Polityka
- deszczowy
- Juventino
Pan Prezydent :doh: lata sobie do Kraju Prawdziwej Demokracji a u nas jak zwykle. Niedobry Lepper próbuje rozbić taką piękną koalicję a Mniejszy Brat oskarża go o cynizm:
"Nie wierzę. Wiem, że było. To jest hipokryzja, równie po stronie Andrzeja Leppera, jak i Donalda Tuska. Niebywała hipokryzja i cynizm. Traktowanie swego zaplecza politycznego, wyborców, Polaków w sposób wręcz obraźliwy, no, ale to jest ich decyzja.(...)"
Tu jest źródło tej wypowiedzi:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=125a4
Jędruś straszy nas uśmiechem i wcześniejszymi wyborami , a i wielki Roman zdaje się tracić cierpliwość. Pewnie jak zykle z duźej chmury będzie mały deszcz, ale połudzić się warto. Tymczasem Lepper protestuje tez przeciw wysłaniu dodatkowych wojsk do Afganistanu. Głupota. Oprócz Robert Kubicy nasze jednostki wojskowe (niektóre :!: ) są naszą najlepszą wizytówką na świecie, a ten mów: nie.
Tylko siąść i płakać...
"Nie wierzę. Wiem, że było. To jest hipokryzja, równie po stronie Andrzeja Leppera, jak i Donalda Tuska. Niebywała hipokryzja i cynizm. Traktowanie swego zaplecza politycznego, wyborców, Polaków w sposób wręcz obraźliwy, no, ale to jest ich decyzja.(...)"
Tu jest źródło tej wypowiedzi:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=125a4
Jędruś straszy nas uśmiechem i wcześniejszymi wyborami , a i wielki Roman zdaje się tracić cierpliwość. Pewnie jak zykle z duźej chmury będzie mały deszcz, ale połudzić się warto. Tymczasem Lepper protestuje tez przeciw wysłaniu dodatkowych wojsk do Afganistanu. Głupota. Oprócz Robert Kubicy nasze jednostki wojskowe (niektóre :!: ) są naszą najlepszą wizytówką na świecie, a ten mów: nie.

- Venomik
- Juventino
Fakt, GROM jest swoistym ewenementem w polskiem armii, co nie znaczy, że trzeba go wysyłać gdzie popadnie 
Tym razem jednak mamy większe zobowiązania: to jest akcja NATO i powinniśmy brac w niej czynny udział.
Wchodziliśmy do NATO by mieć gwarancje bezpieczeństwa, ale także by to bezpieczeństwo gwarantować innym.
PiS akurat nie powinno uczyć inne partie co to jest hipokryzja.
Otwarcie opowiadać sie za koalicją z PO i jednoczeńsnie atakować ją w wyborach parlamentarnych.
Głosić: "Jeśli wygra PiS to wygra wizja mojego bycia premierem (Kaczyński) po czym delegować Marcinkiewicza na premiera.
Twardo głosić, że dla osób skazanych prawomocnym wyborem nie ma miejsca w parlamencie, po czym wejść w koalicję z Samoobroną
Po głupocie Kurskiego wyrzucić go pokazowo z partii (i chwalić się tym przed wyborcami i przed PO, od której rządano podobnego czynu) po czym przywrócić go z powrotem.

Tym razem jednak mamy większe zobowiązania: to jest akcja NATO i powinniśmy brac w niej czynny udział.
Wchodziliśmy do NATO by mieć gwarancje bezpieczeństwa, ale także by to bezpieczeństwo gwarantować innym.
PiS akurat nie powinno uczyć inne partie co to jest hipokryzja.
Otwarcie opowiadać sie za koalicją z PO i jednoczeńsnie atakować ją w wyborach parlamentarnych.
Głosić: "Jeśli wygra PiS to wygra wizja mojego bycia premierem (Kaczyński) po czym delegować Marcinkiewicza na premiera.
Twardo głosić, że dla osób skazanych prawomocnym wyborem nie ma miejsca w parlamencie, po czym wejść w koalicję z Samoobroną
Po głupocie Kurskiego wyrzucić go pokazowo z partii (i chwalić się tym przed wyborcami i przed PO, od której rządano podobnego czynu) po czym przywrócić go z powrotem.
