Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska
- JaPs
- Juventino
Karpiu ma racje ale w takim razie powinien grac Rasiak z . . . Sasinem. Jak nie wystawi Zurawskiego a od poczatku wyjdzie Rasiak i nic nir zdzaiala tylko bedzie tracil pilki to beda komentarze typu: . . . a dlaczego nie wyszedl Zurawski ; przeciez zurawski bez formy jest lepszy niz kazdy inny w zyciowej formie itp. Kazdy trener woli uniknac niepochlebnych opinii na temat jego wyborow i wystawia sklad taki , jaki sie zwykle sprawdzal.
- TURINIO
- Juventino
Chodziło Ci chyba o Łukasza Sosina a nie SasinaKarpiu ma racje ale w takim razie powinien grac Rasiak z . . . Sasinem.

DokładnieNajlepsza byla opinia Bobo Kaczmarka ktory powiedzial ze takiego drugiego pilkarza jak Maciek nie mamy i powinnismy na nieo chuchac i piescic a on sie nam kiedys odplaci...plakac sie che jak sie cyzta cos takeigo;/;/

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Pilekww
- Juventino
Mecze napewno łatwe nie będą bo po pierwsze mecz z Finlandią pokazał ze nie ma łatwych spotkań no i w dodatku jedziemy do Kazachstanu więc jest troche drogi, a drugi mecz gramy z Portugalią 4 druzyna MS
.
Te kontuzje osłabiły i tak juz nie najlepszy skład Polski. Piłkarze na których liczymy tj. Smolarek, Zurawski, Krzynówek albo nie graja za duzo albo jak grają to słabo. Jedynie o bramke chyba nie musimy sie obawiać a reszta to będzie experyment. Może Kaźmierczak albo Grzelak cos zagrają jesli dostaną szanse od Leo!
Te mecze to będą naprawde o awans bo później będziemy musiel liczyć na innych. Zeby grać dalej trzeba samemu wygrywać!

Te kontuzje osłabiły i tak juz nie najlepszy skład Polski. Piłkarze na których liczymy tj. Smolarek, Zurawski, Krzynówek albo nie graja za duzo albo jak grają to słabo. Jedynie o bramke chyba nie musimy sie obawiać a reszta to będzie experyment. Może Kaźmierczak albo Grzelak cos zagrają jesli dostaną szanse od Leo!
Te mecze to będą naprawde o awans bo później będziemy musiel liczyć na innych. Zeby grać dalej trzeba samemu wygrywać!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- rafalutek
- Juventino
Nie wiem dlaczego ktoś wogule bierze pod uwagę Błaszczykowskiego! Najgorszy zawodnik meczu z finami i od momentu wejścia na boisko w meczu z serbia podobny komentarz! Ten dzieciak musi się okrzesać, sodówka wystrzeliła, wiem że ma potencjał ale narazie do młodzieżówki. Wspomne tylko jego przewracanie się na piłce czy dryblingi w stylu "piłka przeszkadza mi w grze".
- juveman7
- Juventino
Polska jest mi obojętna w eliminacjach (dla mnie tylko Włosi się liczą) i jakoś nie przywiązuje większej uwagi pierwszej jedenastce. Polscy piłkarze są mniej więcej na niskim poziome w porównaniu do innych europejskich drużyn, lecz jeden piłkarz w Polsce jest kompletnie zbędny. On już nie jest na niskim poziomie, on już jest na samiuskim dnie , Mianowicie Żurawski. Grał żle przed mistrzostwami w Niemczech, grał żle na mistrzostwach, i źle gra teraz. Benhaker powinien go wywalić.
A co do meczów z Kazachami i Portugalią. Jeżeli Polska wywalczy jakiś pkt. to będzie dobrze.
A co do meczów z Kazachami i Portugalią. Jeżeli Polska wywalczy jakiś pkt. to będzie dobrze.
- Era_WKS_ALEX
- Juventino
nie ma to jak być patriotąjuveman7 pisze:Polska jest mi obojętna w eliminacjach (dla mnie tylko Włosi się liczą) i jakoś nie przywiązuje większej uwagi pierwszej jedenastce. Polscy piłkarze są mniej więcej na niskim poziome w porównaniu do innych europejskich drużyn, lecz jeden piłkarz w Polsce jest kompletnie zbędny. On już nie jest na niskim poziomie, on już jest na samiuskim dnie , Mianowicie Żurawski. Grał żle przed mistrzostwami w Niemczech, grał żle na mistrzostwach, i źle gra teraz. Benhaker powinien go wywalić.

