Jaki stadion najpiękniejszy?
- LordJuve
- Juventino
A ja napisze cos z czego jestem dumny...dla mnie najpiekniejszym stadionem na świecie jest Delle Alpi, wcale nie dlatego, ze gra tam Juventus, ale za całokształt. Piękna nazwa, niesamowity urok, znacznie lepszy niz na tym Allianz Arena, tamten to taka wielka babka swiateczna, a nasz Delle Alpi na to cos, magia.
Zapewne sa stadiony, ktore w detalach(frekwencja :płaczę: ) przewyższaja Delle Alpi, ale kiedy usłyszę te nazwe(szkoda, ze maja ja zmienic, ech...w dzisiejszym swiecie liczy sie tylko ta cholerna kasa.), kiedy spojrze na zdjecie z lotu ptaka to wiem, ze ogladam najpiekniejszy stadion swiata...i oby sie juz nie zmienil.
Zapewne sa stadiony, ktore w detalach(frekwencja :płaczę: ) przewyższaja Delle Alpi, ale kiedy usłyszę te nazwe(szkoda, ze maja ja zmienic, ech...w dzisiejszym swiecie liczy sie tylko ta cholerna kasa.), kiedy spojrze na zdjecie z lotu ptaka to wiem, ze ogladam najpiekniejszy stadion swiata...i oby sie juz nie zmienil.
- Simi
- Qualità Juventino
Dokladnie zgadzam sie z poprzednikiem
, Delle Alpi - Jak to pieknie brzmi
i git gitara.Wg mnie własnie jak to napisal poprzednik Delle Alpi z lotu ptaka jest piekne
wogule rzadne Alianz Arena z nim sie nie rowna !! Alianz Arena np wyglada jak wielki tort oblozony swieczkami
.

- Wonki
- Juventino
Jednak Delle Alpi miało do tej pory jedną chyba dość poważną wadę - bieżnia :doh: Nie mówię już o frekwencji bo jedno wiąże się z drugim :? Po przebudowie znowu będzie można założyć taki temat o najpiękniejszym stadionie - Stadion Alpejski bez tej diabolicznej bieżni będzie wyglądał jak Wrota Niebios 
Szkoda tylko, że, tak jak powiedział Lord_ Juve, nazwa pewnie będzie zmieniona
Delle Alpi to jedne z najpiękniejszych i najbardziej poetyckich słów, jakie wogóle znam... 
Szkoda tylko, że, tak jak powiedział Lord_ Juve, nazwa pewnie będzie zmieniona

- LordJuve
- Juventino
No własnie, wielokrotnie o tym pisalem już, niestety w świecie materialistow, w ktorym najwazniejsza rzecza sa pieniadze nikt takimi sprawami sie nie przejmuje, co tam...ważna jest przecież tylko kasa, prawda? :lol:Wonki pisze: Szkoda tylko, że, tak jak powiedział Lord_ Juve, nazwa pewnie będzie zmienionaDelle Alpi to jedne z najpiękniejszych i najbardziej poetyckich słów, jakie wogóle znam...

- torin
- Juventino
Wedlug mnie najpekniejszy stadion ma wciaz Borussia Dortmund (Westfallenstadion)Ludzie w Niemczech rowniez twierdza ze monachijski superobiekt nie przewyzasza dortmundzkiego... Poza tym piekny stadion ma Rosja (narodowe Luzhnyki). mnie osobiscie podoba sie nasz nowy-stary stadin mimo niezbyt imponujacej liczby miejsc. Nie nalezy zapominac ze najpiekniejszy stadion dopiero powstaje--jest to stadion Szachtara Donieck
To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym.
- DamKam
- Juventino
Niee, no bez przesady. Stadio delle Alpi lepsze od Allianz Arena... chyba tylko w nazwieLord_ Juve pisze:A ja napisze cos z czego jestem dumny...dla mnie najpiekniejszym stadionem na świecie jest Delle Alpi, wcale nie dlatego, ze gra tam Juventus, ale za całokształt. Piękna nazwa, niesamowity urok, znacznie lepszy niz na tym Allianz Arena, tamten to taka wielka babka swiateczna, a nasz Delle Alpi na to cos, magia.

Filmik o naszym obecnym Stadio Olimpico:

- Mr Cezary
- Juventino
Allianz Arena jest na pewno nowocześniejsza. Ale do świątyni futbolu jeszcze mu dużo, dużo brakuje. Mój znajomy był na obu obiektach i stwierdził, że na stadionie w Monachium czuł się jak w nowoczesnym kinie. Natomiast na Delle Alpi prawdziwa atmosfera święta piłkarskiego. Cóż znajomy jest fanem Juve, ale wg mnie ma on rację co do obu obiektów. Nie lepszy ten, który lepszy, tylko ten, który się komu podobaDamKam pisze:Niee, no bez przesady. Stadio delle Alpi lepsze od Allianz Arena... chyba tylko w nazwieI nikt Ci nie uwierzy, ze nie wiazales takiego wyboru z ukochanym klubem jakim jest Juventus
Co do zmiany nazwy Delle Alpi, to mysle, ze tak jak te wczesniejsze plany z przebudowa, tak i ta kwestia moze byc juz nieaktualna. Wogule o naszym "Alpejskim" byla juz mowa na forum nie raz...
- DamKam
- Juventino
Wyglad/infrastruktura/komfort stadionu a atmosfera na nim, to oczywiscie dwie rozne rzeczy :idea: Ale ta roznica wynika z tego, iz ten jest we Wloszech a ten w Niemczech. I atmosfera na tych obiektach po prostu nie moze byc taka sama. Pod tym wzgledem, gora sa oczywiscie zywiolowi WlosiMr Cezary pisze:Allianz Arena jest na pewno nowocześniejsza. Ale do świątyni futbolu jeszcze mu dużo, dużo brakuje. Mój znajomy był na obu obiektach i stwierdził, że na stadionie w Monachium czuł się jak w nowoczesnym kinie. Natomiast na Delle Alpi prawdziwa atmosfera święta piłkarskiego. Cóż znajomy jest fanem Juve, ale wg mnie ma on rację co do obu obiektów. Nie lepszy ten, który lepszy, tylko ten, który się komu podobaDamKam pisze:Niee, no bez przesady. Stadio delle Alpi lepsze od Allianz Arena... chyba tylko w nazwieI nikt Ci nie uwierzy, ze nie wiazales takiego wyboru z ukochanym klubem jakim jest Juventus
Co do zmiany nazwy Delle Alpi, to mysle, ze tak jak te wczesniejsze plany z przebudowa, tak i ta kwestia moze byc juz nieaktualna. Wogule o naszym "Alpejskim" byla juz mowa na forum nie raz...
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jak juz ktos wczesniej zauwazyl Millenium Stadium jest piekne i do niedawna byl to moj ulubiony stadion. Ale pojawil sie Emirates Stadium i wszystko jasne. Mozna powiedziec, ze tej samej klasy co Allianz Arena tylko, ze tam czuje sie klimat, szczegolnie z meczach po zmroku - te przyciemnione truybuny, piekne. A Allianz moze i zmienia kolory i jest ultranowoczesny ale wyglada jak jakas puszka, zero klimatu. Z pewnosiach przyczyniaja sie do tego takze niemieccy kibice.
A co do naszego Alpejskiego, ostatnio widizalme zdjecie z ostatnich rzedow trybuny za bramka, gdy na stadionie byly garstki ludzi. Zdjecie zrobione w nocy, przy sztucznym oswietleniu. Duze wrazenie na mnie zrobilo, jakby statek kosmiczny. Nasz stadion na pewno jest ladny ale niedopuszcalne jest zeby na gorsze miejsca trzeba bylo brac ze soba lornetke.
A co do naszego Alpejskiego, ostatnio widizalme zdjecie z ostatnich rzedow trybuny za bramka, gdy na stadionie byly garstki ludzi. Zdjecie zrobione w nocy, przy sztucznym oswietleniu. Duze wrazenie na mnie zrobilo, jakby statek kosmiczny. Nasz stadion na pewno jest ladny ale niedopuszcalne jest zeby na gorsze miejsca trzeba bylo brac ze soba lornetke.
calma calma
- juveluck
- Juventino
Coz moze ze nie kazdy ze mna sie zgodzi, ale moim zdaniem najpiekniejszym stadionem jest Stadion imienia Edmunda Szyca w Poznaniu. Byc moze nie jest on w scislej czolowce stadnionow najpiekniejszych dla oka, ale przewazyly tu wzgledy sentymentalne.
Tak jak dla pokolenia mojego dziadka stadion ten kojarzyl sie ze spotkaniami Warty Poznan, czy meczem Lecha z Zawisza o awans do 1 ligi (60 tysiecy osob na tamtym spotkaniu jest rekordem frekwencji w Polsce jezeli chodzi o 2 lige) albo tez centralnymi dozynkami z 1974 roku. Tak ja i moje pokolenie jestemy budowniczym tego wspanialego obiektu wdzieczni za stworzenie nam miejsca do ustawicznego niczym nie ograniczonego (no moze funduszami) chlania. Stadion znajduje sie nieopodal jednego z popularniejszych, swego czasu, poznanskich klubow, do ktorego chadzalismy ze znajomymi w okresie gimnazjalno licealnym, teraz odwiedzamy go sporadycznie. Litry wódy, piwska i tanich wina (marki Byk czy tez Komandos) jakie tam przelalismy w spokoju nie zagrozenie interwencja sluzb mundurowych sa nie do zliczenia. Niektore ze stadionowych libacji maja wspaniale historie inne byly wstepem do wspanialej zabawy przez reszte nocy. Po trwajacym kilka godzin piciu udawalismy sie zadowoleni i szczesliwi do wspomnianego klubu na balety i dziewczeta, rozmawiajac i wspominajac wtrakcie krotkiej drogi (moze z 500 moze z 600 metrow) dopiero co zakonczona popijawe.
Katastrofa budowlana z przed kilku lat i koniecznosc likwidacji pomieszczen znajdujacych sie pod i nad trybuna vipowska spowodowala, ze stadion opuscili jego stali rezydencji, poznanskie lumpy.
Obiekt miesci 60 tysiecy osob i nie raz goscil reprezentacje Polski.
Stadion ten niestety jest bardzo slabo znany wiekszosci mieszkancow naszego kraju, dlatego ponizej zamieszczam zdjecia moim zdaniem najpiekniejszego stadionu na swiecie.
panorama z trybuny wschodniej
plyta boiska
korona stadionu
wejscie do pomieszczen pod trybuna wschodnia
przejscie na stadion ze szatni, w prawym gornym roku "tablica swietlna"
jedna z kas biletowych
ponownie jedna z kas biletowych
widok w dol z trybuny wschodniej
trybuna vipowska
korona stadionu
korona stadionu, w tle maszty
fragment parkingu przed stadionem
Tak jak dla pokolenia mojego dziadka stadion ten kojarzyl sie ze spotkaniami Warty Poznan, czy meczem Lecha z Zawisza o awans do 1 ligi (60 tysiecy osob na tamtym spotkaniu jest rekordem frekwencji w Polsce jezeli chodzi o 2 lige) albo tez centralnymi dozynkami z 1974 roku. Tak ja i moje pokolenie jestemy budowniczym tego wspanialego obiektu wdzieczni za stworzenie nam miejsca do ustawicznego niczym nie ograniczonego (no moze funduszami) chlania. Stadion znajduje sie nieopodal jednego z popularniejszych, swego czasu, poznanskich klubow, do ktorego chadzalismy ze znajomymi w okresie gimnazjalno licealnym, teraz odwiedzamy go sporadycznie. Litry wódy, piwska i tanich wina (marki Byk czy tez Komandos) jakie tam przelalismy w spokoju nie zagrozenie interwencja sluzb mundurowych sa nie do zliczenia. Niektore ze stadionowych libacji maja wspaniale historie inne byly wstepem do wspanialej zabawy przez reszte nocy. Po trwajacym kilka godzin piciu udawalismy sie zadowoleni i szczesliwi do wspomnianego klubu na balety i dziewczeta, rozmawiajac i wspominajac wtrakcie krotkiej drogi (moze z 500 moze z 600 metrow) dopiero co zakonczona popijawe.
Katastrofa budowlana z przed kilku lat i koniecznosc likwidacji pomieszczen znajdujacych sie pod i nad trybuna vipowska spowodowala, ze stadion opuscili jego stali rezydencji, poznanskie lumpy.
Obiekt miesci 60 tysiecy osob i nie raz goscil reprezentacje Polski.
Stadion ten niestety jest bardzo slabo znany wiekszosci mieszkancow naszego kraju, dlatego ponizej zamieszczam zdjecia moim zdaniem najpiekniejszego stadionu na swiecie.
panorama z trybuny wschodniej
plyta boiska
korona stadionu
wejscie do pomieszczen pod trybuna wschodnia
przejscie na stadion ze szatni, w prawym gornym roku "tablica swietlna"
jedna z kas biletowych
ponownie jedna z kas biletowych
widok w dol z trybuny wschodniej
trybuna vipowska
korona stadionu
korona stadionu, w tle maszty
fragment parkingu przed stadionem

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Aniolek
- Juventino
Hmmm najładnieszy stadion hmm jak dla mnie to bardzo podoba mi sei nowy stadion Arsenalu Emirates Stadium niedawno zostal wybudowany a Arsenal gra na nim od tego sezonu a moze kiedys doczekamy sie w polsce jakiegos ładnego stadionu i funkcjonalnego chociaz jusz jest jeden lecz mały a chodzi mi o Korony :o
- Messer
- Juventino
Mnie podoba się Estadio da Luz na którym gra Benfica
http://stadiony.net/stadium.php?s=117
no i może trochę stary ale jary Westfalenstadion Borussi D.
http://stadiony.net/stadium.php?s=113
http://stadiony.net/stadium.php?s=117
no i może trochę stary ale jary Westfalenstadion Borussi D.
http://stadiony.net/stadium.php?s=113
- Gianluca
- Juventino
Najpiękniejsze:
1. Allianz Arena
2. Ashburton Grove vel. Emirates Stadium
3. Etadio da Luz
Najgorętsze (chodzi rzecz jasna o atmosfere podczas spotkań):
1. Estadio Vicente Calderon
2. St. James' Park
3. Stade Felix Bollaert & Stade Velodrome
1. Allianz Arena