Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 13:58

Lukasz_JUVE pisze:Martwie sie o Legie, konflikty w klubie, słaba postawa w ostatnich meczach a tu trzeba grać o LM :!:
Wdowczyk jest chyba najlepszym trenerem w OE więc myślalem ze sobie wszystko pouklada ale tu lipa :!:
A ja się nie martwię... pamiętam początek poprzedniego sezonu też nie było ładnie :] Spokojnie damy radę Wdowczyk wie co robi.... jak przejdziemy
Szachtar to odrazu posypią się opinię jak ta Legia świetnie gra :P
zresztą nigdy początek rundy nie należały do Legii a więc nic się nie martw:]
PS. Mrtwić mogą nas kontuzje i ustawienie w defensywie narazie:] Ale Choto wraca podobno już na Szachtar :d

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 14:19

valsir pisze:PS. Mrtwić mogą nas kontuzje i ustawienie w defensywie narazie:] Ale Choto wraca podobno już na Szachtar :d
Jeśli rzeczywiście Dickson wróci no to szanse Legii na awans troszkę wzrosną. Chociaż mimo wszystko nie są duże. Jest szansa, że przy Łazienkowskiej nie zobaczymy Matuzalema, co powinno być dobrym prognostykiem przed rewanżem.

A teraz z innej beczki. "Gałgan" (cyt. z Franciszka Smudy), czyli sędzia Robert Werder z Warszawy. Faktycznie jego pomyłka (chociaż jednej rzeczy nie rozumiem: dlaczego liniowemu się nie obrywa skoro to on popełnił błąd a Werder po prostu mu uwierzył?) całkowicie wypaczyła losy meczu. Cracovia już by się nie podniosła, a tak zamiast 4-3 zrobiło się 3-4. Szkoda. Już myślałem, że w naszej lidze sędziowie powoli przestają "szaleć", a tu taki byk :think:

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 15:19

Lech Poznań 3:4 (0:1) Cracovia Kraków
Zespoły, które dużo strzelają i dużo tracą, jestem zadowolony z tego wyniku jako że Lech już limit szczęścia wykorzystał, nie wiem czy przy bramce której nie uznał sędzia dla Lecha był spalony, wiec nie bede sie wypowiadał, dobrze Lechowi że przegrał bo gra się 90 minut a nie ostatnich 15' :evil: jeżeli chcieli by wygrac w ciągu 15 minut 4:3 to według mnie było by to nie sprawiedliwe... (a Cracovia pokazała że gra się całe 90' i do końca nawet przy wyniku 3:3 zdołali jeszcze sie pokusić o 4 bramke za co :bravo: )
Groclin Grodzisk 0:0 Zagłębie Lubin
Groclin DNO, ta drużyna co pokazuje od 4 kolejkek to jest porażka, drużyna, która jeszcze kilka lat temu ładnie grała w P.UEFA teraz gnieździ się gdzies w dole tabeli i dobrze, bo tak grać nie można :snooty:
GKS Bełchatów 5:1 (3:0) Odra Wodzisław
Okazale prezentuje się GKS, ładne wysokie zwycięstwa, a przeciwnicy zdołowani, ale jeżeli Odra grała by po 11 przez cały mecz, mogło być ciekawiej.
ŁKS Łódź 2:1 (1:1) Legia Warszawa
Piękny mecz, widzów sporo "Galera" pękała a z powodu zamnknietego łuku ograniczona liczba widzów. Brawa za dobre zachowanie obu grup kibiców i z Warszawy (którzy mieli zakaz przyjazdu a mimo to stawili sie w liczbie ok. 700 osób może wiecej) i gospodarzy, kibice siedzieli wręcz obok siebie i nie było żadnych awantur, przekleństw na obie drużyny i wybryków, jedym słowem wielkie brawa dla kibiców "Piłka nożna dla kibiców". A mecz mógł sie podobać był na wysokim poziomie, szybka gra, ładne, szybkie akcje z obu stron. Pierwsza bramka po rzucie wolnym, którym wykonawcą był Elton i jak zwykle ładnie dograna piłka, błąd Hajty i tak oto "Gianni" ma 1 bramke na swoim koncie (oczywiscie samobójczą). Ale ta bramka nie podłamała eŁKaeSiaków, wręcz przeciwnie ciągle atakowali co przyniosło efekt pod koniec I połowy, po ładnym zagraniu Niżnika do Kolendowicza ten lewą stroną ruszył i ładnie zagrał wzdłuż bramki Fabiańskiego, gdzie piłke dobił Ensar Arifović. Już na początku II połowy ŁKS mógł objac prowadzenie po rzucie rożnym w poprzecze uderzył Arifović. Później bramke zdobyli piłkarze Legii ale jak poźniej okazało piłkarz Legii był na spalonym (z galery trudno było to zobaczyc czy był czy nie). Później do ataku przeszedł ŁKS i sie to opłaciło w 68' w polu karnym Burkhard sfaulował Madeja i do piłki podszedł pewnie Niżnik i strzelił pewnie w prawą strone myląc Fabiańskiego. Juz pod koniec spotkania Włodarczyk miał szanse pokonać Bodzia W. ale bramkarz ŁKS zna swój fach i nie dał sie pokonać, radości po końcowym gwizdku nie miało końca. A kibice Legii wychodzili ze stadiony smutni ale honorowo, podziękowali kibicom ŁKSu za miejsce i udali sie na pobliski dworzec.
Widzów: niektóre media podają 8000 co jest chyba trafne (jedno z mediów podała zę było 6000 co jest chyba jakims nieporozumieniem :rotfl: :rotfl: :rotfl: )
P.S.
Czy zauważyliście że ŁKS gra zawsze mecze z przeciwnikami, którzy wczesniej grali z GKS Bot Bełchatów i tak do konca rundy :-) następnym przeciwnikiem ŁKSu, Odra :)
Górnik Zabrze 0:0 Widzew Łódź
Górnik, który żadko przegrywa z Widzewem u siebie ale i tez nie wygrywa i chyba większość osób spokojnie mogło stawiac na remis, ale tyle akcji do zdobycia bramki co mieli piłkarze Górnika to... (90' piłkarz Górnika trafił z 3 metrów w poprzeczke, przez nikogo nie atakowany, to chyba jakies fatum :doh:)
Górnik Łęczna 1:0 (0:0) Arka Gdynia
Outsiderzy naszej ligi sie spotakali i górą piłkarze gospodarzy, Arka, która nie sprzeliła jeszcze bramki w tym sezonie chyba sie pozegna z Orange.
Wisła Płock 2:1 (1:0) Pogoń Szczecin
Wisła wkońcu sie obudziła przed rewanżowym meczem z Odessą i dobrze, mam nadzieje ze pokanają Ukraińców i awansują do I rundy. Powodzenia :!:
Wisła Kraków 2:0 (0:0) Korona Kielce
Mecz na szczycie i musze przyznać że się myliłem co do formy Wisły, brawo za zwycięstwo :bravo: Wisła o dziwo jeszcze nie straciła gola w tyn sezonie ale za dużo też nie strzeliła (bo kto miał strzelać ... :?: :!: )

Dain Żelazna Stopa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 15:47

Lukasz_JUVE pisze: Wdowczyk jest chyba najlepszym trenerem w OE
A Mi sie wydaje że Lenczyk. :naughty:

Nast. mecze:

Zagłębie:BOT GKS

1:3

Lech:Wisła K.

3:2

Cracovia:Groclin Grodzisk

3:1

Górnik Z.- Legia

1:1

Tyle wiem....jeśli ktoś wie prosze niech powie jakie są pozostałe pary
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2006, 16:14 przez Dain Żelazna Stopa, łącznie zmieniany 1 raz.