(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
- juveman7
- Juventino
Odezwał się patriotaEra_WKS_ALEX pisze:nie ma to jak być patriotąjuveman7 pisze:Polska jest mi obojętna w eliminacjach (dla mnie tylko Włosi się liczą) i jakoś nie przywiązuje większej uwagi pierwszej jedenastce. Polscy piłkarze są mniej więcej na niskim poziome w porównaniu do innych europejskich drużyn, lecz jeden piłkarz w Polsce jest kompletnie zbędny. On już nie jest na niskim poziomie, on już jest na samiuskim dnie , Mianowicie Żurawski. Grał żle przed mistrzostwami w Niemczech, grał żle na mistrzostwach, i źle gra teraz. Benhaker powinien go wywalić.
A co do meczów z Kazachami i Portugalią. Jeżeli Polska wywalczy jakiś pkt. to będzie dobrze.no i powiesz mi jeszcze, że Żuraw jest gorszy od Franka? Czy choćby Pawła Brożka? Odezwał się expert...ale rzeczywiście Żurawksi jest bez formy
Nie trzeba być expertem żeby napisać że Żuraw jest obecnie najsłabszym ogniwem w Polsce, co za tym idzie jest gorszy od Brożka i Franka. Od mistrzostw w Niemczech po prostu niemogę patrzeć na jego grę. Przyjęcie i wycofanie do tyłu, lub strata i tak przez cały mecz.
- Aniolek
- Juventino
Hmm jak chcemy myslec o awansie (Jeszcze)to trzeba przynajmniej 4punkty zdobyc w tych dwoch emczach z Kazachstanem wygrac a z Portugalia choc niewiem czy to mozliwe to przynajmniej zremisowac bedzie ciezko ale Benhaker jesli chce utrzymac posade to musi obudzci wole walki w tej druzynie i zobaczymy jak Rasiak zagra zycze powodzenia chłopakom :-D
- Mr Cezary
- Juventino
Nie rób z Żurawskiego kozła ofiarnego. Najsłabszym ogniwem na pewno nie jest. No chyba, że oglądaliśmy 2 różne mecze :lol: A z tym Frankiem to się normalnie ośmieszyłeś - chłopie, czy Ty wogóle widziałeś jakieś mecze Frankowskiego i Żurawskiego, oprócz reprezentacji, że tak się wypowiadasz? Fakt, że Żuraw nie ma formy, ale żeby od razu z najlepszego spadł na najsłabszego? Bez przesady.juveman7 pisze:Nie trzeba być expertem żeby napisać że Żuraw jest obecnie najsłabszym ogniwem w Polsce, co za tym idzie jest gorszy od Brożka i Franka. Od mistrzostw w Niemczech po prostu niemogę patrzeć na jego grę. Przyjęcie i wycofanie do tyłu, lub strata i tak przez cały mecz.
- Pilekww
- Juventino
No to po Kazachstanie. Są 3 pkt ale czy można być do końca zadowolym z naszej gry? Po pierwsze to bardzo słaba skuteczność, szczególnie Rasiak mógł strzelić kilka goli. Kreowanie gry nie było na wysokim poziomie, Golański jakby został zaprogramowany do grania długich piłek, środkowi pomocnicy nie wzieli na siebie ciężaru gry!
Warto zauważyć wiele błędów w obronie, defensorzy przepuścili wiele piłek i mieliśmy szczęscie ze napsatnicy Kazachstanu nie byli lepsi technicznie!
Bravo dla Smolarka - piękna bramka i strzelona w trudnej sytuacji
i niestety trzeba zkrytykować zachowanie Lewandowskiego bo nie zachował się klasycznie!
Niedługo Portugalia. Mam nadzieje ale....
Warto zauważyć wiele błędów w obronie, defensorzy przepuścili wiele piłek i mieliśmy szczęscie ze napsatnicy Kazachstanu nie byli lepsi technicznie!