Dirty mind
- Tombalu
- Juventino
Wypada odswiezyć ten temacik, bo to co sie dzieje w ostatnich godzinach to juz totalna kompromitacja PiS.
No i gdzie są teraz zwolennicy PiS?? Jak tutaj są to proszę odp - czy nie jest wam głupio jak widzicie co wyprawiaja wasi wybrańcy?? jak sie czujecie??
Taki scenariusz był do przewidzenia, że wczesniej czy pozniej ta smieszna koalicja rozleci sie z duzym hukiem i totalnie sie skompromituje i czekają nas wcześniejsze wybory
Ja co prawda stawiałem na wczesniej wybory, ale na wiosne - po braku ust. budzetowej. Teraz jescze słysze ze "komisja na Balcerowicza" nielegalna.
Ile jeszcze mamy patrzec na taką kompromitacje rządzących?? Jak długo jeszcze ??
No i gdzie są teraz zwolennicy PiS?? Jak tutaj są to proszę odp - czy nie jest wam głupio jak widzicie co wyprawiaja wasi wybrańcy?? jak sie czujecie??
Taki scenariusz był do przewidzenia, że wczesniej czy pozniej ta smieszna koalicja rozleci sie z duzym hukiem i totalnie sie skompromituje i czekają nas wcześniejsze wybory

Ile jeszcze mamy patrzec na taką kompromitacje rządzących?? Jak długo jeszcze ??
- herr_braun
- Juventino
Twoje pytanie, z dramatycznyo-histerycznym oddźwiękiem, powiniwnno być skierowane w strone elektoratu Samoobrony. A PiS? No cóż, widać wprowadzenie chamów z Samoobrony na salony było błędem, zresztą PiS niegdy nie rwał sie do tej koalicji, byli niejako przymuszeni.
- Michal17
- Juventino
A w całym tym zamieszaniu przestępca Andrzej Lepper wyrasta na męża stanu. Polityka stanęła na głowie...
Jeśli będą wybory to widzę takie warianty:
1. Wygrywa PiS i zdobywa bezwzględną większość, mogą rządzić sami (ew. z LPR i/lub PSL, ale ich udział będzie raczej marginalny) - wtedy po jakimś czasie bedzie można rzetelnie ich ocenić - 15%
2. Wygrywa PiS ale nie ma bezwzględnej większości czyli pat polityczny po raz kolejny - 40%
3. wygrywa PO, ale nie ma większości więc:
a) powrót POPiSu - 5%
b) "egzotyczna" koalicja (np. z lewicą lub Lepperem) - 35 %
4. Wygrywa inne ugrupowanie (lewica?) - 5%
Szczerze powiedziawszy, żaden z tych wariantów nie odpowiada mi 100%...
Jeśli będą wybory to widzę takie warianty:
1. Wygrywa PiS i zdobywa bezwzględną większość, mogą rządzić sami (ew. z LPR i/lub PSL, ale ich udział będzie raczej marginalny) - wtedy po jakimś czasie bedzie można rzetelnie ich ocenić - 15%
2. Wygrywa PiS ale nie ma bezwzględnej większości czyli pat polityczny po raz kolejny - 40%
3. wygrywa PO, ale nie ma większości więc:
a) powrót POPiSu - 5%
b) "egzotyczna" koalicja (np. z lewicą lub Lepperem) - 35 %
4. Wygrywa inne ugrupowanie (lewica?) - 5%
Szczerze powiedziawszy, żaden z tych wariantów nie odpowiada mi 100%...
- deszczowy
- Juventino
Na tle niektórych wypowiedzi marszałka Piłsudskiego ("Wam kury szczać prowadzać, a nie politykę robić!"-to do Rydza-Śmigłego i przedstawicieli tzw. Rządu Lubelskiego; po szczwegóły zwróćcie się do Yari`ego
) wypowiedzi naszych (a fe!) przywódców nie brzmią jeszcze tak źle, a to znak, że sytuacja nie jest taka do końca kiepska. To, co wg Leppera i Rokity robi PiS, to całe podkupowanie posłów...to chyba nie wymaga komentarza. Po prostu skandal, żałość i granda. Mam głęboką nadzieję, ze Pawlak okaże się człowiekiem na tyle rozsądnym, by nie przyłączać się do ego żałosnego widowiska. Jarek bredzi publicznie, że nie boi sie podjąć rękawicy, a robi to, co robi. Nie jestem entuzjastą Leppera, ale wyczyny PiSuaru przechodzą wszelkie granice. T naprawdę powinno sie skończyć. Dobrze scharakteryzował to Marek Borowski na konferencji:
"Miał być długopiPiS, a jest cienkoPiS". Smutne...
