Trofeo Tim 31.08

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2006, 11:43

Canale 5 jest na pewno na platformie polsatu. Dokładnie nie pamiętam na jakim kanale, ale kojarzy mi się jakiś kanał w granicach 70-80. Dokładniej niestety nie mogę Ci powiedzieć, ale powinno to skrócić czas szukania.

Dirty mind
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2006, 12:21

Venomik pisze:Canale 5 jest na pewno na platformie polsatu. Dokładnie nie pamiętam na jakim kanale, ale kojarzy mi się jakiś kanał w granicach 70-80. Dokładniej niestety nie mogę Ci powiedzieć, ale powinno to skrócić czas szukania.
Kanał 83 u mnie :wink: Oby tylko nie zakodowali.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 15:02

Oto pilkarze, ktorzy zostali powolani przez Manciniego na turniej:

Goalkeepers: Carini, Julio Cesar, Orlandoni

Defenders: Maicon, Marino, Materazzi, Maxwell, Mei, Zanetti

Midfielders: Cambiasso, Dacourt, Figo, Maroufi, Solari

Strikers: Adriano, Biabiany, Crespo, Cruz, Recoba, Ribas, Slavkovski

Patrzac na te liste wydaje mi sie, ze Mancini bedzie probowal ustawienia z trzema napastnikami. No i nic dziwnego, w koncu to przynioslo nam ostateczny sukces w meczu z Roma. Okazje do zaprezentowania sie bedzie mialo az szesciu mlodych pilkarzy, z ktorych najlepiej zapowiadaja sie: Slavkovski i Ribas. Zapowiada sie ciekawie. Forza Inter :D.

EDIT: naros, ten turniej to przede wszystkim szansa gry dla tych, ktorzy nie grali w meczu o SP. Dlatego wlasnie wszyscy beda obserwowac Maxwella, Solariego, Recobe i Cruza. Wynik jest wazny, ale to sprawa drugorzedna.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2006, 15:14 przez klsmkr, łącznie zmieniany 1 raz.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 15:05

klsmkr pisze:Oto pilkarze, ktorzy zostali powolani przez Manciniego na turniej:

Goalkeepers: Carini, Julio Cesar, Orlandoni

Defenders: Maicon, Marino, Materazzi, Maxwell, Mei, Zanetti

Midfielders: Cambiasso, Dacourt, Figo, Maroufi, Solari

Strikers: Adriano, Biabiany, Crespo, Cruz, Recoba, Ribas, Slavkovski
Eeee... cienki składzik :P . Dobrze że nie ma Zlatana i Vieiry.Ale nawet jak by byli to i tak przegracie :twisted: ! FORZA JUVE!!!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 15:53

Co do tego turnieju. Mowicie ze to tylko turniej, ze sa to mecze o nic tylko poto aby przetestowac mlodych pilkarzy i mysle ze macie racje jednak jak od Juve oczekuje zwyciestw ZAWSZE czy to sparing czy towarzyski turniej, final Ligi Mistrzow ja od Juve oczekuje zawsze gry na maxa na 105% gry na zwyciestwo !!!

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 16:02

stara_dama pisze:Co do tego turnieju. Mowicie ze to tylko turniej, ze sa to mecze o nic tylko poto aby przetestowac mlodych pilkarzy i mysle ze macie racje jednak jak od Juve oczekuje zwyciestw ZAWSZE czy to sparing czy towarzyski turniej, final Ligi Mistrzow ja od Juve oczekuje zawsze gry na maxa na 105% gry na zwyciestwo !!!

Zgadzam sie Juve musi wygrac nie biorac pod uwate tego ze to turniej prawie jak towarzyski musimy wygrac i tyle!! Grac na Całego i Walczyć do Upadłego :!: :!: :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 17:05

mam nadzieje ze znowu cos zdzialamy na turnieju. co jak co ale wzne zeby mlodzi gracze zdobywali pewnosc siebie w takich meczach.

PS mecz jest na canale 5 ?? bo sie pogubilem czytajac te posty :) z gory dzieki za odpowiedz

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 17:14

PABLO pisze:PS mecz jest na canale 5 ?? bo sie pogubilem czytajac te posty :) z gory dzieki za odpowiedz
Wszystko na to wskazuje :D
Tak dla pewności

Co do turnieju... co tu dużo gadać... gramy z Interem i Milanem i wszystko jasne. Mam nadzieję, że stoczymy walkę jak równy z równym, a nasi chłopacy zrewanżują się nam za wpadke z Napoli.

tyle :)

tomaj_poz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 18:01

http://127.0.0.1:6789/streameronemedia.wmv

/\

wklejcie to do sciezki gdzie wpisuje sie url w Windows Media Player
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2006, 18:04 przez tomaj_poz, łącznie zmieniany 2 razy.

skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 18:03

Mimo iż to mało znaczące trofeum, chciałbym aby zagrano podstawowym składem, liczę na ciekawe widowisko oraz pokazanie majestatu Juve, że wciąż należy do czołówki europejskiej mimo degradacji

FORZA JUVE

CHI SIAMO NOI... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 23:56

No niestety, nie zgarniemy kolejnego trofeum do kolekcji. Jedyne co pozostaje to satysfakcja z pokonania interu (podobno mistrza Włoch :-D ), niech oddają tą tarczę 8)
Kolejny raz geniusz Del Piero, to jest mistrz...

Pojedynku z Milanem nie ma co komentować, z relacji wynika, że byliśmy gorsi, cóż, boli to, że dwa razy tracimy prowadzenie, a Milan jakby nie patrzeć strzela nam 3 bramki w 45 min. A dlaczego przy stanie 2-1 dy mamy rzut wolny z 22 m. strzela Guzman a nie Del Piero? :shock:

Podobno po raz kolejny mogliśmy zobaczyć kabaret naszych ,,obrońców'' :roll:
Jakby nie patrzeć to tylko turniej towarzyski, ale szkoda, dla nas takie zwycięsta są naprawdę ważne.

Ciekawe czy Camor doznał naprawdę groźnej kontuzji czy udał bo poprostu nie chcialo mu się grać :think:
Słyszałem co zrobił Giannichedda, poprostu brak słów :rotfl:

Ostatnio co nas cechuje to: kabaret naszych obrońców, poprostu komedia, czerwone kartki otrzymane w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sposób i na osłodę geniusz Del Piero...
BIANCONERI pisze:Widzialem jak po zejsciu z boiska Camoranesi byl opatrywany przez nasz sztab medyczny i jestem pewien,ze to nie byla zadna symulacja.
W takim razie, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 00:10 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 00:04

Widzialem jak po zejsciu z boiska Camoranesi byl opatrywany przez nasz sztab medyczny i jestem pewien,ze to nie byla zadna symulacja.Jesli chodzi o mecze to w obu bylismy mocno przycisnieci do muru,zwlaszcza w meczu z Milanem kiedy to gralismy niemal samymi mlodzikami i zostalismy bezlitosnie rozklepani.Byl to jednak niezly sprawdzian dla naszych mlodych graczy,beda musieli sie przyzwyczajac do wyzszego poziomu niz mecze mlodziezowek klubowych.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 00:26

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Pojedynku z Milanem nie ma co komentować, z relacji wynika, że byliśmy gorsi, cóż, boli to, że dwa razy tracimy prowadzenie, a Milan jakby nie patrzeć strzela nam 3 bramki w 45 min. A dlaczego przy stanie 2-1 dy mamy rzut wolny z 22 m. strzela Guzman a nie Del Piero? :shock:
Milan był najlepszą drużyną w całym turnieju. Rozkręcali się z minuty na minutę każdego spotkania i zasłużenie wygrali turniej.

W mojej opinii Guzman się nie sprawdził. Był mało widoczny, troszkę zagubiony, gdy dostawał piłkę. Dlaczego wykonywał rzut wolny? Nie wiem... to pytanie można zaliczyć do tych z serii: dlaczego Buffon wykonywał rzut karny... :roll:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Podobno po raz kolejny mogliśmy zobaczyć kabaret naszych ,,obrońców'' :roll:
Jakby nie patrzeć to tylko turniej towarzyski, ale szkoda, dla nas takie zwycięsta są naprawdę ważne.
Z obroną było różnie... o ile na 25-30 metrze potrafiliśmy dokładnie pokryć, to gdy już przeciwnik dostawał się pod pole karne, to staliśmy jak pachołki. Było to widoczne szczególnie, gdy Milan atakował. Niesamowity Kaka, który kilkoma zagraniami na pół metra, wraz z kolegami wypracowywał 100% akcje...
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Ciekawe czy Camor doznał naprawdę groźnej kontuzji czy udał bo poprostu nie chcialo mu się grać :think:
Słyszałem co zrobił Giannichedda, poprostu brak słów :rotfl:
Camor - źle stąpnął i tyle. Nie wydaje mi się, aby było to zamierzone, choć w jego grze nie widać dużej ilości wkładanego serca...
Giannichedda - wyglądało dziwnie i może śmiesznie, ale gdyby nie to, pewnie padła by bramka.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ostatnio co nas cechuje to: kabaret naszych obrońców, poprostu komedia, czerwone kartki otrzymane w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sposób i na osłodę geniusz Del Piero...
Ja jestem optymistą. Faktycznie - obrona daje się łatwo wykiwać - nad tym trzeba pracować. Jestem dobrej myśli po pierwszej części meczu z Milanem, w której nasza młodzież zaprezentowała się przyzwoicie. Myślę, że jak przez rok pograją ze "starszyzną" w SerieB i nabiorą wprawy, to z tego wyjdzie naprawde coś dobrego :wink:

Gratulacje dla Milanu.

PS. Słyszałem, że w tym turnieju miała grać drużyna, która zdobyła mistrzostwo Włoch. Nie wiecie co się z nimi stało :?: :twisted: :prochno:
Pozdro

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 01:05

mJaUcViEej pisze: PS. Słyszałem, że w tym turnieju miała grać drużyna, która zdobyła mistrzostwo Włoch. Nie wiecie co się z nimi stało :?: :twisted: :prochno:
Pozdro

Może nie dojechał? Szkoda, bo warto by było się zmierzyć z najlepszą drużyną Włoch. :(
Co do samego turnieju to w dwóch meczach i Inter i Milan miał z nami ogromną przewagę. :/ Nasi zawodnicy nie radzili sobie z dobrze dysponowanymi rywalami. O obronie już nie mówię. Mimo wszystko dobre wrażenie zrobili na mnie obaj bramkarze, bo grali dość pewnie.

Mecz z Interem to Grande kapitan Alex. Potem fantastyczna (choć pewnie przypadkowa) obrona Mirante po strzale głową po rzucie wolnym. Chwilę później Adriano chybił dosłownie o milimetry. Akcja po której padł gol była bardzo fajna, a nasi obrońcy stali nie wiedząc co się dzieje. :) W karnych na to co zwróciłem uwagę to jak rzucał się Mirante :D Jakoś strasznie płasko, że każdy wyższy strzał bez problemu lądował w siatce. No ale jako ostatni masz Grande DP i pierwsza wygrana :D

Mecz z Millanem zaczął się bardzo szczęśliwie. Znowu w 5 minucie po wspaniałym podanie (no właśnie kogo?) Zalayeta no i RETE. :) Potem według mnie niesłusznie zaliczona bramka (nie przekroczyła całym obwodem). Później przewaga Milanu i 3-1. Tylko czemu tego Wolnego strzelał Guzman? :( :angry:

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 01:32

Pierwszy mecz ładnie zaczeliśmy, Camor sporo biegał , jeśli stracił piłke to odrazu walczył o jej odzyskanie , nie wyglądał mi na zawodnika który chce opuścić nasz klub (apropo plotek że on na siłe chce odejść) . słąbiutko grał Nedved , niewiem co sie z nim dzieje , wogóle nie mógł przyjąć piłki , czasem coś probował ale jak dla mnie grał za wolno i zbyt przeiwdywalnie (cały czas montował podobne akcje) . DP pięknie zaczła ten turniej , przejał piłke przed polem karnym , chwile ją przetrzymał , aż wkońcu został sfaulowany , w olny zamienił na pięknął bramke . Grande Alex ! Później podobnie jak Nedved grał troche za wolno , ale na mnie zorbił lespze wrażenie niz Czech . Później zaczeliśmy się niestety broić , a w zasadzie było to spowodowane masą strat na środku boiska , poprostu nie mogliśmy sie dłużej utrzymać przy piłce . A inter mając tak długo piłke wkońcu musiał stworyć zagrożenie pod naszą bramką , strzelili jedengo gola i mieli pare akcji w ktorych ratował nas Mirante (jak dla mnie najlepszy zawodnik Juve w tym turze) . Pamiętajmy jednak kto grał w obronie Juve , jedynie Birindelli jest mi znany , reszta nie bardzo .

Mecz z Milanem zaczełem oglądać tuz przed nasza bramką , bardzo ładne podanie do Zalayety (nieweim od kogo bo mialem slaby obraz) i ten raczej bez problemów strzelił gola . Później Milan przeważał , gol nr.1 nie pwoinien byc uznany piłka nie przkroczyła lini bramkowej, ale akcja poprzedzajaca ten strzał Seedorfa była naprawde godna pozazdroszcenia . Ta bramka podłamała Juve , bo od tego momentu graliśmy juz bardzo źle . wiem ze mieliśmy chyba jedna , czy dwie ladne akcje , raz Nedved wydawalo sie ze kropnie , udał strzał , oddał piłke do tyłu chyba do Guzmana a ten fatalnie przestrzelił ,za nim byl DP , gdyby przepuścił tą piłke ... . Było jeszcze pare wolnych i tyle . A w tylach co chwila Kaka mieszał naszą oobroną , aż wkońcu dostał ladne podanie ,jedne zwód i karny , zamienony później na gola . 3 bramka to juz toalnie luźna gra Milanu który był pewny zwycistwa i bawił sie z nszymi młodymi obrońcami w polu karnym (choć Milanisci mieli tez troche szczęścia , bo zrobiło sie spore zamieszanie , a piłka tak jakby odbijała sie tylko do nich) . Milan pokazał jakie mamy braki w obornie , mam nadzieje (wierze to) że ta postawa w 100% była spoowdowana brakiem praktycznie całej naszej podstawoej obrony (ale kogos na ławe musimy też posadzić ).
Podsumowując , ładnie zagrał Mirante , Zalayeta mieszał bardzo dobre zagrania z kiksami , Ndved i DP (sczególnie Nedved) mnie zaiwedli , oni powinni lepiej kreowac naszą gre - wydaje mi sie ze wiecej gry klepął by nam nie zaszkodziło , dzisiaj gralismy poprostu za wolno. Szkoda że Camor doznał kontuzji on mógł wnieść wiele dobrego do naszej gry , napewno ją przyspieszyć . Możemy sie cieszyć , pokonaliśmy Inter , z Milanem było gorzej ale to głównie przez postawe młodej obrony . Pamiętajmy że Deschamps pracuje bardzo krotko i tworzy zespół w zasadzie od nowa , a zgranie buduje sie jakis czas , ja jestem dobrej myśli .

Zablokowany