Bravo dla Smolarka - piękna bramka i strzelona w trudnej sytuacji
i niestety trzeba zkrytykować zachowanie Lewandowskiego bo nie zachował się klasycznie!
Niedługo Portugalia. Mam nadzieje ale....
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- grejt
- Juventino
Wygrany mecz ale co z tego ??
Pilke jaka grala dzisiaj nasza Reprezentacja to mozna porownac do pilki jaka prezenowal zespol Kazahstanu a to naprawde nie jest sie z czego cieszyc poniewaz w tle reprezentacji chociazby takich jak Włochy ,Francja czy chociazby nawet Czesi Polska nie ma szans na zadne sukcesy .
Obrona szfankuje tak jak juz ktos tu powiedzial pilki przechodzily jak by wogole nie bylo defensywy ,
Pomocnicy Tez nie zachwycali ,Sobolewski gdyby ktos wlączyl telewizor gdzies w srodku meczu to nawet by nie wiedzial ,ze on jest w podstawowej 11 nic go nie bylo widac... jezeli chodzi o Lewandowskiego to rozumiem jego zdenerwowanie poniewaz w przeciagu 30 minut nie mozna dokonca ocenic gry zawodnika tymabrdziej ,ze Lewandowski nie zrobil zadnego bledu ktory mogl zagrazac bramce Kowalewskiego ale jak juz trener tak zdecydowal to powinien sie z tym pogodzic .
Ebi Smolarek tu widac klase zawodnika grajacego w dobrej lidze ladna bramka i jemu dziekujemy za 3 pkt
Napastnicy kazdy nasmiewa sie z Rasiaka textami typu : Rasialdo , Film pt. Wystrugal mnie tata i inne podobne bezsensowne slowa .Rasiak dzisiaj nie zadziwial ale naprawde licze na niego i ze odsloni swoja skutecznoc jaka ma w 2 Lidze angielskiej...
Maciek Żurawski bardziej dzis przypominal rozgrywajacego ale zrobil swoje ...
To sa tylko moje odczucia z tego meczu chetnie poczytam komentarze innych
Pilke jaka grala dzisiaj nasza Reprezentacja to mozna porownac do pilki jaka prezenowal zespol Kazahstanu a to naprawde nie jest sie z czego cieszyc poniewaz w tle reprezentacji chociazby takich jak Włochy ,Francja czy chociazby nawet Czesi Polska nie ma szans na zadne sukcesy .
Obrona szfankuje tak jak juz ktos tu powiedzial pilki przechodzily jak by wogole nie bylo defensywy ,
Pomocnicy Tez nie zachwycali ,Sobolewski gdyby ktos wlączyl telewizor gdzies w srodku meczu to nawet by nie wiedzial ,ze on jest w podstawowej 11 nic go nie bylo widac... jezeli chodzi o Lewandowskiego to rozumiem jego zdenerwowanie poniewaz w przeciagu 30 minut nie mozna dokonca ocenic gry zawodnika tymabrdziej ,ze Lewandowski nie zrobil zadnego bledu ktory mogl zagrazac bramce Kowalewskiego ale jak juz trener tak zdecydowal to powinien sie z tym pogodzic .
Ebi Smolarek tu widac klase zawodnika grajacego w dobrej lidze ladna bramka i jemu dziekujemy za 3 pkt
Napastnicy kazdy nasmiewa sie z Rasiaka textami typu : Rasialdo , Film pt. Wystrugal mnie tata i inne podobne bezsensowne slowa .Rasiak dzisiaj nie zadziwial ale naprawde licze na niego i ze odsloni swoja skutecznoc jaka ma w 2 Lidze angielskiej...
Maciek Żurawski bardziej dzis przypominal rozgrywajacego ale zrobil swoje ...
To sa tylko moje odczucia z tego meczu chetnie poczytam komentarze innych

