Chiellini przedłużył kontrakt do 2011!
- Mr Cezary
- Juventino
Podzielam zdanie Apollo_83. Chiellini już teraz gra dobrze. Niewiadomo co będzie za kilka lat. Giorgio ma potencjał, co udowadniał nie raz. A swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu? :roll:
- mat
- Juventino
Nie no z tym Grosso to chyba trochê przesadzi³e¶TURINIO pisze: Gdzie Chielliniemu do Zambrotty czy te¿ Grosso..ehh![]()
Chiellini jest obecnie w bardzo korzystnej sytuacji poniewa¿ pomimo m³odego wieku gra w podstawowym sk³adzie wielkiego klubu. Je¶li tylko odpowiednio wykorzysta swoj± szansê to bêdzie z niego klasowy boczny obroñca.
- Pilekww
- Juventino
Mam tylko nadzieje ze teraz żartujesz. Dam sobie rękę obciąć że Chiellini będzie grał na poziomie Zambro! To wielki talent juz teraz ma pewne miejsce w skałdzie a co dopiero za kilka lat!TURINIO pisze:Następny..Naprawde dajcie sobie na wstrzymanie i patrzcie realnie na to co się dzieje..Gdzie Chielliniemu do Zambrotty czy też Grosso..ehh![]()
Bradzo się ciesze ze przedłużył kontrakt mam nadzieje ze długo będzie u nas grał. Mysle ze nigdy się na nim nie zawiedziemy, jest świetnym sportowcem i oddanym Juventinim!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- TURINIO
- Juventino
hehA gdzie jest, że nie będzie zwodnikiem takiego pokroju jak Zambrotta albo i nawet lepszy. Giorgio ma potencjał i jeśli go wykorzysta to mogę sie założyć z Tobą ze umiejętnościami przerośnie Zambrottę. Bo to taka nasza parełka tylko mam nadzieję, że nie podzieli losu innych młodych, perspektywistycznych piłarzy.

Owszem pamiętam i było po nim widać,ze będzie wspaniałym zawodnikiem,miał "to coś"..zapał do gry ofensywnej,niesamowitą motoryke a czym wyróżnia się Chiellini..Owszem fajny to chłopak,świetne warunki fizyczne,silny,ambitny ale umiejętności,talentA swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu?

Przesadziłem powiadasz 8) A to dlaczego..Przesadziłem mówiąc że nie Giorgio nigdy nie będzie zawodnikiem pokroju 2 wspaniałych mistrzów świata których wspaniała,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie MŚ?? :twisted:Nie no z tym Grosso to chyba trochę przesadziłeś .
Po prostu uważam,że Chiellini nie posiada takiego talentu jak Zambrotta i dlatego nigdy mu nie dorówna..Ciężko to tak zrozumieć? :? [/quote]
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- jarmel
- Redaktor
A to dlatego, że prorokiem chyba nie jesteś i nie możesz powiedzieć, że za kilka lat Chiellini nie bedzie podnosił pucharu świataTURINIO pisze:Przesadziłem powiadasz 8) A to dlaczego..Przesadziłem mówiąc że nie Giorgio nigdy nie będzie zawodnikiem pokroju 2 wspaniałych mistrzów świata których wspaniała,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie MŚ?? :twisted:Nie no z tym Grosso to chyba trochę przesadziłeś .

Powiadasz, że nie posiada talentu....hmmm oj sprzeczałbym sie, sprzeczał. Co do umiejetności to chyba jasne ze Giorgio nie dorównuje teraz pod tym względem tak doświadczonemu i kilka lat starszemu Gianluce, poczekajmy i zobaczmy co czas przyniesie 8)
#AllegriOut
- Venomik
- Juventino

Padnijmy na kolana!
Pewnie niejeden człowiek zastanawia się co wyrośnie z Chielliniego.
Niejeden trener klubu wyrywa sobie włosy po nocach zastanawiając się jak odróżnić przyszłą gwiazdę od zwykłego zawodnika.
Czy młody zawodnik grający obecnie lepiej będzie lepszym graczem w przyszłości? Kogo kupić? Na kogo postawić? Jak to ocenić?
Na całe szczęście na forum mamy remedium na ten problem: mamy człowieka, który widzi 'to coś'