"Miał być długopiPiS, a jest cienkoPiS". Smutne...
- Vimes
- Juventino
Właśnie obejrzałem program "Teraz my" na tvn, to co zobaczyłem pokazuje ile warte są gadki PiSu o prawie, sprawiedliwości i moralności w polityce. Powiem tylko tyle, Renata Beger nagrała swoje rozmowy z Lipińskim jednym z najbliższych współpracowników Kaczyńskiego, na temat warunków jej przejścia do PiSu, w zamian za stanowisko sekretarza stanu(ale stanowiska niedostanie od razu, żeby nie wyglądało to podejrzanie, tak mówi Lipiński), wysokie miejsca dla jej ludzi na listach wyborczych itp. itd. Ponadto Lipiński zasugerował, że wekslami, które podpisali posłowie Samoobrony można obciążyć Sejm :evil: Dodatkowo można dojść do wniosku, że wszystko odbywało się za cichym przyzwoleniem Prezesa. I jeszcze sposób w jaki o tym rozmawiają, nak naturalnie, jakby chodziło o bułki, a nie wysokie stanowiska.
Ale co ja będę mówił, jutro około południa nagrania tych rozmów mają być umieszczone na stronie programu www.terazmy.onet.pl.
PiS
Ale co ja będę mówił, jutro około południa nagrania tych rozmów mają być umieszczone na stronie programu www.terazmy.onet.pl.
PiS
- Michal17
- Juventino
Też jestem zdruzgotany tym materiałem. Nic nie jest warta "nowa jakość" w wykonaniu PISu. To jest zwykły handel a nie polityka. Sprzedawanie stołków, miejsc na listach wyborczych i jeszcze kuriozalny, niezrozumiały i okropny pomysł aby weksle posłów Samoobrony spłacano z budżetu Sejmu RP czyli z kieszeni każdego z nas. Brak mi słów...madmo pisze:Właśnie obejrzałem program "Teraz my" na tvn, to co zobaczyłem pokazuje ile warte są gadki PiSu o prawie, sprawiedliwości i moralności w polityce.
Miałem świadomość, że nasza rodzima polityka jest bardzo nisko. Na każdym kroku korupcja, nieuczciwość, kłamstwa, oszustwa. Jak widać nie ominęło to pseudouczciwego PISu. Czymże jest to "prawo" i "sprawiedliwość" w takim razie?
Jutro pewnie będzie kontratak partii Kaczyńaskich:
a) zarzucą kłamstwo i manipulację TVN,
b) zrzucą to na " coraz silniejszy układ", który chce ich zniszczyć,
c) zasłonią się jakąś głupią gadką o "swobodnych rozmowach bez wiedzy premiera" i/lub "żartach oraz pełnej świadomości ukrytej kamery",
d) wypunktują podobne praktyki u politycznej konkurencji (co IMO byłoby najżałośniejszym rozwiązaniem).
Bo jakoś nie widzę premiera, który przyznaje się do błędów...
EDIT: Nie mogę się doczekać tego kontrataku PISu, może mnie czymś zaskoczą

- Vimes
- Juventino
Jeżeli tak zrobią to będą po prostu żałośni, te nagrania mówią same za siebie. Naprawdę, niech każdy wejdzie na stonę programu, ściągnie i obejrzy te nagrania i wrzuci przy okazji na inny serwer, bo pewnie będzie spory tłok.Michal17 pisze:a) zarzucą kłamstwo i manipulację TVN,
b) zrzucą to na " coraz silniejszy układ", który chce ich zniszczyć
Przypominam mają byc dostępne 27.09 około południa. W programie zaprezentowano tylko część nagrań, całość trwa około 1,5 godziny.
Ten poseł PiSu, który był w programie zastosował zasadę Prezesa: "...Nie damy sobie wmówić, że czarne jest czarne, a białe jest białe...", bo to w jaki sposób komentował te nagrania nasuwa dwa wnioski, albo jest głupi, albo kłamie prosto w oczy.
