powody dla jakich piłkarze odchodzą z JUVE
- umek
- Juventino
Otóż może ktoś kto sie zna, albo ciś czytal, no nie wiem...
W kazdym razie mi chodzi czy juve po spadku do serie b bedzie miało miej pieniędzy i sprzedaje piłkarzy bo nie bedzie miała kasy na reszte, czy poprostu ci odchodza, bo kierują sie faktem że w juve w serie b o nic nie powalczą. Czy zawodnicy klubu który spada so serie b, zaczynają z tego powodu automatycznie mniej zarabiać. Bardzo mnie to interesuje.
Czy w hipotetycznej sytuacji, gdyby wszyscy zostali, tylko by odszedł emerson i mutu, przyszli by zanetti i bojinov, reszta wszyscusieńcy zostali. To czy juve w takiej sytuacji w serie b nie miało by na nich kasy?
W kazdym razie mi chodzi czy juve po spadku do serie b bedzie miało miej pieniędzy i sprzedaje piłkarzy bo nie bedzie miała kasy na reszte, czy poprostu ci odchodza, bo kierują sie faktem że w juve w serie b o nic nie powalczą. Czy zawodnicy klubu który spada so serie b, zaczynają z tego powodu automatycznie mniej zarabiać. Bardzo mnie to interesuje.
Czy w hipotetycznej sytuacji, gdyby wszyscy zostali, tylko by odszedł emerson i mutu, przyszli by zanetti i bojinov, reszta wszyscusieńcy zostali. To czy juve w takiej sytuacji w serie b nie miało by na nich kasy?
- Swider10
- Juventino
Niektorzy odchodza bo Juve gra w Serie B np. Cannavaro czy Thuram przeczytaj ostatnie NEWSY jest napisane ze Cannavaro ( sam to powiedział) odchodzi bo ma juz 33 lata i chciałby jeszcze cos osiagnac (wygrac lige hiszpańską i Lige Mistrzów) z tym drogim to raczej im nie wyjdzie ale w Hiszpani moga byc najlepsi, podobnie Thuram. Cannavaro nawet powiedział ze gdyby w Juve nie wybuchła ta afera napewno by pozostał. Zambrotta tak samo odchodzi bo z Juve w najblizszych 2 latach nic nie osiagnie wielkiego, no moze (oby) w przyszłym roku Scudetto. Jezeli odejdzie Vieira to tez z uwagi na swoj wiek, mysli ze nie chodzi im o pieniadze, Ibra i Trezegol mam andzieje ze zsotana z nami, Camoranesi tez by sie przydał, mam nadzieje ze maja serca biało-czarne tak jak Alex, Nedved i Buffon. Juve napewno straci troche pieniedzy przez to ze gra w Serie B ale mysle ze nieduzy nadal sponsoruje nas "Sky", Nike i Fiat a to główni nasi sponsorzy. ja bardzo licze ze Juve zdobedzie Puchar Włoch a podrodze pokona Rome Inter Milan i pokaze kto ejst najlepszy we Włoszech mimo ze graja w Serie B (moze apelacja od wyroku cos zmieni OBY!!) I miejmy nadzieje ze to ostatnie nasze osłabienia i ze pilkarze ktorzy do nas dolaczyli szczegolnie Ci mlodzi nie beda odstawac poziomem od tych ktorych mielismy a nawet beda lepsi.
PS. Sorki za wszystkie błedy szczegolnie interpunkcyjne, ale pisałęm to "na kolanie" z braku czasu.
PS. Sorki za wszystkie błedy szczegolnie interpunkcyjne, ale pisałęm to "na kolanie" z braku czasu.
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Pilekww
- Juventino
Na pewno najwieksze "zdanie" maja pieniądze. Ale jest i preztiż oraz chęć pokazania sie i grania na najwyższym poziomie w pierwszej lidze czy Lidze Mistrzów.
Wielu piłkarzy chce odejśc bo pragną zdobyć jakieś trofeum a w Juve taki Canavaro zanim wdrapiemy się na szczyt będzie miał 35 lat.
Wielu piłkarzy chce odejśc bo pragną zdobyć jakieś trofeum a w Juve taki Canavaro zanim wdrapiemy się na szczyt będzie miał 35 lat.
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- sieka
- Juventino
Niestety niewielu jest juz piłkarzy którzy kierują sie sie innymi aspektami poza kasą. TAk i tu pieniądze miały decydujący wpływ na piłkarzy.Taka jest dzisiejsza piłka gra se tam gdzie są pieniądze a dopiero na drugim miejscu są ambicje i sentymenty....
...............JUVE...........
- Kame1988_Kornel
- Juventino
To jednak szara prawda, KASA KASA KASA :evil:
Smutne to ale prawdziwe ...
Może i niektórzy "kochają" Juventus i sam Turyn i chętnie by zostali ale że mogą zarabiac gdzies tyle samo albo lepiej to odchodzą...
Fajnie że taki Zambrotta, który w Juve spędził 7 lat ?? (albo 6) teraz by odszedł do jakiegos (Barcelona) kluby
Działacze by go nie puscili ... 
Kasa rządzi całym futbolem i nie tylko ...
Smutne to ale prawdziwe ...
Może i niektórzy "kochają" Juventus i sam Turyn i chętnie by zostali ale że mogą zarabiac gdzies tyle samo albo lepiej to odchodzą...
Fajnie że taki Zambrotta, który w Juve spędził 7 lat ?? (albo 6) teraz by odszedł do jakiegos (Barcelona) kluby

