Kto zostanie Mistrzem Hiszpanii 2006/2007?
- naros
- Juventino
Wonki założył podobny temat tylko że o Bundeslidze ja zakładam o Primera Division.
Kto według was zwycięży w Primera Division?
Faworytów jest wielu:
FC Barcelona
Barca jak zwykle jest największym faworytem ale czy jest w takiej formie żeby obronić tytuł? Według mnie tak. Barca bardzo się wzmocniła ma idealny skład i do zwycięstwa potrzebna jest jej już tylko forma. Wzmocnienia zaczęło się od przejścia Eidura Gudjohnsena z Chelsea. Potem przyszli jeszcze Zambrotta i Thuram
z wypożyczenia powrócił świetny Saviola. Barca zrobiła świetne zakupy i jest największym faworytem do zdobycia mistrzostwa Hiszpanii.
Real Madryt
Nowy prezes, nowy trener i nowi piłkarze. To ma sprawić że Real zdobędzie mistrzostwo. Zakupy Realu mogą robić duże wrażenie. Emerson i Diarra mają żądzić środkiem pola, Van Nistelrooy ma strzelać bramki a z tyłu zabezpieczać bramke ma najlepszy obrońca świata Fabio Cannavaro. Jednak wydaje mi się ze Real "zagra jak nigdy, przegra jak zawsze"
Valencia
Moja ulubiona Hiszpańska drużyna. Rok temu pechowo przegrali wicemistrzostwo z Realem jednak w tym roku ma być zupełnie inaczej. Zakupy Valencji są naprawde świetne Morientes, Tavano, Hugo Viana, Del Horno i Joaquin - z takimi piłkarzami Valencia ma szanse na wysoką lokate w Primera Division. Jedyną stratą klubu jest Pablo Aimar który odszedł do Saragossy.
Atletico Madryt
Atletico ma być czarnym koniem Primera Division. Mają silną paczke Torres, Kezman i Maxi Rodriguez. Poza tym do Madrytu przywędrowali Costinha, Mariano Pernia i Giorgios Seitaridis. Skład Atletico robi wrażenie ale skład to skład a jak będzie wyglądało to w praktyce?
Deportivo La Coruna
Po kilku słabych sezonach Deportivo chce wrócić na szczyt. Przed sezonem pokonali Milan w meczu towarzyskim, wzmocnili się napastnikiem Riki z Getafe który świetnie spisywał się w tamtym sezonie a także młodziutkim Barraganem z Liverpoolu. Zespół został odmłodzony i gra skuteczniej. Zobaczymy co pokażą w tym sezonie.
Sevilla
I przyszedł czas na świeżo upieczonego zdobywce SuperPucharu Europy. Sevilla zachwyca presingiem, techniką i grą w aktaku. Wszystkie te czynniki można było zobaczyć w meczu z Barcą o SuperPuchar. Jakie są skutki takiej gry chyba nie muszę nikomu tłumaczyć. Sevilla ma naprawdę dobrych lecz nie docenianych piłkarzy jak były Juventino Enzo Maresca, Jesus Navas czy Renato. Sevilli daję bardzo duże szanse na miejsce w pierwszej czwórce.
Moim zdaniem mistrzem zostanie Barcelona chyba że będą bez formy przez większość sezonu a Valencia lub Real wykorzystają potknięcie rywala. Kibicuje Valencji ale jak narazie widze ich na trzecim może drugim miejscu.
Myślę że góra tabeli może wyglądać tak:
1. Barcelona
2. Real
3. Valencia
4. Sevilla
5. Atletico
6. Deportivo
To tyle ode mnie a kogo wy obstawiacie?
Ale się rozpisałem

Kto według was zwycięży w Primera Division?
