nowy trener nowa taktyka ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 16:48

Na nasze szczescie ere Capello mamy juz za soba wiec juz bradziej defensywnie zapewne grac nie bedziemy. Jesli chodzi o ustawienie na nowy sezon too moim zdanie powinnismy zostac przy systemie 4-4-2 z mala zmiana, otoz dotychczas w srodku pomocy grali dwaj defensywni pomocnicy Puma i Vieira przez co nikt nie wchodzil za napastnikow, nie mielismy takiej sily ognia. Moim zdaniem w srodku powinnismy zagrac jednym defensywnym i jednym ofensywnym pomocnikiem i byli by to GG jako def. i Marchionni jakos ofensywny, z lewej Nedved z Prawej Camor i mysle ze taki system przynajmniej na Serie B byl by zdecydowanie lepszy i nie tyle efektowna co bradziej efektywna niz gra dwoma defensywnymi ktorzy tak naprawde swoja gra "do przodu" nic nie wnosza do gry zespolu gdy ten atakuje.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 18:51

W całości zgadzam się ze starą_damą :-D ale z jednym wyjątkiem. Nie Marchionni w środku a Nedved. Moim zdaniem to Nedved bardziej nadaje się na grę w środku niż Marchionni który może grąc na lewej stronie. To moja propozycja składu:

-----Del Piero------------Trezeguet-----

--Marco----Nedved----GG-----Camor--

--Chiellini--Kovac---Boumsong--Balza-

------------------Gigi---------------------

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 20:39

A może by tak zagrać 3 napastnikami :lol:

-------Del Piero------Treze---------
---------------Boijnow---------------

-Marco------Nedved---------Camor

-Chiellini-Kovac-Boumsong-Balza-

--------------Master :D ------------

Jeżeli zostanie w serie B oczywiście, bo jak wrócimy do A to pewnie dadzą nam tyle ujemnych pkt że lepiej nie ryzykować.

Master= Gigi oczywiście :P

CHI SIAMO NOI... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 20:44

skq pisze:A może by tak zagrać 3 napastnikami :lol:

--------------Master :D ------------

Jeżeli zostanie w serie B oczywiście, bo jak wrócimy do A to pewnie dadzą nam tyle ujemnych pkt że lepiej nie ryzykować.

Master= Gigi oczywiście :P
Czy ja wiem lepiej mieć zabezpieczenie z tyłu czyli defensywnego pomocnika a w Twoim ustawieniu są sami ofensywni pomocnicy i 3 napsatnicy więc sam atak praktycznie. :) Ja trzymam się mojego składu. :-D

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 21:28

Sqk:
jeśli chcesz grać trzema napastnikami to cofniętym powinien być raczej Alex a nie Bojinov. Gra trzema napastnikami odbywa się kosztem ofensywnego pomocnika (albo przynajmniej cofnięcia go w stronę bramki) bo przy takim ustawieniu nasi rywale będą tapotykali na nikły opór aż do Kovaca i Boumsonga. Może więc być niewesoło.

Jeśli koniecznie ma grać trójka Nedved/Marchionni/Camor to odpada gra trójką napastników.
A sam osobiście postawiłbym jednak na grę dwoma graczami środka pola (Zanetti i GG), Nedved z Marchionnim na skrzydłach, Camor w systemie rotacji. W ataku Alex, Treze i Bojinov grający mniej więcej tyle samo czasu.

Dirty mind
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 21:37

Tak, tylko w serie B mamy dużą przewagę więc taki ofensywny skład wiązałby się z kosmicznymi wynikami i ciekawszymi meczami= zadowolenie kibiców= więcej kibiców na meczu= większe zarobki :wink: Takie moje myślenie :roll: Co do Alexa i Boijnova wydaje mi się że dobrze by sobie radzili na tych pozycjach ale skoro uważasz... 8)

FORZA JUVE
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 21:54

Dużą przewagę? Widzisz ile bramek tracimy, do ilu groźnych sytuacji dopuszczamy pod naszą bramką - a Ty zabierasz nam obu defensywnych pomocników, bo przecież mamy przewagę i można sobie na to pozwolić?
Przeceniasz to wszystko.
My musimy walczyć o powrót do Serie A.
Kosmiczne wyniki? Fakt. Tracilibyśmy średnio po 2 bramki na spotkanie a czesto i więcej, więc mecze i wyniki pewnie byłyby często kosmiczne.
Nie
Gra szóstką praktycznie tylko ofensywnych graczy (w tym trzech napastników) to w dzisiejszej piłce samobójstwo.

