50

TURINIO pisze: A to dlaczego..Przesadzi³em mówi±c ¿e nie Giorgio nigdy nie bêdzie zawodnikiem pokroju 2 wspania³ych mistrzów ¶wiata których wspania³a,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie M¦?? :twisted:
Ja nie patrze na jeden turniej. Wola³bym ¿eby Chiellini gra³ stale na jednym poziomie a nie jak Grosso zagra³ dobrze w przeci±gu sezonu i na mistrzostwach a teraz chyba nie musze mówiæ co sob± reprezentuje.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 18:47

TURINIO pisze:Lepszy od Zambrotty Giorgio Chiellini nie będzie nigdy,nie ma po prostu takiego potencjału w ofensywie a przecież doskonale wiemy że wybitny boczny obrońca musi doskonale się w niej czuć..Chiellini to zupełnie inny zawodnik od Zambrotty i niestety mimo jego młodego wieku jestem pewien,że nigdy nie będzie równie dobry jak obecny gracz Barcy.."Nie ta liga" po prostu :/
Skoro jestes takim specjalista od oceniania potencjalu gracza to dlaczego nie pracujesz jako trener w jednym z najlepszych klubow Swiata :!: :?: Poza tym taki wielki znawca jak Ty z pewnoscia pamieta ze Zambrotta swego czasu rowniez nie byl zawodnikiem pierwszego skladu, wiecej-gral jako ofensywny pomocnik i wcale nie zachwycal. Kilka lat temu o ile dobrze pamietam Juve bylo gotowe zaproponowac go nawet Lazio w ramach rozliczenia za Alessandro Neste. Skoro wiec Zambrotta rowniez zaczynal od zera i dopiero trening, nabieranie doswiadczenia i wielokrotne zmiany pozycji (polaczone z czestym grzaniem lawki) nauczyly go pokornosci, uksztaltowaly pilkarsko i z biegiem czasu wypromowaly na gracza swiatowej klasy, to dlaczego Giorgio, ktory poki co gra naprawde dobrze i nie popelnia zbyt wielu bledow defensywnych, a czasem nawet bierze na siebie ciezar konstruowania akcji oskrzydlajacych nie ma pojsc w jego slady??

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2006, 19:18

TURINIO pisze:
A swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu?
Owszem pamiętam i było po nim widać,ze będzie wspaniałym zawodnikiem,miał "to coś"..zapał do gry ofensywnej,niesamowitą motoryke a czym wyróżnia się Chiellini..Owszem fajny to chłopak,świetne warunki fizyczne,silny,ambitny ale umiejętności,talent :think: chyba jednak nie te..musi wiele pracować i wkrótce będzie naprawde dobry ale wybitny chyba nigdy a za takiego obrońce uważam Zambrotte...
A Chiellini nie ma 'tego czegoś'? Przypomnij sobie chociażby Euro 2000. Zambrotta miał taki sam zapał do gry, jak teraz Chiellini. I poczekajmy 2 lata, aż Giorgio będzie w ówczesnym wieku Zambrotty, a na pewno okaże się, że miałem rację (i nie tylko ja, bo widzę dużo głosów podobnych to mojego :wink: ).

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2006, 00:49

Venomik napisał:
Na całe szczęście na forum mamy remedium na ten problem: mamy człowieka, który widzi 'to coś'

Wybacz ironię, nie mogłem się powstrzymać
Ok..następnym razem daruj sobie tą ironie..możemy polemizować a ta Twoja głupkowata ironia :/ niczego do dyskusji raczej nie wnosi :/

Venomik napisał:
Otóż nikt z nas nie ma zielonego pojęcia co będzie z Chiellinim. Jego talent może dopiero rozbłysnąć, jak to bywało z wieloma zawodnikami, a może też się powoli stoczyć.
Jasne..Nie jestem pewien co bedzie z Giorgio Chiellinim..I tak jak pisałem wcześniej-moje zdanie jest takie,że pomimo całej sympatii i szacunku jakimi darzę tego młodego i ambitnego chłopaka to według mnie i to jest moje subiektywne zdanie Zambrottcie Chiellini nigdy nie dorówna z powodów które wymieniałem wcześniej...

Jarmel napisał:
to dlatego, że prorokiem chyba nie jesteś i nie możesz powiedzieć, że za kilka lat Chiellini nie bedzie podnosił pucharu świata
Powiadasz, że nie posiada talentu....hmmm oj sprzeczałbym sie, sprzeczał.
Oczywiście,że nie jestem prorokiem...Możesz się ze mną sprzeczać i polemizować-po to jest forum-by wymieniać opinie...

mat napisał:
nie patrze na jeden turniej. Wolałbym żeby Chiellini grał stale na jednym poziomie a nie jak Grosso zagrał dobrze w przeciągu sezonu i na mistrzostwach a teraz chyba nie musze mówić co sobą reprezentuje
Życzę Chielliniemu by kiedykolwiek zagrał podobny turniej do gry Grosso w Niemczech :roll: Co teraz Grosso sobą reprezentuje?? Jest w dołku podobnie jak wielu piłkarzy po wyczerpującym Mundialu..W mojej opinii jednak Grosso ma wielki talent i ogromne możliwości i,że jest wybitnym bocznym obrońcą pokazał w Niemczech i pokaże jeszcze nie raz..Natomiast Chiellini to młody,ambitny chłopak,wiele pracy przed nim ale oczywiscie także przyszłość przed nim...Według mnie do poziomu Grosso czy Zambro nigdy się nie zbliży..