Jeżeli po obejrzeniu tych materiałów ktokolwiek będzie wierzył w uczciwość PiSu to szczerze mu współczuję.
Już pojawił się komentarz Lipińskiego, ten człowiek nie ma nawet krzty honoru, aby wybrać jedyne sensowne wyjście z tej sytuacji, czyli zrezygnować z mandatu i wycofać się z polityki. Panie Lipiński łąjdactwem to jest, co pan robił i taki jest mój komentarz do jego wypowiedzi.
PiS jest już skompromitowany, nie wiem nawet czy nie bardziej od SLD, bo to pisowcy mieli gęby pełne frazesów o uczciwości. Jak wygląda ta uczciwość każdy może teraz zobaczyć.
Teraz zobaczymy czy reszta ludzi PiSu będzie miała na tyle honoru, aby zagłosować za przedterminowymi wyborami, bo działania Lipńskiego świadczą, że władzy raz zdobytej PiS już nie odda.
Ta sytuacja trochę przypomina Węgry, ciekawe jak to się skończy u nas.
Maska opadła, PiS pokazał swoją prawdziwą twarz, szkoda tylko, że jest to strasznie szkaradna gęba.
- mesju
- Qualità Juventino
Nie mogę się doczekać jutra (dzisiaj). Jestem ciekaw co wymyśli Jarek. Czuję, że jego ludzi ze sztabu i specjalniści od marketingu politycznego będą mieli ciężką noc. Moim zdaniem IV RP umarła zanim w ogóle się dobrze zrodziła. Czas to zmienić. I nieważne czy była to celowa akcja ze strony Samoobrony i Begerowej. Jeśli ten Sejm dotrwa do najbliższych wyborów samorządowych, to zupełnie zwątpię w nasze Państwo. Szkoda...
I jeszcze jedno pytanko do elektoratu PiS-u: teraz tez powiecie, że to wina PO? :lol: Czy wszyscy ciągle są przeciwko partii rządzącej?
Powoli zastanawiam się czy 7 października nie wybrać się do Warszawy
Pozdro dla wytrwałych.
A tak jeszcze jedno. Jeśli PiS nawet jakoś to wszystko wytłumaczy, to rodzi się nadzieja, że zgodnie z zapowiedziami, gdy nie uda im się stworzyć parlamentarnej większości, poprą wniosek o samorozwiązanie się Sejmu. Bo kto teraz będzie chciał rządzić razem ze skorumpowanymi politykami, którzy wygrali wyboru mówiąc o walce z korupcją... :doh:
I jeszcze jedno pytanko do elektoratu PiS-u: teraz tez powiecie, że to wina PO? :lol: Czy wszyscy ciągle są przeciwko partii rządzącej?
Powoli zastanawiam się czy 7 października nie wybrać się do Warszawy
Pozdro dla wytrwałych.
A tak jeszcze jedno. Jeśli PiS nawet jakoś to wszystko wytłumaczy, to rodzi się nadzieja, że zgodnie z zapowiedziami, gdy nie uda im się stworzyć parlamentarnej większości, poprą wniosek o samorozwiązanie się Sejmu. Bo kto teraz będzie chciał rządzić razem ze skorumpowanymi politykami, którzy wygrali wyboru mówiąc o walce z korupcją... :doh:
- Vimes
- Juventino
Obejrzałem właśnie program "Kwadrans po ósmej", gośćmi byli Gosiewski, Giertych i Kalinowski. Widać, że PiS poszedł na łatwiznę, Przemysław Edgar gadał, że układ się broni, a tak w ogóle to Beger sama przyszła do Lipińskiego, a PiS stanowczo odmówił jej tego stanowiska, bo jest osobą skazaną :lol:
Szkoda tylko, że nagrania pokazują, że rozmowa odbywała się w pokoju Beger, a Lipiński twierdził, że z załatwieniem jej żądań nie będzie problemu. Widać PiS postanowił kreaować nową wersję wydarzeń, chcociaż jak się ogląda i słucha nagrań to wszystko jest jasne jak słońce.
Dewiza Prezesa uległa więc zmianie, teraz zapewne brzmi: "Wmówimy wam, że białe nie jest białe, a czarne nie jest czarne."
