Quiz (Filmy)
- juverm
- Juventino
Jazda na maksa 

Dobra to zadajcie coś bo nie mam czasu myśleć

Ok ja spojrzałem na liście tylko na "Jacket" i "Obłed" zapomniałem o "The..." :doh:KwiAtek pisze:The Jacket juz bylo...
Dobra to zadajcie coś bo nie mam czasu myśleć

Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 23:14 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

- KwiAtek
- Juventino
- J1897
- Juventino
okijuverm pisze:Dobra to zadajcie coś bo nie mam czasu myśleć![]()

"Reżyser filmowy Friedrich Monroe samotnie, z ręczną kamerą, przemierza ulice (...). Chce zrealizować niemy film, nie skażony stuletnią historią kina. Kiedy zdaje sobie sprawę, że utknął w martwym punkcie, wzywa na pomoc dźwiękowca Wintera, w nadziei, że dźwięk, który początkowo odrzucił, uratuje jego dzieło."
ULAT pisze:"Lisbon Story"![]()

Ostatnio zmieniony 03 września 2006, 17:05 przez J1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- ULAT
- Juventino
"Lisbon Story" 

dlatego radzę wybrać się do kinaBebik pisze:
na tnp.net.pl pierwsza wersja to CAM i pojawiła się 15.08, a dzisiaj wyszła wersja TS - czyli obie do bani! :?
.
Ostatnio zmieniony 04 września 2006, 11:12 przez ULAT, łącznie zmieniany 1 raz.
- J1897
- Juventino
Step Up
data premiery: 2006-09-01 (Polska) , 2006-08-11 (Świat)
na tnp.net.pl pierwsza wersja to CAM i pojawiła się 15.08, a dzisiaj wyszła wersja TS - czyli obie do bani! :?

zonk!

w Dukach Majewski ubrany jak Żyd z takimi spluwami?madmo pisze:Zasugeruję się napisem na tablicy i powiem: Dukes Of Hazzard, jeżeli to pudło to skasujcie posta. Chociaż ten gość na zdjęciu wygląda jak Szymon Majewski![]()

zonk!

to ostatnia podpowiedź. jeśli nikt nie zgadnie podam tytuł...filmweb.pl pisze:Mordechai to młody ortodoksyjny Żyd i niezwykle zdolny "detektyw superbohater", który zostaje zwerbowany przez Żydowską Ligę Sprawiedliwości, aby wspólnie z Esther, córką szefa organizacji powstrzymać niecne plany Damiena, syna Świętego Mikołaja. Chce on wyeliminować raz na zawsze z kalendarza święto Hanukkah, dzięki czemu Boże Narodzenie nigdy nie będzie juz miało konkurencji. Czy głównym bohaterom uda się ochronić swoją tradycję?
Ostatnio zmieniony 05 września 2006, 22:22 przez J1897, łącznie zmieniany 5 razy.
- Vimes
- Juventino
Zasugeruję się napisem na tablicy i powiem: Dukes Of Hazzard, jeżeli to pudło to skasujcie posta. Chociaż ten gość na zdjęciu wygląda jak Szymon Majewski 
EDIT
The Hebrew Hammer
ZAGADKA

Podpowiedź:

Zamieszczam podpowiedź, chcociaż nie wiem czy zagadka jest za trudna, czy nikt tu nie zagląda
Po ilości odsłon widzę jednak, że ktos tu zagląda, w takim razie kolejna podpowiedź, nie chcę dawać fragmentu opisu z filmweb.pl, bo sprawa będzie banalna. Powiem, że jest to polski film, który miał premierę w 1986 roku, a jego reżyser jest bardzo znany.
Ostatnia podpowiedź, w tym filmie w roli drugoplanowej wystąpiła aktorka, która gra w serialu "Rodzina zastępcza".
Jak do jutra nikt nie zgadnie to podam tytuł, myślę że tyle informacji na temat tego filmu wystarczy do podania prawidłowej odpowiedzi.
EDIT
The Hebrew Hammer
ZAGADKA

Podpowiedź:

Zamieszczam podpowiedź, chcociaż nie wiem czy zagadka jest za trudna, czy nikt tu nie zagląda