Faworytów jest wielu:
FC Barcelona
Barca jak zwykle jest największym faworytem ale czy jest w takiej formie żeby obronić tytuł? Według mnie tak. Barca bardzo się wzmocniła ma idealny skład i do zwycięstwa potrzebna jest jej już tylko forma. Wzmocnienia zaczęło się od przejścia Eidura Gudjohnsena z Chelsea. Potem przyszli jeszcze Zambrotta i Thuram

Real Madryt
Nowy prezes, nowy trener i nowi piłkarze. To ma sprawić że Real zdobędzie mistrzostwo. Zakupy Realu mogą robić duże wrażenie. Emerson i Diarra mają żądzić środkiem pola, Van Nistelrooy ma strzelać bramki a z tyłu zabezpieczać bramke ma najlepszy obrońca świata Fabio Cannavaro. Jednak wydaje mi się ze Real "zagra jak nigdy, przegra jak zawsze"

Valencia
Moja ulubiona Hiszpańska drużyna. Rok temu pechowo przegrali wicemistrzostwo z Realem jednak w tym roku ma być zupełnie inaczej. Zakupy Valencji są naprawde świetne Morientes, Tavano, Hugo Viana, Del Horno i Joaquin - z takimi piłkarzami Valencia ma szanse na wysoką lokate w Primera Division. Jedyną stratą klubu jest Pablo Aimar który odszedł do Saragossy.
Atletico Madryt
Atletico ma być czarnym koniem Primera Division. Mają silną paczke Torres, Kezman i Maxi Rodriguez. Poza tym do Madrytu przywędrowali Costinha, Mariano Pernia i Giorgios Seitaridis. Skład Atletico robi wrażenie ale skład to skład a jak będzie wyglądało to w praktyce?
Deportivo La Coruna
Po kilku słabych sezonach Deportivo chce wrócić na szczyt. Przed sezonem pokonali Milan w meczu towarzyskim, wzmocnili się napastnikiem Riki z Getafe który świetnie spisywał się w tamtym sezonie a także młodziutkim Barraganem z Liverpoolu. Zespół został odmłodzony i gra skuteczniej. Zobaczymy co pokażą w tym sezonie.
Sevilla
I przyszedł czas na świeżo upieczonego zdobywce SuperPucharu Europy. Sevilla zachwyca presingiem, techniką i grą w aktaku. Wszystkie te czynniki można było zobaczyć w meczu z Barcą o SuperPuchar. Jakie są skutki takiej gry chyba nie muszę nikomu tłumaczyć. Sevilla ma naprawdę dobrych lecz nie docenianych piłkarzy jak były Juventino Enzo Maresca, Jesus Navas czy Renato. Sevilli daję bardzo duże szanse na miejsce w pierwszej czwórce.
Moim zdaniem mistrzem zostanie Barcelona chyba że będą bez formy przez większość sezonu a Valencia lub Real wykorzystają potknięcie rywala. Kibicuje Valencji ale jak narazie widze ich na trzecim może drugim miejscu.
Myślę że góra tabeli może wyglądać tak:
1. Barcelona
2. Real
3. Valencia
4. Sevilla
5. Atletico
6. Deportivo
To tyle ode mnie a kogo wy obstawiacie?
Ale się rozpisałem
Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 10:46 przez naros, łącznie zmieniany 2 razy.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Kezman_Mateja
- Juventino
Ja tradycyjnie za Atletico. Od wielu lat mój ulubiony klub hiszpański. Tylko mały update - Kezmana juz tam nie ma. Został sprzedany do Fenerbahce.
