koniec mercato!
- DamKam
- Juventino
Oczywiscie, ze te mercato bylo dla nas wrecz tragiczne... ale niestety w obliczu tej calej afery i degradacji chyba nie moglo byc inaczej :roll: Jedynym pozytywem moze byc jedynie to, ze zarobilismy kupe pieniedzy. Choc wiem, ze to nie rekompensuje straty wielu czolowych graczy. Mozna by sie spytac, dlaczego te pieniadze nie zostaly wykorzystane na zalatanie dziur po Cannie, Zambro, Emersonie, Vieirze, Zlatanie, Thuramie... ale zapewne obecne wladze klubu w obliczu Serie B musza inaczej obchodzic sie z pieniedzmi
Choc w sumie sprowadzilismy kilku przecietnych graczy, i wsparlismy kadre mlodzikami z Primavery. Nie wiem jak do konca jest z tymi umowami od sponsorow, czy nie zostaly zmniejszone. Kolejna rzecza jest chec modernizacji stadionu, a sa to przeciez ogromne wydatki. Choc z tym stadionem nic nie wiadomo. No i jestem ciekaw jak wygladaja obecnie zarobki tych pilkarzy, ktorzy pozostali. Moim zdaniem taki Del Piero powinien juz zarabiac zdecydowanie mniej, a jest chyba caly czas w gronie najlepiej zarabiajacych pilkarzy na swiecie
Choc ktos moglby rzec: Alex to Alex. Wracajac do tematu mercato, to oczywiscie ze nie jestem zadowolony. Po dotychczasowej grze widac, ze bedzie naprawde ciezko z tym awansem do Serie A. Chyba wszyscy troche sie przeliczylismy. Ale tak jak podkreslilem na poczatku, niestety klub znalazl sie w takiej sytuacji, ze wydaje mi sie, iz naprawde ciezko jest mowic o innej mozliwosci ruchow na rynku transferowym
Tak mi sie wydaje.
EDIT:
Co do krytyki skierowanej w strone Deschampsa to uwazam, ze po pierwsze mercato to nie jego dzialka, a po drugie uwazam ja za bezpodstawna. Poczekajmy spokojnie jak to wszystko bedzie wygladac w trakcie sezonu Serie B...

EDIT:
Co do krytyki skierowanej w strone Deschampsa to uwazam, ze po pierwsze mercato to nie jego dzialka, a po drugie uwazam ja za bezpodstawna. Poczekajmy spokojnie jak to wszystko bedzie wygladac w trakcie sezonu Serie B...
Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 10:51 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Raffikki87
- Juventino
Mercato??? mimo tego ze Juve znalaz³o sie wtakeij sytuacji jakiej jest mo¿na by³o zrobic wiêcej .Zastanawia mnie jedno dlaczego na 2 tygodnie przed koñcem mercato nasz zarz±d i ludzie zajmuj±cy sie transferami podda³ sie w negocjacjach .Mam wra¿enie ¿e pan Secco nie jest na tyle doswiadczonym w ¶wiecie mercato aby móc dobrze walczyc o dobrych pi³karzy dla Juve .Wed³ug mnie pierwszym transferem na przysz³y sezon a raczej ju¿ przed przysz³ym latem to do¶wiadczony i dobry dyrektor do spraw transferów ,przy ca³ym szacunku Secco nie ma tego obycia w ¶wiecie mercato. Szczególnie ¿a³uje ze jest tak duza dysproporcja w sile obrony i ataku (w ataku 5 bardzo dobrych napastników a oborna jak 2 obroñców sie posypei to zrobi sie gor±co) .Liczy³em ze przyjdzie Felipe z Udinese albo Barzagli (mówi³ ze jest gotów zagrac w Serie B nawet) .Mam nadziej ze Juve da rade i za rok jak wejd± do Serie A to trzeba zrobic najlepsze mercato ostatnich lat bo jest kogo kupic i przede wszystkim trzeba kupic (tylko ze musi byc dyrektor któryy bedzie uumia³ wywalczyc swoej i umiejetnie negocjowac) ;
2 ¶rodkowych obroñców
ofensywny pomocnik
i za rok tez bedzie trzeba kupic napastnika(³owca bramek)
Byæ mo¿e nie by³o transferów gdy¿ Juve wed³ug raportu klubowego jest na minusie = -21 mln. euro
2 ¶rodkowych obroñców
ofensywny pomocnik
i za rok tez bedzie trzeba kupic napastnika(³owca bramek)
Byæ mo¿e nie by³o transferów gdy¿ Juve wed³ug raportu klubowego jest na minusie = -21 mln. euro
Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- Tigmar
- Juventino
"David Chiumiento è andato allo Young Boys di Berna (Svizzera), Claudio Scarzanella al Cortone, Ray Volpato all’Arezzo, mentre Andrea Luci è stato ceduto al Pescara. "
cytat z juventus.com
http://www.juventus.com/it/news/detail. ... 00&ID=8560
jak widac, upchneliśmy w ostatnim dniu jeszcze 4 zawodników ...
ciekawe dlaczego nie pisze nic na juventus.com o Kapo
czyżby jednak był w Juve ?
cytat z juventus.com
http://www.juventus.com/it/news/detail. ... 00&ID=8560
jak widac, upchneliśmy w ostatnim dniu jeszcze 4 zawodników ...
ciekawe dlaczego nie pisze nic na juventus.com o Kapo
czyżby jednak był w Juve ?
Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 11:48 przez Tigmar, łącznie zmieniany 1 raz.
- MarcinB
- Juventino
Mercato niegdy nie było naszą mocną stroną. Sprzedalismy tle wartościowych graczy za grosze w porównaiu z innymi transferami na świecie tego lata. Są to bardzo śmieszne kwoty na które zarząd się zgodził. Najbardziej żałuje Zabro i Canny że nie ma ich już z nami. Najbardziej się ciesze że uciekł za swoim "panem" puma i cieszę się z wypożyczenia(szkoda że nie definitywnie) Boijinova. To tyle na ten temat 
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Ja jestem zadowolony z tego mercato. Co prawda nie doznaliśmy wielkich wzmocnień, ale zostali piłkarze, którzy moim zdaniem decydują o sile Juve. Jedynie odejścia Zambrotty i Cannavaro nie mogę przeboleć, ale Ibra, Emerson, Vieira... BARDZO DOBRZE !!! NIE ZNOSIŁEM ICH !!!! Vieira co prawda jeszcze potrafił jakoś grać, ale Emerson i ta żyrafa Rasiahimovic... DNO !!!!! Szkoda jeszcze Thurama. Ale latek już miał tyle, że nie grałby i tak u nas długo, a na Serie B nie jest potrzebny. Szkoda Mutu, bo bardzo dobry piłkarz.
Ale zamiast patrzeć kto odszedł, popatrzmy kto został i przyszedł.
Zostali/przyszli: Buffon (nadal mamy w ekipie najlepszego goakeepera na tym globie), Kovac (doświadczony zawodnik wiele lat w Bayernie i teraz w Juve. Solidny zawodnik), Tudor (nie jest gigantem wśród obrońców, ale gra dobrze i twardo), Boumsong (cóż... mieliśmy okazję oglądać filmik z jego wpadkami, ale pozbierać do kupy same wpadki i zrobić kompilację, to jest łatwo. Na pewo oprócz tego potrafi zagrać świetnie. Skoro DD go cce, to znaczy, że nie jest zły. Poza tym nie każdy może grać w reprezentacji trójkolorowych). Nedved (ma już swoje lata, ale uważam, że on jest na prawde wyjątkiem wśród piłkarzy i mimo wieku będzie jednym z tych, którzy poprowadzą nas do Serie A). Camoranesi (nie wiem czego się po nim spodziewać. Potrafi grać fantastycznie, ale czy będzie miał motywację? Nie wiemy też na ile jego humory były realne, a na ile to wymysł prasy. Pewne jest, że jeżeli będzie z siebie dawał wszystko, to jest super). Marchionni (moim zdaniem niesamowity talent. Z resztą o czymś świadczy fakt, że sprzątneliśmy go z przed nosa interowi
Będzie z niego wielki pożytek. Zanetti (lata ma, ale jest też bardzo doświadczony i grał w końcu w bardzo mocnym klubie i nie jest to anonim wśród piłkarzy). No i mamy atak... Del Piero (Absoltny BÓG w naszej drużynie. Od razu widać jak się rozstrzelał pod wodzą DD. Capello na niego nie stawiał to i gra była inna. A teraz wszyscy wiemy co było w ostatnich meczach... Brama za bramą. KAPITAN i MISTRZ w jednej osobie. Nie tylko doskonały technik, ale i skromny człowiek dający przykład swoją postawą. Jestem dumny, że mogę mu kibicować!!!!). Trezeguet (heh... co do niego ostatnio miałem najwięcej obaw. Wszystko się na szczęście dobrze skończyło i nasz super strzelec został. Jak tylko nie ma kontuzji, to czarno widzę sytuację rywali :-D ). Bojinov (uważam go za piłkarza doskonałego. Mimo tak młodego wieku już strzela na zawołanie. Z biegem lat może być coraz lepszy. Sądzę, że nawet jest lepszy od Mutu, za którego go w końcu pozyskano).
Tak więc odmłodziliśmy troszke skład. Mamy wreszcie młodych i utalentowanych zawodników i starszych, dających im przykład. Dobra mieszanka. Uważam, że to mercato (mimo, że TEORETYCZNIE więcej mamy strat niż zysków) wcale nie było złe. Zaszła mała rewolucja w składzie i myślę, że wyjdzie nam to na dobre. A po awansie do Serie A na pewno będą kolejne wzmocnienia. O to jestem spokojny.
Ale zamiast patrzeć kto odszedł, popatrzmy kto został i przyszedł.
Zostali/przyszli: Buffon (nadal mamy w ekipie najlepszego goakeepera na tym globie), Kovac (doświadczony zawodnik wiele lat w Bayernie i teraz w Juve. Solidny zawodnik), Tudor (nie jest gigantem wśród obrońców, ale gra dobrze i twardo), Boumsong (cóż... mieliśmy okazję oglądać filmik z jego wpadkami, ale pozbierać do kupy same wpadki i zrobić kompilację, to jest łatwo. Na pewo oprócz tego potrafi zagrać świetnie. Skoro DD go cce, to znaczy, że nie jest zły. Poza tym nie każdy może grać w reprezentacji trójkolorowych). Nedved (ma już swoje lata, ale uważam, że on jest na prawde wyjątkiem wśród piłkarzy i mimo wieku będzie jednym z tych, którzy poprowadzą nas do Serie A). Camoranesi (nie wiem czego się po nim spodziewać. Potrafi grać fantastycznie, ale czy będzie miał motywację? Nie wiemy też na ile jego humory były realne, a na ile to wymysł prasy. Pewne jest, że jeżeli będzie z siebie dawał wszystko, to jest super). Marchionni (moim zdaniem niesamowity talent. Z resztą o czymś świadczy fakt, że sprzątneliśmy go z przed nosa interowi
Tak więc odmłodziliśmy troszke skład. Mamy wreszcie młodych i utalentowanych zawodników i starszych, dających im przykład. Dobra mieszanka. Uważam, że to mercato (mimo, że TEORETYCZNIE więcej mamy strat niż zysków) wcale nie było złe. Zaszła mała rewolucja w składzie i myślę, że wyjdzie nam to na dobre. A po awansie do Serie A na pewno będą kolejne wzmocnienia. O to jestem spokojny.
- aleksander1986
- Juventino
Niestety poprzez relegację Juve do Serie B straciliśmy swoich najlepszych zawodnikó (oprócz Zlatana :lol: ).Emesrona i Vieiry też nie jest mi żal że odeszli.Szkoda Cannavaro,Thurama,Zambro no i Mutu.Trzej pierwsi to podstawa a Mutu dobrze się spisywał wchodząc z ławki.Jednak liczę na dobrą grę Bojinova w ataku,należy zwrócić uwagę też na Boumsonga i oczywiście naszą młodzież.Cieszę się że zostali Treze,Gigi,Camor,Nedved,Chiellini no i oczywiście nasz kapitan Alex.
Jednak nie można nazwać tego Mercato udanym.