- DamKam
- Juventino
Najwazniejsze sa 3 pkt
Choc faktycznie, nasza gra momentami nie wygladala wcale duzo lepiej od tego co prezentowali Kazachowie. Najgorzej ze skutecznosci oraz obrona, dla ktorej praktycznie kazde szybkie wejscie w ich obszar Kazacha sial straszny poploch :? Najlepszym zawodnikiem byl bez dwoch zdan Ebi Smolarek, ktory swoja bramka zapewnil nam zwyciestwo. Ten chlopak mi sie strasznie podoba, przede wszystkim jesli chodzi o walke na boisku
Ogolnie nie byl to latwy mecz, zagralismy raczej przecietnie. Leo zrobil moim zdaniem z dwie dziwne zmiany. Polska pilka jak narazie w tych eliminacjach kula sie po malutku. I niestety chyba nie dokula sie do ME, z taka mizerna gra :roll:

- TURINIO
- Juventino
Kazachstan - Polska 0:1 (0:0)
Bramka - Smolarek (52.)
Kazachstan: Dawid Łorija - Jegor Azowskij, Aleksandr Kuczma, Maksim Żałmagambetow, Samat Smakow - Kajrat Utabajew (68. Kajrat Aszyrbiekow), Andriej Karpowicz (59. Andriej Trawin), Eduard Siergienko (82. Sergiej Łarin), Nikita Chochłow, Dmitrij Biakow - Nurboł Żumaskalijew.
Polska: Wojciech Kowalewski - Paweł Golański, Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski, Grzegorz Bronowicki - Jakub Błaszczykowski (87. Rafał Grzelak), Radosław Sobolewski, Mariusz Lewandowski (31. Przemysław Kaźmierczak), Euzebiusz Smolarek - Maciej Żurawski (72. Radosław Matusiak), Grzegorz Rasiak.
Źródło:http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia ... e,799209,6
Polacy wreszcie odnoszą pierwsze zwycięstwo pod wodzą Leo Beenhakera...Poza 3 pkt ciężko jednak być z czegokolwiek zadowolonym po meczu z egzotyczną drużyną Kazachstanu
Biało-Czerwoni nie zagrali dobrego meczu,w ich grze brakowało pomysłu,kreatywności a przede wszystkim aktywnosci bocznych obrońców i zawodników środka 2 linii :!: Graliśmy też zdecydowanie za wolno,mało zdecydowanie i baliśmy się podjąć ryzyko gry jeden na jednego..Chciałbym również przywołać tutaj skandaliczne zachowanie Mariusza Lewandowskiego..."Lewego" cenie ale jako środkowego obrońce,w mojej opini tylko na tej pozycji był przydatny reprezentacji..Był bowiem to co zrobił dziś będąc zmieniany przez Kaźmierczaka wołe o pomste do nieba :evil: Może i nie był najsłabyszm zawodnikiem w polskim teamie ale na pewno grał źle i był jednym z kilku zaowdników nadających się do zmiany..Jego obseniczne gesty w stosunku do selekcjonera,groźna mina,zejscie do szatni..po prostu szok...powinien bez względu na wszystko szanować decyzje trenera a jego zachowanie uważam za skandal i nie wyobrażam sobie by został dłużej w kadrze... :evil:
Podsmumowująć w spotkaniu z Portugalią musimy zagrać po prostu o 2 klasy lepiej,jeśli chcemy nawiązać z tą drużyne walke...
Oto moja ocena i krótki komentarz gry poszczególnych zawodników naszej reprezentacji..skala ocen(1-6):
Wojciech Kowalewski (3,5)-Nie miał zbyt wielu okazji do interwencji..Co musiał obronić to obronił,nie popełnił żadnego błędu w grze nogami i na przedpolu..Poprawny mecz..
Paweł Golański (2)-Tylko momentami przypominał ofensywnie grającego obrońce..Często miast atakować skrzydłem posyłał długie niecelnie zagrania,w defensywie też pare razy dał się łatwo ograć..Słaby mecz
Arkadiusz Radomski (4,5)- Obok Smolarka absolutnie najlepszy piłkarz biało-czerwonych..Absolutnie najpewniejszy defensor,znakomicie asekurował partnerów,wyprzedzał..grał twardo i zdecydowanie..
Jacek Bąk (2,5)- W powietrzu bardzo dobry..Ale tylko tyle
Poza tym popełniał wiele błędów zwłaszcza w wyprowadzeniu piłki..Chyba czas panie Jacku ustąpić miejsca młodszym kolegom 8)