Jednak nieulega wątpiwości , że to Barcelona będzie głownym kandydatem do tytułu. Co Valencii mogą mieć problemy obrona zwłaszcza, ze odejść chce jej as Ayala. Ja bym dorzucił tu jeszcze dwie drużyny Villarreal wzmocniony Nihatem i Piresem, a być może i Ayala oraz być może czarnego konia rozgrywek Saragosse
Jednak nieulega wątpiwości , że to Barcelona będzie głownym kandydatem do tytułu. Co Valencii mogą mieć problemy obrona zwłaszcza, ze odejść chce jej as Ayala. Ja bym dorzucił tu jeszcze dwie drużyny Villarreal wzmocniony Nihatem i Piresem, a być może i Ayala oraz być może czarnego konia rozgrywek Saragosse
- Mr Cezary
- Juventino
Ja będę kibicował Sevilli i Enzo Maresce. Zaznaczyłem ich w ankiecie bardziej z sympatii, aniżeli z rzetelnej oceny umiejętności. Wiadomo, że Barca, Real, czy nawet Valencia mają większy potencjał, lecz jeżeli Sevilla do każdego meczu będzie podchodzić tak skoncentrowana i przede wszystkim zmotywowana, jak do meczu z Barcą, to mogą naprawdę osiągnąć historyczny sukces. 3mam za nich kciuki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja nie kibicuję nikomu prócz Juve,lecz uważam,że tytuł jest w stanie zdobyć Valencia.Świetne wzmocnienia i brak presji może przynieść sukces.Barcelona tytułu moim zdaniem nie zdobędzie.Thuram i Zambrotta nie mieszczą się do składu,a Superpuchar Europy pokazał,że coś tam szwankuje(po znakomitym występie z Bayernem).Poza tym może coś pokazać Sevilla-grają bez stresu i nie zważają na rangę przeciwnika.

- Mendus
- Juventino
Zwyciestwa zycze Valencii. Dokonala ona kilku wzmocniec przy czym powinna byc rownym przeciwnikiem dla Realu, ktory ma nieudolnego trenera, dla Barcy niestety troche nieco przereklamowanej (glownie chodzi mi o tych kibicow jednosezonowych, oni psuja caly urok dumy Katalonii). W oby przypadkach graja byli Juventini, oczywiscie zycze im jak najlepiej ale czarno to widze, szczegolnie w przypadku Cannavaro i Emersona
Szkoda, ze odeszli...
FORZA JUVE!

FORZA JUVE!

- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Liga hiszpańska zrobiła sie rzecz jasna ciekawsza.. dzieki Juventusowi.Rozkupili prawie wszystkich piłkarzy defensywnych ale przecież ta właśnie liga słynie z niekonwencjonalnych zagrań i bardzo ofensywnych akcji.Ale jeżeli mozna ukraść najlepszych zawodników najbardziej utytułowanemu zespołowi we Włoszech to przecież żaden hiszpański klub nie może usiedzieć na tyłku..
Faworytem według mnie jest Real.Co z tego ze Barca kupiła średniaka z Chelsea i strasznie sie tym szczyci.Kupiła podstarzałego ale pomocnego Thurama i najlepszego lewego obrońce świata(tylko tutaj zrobili postęp)Ronaldinho jest juz wypalony zeszłym sezonem i MŚ, wiec bedzie trudno.
Real załatwił sobie Cannavaro, Diarrę, Nisterlooya.Emersona nie wpisałem w tamtym zdaniu ponieważ według mnie jest on przeciętnym zawodnikiem.
Capello który wreszcie puścił Juventus ze swoich szponów potrafi denerwować kibiców, ale potem Go kochają bo tak czy owak zespół zwycięża.Co do Valencji to Joaquin był ich najlepszym transferem w całym 10 leciu.Będzie tam gwiazdą.Są jeszcze napastnicy jak Morientes ale on jest już stary i wypalony.Atletico za to ma Aguero- nieoszlifowany diamencik rodem z nowego pokolenia Argentyńskich wirtuozów.Napewno sie spłaci i napsuje wiele krwi obrońcom w tej lidze.Deportivo chce wrócić do czołówki.Będzie trudno ale przecież nie grają gwiazdy.Liczy sie zgranie zespołu..No i Sevilla.Może zostać nawet mistrzem jeżeli nie straci tego impetu którym rozjechała Blaugrane.Szkoda ze nie ma już tam Savioli.Chłopak naprawde pokazał ze jest zawodnikiem z najwyższej światowej półki.Głupstwo Rijkarda który nie widzi Go nawet na ławce..
