Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska
- Michal87
- Juventino
Wspaniała gra Polaków, no i w roli kata Ebi Smolarek, świetny mecz tego zawodnika. Śmiać mi sie chce jak sobie przypomne co zrobił Grzesiu Rasiak przy akcji 3/1, gdyby celnie podał nie było by nerwów aż do końca meczu, ale już takie ma drewniane nogi nasz Grześ.
Cudny dzień dzisiaj - wygrana Polaków, bramka Camora i 2x Trezeguet!!

- damiano ziębotta
- Juventino
W górę BIAŁO-CZERWONE serca !!
Cudowny, wspaniały, rewelacyjny, historyczny, boski, magiczny... mecz polskiej drużyny!! Cały kraj nie może wyjść z zachwytu!!
Takiej reprezentacji chyba nigdy nie widzieliśmy, wspaniała!!
po prostu ośmieszali Portugalczyków, wozili, kiwali, szparowali, strzelali jak tylko chcieli, że nie wygraliśmy więcej to ich szczęście :-D
Polska biało czerwoni!!
Cudowny, wspaniały, rewelacyjny, historyczny, boski, magiczny... mecz polskiej drużyny!! Cały kraj nie może wyjść z zachwytu!!

po prostu ośmieszali Portugalczyków, wozili, kiwali, szparowali, strzelali jak tylko chcieli, że nie wygraliśmy więcej to ich szczęście :-D
Polska biało czerwoni!!
- matej
- Juventino
Piękny mecz Polaków :!:
Zagrali tak że aż się łezka w oku kręci. Dziś nie mam zamiaru wypisaywać tu żadnych błędów bo dziś powalili mnie na kolana. To co robił dziś zwłaszcza Smolarek, Bronowicki, Golański, Lewandowski i cała reszta to przechodziło mmoje najśmielsze oczekiwania. Nawet Grzesiu jak na siebie rozegrał niezłe spotkanie Brawo, brawo i jeszcze raz Brawo 

- valsir
- Juventino
Ja również dodam swe słowa:] wielkie uznania jak dostałęm w pracy esa ,że wygrywamy a za chwilę ,że 2:0 to pomyślałem nei ma trza jechać oglądać mecz.... zdążyłem na drugą połowę i to co zobacyzłem to mnie zatkło.... grali naprawdę zarąbiście i szczerze mówiąc portugalczycy dziękujcie Bogu ,że nie przegraliście więcej :] Podobała mi się gra chyba każdego oprócz .... Krzynówka:d alr vo tam.. nei będę się dziś czepiał :d
- zlatan_sc
- Juventino
JuveForever10 pisze:Wspaniała gra Polaków, no i w roli kata Ebi Smolarek, świetny mecz tego zawodnika. Śmiać mi sie chce jak sobie przypomne co zrobił Grzesiu Rasiak przy akcji 3/1, gdyby celnie podał nie było by nerwów aż do końca meczu, ale już takie ma drewniane nogi nasz Grześ.

wyjdz i zagraj lepiej miszczu.. :roll:
Grzesiek robił na boisku to co do niego należało, zaliczył asystę, wygrywał pojedynki główkowe i nabiegał się jak każdy z naszych graczy, ale zawsze znajdzie się jakiś maruder, który będzie krytykował naszych zwycięzców.
Byłem na meczu w Chorzowie, stałem przy panach Portugalczykach, w tym miejscu chciałbym ich pozdrowić
zabawa była świetna, atmosfera genialna, momentami brakowało mi słów..
brawa dla KAŻDEGO z naszych zawodników, który wybiegał i wywalczył zwycięstwo dla wszystkich Polaków.

