Serie B (1): Rimini Calcio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 21:03

Obrazek VS Obrazek

Zapowiedź:

Niecałe dwa dni do meczu, a topicu jeszcze nie widać 8) :wink:

Już w najbliższą sobotę - 9 września o godzinie 16.00 Juventus Turyn rozegra swój pierwszy w historii mecz w Serie B, pierwszą drużyną która spróbuje odebrać punkty Starej Damie będzie 17 drużyna poprzedniego sezonu zaplecza Serie A - Rimini Calcio. Każdy zdrowo myślący człowiek znający się na Piłce Nożnej bez zastanowienia wskazałby faworyta w tym meczu jako Juventus, wszak na przeciw siebie stanął 29 - cio krotny Mistrz Włoch z drużyną która nigdy Serie A nie zasmakowała.

Sylwetka Rywala:

Pełna nazwa: Rimini Calcio Football Club
Data założenia: 1912
Stadion: Stadio Romeo Neri
Liczba miejsc: 10 000
Prezes: Luca Benedettini
Trener: Leonardo Acori
Liga: Serie B
2005/06: Serie B, 17 miejsce

"W sezonie 2004/05 awansowali do Serie B, gdzie chyba zadomowili się na stałe. Dla większości Włochów miasto jest kurortem wakacyjnym, a także "Ibizą Adriatyku". W zimie jest martwe. Główne atrakcje turystyczne to most Tyberiusza z I wieku, Łuk Augustusa i I-wieczna katedra. " - juvepoland.com

źródło: wikipedia

Nastroje przed meczem:

Nastroje wsród Bianco - Nerrich są bardzo dobre, piłkarze są odpowiednio zmotywowani by dobrze rozpocząć długi i trudny sezon. Każdy juventino ma nadzieję, że 17 punktów karnych Stara Dama odrobi w mgnieniu oka, cel przed zbliżającym sezonem jest prosty i konkretny - awansować do Serie A.

Jeśli chodzi o podopiecznych Leonardo Acoriego to gra z Mistrzem Włoch będzie dla nich czymś nowym, czymś co sobie nigdy nie wyobrażali, co było dla nich tylko snem, teraz ten sen się spełnił i czeka ich nie lada wyzwanie, napewno chcą dobrze rozpocząć sezon i wywalczyć na Stadio Romeo Neri choć remisik z Juve, aby zadowolić 10 tysięcy kibiców którzy pojawią się na stadionie. Celem Rimini na ten sezon wydaje się być tylko i wyłącznie utrzymanie w Serie B.

Skład Juventusu:

O Nastrojach w obu drużynach już trochę napisałem, teraz czas na skład - jak wiemy mamy za sobą mecze reprezentacji które odbyły sie w niedziele i środę, naszczęście żaden juventino podczas gier nie nabawił się groźnego urazu, nasz bułgarski napastnik - Valery Bojinov w 58 minucie strzelił bramkę w meczu ze Słowenią, dwa pełne mecze rozegrał Gianluigi Buffon puszczając w nich 4 bramki, jego kolega z reprezentacji, a zarazem gracz Juventusu - Marchionni rozegrał tylko 29 minut w spotkaniu z Litwą. Jeśli chodzi o innych juventinich w reprezentacjach, to francuscy gracze Juve - napastnik David Trezeguet i środkowy obrońca Boumsong który wciąż czeka na debiut w biało-czarnej koszulce nie zagrali ani minut w obu spotkaniach Les Blues. Ostatni juvenino Kovac dzielnie strzegł bramki Chorwacji, przez co jego drużyna musiała zadowolić się bezbramkowym remisem. Nie wszyscy gracze Starej Damy grali w reprezentacjach, trzech z nich Camoranesi, Zanetti i Nedved narzekali na drobne urazy przez co nie pojechali na obóz do Pascary gdzie Juventus rozegrał mecz z Romą [0-1] lecz na mecz z Rimini cała trójka powinna być już gotowa.

Sędziowie:

Głównym Arbitrem w meczu z Rimini będzie Massimiliano Saccani z Mantui
Na liniach pomagać mu będą Panowie: Battaglia i Cariolato. Czwartym arbitrem będzie Pan Ruini.

Cóż mogę dodać, w tym meczu każdy inny wynik niż zwycięstwo nie wchodzi w grę, musimy wywalczyć na wyjeździe tylko i wyłącznie trzy punkty, moim skromnym zdaniem bardzo dobrze było by aby Juventus zachował w tym meczu czyste konto, co ostatnimi czasy zdarza się bardzo rzadko.

Mój Typ:

JUVENTUS 3-0 Rimini
Ostatnio zmieniony 09 września 2006, 08:17 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 3 razy.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 21:26

Pierwszy mecz w Serie B trzeba zacząć od zwycięstwa. Trzeba udowodnić że w tej lidze jest tylko jedna drużyna, która musi stamtąd awansować wyżej jak najszybciej, oczywiście chodzi o Juventus. To nie dla nas ta liga.
Dla mnie remisy osiągane przez Juve w tej lidze będą odbierane jako porażki. Z całym szacunkiem dla rywali, ale potencjał jaki posiada Juve niszczy rywali. Trzeba wygrać mecz i zdobyć 3 pkt. Innej opcji niema.
Forza JUVE

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
19tomek64

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 21:35

Myśle, ze mecz napewno niebedzie łatwy ale licze na zdobycie 3 punktów niewyobrazam sobie innego przebiegu zdarzen niz zwyciestwo starej damy i początek drogi na szczyt

GŁEBOKI UPADEK PROWADZI DO WIELKIEGO SZCZĘSCIA
Michał_B

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 21:35

Powinnismy wygrac ten mecz gladko i bez bolu conajmmniej 3-0, aby pokazac rywalom ich miejsce w szeregu i to kto bedzie rzadzil w lidze...