Wybacz ironię, nie mogłem się powstrzymać

Otóż nikt z nas nie ma zielonego pojęcia co będzie z Chiellinim. Jego talent może dopiero rozbłysnąć, jak to bywało z wieloma zawodnikami, a może też się powoli stoczyć.
Czy będzie zawodnikiem pokroju Zambrotty? Nie wiem - ale wątpię. I nie chcę tu niczego ujmować Chielliniemu, który w przyszłości może być naprawdę znakomitym zawodnikiem - ale Zambrotta jest najlepszy na swojej pozycji. Gdyby ktoś teraz wybrał 10 najlepszych młodych bocznych obrońców świata (niezależnie z Chiellinim czy bez) to uważałbym, że nie będzie wśród nich zawodnika pokroju Zambrotty. Tak uniwersalnego, tak znakomitego.
Dirty mind
- mat
- Juventino
Ja nie patrze na jeden turniej. Wola³bym ¿eby Chiellini gra³ stale na jednym poziomie a nie jak Grosso zagra³ dobrze w przeci±gu sezonu i na mistrzostwach a teraz chyba nie musze mówiæ co sob± reprezentuje.TURINIO pisze: A to dlaczego..Przesadzi³em mówi±c ¿e nie Giorgio nigdy nie bêdzie zawodnikiem pokroju 2 wspania³ych mistrzów ¶wiata których wspania³a,ofensywna gra byla jednym z fundamentów zdobycia przez Italie M¦?? :twisted:
- Basiek
- Juventino
Skoro jestes takim specjalista od oceniania potencjalu gracza to dlaczego nie pracujesz jako trener w jednym z najlepszych klubow Swiata :!:TURINIO pisze:Lepszy od Zambrotty Giorgio Chiellini nie będzie nigdy,nie ma po prostu takiego potencjału w ofensywie a przecież doskonale wiemy że wybitny boczny obrońca musi doskonale się w niej czuć..Chiellini to zupełnie inny zawodnik od Zambrotty i niestety mimo jego młodego wieku jestem pewien,że nigdy nie będzie równie dobry jak obecny gracz Barcy.."Nie ta liga" po prostu![]()

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Mr Cezary
- Juventino
A Chiellini nie ma 'tego czegoś'? Przypomnij sobie chociażby Euro 2000. Zambrotta miał taki sam zapał do gry, jak teraz Chiellini. I poczekajmy 2 lata, aż Giorgio będzie w ówczesnym wieku Zambrotty, a na pewno okaże się, że miałem rację (i nie tylko ja, bo widzę dużo głosów podobnych to mojegoTURINIO pisze:Owszem pamiętam i było po nim widać,ze będzie wspaniałym zawodnikiem,miał "to coś"..zapał do gry ofensywnej,niesamowitą motoryke a czym wyróżnia się Chiellini..Owszem fajny to chłopak,świetne warunki fizyczne,silny,ambitny ale umiejętności,talentA swoją drogą, to pamiętacie jak Zambrotta grał jeszcze jakieś 7,8 lat temu?chyba jednak nie te..musi wiele pracować i wkrótce będzie naprawde dobry ale wybitny chyba nigdy a za takiego obrońce uważam Zambrotte...
- TURINIO
- Juventino
Venomik napisał:
niczego do dyskusji raczej nie wnosi
Venomik napisał:
Jarmel napisał:
mat napisał:
Basiek napisał:
Mr Cezary napisał:
Podsumowując..Moja opinia na temat Giorgio Chielliniego pozostaje niezmienna :lol: Cieszę się,że w barwach bianco-nerich gra taki zawodnik..Młody,ambitny,zdolby boczny obrońca przed którym przyszłość
W mojej opinii jednak piłkarzem pokroju Zambrotty Chiellinie nigdy nie będzie,jak już nie raz tu powtarzałem różni ich skala talentu..Zambrotta to niezwykle zaawansowany pod względem technicznym,dysponujący wspaniałą motoryką i odzanaczjący się wielką wszechstronnością najlepszy boczny obrońca świata...Chiellini to młody,ambitny,zdolny boczny defensor..Waleczny,o wielkim sercu do gry 8) Pewnego pułapu wg mnie on jednak nigdy nie przeskoczy
zapewne stanie się reprezentantem Włoch ale będzie "tylko" solidnym bocznym obrońcą...
Szczerze mówiąc nie dziwią mnie te wasze ataki i nadzieja-Chiellini będzie lepszy od Zambrotty bowiem Giorgio jest bianco-nerim a Zambrotta opuscił nasz klub...Wiążecie wielkie nadzieje z Chiellinim podobnie jak ja,jednak wydaje mi się,że spoglądam na naszego módego obrońce bardziej "trzeźwym okiem" a wasze zranione po odejsciu Zambrotty serca mówią wam-Ok mamy Giorgio on będzie lepszy od Zambro...Otóż powiadam po raz kolejny Chiellini to zdolniacha,młody,fajny ,ambitny chłopak ale najlepszym bocznym obrońcą świata on nigdy nie będzie z wymienionych już nie raz przeze mnie powodów..A najlepszym bocznym obrońcą świata jest wg mnie były już niestety Juventino-Gianluca Zambrotta..
Peace and pozdro for All 8)
Ok..następnym razem daruj sobie tą ironie..możemy polemizować a ta Twoja głupkowata ironiaNa całe szczęście na forum mamy remedium na ten problem: mamy człowieka, który widzi 'to coś'
Wybacz ironię, nie mogłem się powstrzymać

