Serie B (4): JUVENTUS 4-0 Modena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 14:03

Modena to moze nie jest przeciwnik z pierwszej polki ale trzeba na nich uwazac nie zapomnijmy ze tu kazdy chce zagrac z Juve jak najlepiej i kazde urwanie punktu MISTRZĄ WŁOCH bedzie sukcesem dla naszych rywali tzkze trzeba uwazac i byc skoncentrowanym od początku do końa. Licze jednak na wysokie zwyciestwo (3:0) ale jak wygramy jedna bramka tez bedzie dobrze :D

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 14:15

Jeśli Juve wygra ten mecz to uznam to za dobry start (przynajmniej punktowy, nie chcę pisać o stylu gry) w rozgrywkach Serie B.
Patrząc na to matematycznie - będzie to 10 punktów w czterech spotkaniach - grając dalej w takim tempie (nie patrząc na to jak trudnych rywali mieliśmy i będziemy mieć) uzbieralibyśmy 105 punktów w sezonie - czyli 88 po odjęciu karnych 17. Czyli prawdopodobnie pierwsze miejsce :)

Dirty mind
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 14:37

Po obiecujących i zwycięskich meczach z Vicenzą i Crotone, Juventus kończy swój piłkarski tydzień meczem na Stadio Olimpico z Modeną.

Chyba nie odkryje Ameryki, jeśli powiem, że mecz z Modeną poprostu trzeba wygrać, jak zresztą każde spotkanie w Serie B, musimy łapać te potrzebne punkty i wyjść na plus, pnąc się wyżej i wyżej w drugoligowej tabeli.

Co różni Modenę od innych klubów Serie B ? A to, że nie trząsają portkami przed meczem z Juventusem, ponieważ w niedalekiej przeszłości, oba kluby spotykały się w Serie A i chyba nikt by nie pomyślał, że oba kluby zagrają ze sobą w koszulkach, gdzie na ramienu widnieje naszywka "Serie B Tim", niestety życie jest okrutne.

Ciekaw jestem co Didier Deschamps wymyśli jesli chodzi o linię ataku, jak widać występ Alexa nie jest do końca pewny i będzie musiał jeszcze poczekać aby strzelić 199 i 200 bramkę w Juve, nawet gdyby zdarzyło się, aby Nasz Il Capitano był sprawny, aby zagrać - nie wpuściłbym go - ryzykowałbym odnowienem kontuzji która mogaby okazać się jeszcze gorsza w wyniku czego dłuższy byłby proces rehabilitacji. Mówiąc krótko, ponieważ się rozpisałem - w ataku dwa lisy pola karnego - Trezeguet i Bojinov.

Podsumowując, nie sądze aby ten mecz byłby dla Nas spacerkiem, zawodnicy są już zmęczeni takim tygodniem, więc moim zdaniem gra będzie jednak słabsza, co nie oznacza, że przegramy. Stawiam minimalnie, celownik zachowajmy sobie na później.

JUVENTUS 1-0 Modena
Trezeguet/ Bojinov
[Chciałbym aby byłby to Camoranesi, lecz raczej nie, jeszcze nie teraz.]
Ostatnio zmieniony 22 września 2006, 14:39 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

palus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 14:39

A zkim mamy wygrywac jak nie z Modena u siebie? 3-1, 2 znowu Bojinow

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 14:54

Nie wiem czy ustawienie Bojinow-Trezeguet jest do końca dobre. To są zawodnicy, którzy uwielbiają wykańczać akcje, obrót-strzał-gol, dostawić nogę, znaleźć się tam, gdzie powinien być napastnik. W skrócie - typowi łowcy bramek. Nie są od tego, aby budować akcje, a grając dwoma defensywnymi pomocnikami, może zagraknąć kogoś, kto potrafi ze środka ładnie rozprowadzać piłkę. Do tej pory Alex lub skrzydłowi często przejmowali to na siebie. Czy Bułgar da sobie radę? Jestem strasznie ciekawy. Z drugiej strony od tego jest SerieB, aby móc ćwiczyć różne warianty, szczególnie ze słabszymi przeciwnikami.