Basiek napisał:
Skoro wiec Zambrotta rowniez zaczynal od zera i dopiero trening, nabieranie doswiadczenia i wielokrotne zmiany pozycji (polaczone z czestym grzaniem lawki) nauczyly go pokornosci, uksztaltowaly pilkarsko i z biegiem czasu wypromowaly na gracza swiatowej klasy, to dlaczego Giorgio, ktory poki co gra naprawde dobrze i nie popelnia zbyt wielu bledow defensywnych, a czasem nawet bierze na siebie ciezar konstruowania akcji oskrzydlajacych nie ma pojsc w jego slady??
Odpowiedz jest prosta-bo wg mnie Giorgio nie ma takiego talentu i potencjału jak Zambrotta...A ironie zachowaj dla siebie :whistle:

Mr Cezary napisał:
A Chiellini nie ma 'tego czegoś'? Przypomnij sobie chociażby Euro 2000. Zambrotta miał taki sam zapał do gry, jak teraz Chiellini. I poczekajmy 2 lata, aż Giorgio będzie w ówczesnym wieku Zambrotty, a na pewno okaże się, że miałem rację
Zapał do gry to Giorgio ma ogromny...Tylko,że ów zapał nie idzie w parze z umiejętnościami..Chiellini tak znakomity jak Zambrotta po prostu nigdy nie będzie..Takie jest moje zdanie...

Podsumowując..Moja opinia na temat Giorgio Chielliniego pozostaje niezmienna :lol: Cieszę się,że w barwach bianco-nerich gra taki zawodnik..Młody,ambitny,zdolby boczny obrońca przed którym przyszłość :) W mojej opinii jednak piłkarzem pokroju Zambrotty Chiellinie nigdy nie będzie,jak już nie raz tu powtarzałem różni ich skala talentu..Zambrotta to niezwykle zaawansowany pod względem technicznym,dysponujący wspaniałą motoryką i odzanaczjący się wielką wszechstronnością najlepszy boczny obrońca świata...Chiellini to młody,ambitny,zdolny boczny defensor..Waleczny,o wielkim sercu do gry 8) Pewnego pułapu wg mnie on jednak nigdy nie przeskoczy :| zapewne stanie się reprezentantem Włoch ale będzie "tylko" solidnym bocznym obrońcą...
Szczerze mówiąc nie dziwią mnie te wasze ataki i nadzieja-Chiellini będzie lepszy od Zambrotty bowiem Giorgio jest bianco-nerim a Zambrotta opuscił nasz klub...Wiążecie wielkie nadzieje z Chiellinim podobnie jak ja,jednak wydaje mi się,że spoglądam na naszego módego obrońce bardziej "trzeźwym okiem" a wasze zranione po odejsciu Zambrotty serca mówią wam-Ok mamy Giorgio on będzie lepszy od Zambro...Otóż powiadam po raz kolejny Chiellini to zdolniacha,młody,fajny ,ambitny chłopak ale najlepszym bocznym obrońcą świata on nigdy nie będzie z wymienionych już nie raz przeze mnie powodów..A najlepszym bocznym obrońcą świata jest wg mnie były już niestety Juventino-Gianluca Zambrotta..
Peace and pozdro for All 8)

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2006, 11:15

No jak dla mnie extra wiadomość. Giorgio z pewnością bedzie kiedys lepszy od Zambro i będziemy mieli z niego jeszcze ogromny pozytek :D

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2006, 19:05

TURINIO pisze: Natomiast Chiellini to m³ody,ambitny ch³opak,wiele pracy przed nim ale oczywiscie tak¿e przysz³o¶æ przed nim...Wed³ug mnie do poziomu Grosso czy Zambro nigdy siê nie zbli¿y..
Ja jednak my¶le ¿e Chiellini ma jednak du¿± szansê staæ wybitnym obroñc± poniewa¿ tak jak napisa³em wcze¶niej gra w podstawowym sk³adzie mocnego klubu, musi oczywi¶cie wykorzystaæ t± szansê.

A co do Grosso to wydaje mi siê ¿e to by³o jego "5 minut". Oczywi¶cie ¿ycze mu jak najlepiej (ale tylko w reprezentacji :wink: ).

ODPOWIEDZ