Po ilości odsłon widzę jednak, że ktos tu zagląda, w takim razie kolejna podpowiedź, nie chcę dawać fragmentu opisu z filmweb.pl, bo sprawa będzie banalna. Powiem, że jest to polski film, który miał premierę w 1986 roku, a jego reżyser jest bardzo znany.
Ostatnia podpowiedź, w tym filmie w roli drugoplanowej wystąpiła aktorka, która gra w serialu "Rodzina zastępcza".
Jak do jutra nikt nie zgadnie to podam tytuł, myślę że tyle informacji na temat tego filmu wystarczy do podania prawidłowej odpowiedzi.
- pajzano
- Juventino
"Kronika wypadków miłosnych" Wajdy. Znalazłem po filmografii Joanny Szczepkowskiej, którą widzimy na drugim zdjęciu.
Dowód:
http://www.filmweb.pl/FilmPhoto?id=1190 ... 2840#photo

Dowód:
http://www.filmweb.pl/FilmPhoto?id=1190 ... 2840#photo

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- Madzia:)
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Nieuchwytny

Podpowiedź:

Następna podpowiedź:
Reżyserem filmu jest Włoch, w ciekawostkach o filmie można wyczytać, że reżyserowi podczas kręcenia jednej ze scen w parku nie spodobał się kolor trawy, więc kazał ją przemalować i nakręcić jeszcze raz
Film powstał w 1966 roku.

Podpowiedź:

Następna podpowiedź:
Reżyserem filmu jest Włoch, w ciekawostkach o filmie można wyczytać, że reżyserowi podczas kręcenia jednej ze scen w parku nie spodobał się kolor trawy, więc kazał ją przemalować i nakręcić jeszcze raz
Film powstał w 1966 roku.
- pajzano
- Juventino
"Powiększenie" Michaelangelo Antonioniego. Szkoda, że wcześniej tu nie zajrzałem, zgadłem po pierwszym zdjęciu.
Dowód:
http://www.filmweb.pl/FilmPhoto?id=3300 ... 3648#photo

Dowód:
http://www.filmweb.pl/FilmPhoto?id=3300 ... 3648#photo

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- gosciu_Muranista
- Juventino
4 wesela i pogrzeb.
Jako, że jestem tego pewien to teraz Ja. Bardzo prosta zagadka:
http://img444.imageshack.us/img444/8273/ggkz8.jpg
Jako, że jestem tego pewien to teraz Ja. Bardzo prosta zagadka:
http://img444.imageshack.us/img444/8273/ggkz8.jpg
a nie mówiłem, że proste.pajzano pisze:Tin Cup
Ostatnio zmieniony 09 września 2006, 19:42 przez gosciu_Muranista, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Odpowiedź do zagadki dałem w poprzednim poście, napisałem nowy, bo mało kto zauważyłby nową zagadkę, ponieważ tuż po mnie odpowiedź podał także KwiAtek, a temat bardzo spadł. Proszę, żeby panie i panowie moderatorzy powstrzymali się z wyciąganiem kartek 
Połączcie oba posty jeżeli bardzo Wam to przeszkadza.
ZAGADKA

PODPOWIEDŹ

PODOWIEDŹ KOLEJNA
Reżyser i współautor scenariusza jest uważany za jednego z najwybitniejszych reżyserów w historii kinematografii i ojca kina surrealistycznego. Swój pierwszy niezwykle kontrowersyjny film nakręcił w 1929 roku, a film o który pytam powstał znacznie później.
Został on umieszczony na liście 100 największych filmów w historii magazynu "Time".

Połączcie oba posty jeżeli bardzo Wam to przeszkadza.
ZAGADKA

PODPOWIEDŹ

PODOWIEDŹ KOLEJNA
Reżyser i współautor scenariusza jest uważany za jednego z najwybitniejszych reżyserów w historii kinematografii i ojca kina surrealistycznego. Swój pierwszy niezwykle kontrowersyjny film nakręcił w 1929 roku, a film o który pytam powstał znacznie później.
Został on umieszczony na liście 100 największych filmów w historii magazynu "Time".
Nie trafiłeś.juverm pisze:Hotel Zacisze![]()
![]()
To nie jest ten tytuł, Terence Stamp nie grał w tym filmie, natomiast drugiego pana poznałeśpajzano pisze:Modesty Blaise? Poznaję Terence'a Stampa i czy to Fernando Rey na tym 3 zdjęciu?
Ostatnio zmieniony 13 września 2006, 22:58 przez Vimes, łącznie zmieniany 15 razy.