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Venomik
- Juventino
Jeśli chodzi o tę sytuację gdzie było trzech Polaków na samego (biednego) Ricardo to fatalnie zachował się... Smolarek 
I piszę to całkiem świadomie.
Biegł obok Rasiaka i przed podaniem wbiegł metr przed piłkę i znalazł się na pozycji spalonej. Rasiak nie mógł do niego zagrywać i musiał dalej, do zawodinka będącego bardziej z tyłu.
Nie chcę bronić Rasiaka, który powinien więcej zrobić z tą piłką, ale fakt pozostaje faktem.
Ale co tam. Teraz można już tylko się cieszyć (i czytać komentarze na onecie - gdzie wszyszcy od zawsze wierzyli w naszego trenera. Tomaszewski pewnie też
).

I piszę to całkiem świadomie.
Biegł obok Rasiaka i przed podaniem wbiegł metr przed piłkę i znalazł się na pozycji spalonej. Rasiak nie mógł do niego zagrywać i musiał dalej, do zawodinka będącego bardziej z tyłu.
Nie chcę bronić Rasiaka, który powinien więcej zrobić z tą piłką, ale fakt pozostaje faktem.
Ale co tam. Teraz można już tylko się cieszyć (i czytać komentarze na onecie - gdzie wszyszcy od zawsze wierzyli w naszego trenera. Tomaszewski pewnie też

Dirty mind
- Buri
- Juventino
TO CO ZOBACZYŁEM na Śląskim mnie powaliło ! Nikt się chyba nie spodziewał, że POLACY tak świetnie zagrają! Brawo Błaszczykowski...jak dla mnie to on najbardziej się wyróżniał, oczywiscie oprocz EBIEGO
Super mecz... atmosfera na stadionie extra! Oby więcej takich meczy na Śląskim 