Michal17 muszę przyznać Ci rację, dobra prognoza reakcji PiS, widać, że "prawi" i "sprawiedliwi" nie byli w stanie nic lepszego wymyślić. Może czas na zmianę nazwy partii, np. Dwulicowi I Cyniczni Kłamcy, skrót przełamywałby bariery językowe
Szkoda tylko, że nagrania pokazują, że rozmowa odbywała się w pokoju Beger, a Lipiński twierdził, że z załatwieniem jej żądań nie będzie problemu. Widać PiS postanowił kreaować nową wersję wydarzeń, chcociaż jak się ogląda i słucha nagrań to wszystko jest jasne jak słońce.
Dewiza Prezesa uległa więc zmianie, teraz zapewne brzmi: "Wmówimy wam, że białe nie jest białe, a czarne nie jest czarne."

Michal17 muszę przyznać Ci rację, dobra prognoza reakcji PiS, widać, że "prawi" i "sprawiedliwi" nie byli w stanie nic lepszego wymyślić. Może czas na zmianę nazwy partii, np. Dwulicowi I Cyniczni Kłamcy, skrót przełamywałby bariery językowe
- Michal17
- Juventino
Świetny dowcip PiS
Jarosław Kaczyński pojawiał się na politycznej scenie i zaraz potem znikał na długo. To samo można powiedzieć o jego współpracownikach. Jednak obecnie – tego akurat możemy być pewni – Kaczyński i jego ludzie zagwarantowali sobie na stałe miejsce w naszej pamięci. A to za spawą tego kapitalnego żartu o IV Rzeczypospolitej, co to niby miała być zupełnie nowym rozdaniem, a okazała się obleśnym facetem przebranym za królewnę. No – panie premierze – pośmialiśmy się, ale już dziękujemy.
Dowcip leci tak: PiS przejmuje władzę w Polsce, rządzi już prawie rok, a zarzuty o to, że nie przeprowadza koniecznych reform ekonomicznych oraz nie realizuje swoich obietnic wyborczych (3 miliony mieszkań – hihihi) odpiera słowami o niezbędnych pierwszych krokach – zniszczeniu układu, oczyszczeniu państwa z korupcji itp. I oto czas na puentę: korupcję likwiduje się tak, że ministrowie rządu Kaczyńskiego proponują różnym posłom a to stanowisko, a to wysokie miejsce na listach, a to robotę dla rodziny, a to wreszcie (tu jest kulminacja!) wrobienie Sejmu w płacenie jakichś lewych weksli. No po prostu ROTFL.
Mówię o tym tak, jakby dowcip Kaczyńskiego i spółki był mało wysublimowanym gagiem. Nie do końca tak jest. Puenta jest subtelna, ukryta wśród hotelowych dekoracji, najśmieszniejsze monologi napisane są w sposób dość zagmatwany i mętny, aktorzy starają się udawać, że to wcale nie jest śmieszne, tylko tak na poważnie. Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe - mówi minister Lipiński i właściwie powinien od razu wybuchnąć śmiechem, widząc cały komizm tej sytuacji: najbliższy współpracownik prezesa partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość (oni naprawdę się tak nazywają!) proponuje pani z kilkoma sprawami sądowymi na karku przejście do rządu w zamian za bezprawne wykorzystanie naszych pieniędzy do jakichś prywatnych rozgrywek. No ale nie wybucha śmiechem. Fachura.
Puenta, tak jak powiedziałem jest subtelna i właściwie przeszłaby nam koło nosa niezauważona, gdyby Renata Beger, specjalistka od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i Kofana Anana, nie okazała się jeszcze dowcipniejsza od PiS-owskich ekspertów i nie nagrała całej tej zgrywy na wideo. Dzięki tej zabawnej produkcji, ujawnionej we wtorek w TVN-owskim programie „Teraz My” nie umykają naszej uwadze różne zabawne smaczki serwowane nam przez ministra Lipińskiego. Naprzykład o tym, że Giertychowi zależy na tym, żeby się trochę nadymać. Albo jeszcze fajniejszy fragment, w którym Lipiński mówi, że żadnej gwarancji na papierze Beger nie dostanie, bo powinno wystarczyć jej słowo premiera. Jakie słowo?! – śmiejemy się – to samo, którym Kaczyński już kilka razy inaugurował IV RP – śmiejemy się - po to tylko, by jego kumpel w tajnych rozmowach z posłanką Samoobrony – śmiejemy się - sugerował, że „może coś się da zrobić” z jej procesami sądowymi – śmiejemy się przez łzy.