Dirty mind
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 22:12

skq pisze: więcej kibiców na meczu=
29 tysieczny stadion nie bedzie trudno zapelnic, a urok naszej gry bedzie mial maly wplyw na ilosc kibicow na stadionie. Jezeli natomiast uwazasz, ze Marchionni bedzie biegal po lewej stronie a Nedved gral w srodku za cofnietym za napastnikami Bojinovem to idz wez zimny prysznic i wroc tu jak wytrzesz glowe.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 22:16

juveluck pisze: Jezeli natomiast uwazasz, ze Marchionni bedzie biegal po lewej stronie a Nedved gral w srodku za cofnietym za napastnikami Bojinovem to idz wez zimny prysznic i wroc tu jak wytrzesz glowe.
Jeśli chodzi o Marchionniego to sam Deschamps powiedział że Marchionni jest uniwersalnym pomocnikiem i może grąc tak na prawym jak i na lewym skrzydle. Co do Nedveda to masz racje :-D

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 22:21

naros pisze:
juveluck pisze: Jezeli natomiast uwazasz, ze Marchionni bedzie biegal po lewej stronie a Nedved gral w srodku za cofnietym za napastnikami Bojinovem to idz wez zimny prysznic i wroc tu jak wytrzesz glowe.
Jeśli chodzi o Marchionniego to sam Deschamps powiedział że Marchionni jest uniwersalnym pomocnikiem i może grąc tak na prawym jak i na lewym skrzydle. Co do Nedveda to masz racje :-D
Uniwersalny to on moze byc. Buffon tez chial sie uniwersalny zrobic i sobie karnego strzelil. To prawy pomocnik, ile warto jest ze swoja prawa noga na lewej stronie a ile na prawej...

Obrazek
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 22:44

juveluck jeżeli nie mozna wyrazić swoich poglądów...nc... ja wyobraziłem sobie taki skład, czy sprawdziłby się czy nie to już nie wiem, ale mam prawo do tego, jeżeli ci nie pasuje to twój problem.

FORZA JUVE
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2006, 23:43

skq pisze:juveluck jeżeli nie mozna wyrazić swoich poglądów...nc... ja wyobraziłem sobie taki skład, czy sprawdziłby się czy nie to już nie wiem, ale mam prawo do tego, jeżeli ci nie pasuje to twój problem.
Mozesz wyglaszac poglady, tylko tchnij w nie troche realizmu albo nie wyglaszaj ich na forum. Jezeli rozpisujesz sobie sklad na kartce w domu to mnie to nie obchodzi, Del Piero moze byc na bramce w Kovac w ataku. Jednak jezeli wyjdziesz z tym do ludzi mozesz sie osmieszyc.

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 00:12

Tak wszystko zależy od trenera. Miejmy nadzieję, że nie popełni on tego samego błędu co Fabio Capello i nie postawi na dwóch defensywnych pomocników. W tym przypadku Vieira - Emerson. Oczywiscie, takim ust. skuteczniej blokujemy dostęp do naszej bramki ale jednoczśnie nie mamy siły w ataku. Mi najbardziej odpowiadało ustawienie z 1 ofensywnym pomocnikiem i 1 defensywnym, tak jak to bywało za kadencji pana Lippiego. Kiedy to role te pełnili Nedved (ofensywny) - Tacchinardi (defensywny).

