nowy trener nowa taktyka ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 11:12

Zlatan, ja czegoś nei rozumiem :)
Najpierw piszesz, że Nedved w środku nie powinien grać a Marchionni'ego widzisz tylko na prawym skrzydle.
Później rozpisujesz skład, z którego wynika coś zupełnie odwrotnego :)

Dirty mind
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 11:46

Hmm sprawa z taktyką jest oczywiście problemem trenera. DD został zatrudniony właśnie po to, aby rozwiązywać takie problemy jak ustawienie Marchionniego i Camoranesiego. To właśnie jest główna kwestia do rozstrzygnięcia, jeśli chodzi o pomoc - oboje przecież grają na prawym skrzydle.
Potencjał Marco jak i Mauro ( M&Ms:?: :twisted:) jest wielki. Każdy widzi, że warto byłoby, gdyby oboje zagrali w jednym składzie. Każdy też ma swój pomysł na linię pomocy. Ja bym zaryzykował, przynajmniej 'na próbę' ustawienie Marco na lewej stronie. Mógłby "łamać" akcje do środka, na pewno często by uderzał (jak to prawonożny zawodnik na lewym skrzydle). Prawa oczywiście Camor, ofensywny pomocnik - Nedved (grał tak za swoich najlepszych czasów). Może i prawda, że może być ostatnio 'przywiązany' do swojej lewej strony, ale myślę, że w niedługim czasie ograłby się na środku pomocy i byłoby ok. Defensywny pomocnik - Zanetti lub GG w zależności, który jest w lepszej formie.
Więc MOJA pomoc wyglądałaby tak, przynajmniej na razie (a MOJA racja jest najmojsza :lol:):

--------------------------------
-----------Nedved-------------
Marchionni------Camoranesi
-----Zanetti albo GG----------
---------------------------------

W ataku raczej nie ma wielkiej filozofii - rotacja, rotacja i rotacja. Ani Alex, ani Trezeguet nie będzie siedział na ławie, skoro zgodzili się grać w Serie B (puk puk). Nie wyobrażam sobie posadzenia któregoś z nich na ławie na dłuższy czas (ehh... atak Alex-Treze... jak za dawnych, dobrych lat, kiedy to nie było na Nich siły... ah te sentymenty :wink: ). Z kolei Bożinow to Nasza przyszłość (dobra, zaryzykuję i powiem to, tylko mnie nie bijcie - to MOŻE być nawet następca Alexa - ciekawe, co pokaże w sezonie :pray:). Tak więc musi mieć swoje szanse, niech się oszlifuje i błyska :wink:
Tak więc wg mnie upada koncepcja Del Piero jako ofensywnego pomocnika - on sam mówił, że jego pozycją jest atak, tam jest najgroźniejszy, sami ostatnio się przekonujemy, jak bardzo - po co to psuć? (pyt. retoryczne ofkors :wink:)
ufff ale się napisałem, też mam nadzieję, że to ktoś chociaż przeczyta :wink: pozdro :-D
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2006, 12:00 przez Wonki, łącznie zmieniany 1 raz.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 11:54

wiec tak...panowie badza panie nie wiem kim tam jestescie tomek 89-15 i skq...proponuje zebyscie przeczytali sobie jeszcze raz wasze posty i moze wtedy rozrysujecie cos madrego w tych waszych skladach...Wy chcecie ustawic Nedveda za Bojinovem ktory jest cofniety za napastikami? To tak jakbyscie ustawili Nedveda na środku pomocy...a moze nawet na defensywnego? Nedved w zyciu nie gral na srodku pomocy obok defensywnych...jego miejsce na boisku to ofensywny lewy pomocnik badz ofenstywny srodkowy pomocnik ustawiony za napastnikami gdzie wedlug was lepiej bedzie ustawic Bojinova (ktory jest klasycznym napastnikiem)

Moze troche historii :) za Trappatoniego, poczatkow Lippiego Nedved byl zawsze ustawiany za napastnikami jako ofensywny srodkowy pomocnik ZAWSZE, to moim zdaniem to jest jego najlepsza pozycja, pozycja na ktorej najlepiej sie czuje...wiec nie wklejajcie mi tu Nedveda na srodek pomocy...bo to jest naprawde zalosne...idac tym tokime pomoc powinna wygladac nastepojaco:

--------------------Nedved--------------------
Marco----------------------------------Camor
--------------------Zanetti/GG----------------

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 12:18

Mysle ze jeśli chodzi o defensywe to sparwa jest bardzo prosta :-D
Brama: Buffon
Pole: Chiellini-Kovać-Bougsong-Balza

Ze środkiem pomocy chyba są małe problemy, ja chyba postawiłbym na Zanetti-Monarchioni a po bokach Nedved i Camor z tym ze trzeba sie liczyc ze Pavel ma swoje lata a w B to czasem jak noże tną! Więc jest GG i paru innych młodych pomocników!

Jesli chodiz o atak to Del Piero i Treze i trzeba wpuszczać Bojinova bo on moze byc przyszłością!

Tak więc 4-4-2 albo 4-3-1-2

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 12:26

ehh juveluck- to ustawienie jest moze az za bardzo ofensywne. Nedved za Del Piero (skoro uważacie że cofnięty powinnin być Del Piero :) ) mógłby zagrywać do niego prostopadłe podania, myśle że takie podania do cofniętego napastnika zmiejszyłyby liczbę spalonych. Jeżeli chodzi o Buffona to jak możesz mówić że nie jest on uniwersalny bo nie strzelił karnego?! TO że Treze nie strzelił w finale oznacza że jest słabym napastnikiem? Przecież mówiac o tym że jest uniwersalny nikt by nie miał na myśli że np. postawi się go na ataku a on będzie robił swoje. Co do stadionu- coś nie wierzę żeby na każdym meczu był zapełniony, pozatym sponsorzy patrzą na liczbę kibiców, myślę że to ci prawdziwi kibice tworzą Juventus. Dalej nie zamierzam sięz tobą spierać, po prostu uszanuj moje zdanie albo zostaw to dla siebie.

PS. Można też zagrać 3 obrońcami i 4 pomocnikami. Nie jedna osoba przyzna że obrona w naszym składzie to najsłabsza linia, więc pomoc troche bardziej defensywna by była i rozwiązałoby to ten problem. Chyba, że Juve kupi jeszcze kogoś na obronę.

CHI SIAMO NOI... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 12:29

juverm pisze: --------------------------------Buffon--------------------------------

--Balzaretti----------Boumsong----Kovac--------------Chiellini---

--------------------------------Zanetti--------------------------------
--Camoranesi-----------------------------------------Marchionni---
--------------------------------Nedved--------------------------------

-------------------Bojinov----------------Del Piero------------------
Nasz podstawowy sklad chcialem rozrysowac dokladnie tak samo jak Ty :wink:
Co do zmiennikow, to w obronie sa jeszcze Birindelli, Tudor. W pomocy mlodzi zdolni Paro, De Ceglie. W ataku jest jeszcze przeciez Trezeguet...
A jak to z tym skladem bedzie, to przekonamy sie w trakcie sezonu i decyzja nalezy oczywiscie do Didiera :P

ODPOWIEDZ