Podsumowując Hiszpania wiele zyskała na zawodnikach z ligi Włoskiej(nie napisałem o chociażby Tavano) i jeżeli wszyscy sie sprawdzą, napewno nie zostaną zapomniani przez Hiszpańskich jak i Włoskich kibiców..
Faworytem według mnie jest Real.Co z tego ze Barca kupiła średniaka z Chelsea i strasznie sie tym szczyci.Kupiła podstarzałego ale pomocnego Thurama i najlepszego lewego obrońce świata(tylko tutaj zrobili postęp)Ronaldinho jest juz wypalony zeszłym sezonem i MŚ, wiec bedzie trudno.
Real załatwił sobie Cannavaro, Diarrę, Nisterlooya.Emersona nie wpisałem w tamtym zdaniu ponieważ według mnie jest on przeciętnym zawodnikiem.
Capello który wreszcie puścił Juventus ze swoich szponów potrafi denerwować kibiców, ale potem Go kochają bo tak czy owak zespół zwycięża.Co do Valencji to Joaquin był ich najlepszym transferem w całym 10 leciu.Będzie tam gwiazdą.Są jeszcze napastnicy jak Morientes ale on jest już stary i wypalony.Atletico za to ma Aguero- nieoszlifowany diamencik rodem z nowego pokolenia Argentyńskich wirtuozów.Napewno sie spłaci i napsuje wiele krwi obrońcom w tej lidze.Deportivo chce wrócić do czołówki.Będzie trudno ale przecież nie grają gwiazdy.Liczy sie zgranie zespołu..No i Sevilla.Może zostać nawet mistrzem jeżeli nie straci tego impetu którym rozjechała Blaugrane.Szkoda ze nie ma już tam Savioli.Chłopak naprawde pokazał ze jest zawodnikiem z najwyższej światowej półki.Głupstwo Rijkarda który nie widzi Go nawet na ławce..
Podsumowując Hiszpania wiele zyskała na zawodnikach z ligi Włoskiej(nie napisałem o chociażby Tavano) i jeżeli wszyscy sie sprawdzą, napewno nie zostaną zapomniani przez Hiszpańskich jak i Włoskich kibiców..
- damiano ziębotta
- Juventino
Ja myśle, że Sevilla w tym roku troszke namiesza :-D nie do tego stopnia by zostać mistrzem, ale pokazała, że maja potenjał zdobywajac Superpuchar Europy i ostatnio wygrywając z Livorno aż 4:0.
Ale sądzę, jak pewnie większość, że sprawa mistrzostwa rozstrzygnie sie miedzy Barcą, a Realem, ponieważ wzmocnili je Juventini
Za Realem nigdy nie byłem i zawsze uważałem że grają słabo, bo tak było i słąbo im szło również w Hiszpani, jednak myślę, że w tym sezonie zrobili kilka mądrych transferów, Canna sprawi, że tracić dużo nie będą, stąd myśle, że mają poważne szanse na mistrza.
Z kolei Barca mocna od kilku lat, wzniocnoa wspaniałym Zambrottą, którego jak na razie nie doceniają, ale Barcelola to w końcu aktialny Mistrz Europy i to budzi respekt.
A ja przy tej okazji powiem jeszcze raz....Zambri wróć!! :płaczę:
Ale sądzę, jak pewnie większość, że sprawa mistrzostwa rozstrzygnie sie miedzy Barcą, a Realem, ponieważ wzmocnili je Juventini
Za Realem nigdy nie byłem i zawsze uważałem że grają słabo, bo tak było i słąbo im szło również w Hiszpani, jednak myślę, że w tym sezonie zrobili kilka mądrych transferów, Canna sprawi, że tracić dużo nie będą, stąd myśle, że mają poważne szanse na mistrza.
Z kolei Barca mocna od kilku lat, wzniocnoa wspaniałym Zambrottą, którego jak na razie nie doceniają, ale Barcelola to w końcu aktialny Mistrz Europy i to budzi respekt.