Grzegorz Bronowicki (3)- Debiutant a mógł podobać się jego spokój w interwencjach..I zdecydowanie w defensywie..Szkoda że nie potwierdził sporych możliwości ofensywnych,ale ogólnie zanotowal niezły debiut..
Jakub Błaszczykowski (3,5)-Zdecydowanie najlepszy jak dotąd występ w seniorskiej reprezentacji :!: Starał się,walczył,zaprezentował pare imponujących rajdów..Do pełni szczęścia zabrakło większej prezycji w dośrodkowaniach..Potwierdził jednak spore możliwosci
Mariusz Lewandowski (1)-Problemy w przyjęciu piłki,straty,zagrywanie do najbliższego..Beznadziejny w ataku i obronie..plus skandaliczne zachowanie..
Radosław Sobolewski (2)- 1 połowa fatalna,równie dobrze mógł zejść on zamiast "Lewego"..2 połowa tylko nieco lepsza,"coś" Sobol zaczął próbiwać ale zarówno a destrukcji jak w akcjach zaczepnych nie wyglądało to najlepiej..
Euzebiusz Smolarek (5)-Najlepszy piłkarz biało-czerwonych..Najbardziej aktywny,bardzo dobry w pojedynkach jeden na jednego,wypracowujący sytuacje kolegom i w dodatku strzelec zwycięskiej bramki..Takiego Ebiegi chcemy oglądać zawsze w reprezentacji :!:
Maciej Żurawski (3) -Owszem niby się napracował,starał się wspomagać beznadziejnie niestety grających srodkowych pomocników w rozgrywaniu jednak znów w jego grze nie dostrzegliśmy wymiernych efektów..Raz wypracował znakomitą sytuacje Rasiakowi ale 1 znakomita akcja jak na piłkarza który ma być liderem tej drużyny to stanowczo za mało
Grzegorz Rasiak (1,5) -Ja to Grześka nie mam żadnych uprzedzen ale patrząc na to co jak zaprezentował się w dzisiejszym meczu to
Miał co najmniej 3 świetne okazje do strzelenia gola,żadnej nie wykorzystał..Słaby mecz..
Przemysław Kaźmierczak (1,5)-Bardzo słaby..naprawde tylko minimalnie lepszy od Lewandowskiego..Jedeyny plusik za podłączenie się do szybkeij kontry zespołu po której był bliski strzelenia gola..Oprócz tego słaby w odbiorze,bardzo słaby w ofensywie..
Radosław Matusiak (bez oceny) -Nie grał zbyt długo..starał się,szarpał..jednak żadnych wymiernych korzysci z jego staran nie było...
Rafał Grzelak (bez oceny)- Wszedł na kilka minut i zaprezentował kilka haniebnych zagrań
Poza tym miał sytuacje do zdobycia gola w której jednak strasznie się zagubił szukając niepotrzebnie lewej nogi
Zważywszy na dzisijeszy mecz i forme jaką prezentowali w nim zawodnicy uważam że powinno dojść do kilku personalnych zmian na mecz z Portugalią..Według mnie powinniśmy wybiec w następującym zestawienu:Artur Boruc-Paweł Golański,Arkadiusz Radomski,Krzysztof Łągiewka,Grzegorz Bronowicki-Jakub Błaszczykowski,Radosław Sobolewski,Łukasz Garguła,Ebi Smolarek-Radosław Matusiak,Maciej Żurawski
Bramka - Smolarek (52.)
Kazachstan: Dawid Łorija - Jegor Azowskij, Aleksandr Kuczma, Maksim Żałmagambetow, Samat Smakow - Kajrat Utabajew (68. Kajrat Aszyrbiekow), Andriej Karpowicz (59. Andriej Trawin), Eduard Siergienko (82. Sergiej Łarin), Nikita Chochłow, Dmitrij Biakow - Nurboł Żumaskalijew.
Polska: Wojciech Kowalewski - Paweł Golański, Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski, Grzegorz Bronowicki - Jakub Błaszczykowski (87. Rafał Grzelak), Radosław Sobolewski, Mariusz Lewandowski (31. Przemysław Kaźmierczak), Euzebiusz Smolarek - Maciej Żurawski (72. Radosław Matusiak), Grzegorz Rasiak.
Źródło:http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia ... e,799209,6
Polacy wreszcie odnoszą pierwsze zwycięstwo pod wodzą Leo Beenhakera...Poza 3 pkt ciężko jednak być z czegokolwiek zadowolonym po meczu z egzotyczną drużyną Kazachstanu