Venomik napisał:
Jasne..Nie jestem pewien co bedzie z Giorgio Chiellinim..I tak jak pisałem wcześniej-moje zdanie jest takie,że pomimo całej sympatii i szacunku jakimi darzę tego młodego i ambitnego chłopaka to według mnie i to jest moje subiektywne zdanie Zambrottcie Chiellini nigdy nie dorówna z powodów które wymieniałem wcześniej...Otóż nikt z nas nie ma zielonego pojęcia co będzie z Chiellinim. Jego talent może dopiero rozbłysnąć, jak to bywało z wieloma zawodnikami, a może też się powoli stoczyć.
Jarmel napisał:
Oczywiście,że nie jestem prorokiem...Możesz się ze mną sprzeczać i polemizować-po to jest forum-by wymieniać opinie...to dlatego, że prorokiem chyba nie jesteś i nie możesz powiedzieć, że za kilka lat Chiellini nie bedzie podnosił pucharu świata
Powiadasz, że nie posiada talentu....hmmm oj sprzeczałbym sie, sprzeczał.
mat napisał:
Życzę Chielliniemu by kiedykolwiek zagrał podobny turniej do gry Grosso w Niemczech :roll: Co teraz Grosso sobą reprezentuje?? Jest w dołku podobnie jak wielu piłkarzy po wyczerpującym Mundialu..W mojej opinii jednak Grosso ma wielki talent i ogromne możliwości i,że jest wybitnym bocznym obrońcą pokazał w Niemczech i pokaże jeszcze nie raz..Natomiast Chiellini to młody,ambitny chłopak,wiele pracy przed nim ale oczywiscie także przyszłość przed nim...Według mnie do poziomu Grosso czy Zambro nigdy się nie zbliży..nie patrze na jeden turniej. Wolałbym żeby Chiellini grał stale na jednym poziomie a nie jak Grosso zagrał dobrze w przeciągu sezonu i na mistrzostwach a teraz chyba nie musze mówić co sobą reprezentuje
Basiek napisał:
Odpowiedz jest prosta-bo wg mnie Giorgio nie ma takiego talentu i potencjału jak Zambrotta...A ironie zachowaj dla siebieSkoro wiec Zambrotta rowniez zaczynal od zera i dopiero trening, nabieranie doswiadczenia i wielokrotne zmiany pozycji (polaczone z czestym grzaniem lawki) nauczyly go pokornosci, uksztaltowaly pilkarsko i z biegiem czasu wypromowaly na gracza swiatowej klasy, to dlaczego Giorgio, ktory poki co gra naprawde dobrze i nie popelnia zbyt wielu bledow defensywnych, a czasem nawet bierze na siebie ciezar konstruowania akcji oskrzydlajacych nie ma pojsc w jego slady??

Mr Cezary napisał:
Zapał do gry to Giorgio ma ogromny...Tylko,że ów zapał nie idzie w parze z umiejętnościami..Chiellini tak znakomity jak Zambrotta po prostu nigdy nie będzie..Takie jest moje zdanie...A Chiellini nie ma 'tego czegoś'? Przypomnij sobie chociażby Euro 2000. Zambrotta miał taki sam zapał do gry, jak teraz Chiellini. I poczekajmy 2 lata, aż Giorgio będzie w ówczesnym wieku Zambrotty, a na pewno okaże się, że miałem rację
Podsumowując..Moja opinia na temat Giorgio Chielliniego pozostaje niezmienna :lol: Cieszę się,że w barwach bianco-nerich gra taki zawodnik..Młody,ambitny,zdolby boczny obrońca przed którym przyszłość

Szczerze mówiąc nie dziwią mnie te wasze ataki i nadzieja-Chiellini będzie lepszy od Zambrotty bowiem Giorgio jest bianco-nerim a Zambrotta opuscił nasz klub...Wiążecie wielkie nadzieje z Chiellinim podobnie jak ja,jednak wydaje mi się,że spoglądam na naszego módego obrońce bardziej "trzeźwym okiem" a wasze zranione po odejsciu Zambrotty serca mówią wam-Ok mamy Giorgio on będzie lepszy od Zambro...Otóż powiadam po raz kolejny Chiellini to zdolniacha,młody,fajny ,ambitny chłopak ale najlepszym bocznym obrońcą świata on nigdy nie będzie z wymienionych już nie raz przeze mnie powodów..A najlepszym bocznym obrońcą świata jest wg mnie były już niestety Juventino-Gianluca Zambrotta..
Peace and pozdro for All 8)
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- TomiQ
- Juventino
No jak dla mnie extra wiadomość. Giorgio z pewnością bedzie kiedys lepszy od Zambro i będziemy mieli z niego jeszcze ogromny pozytek 

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- mat
- Juventino
Ja jednak my¶le ¿e Chiellini ma jednak du¿± szansê staæ wybitnym obroñc± poniewa¿ tak jak napisa³em wcze¶niej gra w podstawowym sk³adzie mocnego klubu, musi oczywi¶cie wykorzystaæ t± szansê.TURINIO pisze: Natomiast Chiellini to m³ody,ambitny ch³opak,wiele pracy przed nim ale oczywiscie tak¿e przysz³o¶æ przed nim...Wed³ug mnie do poziomu Grosso czy Zambro nigdy siê nie zbli¿y..
A co do Grosso to wydaje mi siê ¿e to by³o jego "5 minut". Oczywi¶cie ¿ycze mu jak najlepiej (ale tylko w reprezentacji