"No cóż, bez Juve też można żyć"
- malutki
- Juventino
"- Milan, Roma lub Inter. Myślę, że ktoś z tej trójki skończy ligę na pierwszym miejscu. A że to dziwna liga, bo bez Juventusu? No cóż, bez Juve też można żyć. Zresztą, ten klub został słusznie zdegradowany - podkreślił Boniek. "
źródło interia.pl
Od dawna wiedziałem że Boniek lubi sie niepochlebnie wypowiadać o Juventusie ale czasami trzeba trzymać język za zębami i nie wypowiadać sie o sprawach o których nie ma sie pojęcia.
Mam nadzieje że Buffon pokaże mu miejsce w szeregu jak będą wspólnie komentować Serie A
źródło interia.pl
Od dawna wiedziałem że Boniek lubi sie niepochlebnie wypowiadać o Juventusie ale czasami trzeba trzymać język za zębami i nie wypowiadać sie o sprawach o których nie ma sie pojęcia.

Mam nadzieje że Buffon pokaże mu miejsce w szeregu jak będą wspólnie komentować Serie A
- wiwat
- Juventino
A na podstawie czego wnioskujesz, ze Boniek nie ma pojecia o czym mowi? To ze jego opinia nie zgadza sie z Twoja nie znaczy wcale, ze nie ma on pojecia o czym mowi. Mozna idac dalej powiedziec, ze ma on wszelkie podstawy wiedziec wiecej o Juventusie niz Ty, ja i kazdy na tym forum - sorry jesli ktos sie poczul urazony, ale moim zdaniem taka jest prawda. Boniek byl czescia tego klubu przez pewien okres czasu i mysle, ze nalezy szanowac jego zdanie, ale oczywiscie mozna sie z nim nie zgadzac...Minie rok i Juve wroci do serie A. Forza!malutki pisze:czasami trzeba trzymać język za zębami i nie wypowiadać sie o sprawach o których nie ma sie pojęcia.
- fistah_
- Juventino
Rozumiem, że chciałeś przekazać, że Twoje pojęcie jest większe niż Bońka?malutki pisze: Od dawna wiedziałem że Boniek lubi sie niepochlebnie wypowiadać o Juventusie ale czasami trzeba trzymać język za zębami i nie wypowiadać sie o sprawach o których nie ma sie pojęcia.![]()
Żeby było jasne: nie bronie Bońka. Uważam podobnie jak Capitan, że lepszy był jako piłkarz niż jest teraz jako komentator. Ale dziwi mnie strasznie to, że wszyscy tutaj uważają się za wielkich znawców. Bez obrazy, ale Boniek był nieporównywalnie bliżej całej tej afery niż Wy. Wydaje mi się, że rzeczywiście może znać ją lepiej.
- swiergot
- Juventino
Nie tyle bliżej afery, co bliżej szmatławca Il Romanista, który przodował w rozsiewaniu kłamstw na temat udziału Juve w Calciopoli.fistah_ pisze:Bez obrazy, ale Boniek był nieporównywalnie bliżej całej tej afery niż Wy.

- wloski
- Juventino
Nie wiem, czym wy się przejmujecie, wystarczy jedna zła opinia znawcy futbolu, a wy robicie z tego tragedię? Od niepamiętnych czasów Zibi Boniek był Romanistą i tego nic nie zmieni. Nigdy nie cieszył się uznaniem w moich oczach. Juventus dał mu wszystko: mistrzostwo kraju i Europy, a on od dawna odwdzięcza się „nieskazitelną sympatią do Starej Damy”
A więc sumując moją całą wypowiedź: był dobrym piłkarzem, jest dobrym ekspertem, ale zagorzałym Romanistą i tego nikt nie zmieni...
Edit:
.
A więc sumując moją całą wypowiedź: był dobrym piłkarzem, jest dobrym ekspertem, ale zagorzałym Romanistą i tego nikt nie zmieni...
Edit:
Zgadzam się, chciałem pierwszy napisać na temat tego, że jest Romanistą i dobrym "wujkiem dla wilczków". Wyprzedzileś mnie Świergot, ale przynajmniej mamy taki sam pogląd na temat tego człowieka, pozdrawiamswiergot pisze:Nie tyle bliżej afery, co bliżej szmatławca Il Romanista, który przodował w rozsiewaniu kłamstw na temat udziału Juve w Calciopoli.
Ostatnio zmieniony 09 września 2006, 11:28 przez wloski, łącznie zmieniany 3 razy.
- Barbarzynca
- Juventino
- Reggie
- Juventino
Niech sobie podskakuje i pluje na kogo chce, co za różnica? Może jeszcze niektórzy go słuchają i obchodzi ich jego opinia, ale dla mnie to po prostu burak z dobrą przeszłością jako piłarz.
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- juveluck
- Juventino
swiergotowi chodizlo o gazete, ale to szczegol.wloski pisze:Zgadzam się, chciałem pierwszy napisać na temat tego, że jest Romanistą i dobrym "wujkiem dla wilczków". Wyprzedzileś mnie Świergot, ale przynajmniej mamy taki sam pogląd na temat tego człowieka, pozdrawiamswiergot pisze:Nie tyle bliżej afery, co bliżej szmatławca Il Romanista, który przodował w rozsiewaniu kłamstw na temat udziału Juve w Calciopoli..