Kasa rządzi całym futbolem i nie tylko ...

- zlatan_sc
- Juventino
mhm. fajnie jesteście. tylko szkoda, ze prawie wszyscy ktorzy odeszli maja tyle kasy, ze starczy na domki na Malediwach dla ich wnuków.
ale Wy wiecie lepiej...
ale Wy wiecie lepiej...

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Mati
- Juventino
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.zlatan_sc pisze:mhm. fajnie jesteście. tylko szkoda, ze prawie wszyscy ktorzy odeszli maja tyle kasy, ze starczy na domki na Malediwach dla ich wnuków.
ale Wy wiecie lepiej...
Myślę że pieniądze odegrały bardzo ważna rolę w transferach Zambro, Mutu (choć tu wydaje mi się że duże znaczenie miał Kapo) i Thurama
- zlatan_sc
- Juventino
Zambro, 29 lat, zdobył praktycznie wszystko co mozna zdobyc w piłce. Oprócz jednego, Pucharu Mistrzów. Gdyby został w Juve mozliwosc wygrania LM mialby za minimum 3-4 lata, kto wie w jakiej formie by się znajdował. Natomiast z Barcelona LM jest na wyciagniecie dłoni, mysle ze to bylo głownym czynnikiem odejscia Zabro, jak i Thurama, ktory 3-4 lata czekać nie moze. Rowniez Cananvaro mogl odejsc z tego samego powodu, jednak zblaznil sie wypowiedziami po transferze.mati__________ pisze:Apetyt rośnie w miarę jedzenia.zlatan_sc pisze:mhm. fajnie jesteście. tylko szkoda, ze prawie wszyscy ktorzy odeszli maja tyle kasy, ze starczy na domki na Malediwach dla ich wnuków.
ale Wy wiecie lepiej...
Myślę że pieniądze odegrały bardzo ważna rolę w transferach Zambro, Mutu (choć tu wydaje mi się że duże znaczenie miał Kapo) i Thurama
Myśle, ze to nie kasa a granie w malo prestizowej Serie B bylo czynnikiem odejscia u niektorych. U innych chec osiagniecia najwazniejszego trofeum klubowego.

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Sebek_xD
- Juventino
Zambrotta jest teraz w świetnej formie, więc możliwe, że chce zdbyć jeszcze przed zakończeniem kariery puchar LM, a gra w Juve w Serie B dawałaby mu nikłe szanse na zdobycie pucharu. Ale jeśli chodzi o Thurama to chce sobie jeszcze na koniec karier troche dorobić
A Fabio, no cuż do Realu przychodzi się tylko po kase...

- Tomasz.
- Juventino
Wiadomo, że najważniejsza jest kasa. Ale będąc gwiazdą Juventusu w jeden sezon ustawisz siebie a w pare sezonów następne pokolenia swojej rodziny na całe życie! Wiec w sumie nie powi nno im już aż tak bardzo na kasie zależeć. Kiedyś futbol był piękny, jak pieniądze tyle nie znaczyły. I tak dobreze, że odjeto nam tylko 17 punktów, kilku zawodników zatrzymano i na pewno awansujemy moim zdaniem.
- Lucki85
- Juventino
Ja sie ciesze ze odeszli, dla mnie jeszcze powinien odejsc camonaresi, chodzi o to ze dzieki serii B Juve moze zbudowac nowy zespol, mnie chodzi przede wszystkim zeby sredna wieku nie byla 29 lat jak w niektorych meczach w tamtym sezonie ale zeby byla duzo nizsza i pilkarze grajacy w Juve byli mlodzi ambitni i oddawali cale serce na boisku i poza nim dla Juve
Ave
Ave
- wojtek_n89
- Juventino
niech bedzie srednia wieku 35 ale niech wygrywają
Forza Juve, Forza Wisła! Hail Celtic!