A ja przy tej okazji powiem jeszcze raz....Zambri wróć!! :płaczę:
- juverm
- Juventino
Nie ukrywam, że nie przepadam ani za Barceloną ani za Realem, powiem więcej bardzo ich nie lubie (Ale oczywiscie szanuje, zresztą jak każdy klub piłkarski). Ogólnie bardzo chciałbym zeby w każdej lidze jakiś mniejszy zespół pokrzyżował plany wielkim firmą. Oczywiście nie muwię tytaj o Juve. Jeśli chodzi o "La Liga" to chciałbym aby pokazały się takie zespoły jak: CF Valencia, Athletico Madryt, Villareal i Sevilla. Valencia sprowadziła osatnio Jaquina, tak tego Jaquina który był marzeniem kibiców Juve. Ale to jedyny spektakularny transfer. No może zaskoczeniem jest jeszcze dejscie Aimara do przeciętnej Saragossy. Najbardziej wzmocniło się właśnie Atletico. Nazwisk takich jak Maniche, Costinha, Maxi Rodriguez nie muszę wymieniać. A powiedzmy ze doszedł jeszcze Aguerro, objawienie Argentyńskiej piłki, który do tej pory prezentuje się w barwach "Madryckich" bardzo dobrze. "Żółte łodzie podwodne" z genialnym Riquelme też mogą namieszać, ale ściagnęli tylko Piresa (chociaż ten już złapał kontuzje, która wykluczyła go z gry na kilka miesiecy) i kilka mniej znanych nazwisk. Ale za to tam jest nasz wspaniały Allesio Tacchinardi. Kolejna jest Sevilla, która sprawiła ostatnio że byłem bardzo szczęśliwy (Wygrana z Barceloną 3-0, wreszcie ktoś im utarł nosa). Nie grają tam znani zawodnicy, ale za dobrze grają, ba nawet bardzo dobrze. I dwóch liderów Poulsen i Maresca. Ja chaciałbym żeby właśnie 2 ostatnie drużyny najbardziej namieszały. Czemu? Grają tam Tacchi i Enzo, zawodnicy których powrotu do Juve pragnę najbardziej.

- TURINIO
- Juventino
Ja zaznaczyłem w ankiecie Real...Na pewno nie będe im kibicował,bowiem po 1 nigdy nie darzyłem ich sympatią,po 2 ich trenerem jest Capello..Wydaje mi się jednak że tak nielubiany przeze mnie były trener Juve odniesie z Królewskimi sukces i odzyska mistrzostwo..Skład "Królewskich" wygląda naprawde nieźle..obrona z Fabio Cannavaro,młodym i zdolnym Ramosem,znakomitym Cicinho i Carlosem wyglada naprawde nieźle a bramki strzeze jeden z lepszych bramakrzy świata Cassilas..Odświeżona została druga linia,środek pola powinien być bardzo mocny z Becksem,Emersonem,Diarrą..atak również z Robinho,Van Nistelrooyem,Adriano(podobno ma byc wymiana za Ronaldo),Cassano i Raulem-prawdziwa potęga w ataku..