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Cavenaghi_10
- Juventino
WSPANIAŁY MECZ ! Szczerze mówiąc nie wierzyłem że chociarz zremisujemy a tu taki wynik! i to w jakim stylu! WIELKIE BRAWA DLA NASZYCH ZAWODNIKÓW !
Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
- TURINIO
- Juventino
Waleczni i niebezpieczni
Długo czekałem na taki mecz w wykonaniu biało-czerwonych i chyba jak każdy nie sądziłem,że tak piękne chwile przeżyje dzisiejszego wieczoru...Niesamowita metamorfoza
Wciąż zastanawiam się jak z nieporadna i grająca bez pomysłu drużyn która ledwo pokonała słabiutenki Kazachstan 4 dni później wyszła na boisko i zagrała naprawde znakomicie-ambitnie,konsekwentnie,zdysycyplinowanie przeciwko 4 drużynie świata..Naprawde z wielką przyjemnoscią patrzyło się "na gryzących trawe" walczących na całej długości i szerokości boiska Polaków na dodatek doskonale wiedzących co i jak chcą grać..Taktycznie byliśmy przygotowani do tego meczu znakomicie-to nie ulega wątpliwości...
Może po kolei
W bramce Wojtek Kowalewski rozegrał dobry mecz-pewny,zdecydowany w grze na przedpolu..Naprawde rzetelnie spisywał się też środek defensywy-Arek Radomski i Jacek Bąk grali twardo,pewnie i zdecydowanie,ustrzegli się błędów..Zdecydowanie inaczej niż w spotkaniu z Kazachstanem zagrał Paweł Golański-zdecydowany i nieustpęliwy w defensywie,aktywny w ofensywie..Naprawde dla mnie cichym bohaterem meczu był grający na przeciwległej stronie obrony Grzegorz Bronowicki który rozegrał chyba mecz życia..W obronie nieprawdopobnie waleczny,zawzięty,toczył po prostu heroiczne walki w których wychodził zwycięsko..Niesamowicie zaskoczył też kilkoma świetnymi ofensywnymi szarżami..Niesamowita sprawa-jego występ 
Druga linia również była bardzo dobrze zoorganizowana..Mariusz Lewandowski i Radek Sobolewski podjęli również niesamowitą walke w środku pola,nie oszczędzali rywali,walczyli i naprawde zaimponowali w skuteczności odbioru piłki :-D Dodatkowo "Lewy" imponował dużym spokojem i przytomnoscią w grze i oczywiscie wielki plus dla niego za znakomity strzał który Ebi Smolarek dobijając dał nam prowadzenie...Jeśli chodzi o skrzydłowych to z lewej strony ten niesamowity Ebi Smolarek..Bohater meczu,strzelec 2 goli-przy 1 sytuacji pokazał ze ma instynkt strzelecki a przy 2 że z wielkim spokojem wykorzystuje sytuacje strzeleckie..Ogólnie grał dobry mecz-jak zwykle aktywny,pomysłowy,znakomity technicznie..Wspanaiale mieć takiego gracza w drużynie..Po prawej stronie grał Kuba Błaszczykowski
Naprawde z podziwem patrzyłem na jego grę-cóż za serce do walki ma ten chłopak a przy tym nie ma żadnych kompleksów wobec rywali..Z pojedynków 1 na 1 wychodził zwycięsko,zaprezentował kilka świetnych rajdów-naprawde potwierdził wielki potencjał...Jeśli chodzi o atak to zaczne od Maćka Żurawskiego..Przyznam szczerze,że denerwowała mnie jego gra w reprezentacji od mundialu w Niemczech..Jak dla mnie był zaowdnikiem który najbardziej reprezentacje zawodził i tak naprawde nie był dla niej przydatny..Dziś kapitan biało-czerwonych wreszcie spełnił moje oczekiwania..Naprawde Maćkowi należą się duże brawa za ten mecz i szkoda mi niezwykle tego słupka bo zasłużył swoim występem na bramke..Inteligentny,potrafiący przetrzymać piłke,pomysłowy,kreatywny,znakomicie wspomagał partnerów w kreowaniu gry,brał udział w praktycznie każdej ofensywnej akcji zespołu,brał na siebie ciężar gry..Takiego Żurawskiego chcę oglądać w kadrze zawsze!!! Grzegorz Rasiak..1 połowa naprawde bardzo dobra,udanie przetrzymywał piłke,wygrywał w większosci pojedynki głowkowe,znakomicie asystował przy golu Smolarka..w 2 połowie zupełnie inny piłkarz
nieporadny,niecelnie podający,bezmyślnie grający
Naprawde trudno już powiedzieć jakim naprawde piłkarzem jest Rasiak
Jeśli chodzi o zmienników to trzeba powiedzieć,że Jacek Krzynówek zagrał bardzo przeciętnie,mało brał na siebie grę,nie zaprezentował żadnej ofensywnej,udanej akcji..Radek Matusiak na pewno był bardzo aktywny,niestety niewiele z tej jego aktywnosci wyniknęło....
Podsumowując
-Jak narazie wszyscy bardzo powinniśmy się cieszyć ze zwycięstwa z Portugalią..Na pewno wygrana ta pozwoli biało-czerwonym mocno uwierzyć w siebie tak jak mocno wierzą w nich teraz kibice 

Może po kolei

Druga linia również była bardzo dobrze zoorganizowana..Mariusz Lewandowski i Radek Sobolewski podjęli również niesamowitą walke w środku pola,nie oszczędzali rywali,walczyli i naprawde zaimponowali w skuteczności odbioru piłki :-D Dodatkowo "Lewy" imponował dużym spokojem i przytomnoscią w grze i oczywiscie wielki plus dla niego za znakomity strzał który Ebi Smolarek dobijając dał nam prowadzenie...Jeśli chodzi o skrzydłowych to z lewej strony ten niesamowity Ebi Smolarek..Bohater meczu,strzelec 2 goli-przy 1 sytuacji pokazał ze ma instynkt strzelecki a przy 2 że z wielkim spokojem wykorzystuje sytuacje strzeleckie..Ogólnie grał dobry mecz-jak zwykle aktywny,pomysłowy,znakomity technicznie..Wspanaiale mieć takiego gracza w drużynie..Po prawej stronie grał Kuba Błaszczykowski