Mendus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 21:41

JuveFanik pisze: będzie 17 drużyna poprzedniego sezonu zaplecza Serie A - Rimini Calcio
Powinno być raczej Serie B? :wink:

Obstawiam na 3:0 dla naszych i kontrolę całego meczu. Bez większych problemów powinniśmy wygrać, a pierwszą bramę ustrzeli w moim przekonaniu, wielki Del Piero! :D

Nawet z dziurawą obroną (o ile jeszcze Deschamps nie zdążył tego "poukładać") powinniśmy dać radę bez większych problemów.

FORZA JUVE!

Obrazek

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 22:06

Na początek pochwały dla autora .. Good Job :wink:
Jeżeli chodzi o mecz to ciężko pisać o przeciwniku jeżeli się go w ogóle nie zna. Z tego co mi wiadomo to Rimini raczej nie jest jednym z silniejszych zespołów w Serie B dlatego powinniśmy z nimi gładko się uprać, najważniejsze będzie jak najszybsze dojście do plusowej liczby punktów.
Mam nadzieje że wyjdziemy optymalnym składem i uda nam sie pokonać gospodarzy dosć wysoko. Na inauguracje typuje 3:0.

Pozdrawiam.

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2006, 22:15

Piłkarze na pewno wyjdą z bojowym nastawieniem, dlatego ja się wyłamie i myśle ze 4 do przodu to lekką ręką. To juz nie mecze przygotowawcze, zagramy pewnie w najsilniejszym składzie i myśle, ze piłkarze będą chcieli udowodnic coś nie tylko krytykom, ale i sobie po odpadnięciu z pucharu włoch.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 12:12

Mendus pisze:
JuveFanik pisze: będzie 17 drużyna poprzedniego sezonu zaplecza Serie A - Rimini Calcio
Powinno być raczej Serie B? :wink:
Nie powinno, bo zapleczem Serie A jest Serie B. JuveFanik napisał całkiem poprawnie.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 13:59

Oczekuje od zawodnków maksymalngo zaangazowania i ducha walki. Oczywiscie inny wynik niz zwycięstwo nie wchodzi w gre. Sezon musimy zacząć dobrze!
Mimo ze wielu zawodników grało w reprezentacji licze na 3 pkt. Ze składem chyba nie będzie wielkiego prblemu!

Mój typ:
Juventus 3 - 0 Rimini

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:01

Przed momentem w Solo Calcio na Sport Italia był grafik jutrzejszych transmisji, o 16.00 transmitują mecz Juve. Także grzać do sklepu po browary i przed TV

dark-6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:25

The_Sickness pisze:Przed momentem w Solo Calcio na Sport Italia był grafik jutrzejszych transmisji, o 16.00 transmitują mecz Juve. Także grzać do sklepu po browary i przed TV
Chciałbym, tlyko niestety nie mam telewizji stalitarnej :-(

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:26

The_Sickness pisze:Przed momentem w Solo Calcio na Sport Italia był grafik jutrzejszych transmisji, o 16.00 transmitują mecz Juve. Także grzać do sklepu po browary i przed TV
Nie ciesz się tak, mecz będzie na Sportitalia Solo Calcio, a ten kanał jest kodowany.

Obrazek
wojtek_n89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:27

A moim zdaniem łatwo nie będzie ale wygramy 2-0

Forza Juve, Forza Wisła! Hail Celtic!
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:28

MUSIMY wygrac pierwszy mecz poprostu musimy :!: Trzeba zaliczyc dobrystart najlepiej wygrac jak najwiecej zeby zawodnicy poczuli kąfort i wiedzieli ze sa o niebo lepsi od swoich przeciwników. Oczywiscie nie moze byc tak ze zlekcewazymy przeciwnika (ale o to sie raczej nie boje biorac pod uwage podejscie Bianconerich do tego meczu) Juve musi pokazac dojrzała piłke grac to co zawsze i wtedy bedzie dobrze !! FORZA JUVE !!!

Moj typ: Juventus 4- 0 Rimini

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2006, 14:48

swiergot pisze: Nie ciesz się tak, mecz będzie na Sportitalia Solo Calcio, a ten kanał jest kodowany.
A mozesz mi to objaśnić? Bo mam kanał SportItalia, oglądałem w nim wszytskie mecze towarzyskie sierpnia które były tam transmitowane. I teraz, mecz będzie transmitowany na innym kanale? czy będzie transmitowany na kanale SportItalia, tylko, ze na czas transmisji zakodują program? Nie znam włoskiego, a powoli mnie zaczyna to męczyć, bo myslałem, ze będe mógł oglądać chociaz spotkania wyjazdowe, a tu .... jak się okazuje.

Zablokowany