Co do kwestii Marcchionniego. Wiadomo że tacy zawodnicy jak Camoranesi i Marco nie mogą siedzieć na rezerwie. Powód? Będą bardzo mocną siłą drużyny nawet w Serie B, i moglą poważnie się przyczynić do naszego awansu. Tak jak mówiłem w moim ustawieniu którychś z nich musiałby grać na lewej stronie, ale wiadomo jak się ma prawa noga na lewej flance. Tak więc u mnie 2-ga linia wyglądała by tak:

---------------Nedved----------------
---Marcchionni------Camoranesi---
---------------Zanetti----------------

Przy czym tutaj wachałbym sie co do Zanettiego? GG również prezentuje się bardzo dobrze, śmiem nawet powiedzieć, że aktualnie lepiej niż Christiano. Ale sam Didier powiedział, ze ma zamiar budować drużynę wokół Marco, Christiana i Bojinova, więc niech narazie niech to on będzie w podst. 11.

Co do reszty składu bezapelacyjnie w bramce będzie grał Buffon, chyba że DD będzie chciał sprawdzić możliwości reszty naszych bramkarzy.

Mam pewne wątpliwości co do ataku. Pewniakiem byłby u mnie Alex, niejednokrotnie podkreślaliśmy jak ważnym jest teraz dla nas zawodnikiem. Jak było widać w meczu z Napoli, to bez niego praktycznie nie istniejemy. A wachania tyczą się Bojinova i Trezegueta. Z jednej strony Walery jest zawodnikiem doskonałym, tj. potrafi sam sobie wypracować akcje, pokiwać. Jest obdarzony dużą szybkością a jego wielkim atutem są piekielnie mocne strzały z obu nóg. Przy nim David to typowy egzekutor, sęp pola karnego, który gra tylko wtedy, kiedy grają partnerzy. Ale jak na razie David przy Walerym to wielka marka, klasa światowa. Nie mniej jednak skłaniałbym się bardziej w stroną Bojinova. Powiedzmy 60% - 40% dla Walerego.

Więc gdybym ja był aszym selekcjonerem zaryzykowałbym grę takim ustawieniem, takimi piłkarzami:

--------------------------------Buffon--------------------------------

--Balzaretti----------Boumsong----Kovac--------------Chiellini---

--------------------------------Zanetti--------------------------------
--Camoranesi-----------------------------------------Marchionni---
--------------------------------Nedved--------------------------------

-------------------Bojinov----------------Del Piero------------------

Ale jak już podkreślałem, wszystko rodzi się w głowie trenera a nie naszych :wink:

Pozdrawiam

P.S. Mam nadzieję że ktoś to przeczyał.

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 09:51

skq pisze:A może by tak zagrać 3 napastnikami :lol:

--------------Gigi ------------
mysle ze ten twoj pomysł z 3 napastnikami nie jest zły i podobaloby mi sie gdybysmy zaczeli grac bardziej ofensywnie niz za Capello bo wtedy czam wiało nudą z naszej gry... zrobiłbym jedną poprawkę w powyzszym składzie a mianowicie Del Piero na miejscu Bojinova i na odwrot. Alex troszke bardziej by sie cofal aby rozegrac pilke bo wiemy ze ten talen takze posiada nasz kapitan

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 10:37

Wasze propozycje z Nedvedem na środku pola i Marchionnim na lewej stronie nie sa zbyt dobre.. po pierwsze pamietamy jak Nedved był probowany na srodku i o wiele lepiej szlo mu na lewej flance, po drugie Marchionni jest nominalnie prawym pomocnikiem i nie na darmo wyznaczono mu ta pozycje.. W składzie musi być środkowy pomocnik bo to jedna z najbardziej odpowiedzialnych funkcji wiec musi byc ona powiezona komus kto umie konstruowac gre i myśli na boisku

CO do ataku to tak - wiemy ze bardziej uniwersalnym i doswiadczonym piłkarzem jest Del Piero wiec lepiej bedzie gdy on zagra cofniety a Bojinov na szpicy ataku bo to typ snajpera..

Moje propozycje: Buffon-Balza-Kovac-Boumsong-Chiellini-Camoranesi-Zanetti-Marchionni-Nedved-Del Piero-Bojinov (Trezeuget)

lub

Buffon-Balza-Kovac-Boumsong-CHiellini-Camoranesi-Zanetti-Nedved-Del Piero-Bojinov-Trezeuget (troche ryzykownie ale mozna sprobowac)

Trzeba tez pamietac ze mamy dobrego Tudora w obronie i Giannichedde w pomocy

P.S Jednak to trener ustala a nie my ;p

ODPOWIEDZ