Jednak nie można nazwać tego Mercato udanym.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- DamKam
- Juventino
:shock: Jestem rozczarowany kolejna informacja odnosnie wypozyczenia mlodych graczy. Tym razem kolej padla na: Davide Chiumiento (Young Boys Berno), Claudio Scarzanella (Cortone), Rey Volpato (Arezzo), Andrea Luci (Pescara). Wczesniej wypozyczylismy m.in Kapo, Masiello... nie wiem jak wkoncu z Palladino
No niby zostalo jeszcze kilka "mlodych zebr" ale nigdy nie podobalo mi sie wypozyczanie tych graczy. Zawsze uwazalem to za blad bylej triady, ze nie wykorzystujemy wielokrotnych Mistrzow Wloch z Primavery :roll: I mialem nadzieje, ze w obecnej sytuacji klubu, nowy zarzad jednak bardziej bedzie chcial stawiac na ta mlodziez...

- El Nino
- Juventino
witam.. ja powiem tak-nie jestem zadowolny z mercato w wykonaniu Juve w tym sezonie, z resztą jak wszyscy.. Domyslalem sie ze gdy Juvnetus zostanie zdegradowany odejda najwieksze gwiazdy. MIlym zaskoczeniem bylo zostanie Nedveda, Buffona, Trezegeuta, Camoranesiego, Kovaca i innych piłkarzy formatu pierwszoligowego
Uważam ze ostre słowa krytyki należą sie naszemu zarządowi nie tylko dlatego ze nie sciagneli paru dobrych pilkarzy (środek pola i dobrych rezerwowych) ale przede wszystkim dlatego ze pozbyli sie paru wartosciowych pilkarzy ktorzy z pewnością przydaliby sie w Juventusie.. Mam na myśli Olivera Kapo (jestem zwolennikiem jego talentu od lat i nie wytlumaczalne jest dla mnie jego wypozyczenie.. nie wiem moze o czyms nie wiemy np. ze poklocil sie z zarzadem.. mialem nadzieje ze zostanie gdy ternerem bedzie DEschamps, ale coż..) Palladino (utalentowany napastnik, moglby byc wykorzystywany w rotacji składu-w razie kontuzji czy zmiany pod koniec meczu) Volpato (nie wiem dlaczego ale Juventus bedzie wolal kupic za pare lat nowego napastnika za duze pieniadze niz wychoowac u siebie kogos na miare "chociazby" Miccolego)..
Dobrze ze przyszedl Boumsong bo w srodku obrony nie bylo najlepiej, ale Marchionni i Zanetti to juz zasluga poprzedniego zarządu.. Bojinov (bardzo utalentowany i dobry napastnik, ale nie wiem czy kosztem Mutu, bo na pewno te transfery mialy powiazanie..)
Pozdrawiam
Uważam ze ostre słowa krytyki należą sie naszemu zarządowi nie tylko dlatego ze nie sciagneli paru dobrych pilkarzy (środek pola i dobrych rezerwowych) ale przede wszystkim dlatego ze pozbyli sie paru wartosciowych pilkarzy ktorzy z pewnością przydaliby sie w Juventusie.. Mam na myśli Olivera Kapo (jestem zwolennikiem jego talentu od lat i nie wytlumaczalne jest dla mnie jego wypozyczenie.. nie wiem moze o czyms nie wiemy np. ze poklocil sie z zarzadem.. mialem nadzieje ze zostanie gdy ternerem bedzie DEschamps, ale coż..) Palladino (utalentowany napastnik, moglby byc wykorzystywany w rotacji składu-w razie kontuzji czy zmiany pod koniec meczu) Volpato (nie wiem dlaczego ale Juventus bedzie wolal kupic za pare lat nowego napastnika za duze pieniadze niz wychoowac u siebie kogos na miare "chociazby" Miccolego)..
Dobrze ze przyszedl Boumsong bo w srodku obrony nie bylo najlepiej, ale Marchionni i Zanetti to juz zasluga poprzedniego zarządu.. Bojinov (bardzo utalentowany i dobry napastnik, ale nie wiem czy kosztem Mutu, bo na pewno te transfery mialy powiazanie..)
Pozdrawiam
- Mr Cezary
- Juventino
Mercato było rzeczywiście mało udane, ale nie spodziewałem się niczego innego, od momentu poznania wyroku. Ciężko jest namówić zawodników do gry w Serie B, o czym mogliśmy się najdobitniej przekonać. Odeszło wielu znanych i renomowanych zawodników, a w ich miejsce przyszli młodzi i mniej znani.
Najbardziej żałuję odejścia Cannavaro i Zambrotty oczywiście. I to nie tylko ze względu na sentyment, jakim darzę tych zawodników, ale także na ich wkład w zwycięstwa Juventusu. Zlatana będzie mi brakować, ale już tylko ze względu na sentyment, bo na boisku ostatnimi czasy nie prezentował się najlepiej.
Co do zakupów, to uważam, że można było rozegrać to trochę lepiej. Tzn. skupić się na zakupie jednego naprawdę klasowego stopera i zaproponować mu naprawdę dobre warunki finansowe. Oczywiście musiałby to być obrońca światowej klasy, jak np. Stam, którego można było by wziąć za darmo. Akurat na Serie B by się przydał. Jakoś na razie nie jestem przekonany co do Boumsonga, ale nie wypowiadam się póki go nie zobaczę w grze. Marchionni i Zanetti, to zakupy załatwione już nieco wcześniej, więc nie będę ich oceniał. Natomiast dobrze, że gra u nas dużo młodych wilków, takich jak Bojinov, Guzman, De Ceglie czy Paro. Za parę lat możemy mieć z nich niezły pożytek.
Sprawy wypożyczeń ciężko mi komentować. Rozumiem decyzję o oddaniu młodzików na wypożyczenie, gdyż jest już u nas dużo 'juniorów' i uważam, że nie wszyscy mieściliby się w składzie. Tak przynajmniej będą grać. Nie rozumiem za to decyzji o wypożyczeniu Kapo... Przecież ten zawodnik jakże by się przydał! Tu zarząd ma u mnie dużego minusa.
Posunięcia działaczy można usprawiedliwiać zamieszaniem z calciopoli, ale tak naprawdę, mogliśmy się (kibice Juve) spodziewać mimo wszystko więcej.
Najbardziej żałuję odejścia Cannavaro i Zambrotty oczywiście. I to nie tylko ze względu na sentyment, jakim darzę tych zawodników, ale także na ich wkład w zwycięstwa Juventusu. Zlatana będzie mi brakować, ale już tylko ze względu na sentyment, bo na boisku ostatnimi czasy nie prezentował się najlepiej.
Co do zakupów, to uważam, że można było rozegrać to trochę lepiej. Tzn. skupić się na zakupie jednego naprawdę klasowego stopera i zaproponować mu naprawdę dobre warunki finansowe. Oczywiście musiałby to być obrońca światowej klasy, jak np. Stam, którego można było by wziąć za darmo. Akurat na Serie B by się przydał. Jakoś na razie nie jestem przekonany co do Boumsonga, ale nie wypowiadam się póki go nie zobaczę w grze. Marchionni i Zanetti, to zakupy załatwione już nieco wcześniej, więc nie będę ich oceniał. Natomiast dobrze, że gra u nas dużo młodych wilków, takich jak Bojinov, Guzman, De Ceglie czy Paro. Za parę lat możemy mieć z nich niezły pożytek.
Sprawy wypożyczeń ciężko mi komentować. Rozumiem decyzję o oddaniu młodzików na wypożyczenie, gdyż jest już u nas dużo 'juniorów' i uważam, że nie wszyscy mieściliby się w składzie. Tak przynajmniej będą grać. Nie rozumiem za to decyzji o wypożyczeniu Kapo... Przecież ten zawodnik jakże by się przydał! Tu zarząd ma u mnie dużego minusa.
Posunięcia działaczy można usprawiedliwiać zamieszaniem z calciopoli, ale tak naprawdę, mogliśmy się (kibice Juve) spodziewać mimo wszystko więcej.
- kedzier
- Juventino
- WojtekW
- Juventino
Mercato kiepskie, ale czego mogliśmy się spodziewać ? Na pewno nasza degradacja przyczyniła się do mało spektakularnych transferów. Szkoda mi jedynie Cannavaro, i ciesz się że zostali Buffon i Camoranessi, bo jeśłi chodzi o Del Piero to byłem spokojny o jego pozostanie. mysle ze za rok jak Juve będzie miało awans to powinno być bardzo ciekawe mercato !
- M.
- Juventino
Wierzyłeś w to, że uda się godnie zastąpić Cannavaro czy Zambrottę? Bo ja nie. To są najlepsi zawodnicy na świecie jeśli chodzi o pozycje, na których grają. Chcąc sprowadzić godnych zastępców, musilibyśmy wydać masę pieniędzy i nakłonić graczy o wielkich nazwiskach do gry w Serie B.Martin pisze:Nie pozyskaliśmy nikogo, kto mogłby godnie zastąpić tych co odeszli.
Oczywiście tegoroczne Mercato było dla nas nieudane. Odeszli klasowi gracze, a ze sprowadzonych tylko Bożinow wydaje się być solidnym wzmocnieniem. Zarząd po raz kolejny się nie popisał i mam do niego coraz mniejsze zaufanie :? . Rozumiem, że znaleźliśmy się w trudnej sytuacji, ale powinniśmy robić wszystko, aby jak najszybciej się z niej wydostać. A tegoroczne transfery na pewno nam w tym nie pomogą. Jak zauważył Martin, awans po jednym sezonie z Serie B nie wydaje się już sprawą oczywistą. O ile na pierwszy rzut oka nasz wyjściowa jedenastka jest silna, to brak wartościowych zmienników może mieć decydujący wpływ na ostateczny wynik. Wyjątkowo słabo prezentuje się nasza linia obrony. Jak już pisałem, niemożliwym było sprowadzenie klasowych zmienników, ale można by się pokusić choćby o solidnych. I jeden solidny gracz przyszedł, szkoda tylko, że w miejsce trzech innych zawodników, co najmniej o klasę lepszych od niego :roll: . Mimo wszystko pozostaję optymistą.
:roll:
- pan Zambrotta
- Juventino
Odeszli od nas gladiatorzy. Odeszli od nas Misztrzowie i wice-mistrzowie świata. Paradoksalnie najsłabszą naszą linią był... atak, gdzie tylko Alex miał udane występy na MŚ. Z takim składem (którym dodatkowo kierował Capello) w cuglach mogliśmy wejść min. do finału LM.
Mogliśmy, ale tak się nie stało.
O aferze powiedziano już wszystko, a nawet za wiele.
Nasze pierwsze wzmocnienia - Zanetti i Marchionni. Obaj zgodzili się zostać z drużyną nawet w Seire B. Niewiadomo ile w tym wszystkim miłości do klubu, a ile braku zainteresowania przez silniejsze drużyny. Już sam fakt, że zostają to plus. Przynajmniej nie będą jęczeć o odejściu.
Cristiano potwierdził swoje solidne umiejętności podczas trofeo TIM. Walczył za dwóch. Marco jest piłkarzem conajmniej dobrym i jeśli chodzi o prawą flankę, możemy spać spokojnie.
Najważniejszy wg mnie transfer tego lata - DD. Nie jest jeszcze trenerem tej klasy, co Capello. Brak doświadczenia i słaba gra w obronie, to pierwsze co rzuca się w oczy. Na starcie wiele stracił w naszych oczach i narazie sprawa wygląda nieciekawie. A dla optymistów - niejasno. Nie mozemy w głupi sposób tracić bramek.
Bojinov - zanim nie rozegrał kilku meczów w barwach Juve, nie byłem zbytnio przekonany do Bułgara. Jednak chyba będą z niego ludzie. Tylko tu się robi mały problem - na ławkę za silny, na wyjściową 11 za słaby. Niewiadomo jak zachowa się Waleri w trakcie sezonu. Troche mnie to niepokoi, bo w Lecce i w Violi kilka razy dał we znaki trenerom. Z jednej strony to duży talent, jednak taki klub jak Juventus nie moze chuchać i dmuchać na "młodą gwiazdkę", by się nie zatraciła. To nie jest miejsce dla rozkapryszonych piłkarzy.
Boumsong - wolałem Givet'a. Fani NUFC jakoś specjalnie nie płaczą za nim. A to co najmniej niepokojące. Czasy dobrej gry we Francji już dawno minęły. Nie można go oceniać tylko po grze w Ligue 1.
I nasz największy zaciąg - młode wilki. Czas, żeby odpłaciły się swojemu dobrodziejowi za wielkie pieniądze, jakie zainwestował w ich szkolenie. Mają czas by udowodnić, że zasługują na grę w takim klubie. Rywalizacja trwa na wszystkich pozycjach. Walką jest nie tylko awans do SerieA, ale także o pierwszą kadrę zespołu.
Podsumowując - mercato średnie, choć mogło byc gorzej . Na szczęście to przygotowania na "tylko" Serie B.
Miejmy nadzieję, że za rok wielkie transfery. Dobre kilkadziesiąt milionów euro. Trzeba odbudować potęgę.
Mogliśmy, ale tak się nie stało.
O aferze powiedziano już wszystko, a nawet za wiele.
Nasze pierwsze wzmocnienia - Zanetti i Marchionni. Obaj zgodzili się zostać z drużyną nawet w Seire B. Niewiadomo ile w tym wszystkim miłości do klubu, a ile braku zainteresowania przez silniejsze drużyny. Już sam fakt, że zostają to plus. Przynajmniej nie będą jęczeć o odejściu.
Cristiano potwierdził swoje solidne umiejętności podczas trofeo TIM. Walczył za dwóch. Marco jest piłkarzem conajmniej dobrym i jeśli chodzi o prawą flankę, możemy spać spokojnie.
Najważniejszy wg mnie transfer tego lata - DD. Nie jest jeszcze trenerem tej klasy, co Capello. Brak doświadczenia i słaba gra w obronie, to pierwsze co rzuca się w oczy. Na starcie wiele stracił w naszych oczach i narazie sprawa wygląda nieciekawie. A dla optymistów - niejasno. Nie mozemy w głupi sposób tracić bramek.
Bojinov - zanim nie rozegrał kilku meczów w barwach Juve, nie byłem zbytnio przekonany do Bułgara. Jednak chyba będą z niego ludzie. Tylko tu się robi mały problem - na ławkę za silny, na wyjściową 11 za słaby. Niewiadomo jak zachowa się Waleri w trakcie sezonu. Troche mnie to niepokoi, bo w Lecce i w Violi kilka razy dał we znaki trenerom. Z jednej strony to duży talent, jednak taki klub jak Juventus nie moze chuchać i dmuchać na "młodą gwiazdkę", by się nie zatraciła. To nie jest miejsce dla rozkapryszonych piłkarzy.
Boumsong - wolałem Givet'a. Fani NUFC jakoś specjalnie nie płaczą za nim. A to co najmniej niepokojące. Czasy dobrej gry we Francji już dawno minęły. Nie można go oceniać tylko po grze w Ligue 1.
I nasz największy zaciąg - młode wilki. Czas, żeby odpłaciły się swojemu dobrodziejowi za wielkie pieniądze, jakie zainwestował w ich szkolenie. Mają czas by udowodnić, że zasługują na grę w takim klubie. Rywalizacja trwa na wszystkich pozycjach. Walką jest nie tylko awans do SerieA, ale także o pierwszą kadrę zespołu.
Podsumowując - mercato średnie, choć mogło byc gorzej . Na szczęście to przygotowania na "tylko" Serie B.
Miejmy nadzieję, że za rok wielkie transfery. Dobre kilkadziesiąt milionów euro. Trzeba odbudować potęgę.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jezeli chodzi o zawodników których mogliśmy nie oddawać to jest największy błąd.Chłopak potrafi wiele.Dziwne ze Capello jak i Deschamps decydują sie go wypożyczać.Nie nauczy sie już niczego nowego.Czas Go wreszcie wykorzystać..kedzier pisze:W składzie na oficjalnej go nie ma, a w kilka dni po niepotwierdzonym transferze zagrał w jakimś sparingu hiszpańskiej drużyny i strzelił nawet bramkę.
A ogólnie o mercato to szkoda gadać.. straszne. Najbardziej niepokoi mnie środek pomocy. Zanetti -GG? bądź Paro-Zanetti.Byłbym raczej za opcją numer 2.Może w tym sezonie nasza młodzież sie odnajdzie i pokaże, ze w Juve także potrafią szkolić młodych..
Jezeli już zlikwidują nam część punktów ujemnych na starcie to Serie B zostanie zmiażdżona, a jezeli nie.. to takze nie powinno być aż tak wielkich problemów.
A za rok czekam na dobre transfery i widoczną zmiane.. nie moge sie doczekać kiedy znowu Inter zacznie trząść portkami na Słowo- Juventus.Piękne uczucie..