Podsumowując

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Michal87
- Juventino
Nie mowie że Rasiak zagrał źle tylko że zachował sie fatalnie przy tej sytuacji. Rasiak zaliczył bardzo ważną asyste i chwała mu za to. A takie gadanie wyjdz i zagraj, to do dzieci w przedszkolu.zlatan_sc pisze:JuveForever10 pisze:Wspaniała gra Polaków, no i w roli kata Ebi Smolarek, świetny mecz tego zawodnika. Śmiać mi sie chce jak sobie przypomne co zrobił Grzesiu Rasiak przy akcji 3/1, gdyby celnie podał nie było by nerwów aż do końca meczu, ale już takie ma drewniane nogi nasz Grześ.
wyjdz i zagraj lepiej miszczu.. :roll:
Grzesiek robił na boisku to co do niego należało, zaliczył asystę, wygrywał pojedynki główkowe i nabiegał się jak każdy z naszych graczy, ale zawsze znajdzie się jakiś maruder, który będzie krytykował naszych zwycięzców.
Byłem na meczu w Chorzowie, stałem przy panach Portugalczykach, w tym miejscu chciałbym ich pozdrowić
zabawa była świetna, atmosfera genialna, momentami brakowało mi słów..
brawa dla KAŻDEGO z naszych zawodników, który wybiegał i wywalczył zwycięstwo dla wszystkich Polaków.

- Gregor del Ptasior
- Juventino
REWELACJA !!!!!!!! Po pierwszej połowie zastanawiałem się, czy to już mecz, czy nasi kręcą kolejną reklamę dla TePsy. Tak grającej kadry nie widziałem już od lat !!!!! Akcje były przemyślane, podania dokłądne, szybkie z pierwszej piłki. Boczni obrońcy nareszcie biegali po całym boisku, a nie tylko do połowy i koniec. Niesamowicie imponowali mi... z zasadzie wszyscy, ale akurat chcę głównie powiedzieć włąśnie o obrońcach - Bronowicki i Golański. CUDOWNIE !!! A legionista co chwila wbiegał w pole karne i dryblował. Ku mojemu zaskoczeniu bardzo dobrze grał Rasiak. Co prawda nie kiwał i nie robił sztuczek techniczek (może i lepiej
), ale był fajnie ustawiony i przydał się jego wzrost. Przecież obie bramki padły przy jego WIELKIM< wkładzie. Przecież przy pierwszej to on podawał Lewandowskiemu, a ten przy...łożył z daleka. A przy drugiej ładnie wywalczył piłkę i podał do Ebiego, któremu zostało tylko po profesorsku (jadąc sloganem Gmocha
) uderzyć. Zastrzeżenia do Rasiaka można mieć tylko do podanie, które powinno być inne i byłoby na bank 3:0. Żuraw - ostatnio krytykowany za brak formy i niemoc strzelecką. Ale wczoraj pracował świetnie, co zresztą zauważyli również nasi SPECE
w studio. Generalnie WSZYSCY spisali się cudownie. Najsłabiej (ale to już moje odczucie) gra Bąk. Jego lada moment trzeba będzie kimś zastąpić. Ale póki co daje rade.
Mam nadzieje, że nawet w wypadku braku awansu do EURO2008 (bo przecież jedna wygrana z Portugalią wiosny nie czyni - jeszcze 10 spotkań) PZPN POD ŻADNYM POZOREM nie powinien zwalniać i utrudniać życia Beenhakerowi. Facet w bardzo krótkim czasie przetrzepał, odmłodził i ożywił reprezentacje i wprowadził element myślenia i strategii. To już nie pseudotrenerzyna jak Engel, czy Janas (że o Bońku nie wspomnę). Ten facet wie co robi i potrzebuje tylko czasu !!!!!
Podsumowując: 6 z minusem dla kadry za ten mecz !!!! Minus za brak koncentracji w doliczonym czasie.
EDIT: Jakby ktoś miał linka do całego meczu, to pliiiiiz !!!!! To trzeba mieć, bo nie wiadomo, kiedy się coś podobnego powtórzy.