Podsmumowująć w spotkaniu z Portugalią musimy zagrać po prostu o 2 klasy lepiej,jeśli chcemy nawiązać z tą drużyne walke...
Oto moja ocena i krótki komentarz gry poszczególnych zawodników naszej reprezentacji..skala ocen(1-6):
Wojciech Kowalewski (3,5)-Nie miał zbyt wielu okazji do interwencji..Co musiał obronić to obronił,nie popełnił żadnego błędu w grze nogami i na przedpolu..Poprawny mecz..
Paweł Golański (2)-Tylko momentami przypominał ofensywnie grającego obrońce..Często miast atakować skrzydłem posyłał długie niecelnie zagrania,w defensywie też pare razy dał się łatwo ograć..Słaby mecz
Arkadiusz Radomski (4,5)- Obok Smolarka absolutnie najlepszy piłkarz biało-czerwonych..Absolutnie najpewniejszy defensor,znakomicie asekurował partnerów,wyprzedzał..grał twardo i zdecydowanie..
Jacek Bąk (2,5)- W powietrzu bardzo dobry..Ale tylko tyle

Grzegorz Bronowicki (3)- Debiutant a mógł podobać się jego spokój w interwencjach..I zdecydowanie w defensywie..Szkoda że nie potwierdził sporych możliwości ofensywnych,ale ogólnie zanotowal niezły debiut..
Jakub Błaszczykowski (3,5)-Zdecydowanie najlepszy jak dotąd występ w seniorskiej reprezentacji :!: Starał się,walczył,zaprezentował pare imponujących rajdów..Do pełni szczęścia zabrakło większej prezycji w dośrodkowaniach..Potwierdził jednak spore możliwosci

Mariusz Lewandowski (1)-Problemy w przyjęciu piłki,straty,zagrywanie do najbliższego..Beznadziejny w ataku i obronie..plus skandaliczne zachowanie..
Radosław Sobolewski (2)- 1 połowa fatalna,równie dobrze mógł zejść on zamiast "Lewego"..2 połowa tylko nieco lepsza,"coś" Sobol zaczął próbiwać ale zarówno a destrukcji jak w akcjach zaczepnych nie wyglądało to najlepiej..
Euzebiusz Smolarek (5)-Najlepszy piłkarz biało-czerwonych..Najbardziej aktywny,bardzo dobry w pojedynkach jeden na jednego,wypracowujący sytuacje kolegom i w dodatku strzelec zwycięskiej bramki..Takiego Ebiegi chcemy oglądać zawsze w reprezentacji :!:
Maciej Żurawski (3) -Owszem niby się napracował,starał się wspomagać beznadziejnie niestety grających srodkowych pomocników w rozgrywaniu jednak znów w jego grze nie dostrzegliśmy wymiernych efektów..Raz wypracował znakomitą sytuacje Rasiakowi ale 1 znakomita akcja jak na piłkarza który ma być liderem tej drużyny to stanowczo za mało

Grzegorz Rasiak (1,5) -Ja to Grześka nie mam żadnych uprzedzen ale patrząc na to co jak zaprezentował się w dzisiejszym meczu to

Przemysław Kaźmierczak (1,5)-Bardzo słaby..naprawde tylko minimalnie lepszy od Lewandowskiego..Jedeyny plusik za podłączenie się do szybkeij kontry zespołu po której był bliski strzelenia gola..Oprócz tego słaby w odbiorze,bardzo słaby w ofensywie..
Radosław Matusiak (bez oceny) -Nie grał zbyt długo..starał się,szarpał..jednak żadnych wymiernych korzysci z jego staran nie było...
Rafał Grzelak (bez oceny)- Wszedł na kilka minut i zaprezentował kilka haniebnych zagrań

Zważywszy na dzisijeszy mecz i forme jaką prezentowali w nim zawodnicy uważam że powinno dojść do kilku personalnych zmian na mecz z Portugalią..Według mnie powinniśmy wybiec w następującym zestawienu:Artur Boruc-Paweł Golański,Arkadiusz Radomski,Krzysztof Łągiewka,Grzegorz Bronowicki-Jakub Błaszczykowski,Radosław Sobolewski,Łukasz Garguła,Ebi Smolarek-Radosław Matusiak,Maciej Żurawski
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie '