Polityka
- klsmkr
- Interista
Ciekawi mnie, jaki bedzie nastepny ruch Kaczynskich. Na dalsze podkupywanie poslow nie ma szans, a koalicja z PSL-em jest raczej malo mozliwa (Pawlak dobrze wie, ze wejscie jego partii do rzadu przy jednoczesnym pozostaniu Samoobrony na "wygodnym" miejscu wsrod opozycji moze byc gwozdziem do trumny ludowcow). Zatem mozliwosci sa dwie: rzad mniejszosciowy i ograniczenie sie do administrowania plus szukanie glosow do wazniejszych ustaw albo wczesniejsze wybory. Z tym, ze obydwa wyjscia sa dla PiS-u zle, bo tak naprawde oznaczaja utrate miejsc w przyszlym parlamencie.
PS. Trudno nie zauwazyc, ze z Jednomandatowymi Okregami Wyborczymi nie mielibysmy takich problemow :roll:.
PS. Trudno nie zauwazyc, ze z Jednomandatowymi Okregami Wyborczymi nie mielibysmy takich problemow :roll:.
- white_wolv
- Juventino
Tacy z Was wszystkich znawcy polityki a podnosicie larum na rzecz ktora jest czyms normalnym w kazdej demokracji.
Nie chodzi mi o bronienie PiSu.
Dziwi mnie jednak ze zachowujecie sie tak jakbyscie nie wiedzieli jak funkcjonuje demokratyczne panstwo.Wydaje mi sie ze wiekszosc z Was partrzy na polityke okiem mlodych ludzi pelnych idealow. Ja mimo ze stary nie jestem juz dawno sie przekonalem ze jedyne wartosci w polityce to wladza i pieniadz.
Dlatego nie dziwia mnie podobne rozmowy. Co wiecej zawsze wiedzialem ze tego typu rzeczy maja miejsce. Na mownicy co innego , co innego w gabinecie pod stolem - nie oklamujmy sie, to dotyczy wszystkich partii.
Widzialem przed chwila ten material i poslanke Beger ktora wdzieczyla sie do kamery mowiac o swoim wielkim patriotyzmie..Dziwnie to brzmi w ustach oszustki ktora (co udowodnil sad) dostala sie do sejmu dzieki falszowaniu list wyborczych.
To nagranie to chwyt ponizej pasa.. no ale Kaczynscy powinni sie spodziewac tego typu akcji po ludziach Andrew Warchola. Mogli (?) ich nie dopuszczac do koryta.
Znowu masowa antykacza histeria..blech
zobaczymy co bedzie..
Dziwi mnie jednak ze zachowujecie sie tak jakbyscie nie wiedzieli jak funkcjonuje demokratyczne panstwo.Wydaje mi sie ze wiekszosc z Was partrzy na polityke okiem mlodych ludzi pelnych idealow. Ja mimo ze stary nie jestem juz dawno sie przekonalem ze jedyne wartosci w polityce to wladza i pieniadz.
Dlatego nie dziwia mnie podobne rozmowy. Co wiecej zawsze wiedzialem ze tego typu rzeczy maja miejsce. Na mownicy co innego , co innego w gabinecie pod stolem - nie oklamujmy sie, to dotyczy wszystkich partii.
Widzialem przed chwila ten material i poslanke Beger ktora wdzieczyla sie do kamery mowiac o swoim wielkim patriotyzmie..Dziwnie to brzmi w ustach oszustki ktora (co udowodnil sad) dostala sie do sejmu dzieki falszowaniu list wyborczych.
To nagranie to chwyt ponizej pasa.. no ale Kaczynscy powinni sie spodziewac tego typu akcji po ludziach Andrew Warchola. Mogli (?) ich nie dopuszczac do koryta.
Znowu masowa antykacza histeria..blech
zobaczymy co bedzie..
- klsmkr
- Interista
Partia, ktorej rzekomym celem jest odnowa moralna kraju, powinna sie kierowac wysokimi standardami w zyciu publicznym. Niestety, po raz kolejny okazalo sie, ze zasada ta dotyczy wszystkich, tylko nie PiS-u. Tworzenie stanowsk dla samego stolka czy zalatwianie sobie przychylnosci poslow przy pomocy panstwowych pieniedzy to tylko fragment obecnej rzeczywistosci. Przypomnij sobie slowa Kaczynskich o Lepperze przed, w trakcie i po koalicji PiS - SO, to zobaczysz, ze dla nich slowa nie maja zadanej wartosci, a poglady mozna zmieniac o 180 stopni.white_wolv pisze:Dlatego nie dziwia mnie podobne rozmowy. Co wiecej zawsze wiedzialem ze tego typu rzeczy maja miejsce. Na mownicy co innego , co innego w gabinecie pod stolem - nie oklamujmy sie, to dotyczy wszystkich partii.
PS. Od dluzszego czasu widac, z "Prawa i Sprawiedliwosci" zostalo samo "i".
- Venomik
- Juventino
Wiesz Wolv, akurat to, że PiS przyciąga do siebie ludzi oferując im stołki to mnie zupełnie nie dziwi. Czegoś takiego się spodziewałem, niewiele mnie to rusza i tylko głupocie PiSu (oraz tupetowi Sekielskiego i Morozowskiego) możemy zawdzięczać te dość ciekawe nagrania.
Inna sprawa ma się z wekslami. Nazywaj mnie naiwniakiem, ale ja jestem szczególnie uczulony na punkcie wydawania moich pieniędzy. Limuzynę dla Rydzyka przebolałem, ale wydawanie kilkuset tysięcy złotych z kieszeni podatkników by mieć większość w sejmie - już nie.
Beger + pięc osób, które miała zwerbować - to daje nam 180 000 już. A to nie jedyni posłowie.
To samo stwierdzenie, że gdy posłowie Samoobrony odwołają się od konieczności płacenia weksli - będzie proces i skoro jest Ziobro to proces jest wygrany.
Jak widać sprawiedliwości rzadzącej partii wystarczyło tylko na samą nazwę.
A najgorsze w tym wszystkim jest tłumaczenie się PiSu. Nikt nawet słowem nie wspomniał, że popełnili błąd. Że sam rozmówca popełniał błędy i powinien za to odpowiedziec.
Winni są jednak postkomuniści, winni są liberałowie i wszyscy, którzy rzadowi źle rzyczą.
To jest paskudna prowokacja przeciwko PiSowi i nic więcej.
Morozowski i Sekielski używali sprzętu służb specjalnych.
Teraz ruszyła sprawa oskarżeń PO i SLD - ich udziału w tej aferze (przy czym za aferę należy brać niecny podtępek tych partii by zniszczyć krystaliczny PiS).
Inna sprawa ma się z wekslami. Nazywaj mnie naiwniakiem, ale ja jestem szczególnie uczulony na punkcie wydawania moich pieniędzy. Limuzynę dla Rydzyka przebolałem, ale wydawanie kilkuset tysięcy złotych z kieszeni podatkników by mieć większość w sejmie - już nie.
Beger + pięc osób, które miała zwerbować - to daje nam 180 000 już. A to nie jedyni posłowie.
To samo stwierdzenie, że gdy posłowie Samoobrony odwołają się od konieczności płacenia weksli - będzie proces i skoro jest Ziobro to proces jest wygrany.
Jak widać sprawiedliwości rzadzącej partii wystarczyło tylko na samą nazwę.
A najgorsze w tym wszystkim jest tłumaczenie się PiSu. Nikt nawet słowem nie wspomniał, że popełnili błąd. Że sam rozmówca popełniał błędy i powinien za to odpowiedziec.
Winni są jednak postkomuniści, winni są liberałowie i wszyscy, którzy rzadowi źle rzyczą.
To jest paskudna prowokacja przeciwko PiSowi i nic więcej.
Morozowski i Sekielski używali sprzętu służb specjalnych.
Teraz ruszyła sprawa oskarżeń PO i SLD - ich udziału w tej aferze (przy czym za aferę należy brać niecny podtępek tych partii by zniszczyć krystaliczny PiS).
Dirty mind
- mesju
- Qualità Juventino
Nie chodzi mi o atak na PiS, ale jeśli osoba trzymająca władzę (wcześniej była grupa, dziś jest sam Jarek) ma jeszcze honor, to powinna ustąpić ze swego stanowiska. Wydaje mi się niestety to mało realne, bo dzisiejsze wypowiedzi jego ludzi o tym nie świadczom :doh:white_wolv pisze: Tacy z Was wszystkich znawcy polityki a podnosicie larum na rzecz ktora jest czyms normalnym w kazdej demokracji.
W polityce zawsze rządzi władza i pieniądz. Nie oszukujmy się. Jedno zapewnia drugie i odwrotnie. Jest jednak rzecz, która jest bezcenna. To własne sumienie. Widać, Kaczyński i jego ludzie dawno się tego pozbyli. Przez ostatni rok robili wszystko, nie aby żyło nam się lepiej, ale żeby sobie zapewnić więcej i więcej. Przykład? Dzisiaj mówią, że nie można wierzyć Begerowej, która ma za sobą wyroki. Zapomnieli już, że jeszcze nie tak dawno ministrem rolnictwa i v-ce premierem był Andrzej L.? Znowu ich oświeciło. brawo.
Co innego kolego, gdy partie oficjalnie ze sobą dyskutują o koalicji. Tak jak to miało miejsce między PiS i PO czy z LPR i Samoobroną. Usiąść przy stole i rozmawiać. Ale nie tak, że umawiamy się i obiecujemy niewiadomo co. Spłacenie weksli z moich i Twoich pieniędzy? Nie wiem jak Ty, ja się nie zgadzam. A wszystko po to, aby stworzyć parlamentarną większość. Nawet po trupach. To jest gra nie fair.white_wolv pisze: Dlatego nie dziwia mnie podobne rozmowy. Co wiecej zawsze wiedzialem ze tego typu rzeczy maja miejsce. Na mownicy co innego , co innego w gabinecie pod stolem - nie oklamujmy sie, to dotyczy wszystkich partii.
Poczytaj wyżej o Lepperze w rządzie Kaczyńskiego. To dopiero było przegięcie.white_wolv pisze:Widzialem przed chwila ten material i poslanke Beger ktora wdzieczyla sie do kamery mowiac o swoim wielkim patriotyzmie..Dziwnie to brzmi w ustach oszustki ktora (co udowodnil sad) dostala sie do sejmu dzieki falszowaniu list wyborczych.
I tu się zgodzę. Ludzie Najsłynniejszego Polskiego Mulata są tak samo ssapani na władzę jak obóz już rządzący. Bądźmy szczerzy. Było jasne, że albo Jarek pozbędzie się Leppera, alo Lepper Jarka. Na razie to Endrju ma o jednego asa w rękawie więcej.white_wolv pisze:To nagranie to chwyt ponizej pasa.. no ale Kaczynscy powinni sie spodziewac tego typu akcji po ludziach Andrew Warchola. Mogli (?) ich nie dopuszczac do koryta.
Zasłużyli sobie.white_wolv pisze:Znowu masowa antykacza histeria..blech
właśnie.white_wolv pisze:zobaczymy co bedzie..
EDIT
Dzisiaj słyszałem fajny tekst:
"Dobrze,że rząd zamiast martwić się gospodarką, troszczy się o własne stanowiska, bo gdy zaczął martwić się o gospodarkę, to ona wyglądała by jak rząd"

- white_wolv
- Juventino
zadza wladzy.. zgodze sie.
Zauwazcie jednak ze nie dotyczy ona tylko PiSu.
Co do wpuszczenia Leppera do Sejmu itp rzeczy to w moim przekonaniu byly one konieczne do utrzymania wladzy. Wladzy dzieki ktorej PiS mogl realnie rzadzic w Panstwie i starac sie cos zmieniac. Tak to widze.
Zreszta wystarczy popatrzec na ostatnie dni.
Samoobrona zostala wymanewrowana przez PiS (co zreszta bylo do przewidzenia , blizniakom chodzilo o to aby przejac czesc elektoratu tredowatego - co sie wg. specjalistow udalo). W odpowiedzi Renatka msci sie nagraniami.
Coz nie wierze w to ze zmiana rzadzacych cos da. Mozna mowic o PiS ze nic wielkiego nie zrobil jednak patrzac obiektywnie to partia ta przez cale swoje rzady musiala chwytac sie brzytwy(i innyc LPRow) i to na pewno znieksztalca obraz niedoszlej IV RP.
Zauwazcie jednak ze nie dotyczy ona tylko PiSu.
Co do wpuszczenia Leppera do Sejmu itp rzeczy to w moim przekonaniu byly one konieczne do utrzymania wladzy. Wladzy dzieki ktorej PiS mogl realnie rzadzic w Panstwie i starac sie cos zmieniac. Tak to widze.
Zreszta wystarczy popatrzec na ostatnie dni.
Samoobrona zostala wymanewrowana przez PiS (co zreszta bylo do przewidzenia , blizniakom chodzilo o to aby przejac czesc elektoratu tredowatego - co sie wg. specjalistow udalo). W odpowiedzi Renatka msci sie nagraniami.
Coz nie wierze w to ze zmiana rzadzacych cos da. Mozna mowic o PiS ze nic wielkiego nie zrobil jednak patrzac obiektywnie to partia ta przez cale swoje rzady musiala chwytac sie brzytwy(i innyc LPRow) i to na pewno znieksztalca obraz niedoszlej IV RP.
Ostatnio zmieniony 27 września 2006, 23:03 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tombalu
- Juventino
Pozwole sobie na odp! Dokładnie wiem jak funkcjonuje demokratyczne pańswto, sam uczestniczylem w polityce i jak pisałem wczesniej widziałem juz sporo. Najbardziej zabawny obrazek Jankowskiego, po prochach - akurat byłem wtedy w Sejmiewhite_wolv pisze: Nie chodzi mi o bronienie PiSu.

Ok proponowanie stanowisk - normalna sprawa. Tylko, że nie jest normalna jak sie podkupuje posła z innej partii, celem uciułania większosci co innego negocjace ws. stanowisk za koalicje, nie jest normalną sprawą, że proponuje sie poręczenie majatkowe Sejmu - czyli podatników, nie jest normalne proponowanie załatwienie spraw karnych.
PiS samo napompowało sobie balon z napisem - uczciwość, godnośc, moralność, sprawiedliowosc - sami sobie stworzyli takie mity, które własnie sie walą i to z wielkim hukiem.
- Vimes
- Juventino
@white_wolv Oskarżasz innych o antykaczyzm, tymczasem, żeby określić twój stosunek do tej sprawy to Ciebie trzebaby nazwać kaczofilem. Twierdzisz, że to nagranie to chwyt poniżej pasa, pytam się dlaczego? Wyborcy zobaczyli, że przyrzeczenia PiSu są tyle samo warte co obietnice SLD, że PiS ma gdzieś swoje własne ideały, ujawnienie prawdy to ma być chwyt poniżej pasa?
Prawda, że handel stanowiskami nie jest niczym nowym, ale jest to zjawisko złe, jeżeli coś takiego zrobiłoby np. SLD nie byłbym w ogóle zaskoczony, bo po nich niczego dobrego się nie spodziewam, ale tu trzeba podkreslić, że PiS szedł do wyborów z hasłem odnowy moralnej, politycy PiS używali nawet określenia rewolucja moralna, wielu ludzi zagłosowało na nich z tego właśnie powodu, a ile były warte te obietnice teraz widać.
Całkowicie karygodny jest natomiast zamysł użycia publicznych pieniędzy na spłacenie weksli posłów Samoobrony i to z jakich powodów?! Tylko dla tego, żeby nie dać się odkleić od stołka. Czemu PiSowi weksle nie przeszkadzały, kiedy Samoobrona była w koalicji?
To jest zwykły cynizm i stosowanie podwójnych standardów moralności. Jakim wytłumaczeniem jest, że inni też tak robili, skoro to PiS miał wprowadzić nową jakość postępowania w polityce.
Dodatkowo politycy PiS nie maja na tyle honoru, żeby przyznać się do błędu i przeprosić elektorat za sprzeniewierzenie się swoim własnym hasłom. Wypowiedzi polityków PiSu są żenujące, ciekawe co powie Prezes, czy znów wszystkiemu będzie winny układ i PO?
EDIT
Z wypowiedzi Prezesa można wywnioskować, że lekarze, nauczyciele i przedstawiciele jeszcze paru innych zawodów już wkrótce dostaną wysokie podwyżki i to wszystko się uda przy bardzo niskim deficycie budżetowym :lol:
I to wszystko jest możliwe pomimo ataku układu, dzięki dzielności i prawości PiSu :rotfl:
Cóż, myślałem, że speców od marketingu politycznego PiSu będzie stać na coś więcej niż schemat: "osiągamy same sukcesy, a układ chce nas zniszczyć". Odniosłem również wrażenie, że to wystąpienie było nagrane i starannie wyreżyserowane, ach te przeskoki kamery i Prezes, który za tym wszystkim nadąża.
Szkoda tylko, że samo wystąpienie było tak krótkie, że można go było nawet nie zauważyć.
Prawda, że handel stanowiskami nie jest niczym nowym, ale jest to zjawisko złe, jeżeli coś takiego zrobiłoby np. SLD nie byłbym w ogóle zaskoczony, bo po nich niczego dobrego się nie spodziewam, ale tu trzeba podkreslić, że PiS szedł do wyborów z hasłem odnowy moralnej, politycy PiS używali nawet określenia rewolucja moralna, wielu ludzi zagłosowało na nich z tego właśnie powodu, a ile były warte te obietnice teraz widać.
Całkowicie karygodny jest natomiast zamysł użycia publicznych pieniędzy na spłacenie weksli posłów Samoobrony i to z jakich powodów?! Tylko dla tego, żeby nie dać się odkleić od stołka. Czemu PiSowi weksle nie przeszkadzały, kiedy Samoobrona była w koalicji?
To jest zwykły cynizm i stosowanie podwójnych standardów moralności. Jakim wytłumaczeniem jest, że inni też tak robili, skoro to PiS miał wprowadzić nową jakość postępowania w polityce.
Dodatkowo politycy PiS nie maja na tyle honoru, żeby przyznać się do błędu i przeprosić elektorat za sprzeniewierzenie się swoim własnym hasłom. Wypowiedzi polityków PiSu są żenujące, ciekawe co powie Prezes, czy znów wszystkiemu będzie winny układ i PO?
EDIT
Z wypowiedzi Prezesa można wywnioskować, że lekarze, nauczyciele i przedstawiciele jeszcze paru innych zawodów już wkrótce dostaną wysokie podwyżki i to wszystko się uda przy bardzo niskim deficycie budżetowym :lol:
I to wszystko jest możliwe pomimo ataku układu, dzięki dzielności i prawości PiSu :rotfl:
Cóż, myślałem, że speców od marketingu politycznego PiSu będzie stać na coś więcej niż schemat: "osiągamy same sukcesy, a układ chce nas zniszczyć". Odniosłem również wrażenie, że to wystąpienie było nagrane i starannie wyreżyserowane, ach te przeskoki kamery i Prezes, który za tym wszystkim nadąża.
Szkoda tylko, że samo wystąpienie było tak krótkie, że można go było nawet nie zauważyć.
Ostatnio zmieniony 27 września 2006, 20:30 przez Vimes, łącznie zmieniany 5 razy.
- klsmkr
- Interista
Najsmiesznejsze w tym wszystkim jest to, ze obecny kryzys to poniekad wynik decyzji Kaczynskiego. Gdyby udalo mu sie dogadac z Lepperem w sprawie budzetu (a moim zdaniem nie byl to nawet warunek konieczny), wciaz mielibysmy "narodowo - ludowa" koalicje i pan Lipinski nie musialby chodzic do Renaty. Ale obecny premier potrafi porozumiec sie tylko z planktonem politycznym (czyli LPR-em), a reszte musi kusic stolkami, co zreszta bylo rowniez znakiem firmowym rzadu Olszewskiego.
EDIT:
Czy ktorys z moderatorow moglby zmienic nazwe tematu (np. na "Polityka")?
zmienione. Kornknot
EDIT:
Czy ktorys z moderatorow moglby zmienic nazwe tematu (np. na "Polityka")?
zmienione. Kornknot
- mesju
- Qualità Juventino
Szkoda. Mam nadzieję, że juz wkrótce znowu trzeba będzie zmienić nazwę tematu na "Nowy premier". Oby taki pojawił się jak najszybciejklsmkr pisze: Czy ktorys z moderatorow moglby zmienic nazwe tematu (np. na "Polityka")?
zmienione. Kornknot

Co do samego wystąpienia Jarka. Wiele nie powiedział. Nie mówił nawet na żywo. Właściwie jego tzw. orędzie nic nowego nie wniosło. Powiedział tylko, że wszystko co mamy jest dzięki PiS-owcom i w ogóle w Polsce jest pieniądze leżą na ulicy, wszyscy żyją w dostatku i jest super. Szkoda, że w tym czasie myślał tylko o swoim otoczeniu. Wydaje mi się też, że ludzie od jego marketingu dobrze przygotowali to wystąpienie. Ani słowa o konkretach, tylko ogóły, które słyszymy na każdym kroku: "że to wina PO, że SLD, że wszystko zostało ustawione i wyreżyserowane" ble ble ble
ehhh... szkoda słów na to wszystko.
Tak się zastanawiam, czym teraz PiS się odgryzie na Samoobronie...

POLECAM
"Odnowa moralna" wg PiS
- Vimes
- Juventino
PiS rusza do kontrataku, chociaż może bardziej pasowałoby określenie, że chce się zemścić. Otóż Prezes doszedł do wniosku, że skoro Samoobrona nie dała się wykorzystywać w roli maszynki do głosowania i przy udziale jej członkini doszło do kompromitacji PiSu, to trzeba Samoobronę zdelegalizować :lol:
Pretekstem są oczywiście weksle, swoją drogą to oni naprawdę są ogromnymi hipokrytami, przecież o wekslach wiadomo od dawna, ale jakoś nie przeszkadzało to Prezesowi wejść w koalicję z Samoobroną i zrobić z przestępcy Leppera wicepremiera. Przyjmując ich do koalicji Kaczyński zrobił to z całym dobrodziejstwem inwentarza, a więc można powiedzieć, że w pewien sposób legalizował praktyki Samoobrony :roll:
Chociaż perspektywa delegalizacji Samoobrony jest bardzo kusząca, to jestem jednak zdania, że o tym jakie partie są w sejmie powinni decydować tylko i wyłącznie wyborcy. Ta próba zemsty ze strony PiSu raczej na dobre im nie wyjdzie, bo nie trzeba przypominać w jakich systemach politycznych dążono do delegalizacji przeciwników :?
Swoją drogą to ja myślę, że wielki strateg nie może się pogodzić z myślą, że został wykiwany przez, przepraszam za to wyrażenie, wiejską babę.
Źródło
Pretekstem są oczywiście weksle, swoją drogą to oni naprawdę są ogromnymi hipokrytami, przecież o wekslach wiadomo od dawna, ale jakoś nie przeszkadzało to Prezesowi wejść w koalicję z Samoobroną i zrobić z przestępcy Leppera wicepremiera. Przyjmując ich do koalicji Kaczyński zrobił to z całym dobrodziejstwem inwentarza, a więc można powiedzieć, że w pewien sposób legalizował praktyki Samoobrony :roll:
Chociaż perspektywa delegalizacji Samoobrony jest bardzo kusząca, to jestem jednak zdania, że o tym jakie partie są w sejmie powinni decydować tylko i wyłącznie wyborcy. Ta próba zemsty ze strony PiSu raczej na dobre im nie wyjdzie, bo nie trzeba przypominać w jakich systemach politycznych dążono do delegalizacji przeciwników :?
Swoją drogą to ja myślę, że wielki strateg nie może się pogodzić z myślą, że został wykiwany przez, przepraszam za to wyrażenie, wiejską babę.
Źródło
- gosciu_Muranista
- Juventino
a mnie rozśmieszyła wypowiedź tego pana na TVN24 gdy powiedział: "że wiedział że ta rozmowa jest nagrywana ale nie chciał odchodzić bo to byłoby niegrzeczne i mógłby urazić p. Beger."klsmkr pisze:(...) pan Lipinski nie musialby chodzic do Renaty
Cała polityka PiS-u to farsa, po "orędziu" spodziewałem się czegoś innego- wyjaśnień - mógł chociaż powiedzieć że kilku jego ludzi się wyłamało a on biedny o tym nie wiedział- zamiast tego miałem wrażenie, że pan Kaczyński zrobił sobie darmową reklamę dla partii - wychwalając ją.
Jeszcze nie tak dawno PiS był za wyborami (choć mówił że to ostateczność), teraz ich już nie chce - trochę się chyba przestraszyli.
Oglądałem szkło kontaktowe i przeczytałem fajnego sms-a:
"Jak zwalczyć korupcje? Nazwać ją negocjacjami". To chyba wszystko wyjaśnia.
A oto wyjaśnienia jednego z członków PiS odnośnie afery: http://wiadomosci.onet.pl/1410051,11,item.html
- klsmkr
- Interista
Platforma moglaby rzadzic sama
Kaczynski juz chyba nie ma wyjscia. Wczesniejsze wybory moga przynisc Platformie mozliwosc samodzielnego rzadzenia, wiec za wszelka cene bedzie musial zbudowac koalicje z PSL. Tylko czy w samym PiS-ie nie dojdzie do malego rozlamu? Przeciez moze byc tak, ze to, co koalicja zyska na ludowcach, straci na wlasnych poslach.
W tej sytuacji pazdziernikowy marsz PO w Warszawie moze rzeczywiscie cos przyniesc...
Kaczynski juz chyba nie ma wyjscia. Wczesniejsze wybory moga przynisc Platformie mozliwosc samodzielnego rzadzenia, wiec za wszelka cene bedzie musial zbudowac koalicje z PSL. Tylko czy w samym PiS-ie nie dojdzie do malego rozlamu? Przeciez moze byc tak, ze to, co koalicja zyska na ludowcach, straci na wlasnych poslach.
W tej sytuacji pazdziernikowy marsz PO w Warszawie moze rzeczywiscie cos przyniesc...
- Vimes
- Juventino
Toż to nie jest zwykły szary członek PiS, to sam Jacek Kurski, zwany bulterierem :lol: Badacz drzewa genealogicznego Tuska i odkrywca "afery" billboardowej tegoż samego Donalda, w sprawie której prokuratura do niczego nie doszła. Sam Kurski chyba jakoś ostatnio wymigał się zwolnieniem lekarskim od sądowej sprawy o zniesławienie, z pozwu opozycyjnego Donalda. Natomiast dnia następnego był już zdrów jak ryba :lol: Tutaj macie więcej na ten temat.gosciu_Muranista pisze:A oto wyjaśnienia jednego z członków PiS odnośnie afery: http://wiadomosci.onet.pl/1410051,11,item.html
Ze śmieszniejszych historyjek mogę dodać jeszcze, choć jest to nie potwierdzone, ale takie plotki po sejmie ponoć chodziły, że Kurski ściągał spodnie przed posłami LPR, żeby im udowodnić, że nie jest Żydem :lol: O tym możecie przeczytać tutaj.
Po nim innego wyjaśnienia raczej się spodziewać nie było można, układ, PO i SLD :lol:
Najśmiejsniejsze jest to, że jego brat jest redaktorem układowej "Gazety Wyborczej". :lol:
- deszczowy
- Juventino
Eee tam...Moonk pisze: Nasza polityka siegnełą DNO DNA...!!
I to jak się bawi. Ta uwaga o stworzeniu "specjalnego funduszu sejmowego" to naprawdę szczyt bezczelności.Moonk pisze: TU nawet nie ma co sie rozpisywac... poprostu Pseudo pis bawi sie za nasze pieniadze(...)
Mógłby już Jarek dać sobie spokój z tym rzekomym "układem". Niedługo powie, że to działalność wrogiej agentury wywiadu Korei Północnej, Kuby, albo Saddama Husajna do spółki z szatanem. Żałosne. Albo te ich hasła o "łże-elitach". Niedobrze się robi.Moonk pisze:
Innej mozl iwosci juz nie widze jak tylko przyspieszone wybory...
Dzis wystapienie slepego na władze J.K do normalnego narodu...nie moge sie doczekac co tym razem powie...ze to wszystko przez PO i cały swiat jest przeciwko nim bo oni prubuje rozbbic układ który sie broni..bla..bla...bla... napewno bedzie gadał jak to zwykle ze oni sa swieci...
Metody rodem z III Rzeszy, albo ZSRR. Nic dodać, nic ująć.madmo pisze: PiS rusza do kontrataku, chociaż może bardziej pasowałoby określenie, że chce się zemścić. Otóż Prezes doszedł do wniosku, że skoro Samoobrona nie dała się wykorzystywać w roli maszynki do głosowania i przy udziale jej członkini doszło do kompromitacji PiSu, to trzeba Samoobronę zdelegalizować.
Jako założyciel tematu też uważam, że szkodamJaUcViEj pisze:zmienione. Kornknotklsmkr pisze: Czy ktorys z moderatorow moglby zmienic nazwe tematu (np. na "Polityka")?
Szkoda. Mam nadzieję, że juz wkrótce znowu trzeba będzie zmienić nazwę tematu na "Nowy premier". Oby taki pojawił się jak najszybciej
Nie uważam się za, jak to określiłeś, "znawcę". Ja tylko obserwuję. I komentuję to, co widzę, i co mi się nie podoba. A jeśli ty uważasz korupcję za coś normalnego...ekhm.. :doh:white_wolv pisze: Tacy z Was wszystkich znawcy polityki a podnosicie larum na rzecz ktora jest czyms normalnym w kazdej demokracji.
Ok. Dzieje się, ale nie na oczach wyborców. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Ale to akurat widziały miliony telewidzów. Ja też i wcale mi się to nie podoba!white_wolv pisze: Dziwi mnie jednak ze zachowujecie sie tak jakbyscie nie wiedzieli jak funkcjonuje demokratyczne panstwo.Wydaje mi sie ze wiekszosc z Was partrzy na polityke okiem mlodych ludzi pelnych idealow(...)
Tu się zgodzę. Posłanka Beger w roli wyroczni sprawiedliwości mnie też nie przekonuje, bo sama ma zawiasy. Ale to była prowokacja, i to prowokacja udana. Chwyt pod publiczkę, ale skala tego przekrętu i jego ohyda usprawiedliwia to. Dodam jeszcze, że w oczach pani posłanki podczas rozmowy z panem sekretarzem pojawiały się te...no...błyszczały jej jakoś dziwnie nowhite_wolv pisze: Widzialem przed chwila ten material i poslanke Beger ktora wdzieczyla sie do kamery mowiac o swoim wielkim patriotyzmie..Dziwnie to brzmi w ustach oszustki ktora (co udowodnil sad) dostala sie do sejmu dzieki falszowaniu list wyborczych.
A propozycja nie była poniżej pasa? Przypomnij sobie te piękne hasła o ukruceniu korupcji i odnowie moralnej i przemyśl to jeszcze raz. Oczywiście, że to były tylko slogany, ale ich konfrontacja z rzeczywistością tylko obnażyła całą nędzę moralną PiSuaru. I polityki w ogóle, ale to już inna historia.white_wolv pisze: To nagranie to chwyt ponizej pasa.. no ale Kaczynscy powinni sie spodziewac tego typu akcji po ludziach Andrew Warchola. Mogli (?) ich nie dopuszczac do koryta.
Daj Boże, żeby coś z niej wynikło...white_wolv pisze: Znowu masowa antykacza histeria..blech
Mam niepokojące wrażenie, że PiSuar najmniej przejmuje się opinią tzw. "przypadkowego społeczeństwa". Przyświeca im znana (i sprawdzona) zasada TKM. Oby ostatnie zdanie, które napisałeś kiedyś się sprawdziło.steru pisze: Oj porobiło się(...) nie chcę takiej Polski jaką oglądamy teraz. Wyśmiewaną na świecie, pełną afer(...) tylko pytanie czy PiS w to nie wierzy i pomoże w rozwiązaniu sejmu, czy też PiS skutecznie zablokuje tą możliwość powodując wzrost społecznych niepokojów i niezadowolenia z jego rządów. Kto wie może wtedy przy kolejnych wyborach PiS już się wogóle nie będzie liczył, kiedy naród Go rozliczy z tego co zrobił dla dobra Polski...

Ostatnio zmieniony 28 września 2006, 15:00 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.