Mam nadzieje, że nawet w wypadku braku awansu do EURO2008 (bo przecież jedna wygrana z Portugalią wiosny nie czyni - jeszcze 10 spotkań) PZPN POD ŻADNYM POZOREM nie powinien zwalniać i utrudniać życia Beenhakerowi. Facet w bardzo krótkim czasie przetrzepał, odmłodził i ożywił reprezentacje i wprowadził element myślenia i strategii. To już nie pseudotrenerzyna jak Engel, czy Janas (że o Bońku nie wspomnę). Ten facet wie co robi i potrzebuje tylko czasu !!!!!
Podsumowując: 6 z minusem dla kadry za ten mecz !!!! Minus za brak koncentracji w doliczonym czasie.
EDIT: Jakby ktoś miał linka do całego meczu, to pliiiiiz !!!!! To trzeba mieć, bo nie wiadomo, kiedy się coś podobnego powtórzy.
- Simi
- Qualità Juventino
Polska mnie poprostu mile zaskoczyla
jak włączylem TV i kanal tvp2 to prawie zemdlałem :].
2 : 0 Prowadzic z Portugalią
to niezly szok ale moglo byc nawet wyzej z 4 : 0
.
Juz mnie troche wkurzal komentator jak sie podniecal ze to my wygladem gry wygladamy jak 4 druzyna na swiecie
.
Ogólnie bardzo dobrze ze nareszcie wygralismy i moze wejdziemy do tych ME 2008 moze , moze

2 : 0 Prowadzic z Portugalią

Juz mnie troche wkurzal komentator jak sie podniecal ze to my wygladem gry wygladamy jak 4 druzyna na swiecie

Ogólnie bardzo dobrze ze nareszcie wygralismy i moze wejdziemy do tych ME 2008 moze , moze
- white_wolv
- Juventino
http://wisla-multi.com/ - tu znajdziesz, podobnie zreszta jak bramki i kilka innych ciekawych materialow.Gregor del Ptasior pisze:Jakby ktoś miał linka do całego meczu, to pliiiiiz !!!!! To trzeba mieć, bo nie wiadomo, kiedy się coś podobnego powtórzy.
A propo meczu to po 2 bramce zaczalem uwaznie czytac etykiete na piwie ktore to wlasnie spozywalem (czy aby nie powoduje halucynacji).
Generalnie zgadzam sie z Gregorem, to najlepszy mecz w wykonaniu kadry od wielu lat (kto wie czy nie najlepszy jaki bylo mi dane ogladac). Akcje z klepki i indywidualne dryblingi Polakow wgniataly w krzeslo. To wreszcie byl zmotywowany i pewny siebie zespol w ktorym zawodnicy nie bali sie ryzyka i pojedynkow jeden na jeden. Nikt nie patrzyl aby tylko byle szybciej pozbyc sie pilki, aby uwolnic sie od odpowiedzialnosci za ew. blad. Oby tak dalej !
A to nie bylo przypadkiem tak ze wszyscy trzej byli za linia obrony przed bramkarzem ?Venomik pisze:Biegł obok Rasiaka i przed podaniem wbiegł metr przed piłkę i znalazł się na pozycji spalonej. Rasiak nie mógł do niego zagrywać i musiał dalej, do zawodinka będącego bardziej z tyłu.
Przy pierwszej bramce pilke Lewandowskiemu wylozyl... Ebi Smolarek.Gregor del Ptasior pisze: Ku mojemu zaskoczeniu bardzo dobrze grał Rasiak. Co prawda nie kiwał i nie robił sztuczek techniczek (może i lepiej), ale był fajnie ustawiony i przydał się jego wzrost. Przecież obie bramki padły przy jego WIELKIM< wkładzie. Przecież przy pierwszej to on podawał Lewandowskiemu, a ten przy...łożył z daleka