Jeden skecz pociąga za sobą drugi. Rano Adam Lipiński – nadal z kamienną twarzą Bustera Keatona – mówi, że to nie on umawiał się z Beger i że jego propozycje wcale nie były prawdziwe. Inny komik z tej (nomen omen) trupy – Przemysław Gosiewski nazywa ujawnione nagrania „cząstkowymi informacjami”, które nie mają wpływu na dalsze negocjacje koalicyjne, a Jarosław Kaczyński przygotował w tej sytuacji prawdziwy suspens i... po prostu milczy. Posłowie PiS przebrani za Pęczaka, Rywina i innych specjalistów od szeptania kłaniają się i powoli znikają ze sceny.
No dobra – chciałoby się w tej sytuacji powiedzieć – pośmialiśmy się, panie i panowie, ale co teraz? I tu dowcipem błyska z kolei inny PiS-owski żartowniś: Wojciech Mojzesowicz: Co będzie z wynikami wyborów nie wiadomo, partia może mieć i 25%, a jutro może być 8%. Osiem?! Hahahahaha!.
Krzysztof Cibor, Wirtualna Polska
Źródło
Polecam felieton z WP, naprawdę można się "pośmiać", szkoda że jednak nie jest nam do śmiechu...
PS. Wczoraj dałem plamę. Zapomniałem po prostu, że PIS może jeszcze oskarżyć służby specjalne (którymi pewnie kieruje PO, SLD i "wykształciuchy" :rotfl: ) o tą prowokację. Jak mogłem to pominąć?!
Ogólnia chyba się nie pomyliłem jednak, PIS broni się w typowy, żenujący, sposób. "Prywatne rozmowy" - buehehehe...
Jarosław Kaczyński pojawiał się na politycznej scenie i zaraz potem znikał na długo. To samo można powiedzieć o jego współpracownikach. Jednak obecnie – tego akurat możemy być pewni – Kaczyński i jego ludzie zagwarantowali sobie na stałe miejsce w naszej pamięci. A to za spawą tego kapitalnego żartu o IV Rzeczypospolitej, co to niby miała być zupełnie nowym rozdaniem, a okazała się obleśnym facetem przebranym za królewnę. No – panie premierze – pośmialiśmy się, ale już dziękujemy.
Dowcip leci tak: PiS przejmuje władzę w Polsce, rządzi już prawie rok, a zarzuty o to, że nie przeprowadza koniecznych reform ekonomicznych oraz nie realizuje swoich obietnic wyborczych (3 miliony mieszkań – hihihi) odpiera słowami o niezbędnych pierwszych krokach – zniszczeniu układu, oczyszczeniu państwa z korupcji itp. I oto czas na puentę: korupcję likwiduje się tak, że ministrowie rządu Kaczyńskiego proponują różnym posłom a to stanowisko, a to wysokie miejsce na listach, a to robotę dla rodziny, a to wreszcie (tu jest kulminacja!) wrobienie Sejmu w płacenie jakichś lewych weksli. No po prostu ROTFL.
Mówię o tym tak, jakby dowcip Kaczyńskiego i spółki był mało wysublimowanym gagiem. Nie do końca tak jest. Puenta jest subtelna, ukryta wśród hotelowych dekoracji, najśmieszniejsze monologi napisane są w sposób dość zagmatwany i mętny, aktorzy starają się udawać, że to wcale nie jest śmieszne, tylko tak na poważnie. Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe - mówi minister Lipiński i właściwie powinien od razu wybuchnąć śmiechem, widząc cały komizm tej sytuacji: najbliższy współpracownik prezesa partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość (oni naprawdę się tak nazywają!) proponuje pani z kilkoma sprawami sądowymi na karku przejście do rządu w zamian za bezprawne wykorzystanie naszych pieniędzy do jakichś prywatnych rozgrywek. No ale nie wybucha śmiechem. Fachura.