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 15:55

Zespoły, które dużo strzelają i dużo tracą, jestem zadowolony z tego wyniku jako że Lech już limit szczęścia wykorzystał, nie wiem czy przy bramce której nie uznał sędzia dla Lecha był spalony, wiec nie bede sie wypowiadał, dobrze Lechowi że przegrał bo gra się 90 minut a nie ostatnich 15' jeżeli chcieli by wygrac w ciągu 15 minut 4:3 to według mnie było by to nie sprawiedliwe... (a Cracovia pokazała że gra się całe 90' i do końca nawet przy wyniku 3:3 zdołali jeszcze sie pokusić o 4 bramke
Przemawia przez Ciebie wielka niechęć do Lecha.
Równie dobrze można wrzucać na Cracovie, że nie grali do końca. Że gra się przed 90 minut a nie pierwszych 60.
Lepszy jest ten, kto strzela więcej bramek. Więcej strzelił Lech do 90 minuty.
Nie jest sam sobie winien - bo stracił trzy bramki. Chodzi o to, by strzelić jedną więcej od rywala. I im to się udało.
Piszę w ten sposób bo jestem przekonany, że Lech wygrywając w 90 minucie 4:3 nie straciłby później bramki. Nie atakowaliby, nie byliby podłamani, mogliby spokojnie wrócić, a nie dać się skontrować.
I skoro już piszesz, że nie wiesz czy był spalony (a nie było, nie ma żadnego chyba - po prostu wielki błąd sędziego) to uszanuj swoje słowa, a nie wrzucasz komentarz na prawie 10 linijek - bo sytuacja, gdy Lech został oszukany wiele zmienia, a Ty robisz tak: "Nie wiem, nie widziałem, więc zachowuję się jakby nie było".

Dirty mind
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 16:06

Nie da się ukryć, że polska Ligia jest nieprzewidywalna i nie poddaje sie typowaniom buków; vide- liderujący od 4 kolejek BOT Bełchatów. Co można powiedzieć o tej kolejce? Przegrały Arka i Odra, czyli kluby, które moim zdaniem jednak odpadną z ekstraklasy, i dobrze, bo to zespoły prezentujace antyfutbol. Nudny, brzydki i bez pomysłu. Ciekawe, co będzie z Groclinem, Łęczną? Przy takiej grze jesli nie spadna z 2 ostatnich miejsc, to będa grały baraże. Zawód sprawił Lech. Fraciszek Smuda jakoś nie może "poukładać" tej drużyny, a szkoda. Trudną przeprawę miała kielecka Korona. Krakowska Wisła jest na fali i moze zakwalifikować sie do fazy grupowej Pucharu UEFA. Oby to samo dotyczyło jej imienniczki z Płocka. Powoooooli rozkreca sie Widzew i ŁKS, ale srodek tabeli to raczej maximum ich możliwości...wg mnie. Marnie za to wygląda sytuacja Legii przed rewanżem z Szachtarem. Nieskuteczni napastnicy (szczególnie Włodar), kompletnie rozsypana defensywa.... Tragedia. Co będzie dalej- czas pokaze.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dain Żelazna Stopa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2006, 16:18

Venomik pisze:
Zespoły, które dużo strzelają i dużo tracą, jestem zadowolony z tego wyniku jako że Lech już limit szczęścia wykorzystał, nie wiem czy przy bramce której nie uznał sędzia dla Lecha był spalony, wiec nie bede sie wypowiadał, dobrze Lechowi że przegrał bo gra się 90 minut a nie ostatnich 15' jeżeli chcieli by wygrac w ciągu 15 minut 4:3 to według mnie było by to nie sprawiedliwe... (a Cracovia pokazała że gra się całe 90' i do końca nawet przy wyniku 3:3 zdołali jeszcze sie pokusić o 4 bramke
Przemawia przez Ciebie wielka niechęć do Lecha.
Równie dobrze można wrzucać na Cracovie, że nie grali do końca. Że gra się przed 90 minut a nie pierwszych 60.
Lepszy jest ten, kto strzela więcej bramek. Więcej strzelił Lech do 90 minuty.
Nie jest sam sobie winien - bo stracił trzy bramki. Chodzi o to, by strzelić jedną więcej od rywala. I im to się udało.
Piszę w ten sposób bo jestem przekonany, że Lech wygrywając w 90 minucie 4:3 nie straciłby później bramki. Nie atakowaliby, nie byliby podłamani, mogliby spokojnie wrócić, a nie dać się skontrować.
I skoro już piszesz, że nie wiesz czy był spalony (a nie było, nie ma żadnego chyba - po prostu wielki błąd sędziego) to uszanuj swoje słowa, a nie wrzucasz komentarz na prawie 10 linijek - bo sytuacja, gdy Lech został oszukany wiele zmienia, a Ty robisz tak: "Nie wiem, nie widziałem, więc zachowuję się jakby nie było".
Czy ja wiem...Cracovia przeważała w tym meczu...a pozatym to nie wina Werdera tylko liniowego...a POZATYM w poprzednim całym sezonie Cracovii ukradli sędziowie około 12 pkt(około) a POZATYM daj mi ktoś bramke tą(ponoć jest w necie) gdzie widać że spalonego nie ma....bo w TVNie w Orange'u jakoś nie mogłem sie tego doszukać...zrąbana pozycja kamery :angry:

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2006, 10:31

Zagłębie Lubin - BOT GKS Bełchatów 2 : 1

Cracovia - Grodzisk Wielkopolski 1 : 1

No to teraz przyjdzie czas na 4 porażki z rzędu Bełchatowian ;] Zakończą sezon na 10 miejscu i nikt nie bedzie pamiętał o pierwszych czterech meczach ;]

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:02

Lech Poznań vs Wisła Kraków
3:3
Chyba napewno najlepszy mecz kolejki. W pierwszej połowie Lech strzelił 2 brameczki i kontrolował grę w drugiej odpuścił co spowodowało golem dla Wisły a w końcówce doprowadzeniem do remisu. Cuż Lech poczuł się jak Korona.
Górnik Łęczna vs Wisła Płock
0:0
Niespodziewaliśmy się po tym meczu czegoś ciekawego i rzeczywiście tak było... nawet goli nie było
Legia Warszawa vs Górnik Zabrze
3:2
W pierwszej połowie całkowita dominacja Legii 2 szybkie gole i cały mecz ustawiony, po strzeleniu gola przez Górnika i zmianie Choto na Hugo stracone 2 gole w tym jeden z moim zdaniem nieprawidłowego karnego :]
Powtórka wyniku z zeszłego roku przy Łazienkowskiej
Pogoń Szczeniń vs Korona Kielce
Korona myślała ,że będzie prosto łatwo i przyjemnie...... i się przejechała.
Widzew Łódź vs Arka Gdynia
Widzew po dobrym początku sezonu trochę spuścił z tonu co było widać po ilości sytuacji arki. Arka znana ze swej skuteczności zdołała strzelić 1 brankę.
Odra Wodzisław vs ŁKS
1:2
ŁKS pewnie wygrał w Wodzisławcu bez najmniejszych problemów.
Zagłebie Lublin vs BOT GKS Bełchatów
2:1
Pierwsze potracone punkty przez Bełchatowian w tym sezonie.
Zagłebie zaatakowało od początku co przyniosło im gola na początku spotkania. Po stracie gola przez Zagłebie tempo meczu siadło. W drugiej połowie Zagłebie strzeliło drugiego gola i to właściwie tyle:]
Cracovia vs Groclin
Mecz nudny i nieciekawy jak ten w Łęcznej z tą różnicą ,że tu padły gole :]

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 12:04

Lech - Wisła co tu dużo mówić najładniejszy mecz kolejki, szybki, ciekawy, i dramatyczny. Jednak po remisie czuje niedosyt. To Wisła miała przewagę, sam Brożek powinien strzelić o dwie bramki więcej. Szfankuje skuteczność. Ale forma rosnie jak sie patrzy. Lech grał takze ładnie, chcieli wygrać bo zostali kolejke wczesniej oszukani przez sędziego. Remis jest z korzyścią dla Wisły, pozostaja niepokonaną druzyną w lidze. Jak narazie drugie miejsce, lecz po 6 kolejce to sie zmieni :) Tylko WISŁA !! TS !!
Atmosfera w Poznaniu swietna, gratuluje Lechowi kibiców.