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- wloski
- Juventino
Wiem, że chodziło mu o gazetę.juveluck pisze:swiergotowi chodizlo o gazete, ale to szczegol.wloski pisze:Zgadzam się, chciałem pierwszy napisać na temat tego, że jest Romanistą i dobrym "wujkiem dla wilczków". Wyprzedzileś mnie Świergot, ale przynajmniej mamy taki sam pogląd na temat tego człowieka, pozdrawiamswiergot pisze:Nie tyle bliżej afery, co bliżej szmatławca Il Romanista, który przodował w rozsiewaniu kłamstw na temat udziału Juve w Calciopoli..
Boniek po zakończeniu kariery w Romie zrobił się ich największym kibicem. Zaczął pisać właśnie dla tej gazety, wypowiadać się na temat Romy, bardzo dobre opinie, ale zapomniał o klubie, który dał mu więcej niż drużyna z Rzymu, był to przecież to nasz kochany Juventus. Sam wiesz Juveluck, że dawno Zibi nie powiedział dobrego słowa na temat naszej drużyny, nasuwa mi do głowy teraz tylko jedno pytanie: Co takiego Juventus mu zrobił, że tak go nie cierpi

- Ziolowy
- Juventino
Zgadzam sie z Toba. To Juve go wypromowal, to dzieki grze w Juventusie Zibi jest postrzegany jako jeden z najlepszych pilkarzy lat 80. i nie moge tego pojac dlaczego teraz Boniek wypowiada sie o Juve w taki sposob :doh: Ale to zreszta nie jest pierwszy raz... Wczesniej przeciez tez sie wypowiadal, i tez nie rozumialem jego postawy wobec Juve... Ale nieprzejmujmy sie tym. Boniek juz nie raz pokazal jak zna sie na wspolczesnej pilce [czyt.: "wspaniale" prowadzil nasza reprezentacje]wloski pisze: Boniek po zakończeniu kariery w Romie zrobił się ich największym kibicem. Zaczął pisać właśnie dla tej gazety, wypowiadać się na temat Romy, bardzo dobre opinie, ale zapomniał o klubie, który dał mu więcej niż drużyna z Rzymu, był to przecież to nasz kochany Juventus. Sam wiesz Juveluck, że dawno Zibi nie powiedział dobrego słowa na temat naszej drużyny, nasuwa mi do głowy teraz tylko jedno pytanie: Co takiego Juventus mu zrobił, że tak go nie cierpi?
- Venomik
- Juventino
A co Roma zrobiła wielu kibicom Juve, że jej tak nienawidzą?
Nic
Boniek po prostu tak wybrał
Jego strata.
Szkoda tylko, że to Polak - bo w Polsce wiele osób będzie miało 'przyjemność' przeczytać sobie jego opinię i nawet zasugerować się nią, bo przecież to człowiek, który zna calcio od środka.
Ale teraz zdecydowanie się nie popisuje, nie mówię o tym, że wypowiada się nieprzychylnie o Juve, bo może.
Chodzi mi o to, że z jego wypowiedzi przebija ta niechęć do Juve i że całą wiedzę czerpie sobie z polskich dzienników.
Bo obiektywny Zibi to na pewno nie jest.
Nic
Boniek po prostu tak wybrał
Jego strata.
Szkoda tylko, że to Polak - bo w Polsce wiele osób będzie miało 'przyjemność' przeczytać sobie jego opinię i nawet zasugerować się nią, bo przecież to człowiek, który zna calcio od środka.
Ale teraz zdecydowanie się nie popisuje, nie mówię o tym, że wypowiada się nieprzychylnie o Juve, bo może.
Chodzi mi o to, że z jego wypowiedzi przebija ta niechęć do Juve i że całą wiedzę czerpie sobie z polskich dzienników.
Bo obiektywny Zibi to na pewno nie jest.
Dirty mind
- Dionizos
- Juventino
Skąd ty masz tyle informacji? Wspołpracujesz z jakims ogolnoswiatowym dziennikiem?wloski pisze: Wiem, że chodziło mu o gazetę.
Boniek po zakończeniu kariery w Romie zrobił się ich największym kibicem. Zaczął pisać właśnie dla tej gazety, wypowiadać się na temat Romy, bardzo dobre opinie, ale zapomniał o klubie, który dał mu więcej niż drużyna z Rzymu, był to przecież to nasz kochany Juventus. Sam wiesz Juveluck, że dawno Zibi nie powiedział dobrego słowa na temat naszej drużyny, nasuwa mi do głowy teraz tylko jedno pytanie: Co takiego Juventus mu zrobił, że tak go nie cierpi?
- DamKam
- Juventino
Achh, ten Boniek :roll: Znowu daje do zrozumienia, ze nie darzy swojego bylego klubu zbytnia sympatia. A przeciez on tyle zawdziecza Juve. Ja rowniez nie potrafie zrozumiec dlaczego Zibi tak sie zachowuje
Choc oczywiscie ma prawo wypowiadac sie w ten sposob...