Puenta, tak jak powiedziałem jest subtelna i właściwie przeszłaby nam koło nosa niezauważona, gdyby Renata Beger, specjalistka od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i Kofana Anana, nie okazała się jeszcze dowcipniejsza od PiS-owskich ekspertów i nie nagrała całej tej zgrywy na wideo. Dzięki tej zabawnej produkcji, ujawnionej we wtorek w TVN-owskim programie „Teraz My” nie umykają naszej uwadze różne zabawne smaczki serwowane nam przez ministra Lipińskiego. Naprzykład o tym, że Giertychowi zależy na tym, żeby się trochę nadymać. Albo jeszcze fajniejszy fragment, w którym Lipiński mówi, że żadnej gwarancji na papierze Beger nie dostanie, bo powinno wystarczyć jej słowo premiera. Jakie słowo?! – śmiejemy się – to samo, którym Kaczyński już kilka razy inaugurował IV RP – śmiejemy się - po to tylko, by jego kumpel w tajnych rozmowach z posłanką Samoobrony – śmiejemy się - sugerował, że „może coś się da zrobić” z jej procesami sądowymi – śmiejemy się przez łzy.
Jeden skecz pociąga za sobą drugi. Rano Adam Lipiński – nadal z kamienną twarzą Bustera Keatona – mówi, że to nie on umawiał się z Beger i że jego propozycje wcale nie były prawdziwe. Inny komik z tej (nomen omen) trupy – Przemysław Gosiewski nazywa ujawnione nagrania „cząstkowymi informacjami”, które nie mają wpływu na dalsze negocjacje koalicyjne, a Jarosław Kaczyński przygotował w tej sytuacji prawdziwy suspens i... po prostu milczy. Posłowie PiS przebrani za Pęczaka, Rywina i innych specjalistów od szeptania kłaniają się i powoli znikają ze sceny.
No dobra – chciałoby się w tej sytuacji powiedzieć – pośmialiśmy się, panie i panowie, ale co teraz? I tu dowcipem błyska z kolei inny PiS-owski żartowniś: Wojciech Mojzesowicz: Co będzie z wynikami wyborów nie wiadomo, partia może mieć i 25%, a jutro może być 8%. Osiem?! Hahahahaha!.
Krzysztof Cibor, Wirtualna Polska
Źródło
Polecam felieton z WP, naprawdę można się "pośmiać", szkoda że jednak nie jest nam do śmiechu...
PS. Wczoraj dałem plamę. Zapomniałem po prostu, że PIS może jeszcze oskarżyć służby specjalne (którymi pewnie kieruje PO, SLD i "wykształciuchy" :rotfl: ) o tą prowokację. Jak mogłem to pominąć?!

Ogólnia chyba się nie pomyliłem jednak, PIS broni się w typowy, żenujący, sposób. "Prywatne rozmowy" - buehehehe...
- Tombalu
- Juventino
Nie musiałem długo czekać na całkowitą kompromitację PiS!!!
Od samego poczatku ich rządów byłem pewny, że nic dobrego one nie przyniosą dla nas wszystkich.Byłem pewny, że nastpi czas - zawisci, walki, podgryzania i za wszelka cenę utrzymania sie przy włądzy.
Pisąłem tutaj, że kiedyś byłem dość aktywny w polityce, rozne rzeczy widziałem, na początku PiS miałem propozycje udziału w tym co oni uwazaja za budowe IV RP. Odeszłęm z urzedu w "miescie gdzie wszytsko sie zaczeło" w którym PiS ma absolutna władze i stosuje podobne metody, zerwałem wszytskie kontakty z tymi ludzmi, z posłem - a byłem jego asystentem, Burmistrzem, który widział we mnie nadzieje na walke o głosy mlodych.
I dzis - mam satysfakcje ze nie uczestniczyłem w tym marnym przedstawieniu pod nazwa PiS, przeczekałem najgorszy dla mnie czas, ale jak juz ktoś mnie wyśmiał. Ale ja moge spojrzeć sobie w lustro - a oni??
Takie moje osobiste wyznania - ale dzis jest ku temu okazja odpowiednia, to całkowity koniec "Prawa i Sprawiedliwosci"
Od samego poczatku ich rządów byłem pewny, że nic dobrego one nie przyniosą dla nas wszystkich.Byłem pewny, że nastpi czas - zawisci, walki, podgryzania i za wszelka cenę utrzymania sie przy włądzy.