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 14:46

No ŁKS jak narazie gra całkiem dobrze. Ale i przeciwnicy nie byli zbyt wymagający "Brazylijska" (Gutowska) Pogoń 4:0, Górnik Łęczna 0:0 (żal punktów), Widzew 1:2 ( jeszcze bardziej żal :angry: ) Legia 2:1 (która była bez formy) i Odra 2:1 (bez obrony). Dlatego teraz będzie prawdziwy sprawdzian dla ŁKSu mecz z Zagłębiem(4 miejsce) i ten mecz da odpowiedź na pytanie czy to ŁKS jest dobry czy przeciwnicy słabi... poczekamy zobaczymy :whistle:
(Kto by przed sezonem postawił złotówke na to że beniaminek z Łodzi po 5 kolejkach będzie w pierwszej trójce :?: :wink: )

2 post z 10.09:
Wyniki 6 kolejki Orange :-)
Groclin Grodzisk 1:0 (0:0) Lech Poznań
GKS Bełchatów 2:1 (1:1) Cracovia Kraków
ŁKS Łódź 2:2 (0:0) Zagłębie Lubin
Górnik Zabrze 2:2 (0:0) Odra Wodzisław
Arka Gdynia 1:1 (1:0) Legia Warszawa
Wisła Płock 2:2 (0:1) Widzew Łódź
Korona Kielce 2:0 (1:0) Górnik Łęczna
Wisła Kraków 0:0 Pogoń Szczecin
Praktycznie same remisy...

na przyszlosc uzyj opcji "Zmien".
white_wolv

wachacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2006, 23:09

Mysle ze jednak wisla bedzie mistrzem!Legi nie lubie bo sa za bardzo pewni siebie;juz wole Kolporter Kielce

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 23:46

Wyniki 7 kolejki

:ball: Pogoń Szczecin 1:3 (0:1) Lech Poznań
Pogoń wróciła do Szczecina i efekty już widać ... 8)
:ball: Górnik Łęczna 1:1 (1:1) Wisła Kraków
Ech coś mi sie wydaje że ten Dan to za długo może nie posiedzieć w Wiśle, po tym co ostatnio grają to... udany rewanż z Iraklisem może jeszcze uratować jego skóre.
:ball: Widzew Łódź 0:1 (0:1) Korona Kielce
Kielce na fali, za tydzien czas na Legie... będzie ciekawie...
:ball: Legia Warszawa 5:0 (2:0) Wisła Płock
Taki wynik musi boleć ... :shock:
:ball: Odra Wodzisław 1:1 (1:0) Arka Gdynia
A Arka swoje po remisach... ;)
:ball: Zagłębie Lubin 1:1 (1:1) Górnik Zabrze
Tu troche nispodzianka...
:ball: Cracovia Kraków 1:1 (0:0) ŁKS Łódź
Po takiej końcówce jaka była w Krakowie to aż zawału można dostać ;-)
:ball: Groclin Grodzisk 1:1 (1:0) GKS Bełchatów

Kolejka remisów (w większości spotkań)

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2006, 10:02

Lech wygral i to mnie cieszy :-D, Legia nadspodziewanie wysoko wygrala z Plockiem :| GKS mnie troszke zawiodl, ale to dopiero poczatek i zobaczymy jak sie dalej sprawy potocza, miejmy nadzieje ze ten sezon bedzie ciekawy a GKS bedzie gral dalej dobrze i pokaze ze to nie przypadek ze zajmuje jak naraziej 1 miejsce w Tabeli... Craxa zawiodla :? a Arka... a Arka swoje... 1 kandydat do spadku :) Pzdr ! :)

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 20:37

Legia mimo iż znajduje sięw kryzysie po fatalnych spotakaniach w Pucharze Polski, Orange Ekstraklasie i Pucharze UEFA zremisowała z faworyzowaną przez media Wisłą Kraków, która jako jedyna polska drużyna gra w fazie grupowej Pucharu UEFA.

Wisła już w pierwszej połowie powinna prowadzić 2:0 ale piłkarzom krakowian brakowało szczęścia lub pomyślunku.

Jedyny plus dla Legi to bramka Burkharda. Ale ten chłopak ma umiejętności :!:

W drógiej części spotkania siły się wyrónały i Legia miałą przewagę ale zdobyłą 1 bramke a wislacy umiejętnie sie bronili.

Szkoda poprzeczki głowackiego bo Wisła odniosła by zasłurzone zwycięstwo.

Co wy sądzicie o tym spotkaniu i grze obu drurzyn :?:

Obrazek
ODPOWIEDZ