O mistrzostwo z Realem walczyć będzie tradycyjnie Barca...Liczyć będą się również Sevilla,Valencia i przede wszystkim Atletico(gdyby trafił tam jeszcze Reyes to byłoby rześko ;D )
O mistrzostwo z Realem walczyć będzie tradycyjnie Barca...Liczyć będą się również Sevilla,Valencia i przede wszystkim Atletico(gdyby trafił tam jeszcze Reyes to byłoby rześko ;D )
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- centek
- Juventino
A ja mam pytanie czemu w ankiecie nie ma Villareal?? Wedlug mnie to oni pograza capello i ronaldinho i caaala reszte. Riquelme jest czarodziejem, uwielbiem tego goscia... oczywiscie nie tak jak Alexa
Ale wedlug mnie Premiera Division wygra Villareal i zapamietajcie te slowa. Barça wedlug mnie nic nie zdziala bo tak zawsze jest jak sie wygra Champions League, pamietacie jak szlo Liverpoolowi po wygranej, to chyba jakis syndrom jest. A zwiastun mozna bylo zobaczyc w meczu z sewilla
hihihi ciekawe ile sezonowych kibicow straci wielka barça

- tabo89
- Juventino
w zupełności sie z Tobą zgadzam i głosuje w ankiecie na Barcelone. po pierwsze dlatego ze maja śiwetny skład i trenera, po drugie podoba mi sie ich ofensywny a zarazem rozważny styl gry a po trzecie po porstu z zespołów hiszpańskich najbardziej lubie Barce i ogolnie zywie ich jakąś wiekszą sympatią i kibicuje im w Primera Division. nie nawidze za to Realu i chcialby aby byli najnizej w tabeli jak to mozliwe. drogue miejsce w tabeli chcialbym zarezerwowac dla Sevilli ktorej gra podobala mi sie w Pucharze Uefa i w Superpucharze pokazali sie takze z bardzo dobrej stronynaros pisze:FC Barcelona
Barca jak zwykle jest największym faworytem ale czy jest w takiej formie żeby obronić tytuł? Według mnie tak. Barca bardzo się wzmocniła ma idealny skład i do zwycięstwa potrzebna jest jej już tylko forma. Wzmocnienia zaczęło się od przejścia Eidura Gudjohnsena z Chelsea. Potem przyszli jeszcze Zambrotta i Thuramz wypożyczenia powrócił świetny Saviola. Barca zrobiła świetne zakupy i jest największym faworytem do zdobycia mistrzostwa Hiszpanii.
- Alexinhio.10
- Juventino
Ja po cichu kibicuje Atletico M. mają świętny skład ale boje się ze trener za słaby. W sparingach nie wypadali najlepiej ale zoabczymy. Wydaje mi się żerywalizacją będzie bardzo wyrównana bo hiszpańskie kluby bardzo się wzmocniłyprzed tym sezonem i bedzie napewno bardzo ciekawie
- naros
- Juventino
Sam niewiem dlaczego nie dałem Villarreal lubie ten zespół ale poprostu o nim zapomniałem :oops: Riquelme to jest czarodziej zgodze się z tym. Bardzo go lubie i dziwie się że on ciągle gra w Villarreal.centek pisze:A ja mam pytanie czemu w ankiecie nie ma Villareal?? Wedlug mnie to oni pograza capello i ronaldinho i caaala reszte. Riquelme jest czarodziejem, uwielbiem tego goscia... oczywiscie nie tak jak AlexaAle wedlug mnie Premiera Division wygra Villareal i zapamietajcie te slowa.

- Pilekww
- Juventino
Ja dałem Real, nie życze im tego ale oni wygrają bo Capello taki jest długie dystanse wygrywa a w LM będą baty jak sie patrzy!
Bracy teraz już nie lubie bardziej od Realu i nie chciałbym by wygrali i sądze ze tak nie będzie bo będą grali jak Brazylia na MS jeszcze do Niemiec nie porzyjechali a juz byli mistrzami świata 2006!
Njalpepiej by było jakby Valncia wygrała i już :-D
Bracy teraz już nie lubie bardziej od Realu i nie chciałbym by wygrali i sądze ze tak nie będzie bo będą grali jak Brazylia na MS jeszcze do Niemiec nie porzyjechali a juz byli mistrzami świata 2006!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- naros
- Juventino
Masz racje Barca zamiast przygotowywać się do sezonu to jezdziła ciągle na jekiś bankieciki czy coś a Ronaldinho to już przechodzi sam siebie z tymi spotkaniami z Bryantem. Zawalił sobie mistrzostwa teraz zawali sobie cały sezon, zaczął zachowywać się jak BeckhamPilekww pisze:Ja dałem Real, nie życze im tego ale oni wygrają bo Capello taki jest długie dystanse wygrywa a w LM będą baty jak sie patrzy!