Pisąłem tutaj, że kiedyś byłem dość aktywny w polityce, rozne rzeczy widziałem, na początku PiS miałem propozycje udziału w tym co oni uwazaja za budowe IV RP. Odeszłęm z urzedu w "miescie gdzie wszytsko sie zaczeło" w którym PiS ma absolutna władze i stosuje podobne metody, zerwałem wszytskie kontakty z tymi ludzmi, z posłem - a byłem jego asystentem, Burmistrzem, który widział we mnie nadzieje na walke o głosy mlodych.
I dzis - mam satysfakcje ze nie uczestniczyłem w tym marnym przedstawieniu pod nazwa PiS, przeczekałem najgorszy dla mnie czas, ale jak juz ktoś mnie wyśmiał. Ale ja moge spojrzeć sobie w lustro - a oni??
Takie moje osobiste wyznania - ale dzis jest ku temu okazja odpowiednia, to całkowity koniec "Prawa i Sprawiedliwosci"
- DamKam
- Juventino
Ale afera :shock: Kazdy kto choc troche interesuje sie polityka chyba wie o co chodzi. A zreszta, wystarczy wejsc na wp czy onet i doslownie nie da sie tego nie zauwazyc. Wczoraj wieczorem, na swiatlo dzienne wyszla sprawa, a w zasadzie nagranie, ktore moze doprowadzic do ustapienia wladzy przez PiS. Najczarniejszy scenariusz to chyba powtorka z krwawych wydarzen na Wegrzech. I w sumie, moim zdaniem, mamy takie samo prawo do tego typu reakcji jak tam, bo to co sie wyrabia w naszej polityce to wielki skandal i oszukiwanie spoleczenstwa :x Nie chce mi sie pisac o tym jaki to PiS jest zly, ze cala prawda wyszla na jaw. Bo tak naprawde zawiodlem sie juz dawno, juz po samych wyborach, na wszystkich politykach wszystkich partii. Mialem nadzieje, ze ta kadencja bedzie lepsza, ale niestety przeliczylem sie :roll: Wladza moim zdaniem jak dotad nie zrobila nic dobrego, a opozycja tylko siedzi i czeka na potkniecia rzadzacych, zeby im powytykac. I to ma byc dbanie o panstwo. To ma byc jego naprawa, ktora wszyscy tak chucznie zapowiadaja w czasie wyborow. Tak ma wygladac ta 4 RP :?
Podpis pewnego uzytkownika forum brzmi: "Głosowałem na PiS - przepraszam"
Ale ja bym raczej napisal: Poszedłem na wybory - przepraszam :!:
Podpis pewnego uzytkownika forum brzmi: "Głosowałem na PiS - przepraszam"
Ale ja bym raczej napisal: Poszedłem na wybory - przepraszam :!:
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nasza polityka siegnełą DNO DNA...!!
TU nawet nie ma co sie rozpisywac... poprostu Pseudo pis bawi sie za nasze pieniadze...i handluje nimi tylko zeby utrzymac sie przy władzy...
bo co ma znaczyc oferowanie stanowisk sekretarzy stanu(nawet nie wiadomo ilu juz ich jest).
Innej mozl iwosci juz nie widze jak tylko przyspieszone wybory...
Dzis wystapienie slepego na władze J.K do normalnego narodu...nie moge sie doczekac co tym razem powie...ze to wszystko przez PO i cały swiat jest przeciwko nim bo oni prubuje rozbbic układ który sie broni..bla..bla...bla... napewno bedzie gadał jak to zwykle ze oni sa swieci...
<zygam na to juz>
TU nawet nie ma co sie rozpisywac... poprostu Pseudo pis bawi sie za nasze pieniadze...i handluje nimi tylko zeby utrzymac sie przy władzy...
bo co ma znaczyc oferowanie stanowisk sekretarzy stanu(nawet nie wiadomo ilu juz ich jest).
Innej mozl iwosci juz nie widze jak tylko przyspieszone wybory...
Dzis wystapienie slepego na władze J.K do normalnego narodu...nie moge sie doczekac co tym razem powie...ze to wszystko przez PO i cały swiat jest przeciwko nim bo oni prubuje rozbbic układ który sie broni..bla..bla...bla... napewno bedzie gadał jak to zwykle ze oni sa swieci...
<zygam na to juz>