Co do Modeny. Ten mecz trzeba wygrać - nic nowego. Myślę, że jeśli Deschamps będzie potrafić odpowiednio zmotywować drużynę przed każdym meczem, to o wynik bać się nie musimy. Wyraźnie przeważamy nad resztą stawki i to trzeba wykorzystać.

Co do składu jeszcze, to chciałbym zobaczyć Zebinę na boisku, bez Alexa mam nadzieję sobie poradzimy. Reszta raczej bez zmian. Ale o tym zadecyduje już trener :smile:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 15:01

po dobrym ostatnim meczu licze na spokojna wygraną. Modena nie jest chyba az tak wymagającym przeciwnikiem! Mam nadzieje ze Alex juz zagra ale jak cos to mamy Bojinova, moze naprawde złapał forme:)
Stawiam 3:0

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 15:19

Obczaiłem składy Modeny i szczerze mówiąc... nie ma tam nikogo szczególnego :D Nie znam z tamtąd nikogo.

Ponadto napastnicy Modeny w ostatnich sezonach nie błyszczeli w ostatnich sezonach strzelonymi bramkami więc... nic tylko wygrać :twisted: No o faktycznie, z taką Modeną trzeba wygrywać, ACZKOLWIEK dobrze już ktoś zauważył, że mamy za sobą bardzo ciężki tydzień. Mecz na pewno więc nie będzie porywającym widowiskiem.

Ciekawe, kto ostatecznie wystąpi w ataku, bo mamy aktualnie chyba trzech równorzędnych napadziorów :idea:
Ciekawe, co by pokazali w duecie Del Piero i Bożinow :whistle:
Ale nie mam jakiegoś swojego składu, zaufam po prostu DD - on na pewno wykmini coś dobrego :) Oczywiście znowu zagadką jest prawe skrzydło, ale musimy się już chyba do tego przyzwyczaić 8)

Nie oczekuję ładnego meczu, ani zbyt łatwego - nikt nie będzie się przemęczał po takim ciężkim tygodniu. Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez jakiś głupio straconych bramek... Jak już tracić to z rozmachem :wink:

Juventus x : (x-1) Modena :twisted:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 16:03

Venomik pisze:Patrząc na to matematycznie - będzie to 10 punktów w czterech spotkaniach - grając dalej w takim tempie (nie patrząc na to jak trudnych rywali mieliśmy i będziemy mieć) uzbieralibyśmy 105 punktów w sezonie - czyli 88 po odjęciu karnych 17. Czyli prawdopodobnie pierwsze miejsce :)
Tylko czy to jest realne? Grając z pełnym zaangażowaniem przez cały sezon i prawie cały czas wygrywać? No ale to problem DD, by naszym nie brakło sił.

Obstawiam 2:0 dla nas, po bramkach Trezeguet i Del Piero. Po prostu musimy wygrać!

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 16:17

JUVE:
*Wygra.
*Przejedzie sie po nich.
*Zmiażdży.
*Znokałtuje.
*Nabije kilka brameczek.
(niewłaściwe skreślić :D )

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2006, 16:28

nie ma niewlasciwych :twisted:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2006, 18:07

Ostatnio zmieniony 23 września 2006, 18:21 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 września 2006, 18:58

Z uwagi na problemy z działem Download, linki do bramek umieszczone są w newsie na stronie głownej.

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2006, 19:11

Bardzo żałuję, że nie mam Eurosport 2, a co za tym idzie możliwości oglądania Serie B. Niestety <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z Polsatu wolą pokazywać 2. ligę angielską od meczy Juventusu. ;P

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2006, 19:16

http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=68610 Tutaj są wszystkie Bramki . a Co do Meczu to dopiero powoli Juve się rozkreca , może będzie jakaś 2 -cyfrówka ;)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2006, 19:35

Zagraliśmy pięknie. Bramki wchodziły parami :-D . Najbardziej mnie cieszy bramka Alexa jego 199 dla Juve. Mam nadzieje że w następnym meczu Alex strzeli swoją dwu setną. :-D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Zablokowany