Kamil Kosowski w Chievo Werona!
- Era_WKS_ALEX
- Juventino
Wisła Kraków wypożyczyła Kamila Kosowskiego do Chievo Verona. Roczna umowa podpisana w porozumieniu z 1.FC Kaiserslautern zawiera opcję transferu definitywnego - poinformował asystent rzecznika prasowego krakowskiego klubu Wit Nirski.
Popularny "Kosa" jest związany z Wisłą od sezonu 1999/2000. W 2003 roku został wypożyczony do 1.FC Kaiserslautern, a w zeszłym sezonie występował w barwach Southampton FC.
Chievo Verona, po porażce w dwumeczu w eliminacjach Ligi Mistrzów z Lewskim Sofia, zagra w pierwszej rundzie Pucharu UEFA. Rywalem włoskiej drużyny będzie portugalska SC Braga.
żródło: SportoweFakty, Interia
oby się nie skończyło tak jak ze Sieną, oby...bo ma on potencjał i bardzo w niego wierze
Popularny "Kosa" jest związany z Wisłą od sezonu 1999/2000. W 2003 roku został wypożyczony do 1.FC Kaiserslautern, a w zeszłym sezonie występował w barwach Southampton FC.
Chievo Verona, po porażce w dwumeczu w eliminacjach Ligi Mistrzów z Lewskim Sofia, zagra w pierwszej rundzie Pucharu UEFA. Rywalem włoskiej drużyny będzie portugalska SC Braga.
żródło: SportoweFakty, Interia
oby się nie skończyło tak jak ze Sieną, oby...bo ma on potencjał i bardzo w niego wierze

- Ifrit23
- Juventino
Fajnie, w końcu mamy polaków w Angli, Holandi, Portugali, i w końcu jest jakiś we włoszech(i to w pierwszej lidze :-D ) chociaż wydaje mi sie, że "Kosa" tam sie nie nagra :?
Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
- TomiQ
- Juventino
podejrzewam że to kolejna plota......no ale jeżeli nie to sie bardzo ciesze i życze Kosie jak najlepiej!!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- DamKam
- Juventino
Juz kiedys Kosa byl laczony z Serie A, bodajze z Lazio
No ale ostatecznie wyladowal w Chievo na wypozyczeniu. Mysle, ze jest to klub w sam raz dla niego. Nie za mocny, ale i nie za slaby
Ciekaw jestem czy jednak nie bedzie to taka sama, rozczarowujaca przygoda jak z Kaiserslautern, gdzie duzo sobie nie pogral
Zycze mu powodzenia...

- damiano ziębotta
- Juventino
Bardzo dobrze, że w końcu mamy rodaka w naszej ukochanej lidze :-D Tylko, żeby Kosa się pokazał i nie grał w 3. zespole Chievo
Ale ciężko cokolwiek przewidzieć, Kosowski to bardzo nie równy zawodnik, w jednym meczu jest wyróżniającą się postacią, szarpie, dorzuca wiele ładnych piłek, kreuje akcje, jednakże w następnym potrafi grać, jakby pierwszy raz piłkę widział :? No zobaczymy, w każdym razie życzę mu jak najlepiej!!

Ale ciężko cokolwiek przewidzieć, Kosowski to bardzo nie równy zawodnik, w jednym meczu jest wyróżniającą się postacią, szarpie, dorzuca wiele ładnych piłek, kreuje akcje, jednakże w następnym potrafi grać, jakby pierwszy raz piłkę widział :? No zobaczymy, w każdym razie życzę mu jak najlepiej!!
- Swider10
- Juventino
Kosowski według mnie bedzie jedynie rezerwowym w Chievo, we Wloszech gra sie ostro Kosa moim zdaniem nie spora tym wymaganiom choc zycze mu jak najlpeiej nie sadze aby zrobił w Chievo kariere...
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Buri
- Juventino
Myślę, że Kosa będzie tylko zmiennikiem w zsepole Chievo. Jednak cieszy fakt, że wkońcu jakiś piłkarz ( poza Grześkiem ) zagra w włoskiej drużynie( w przeciągu ostanich lat ), chyba że się myle? Życze mu powodzenia 

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- herr_braun
- Juventino
Dla mnie Kosowski to jeden z bardziej niedocenianych polskich piłkarzy. To co pokazywał w kadrze świadczy moim zdaniem, że ma chłopak talent, ale zaniedbany. Był w Niemczech, był w Anglii i mu nie szło, to może we Włoszech się powiedzie. Jak nie, to niech wraca do kraju, ustabilizować formę, bo moze być przydatny dla reprezentacji.
- naros
- Juventino
No to Chievo załatwiło sobie podgrzewanie ławki
bo Kosowski chyba nie pogra sobie w pierwszym składzie
Bardzo zdziwiła mnie ta informacja bo myślałem ze Kosa wróci do Polski i tam pogra dalej, ale jak widać mało nasiedział się w Kaiserslautern i Southampton.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Del Rajko
- Juventino
Nie chce być złośliwy, ale jeżeli Kosowski będzie grał tak jak podczas eliminacji M.Ś to jego przygoda w Serie A długo nie potrwa
Poza tym chyba już próbował swoich sił w jakimś zespole z Włoch
Nie pamiętam tylko co to był za klub, ale pamiętam jak to się skończyło :doh:
Tak czy inaczej:
DRŻYJCIE MEDIOLAŃCZYCY :!: - No co pomarzyć każdy może

Tak czy inaczej:
DRŻYJCIE MEDIOLAŃCZYCY :!: - No co pomarzyć każdy może
- Pilekww
- Juventino
Myśle ze Kosowski jest za słaby na Chievo, może w Serie B by sie jakoś przyja ale w A jak na moje oko nie ma szans. Wybitny nie jest a czasem mu sie nie chce wracać do obrony co we włoszech dla pomocnika jest nie do pomyślenia!
Miał okres dobrej gry w Wisle ale to tyle poźniej mnie nie zachwycał, dlatego nie wiem dlaczego Chievo sie na niego zdecydowało!
Miał okres dobrej gry w Wisle ale to tyle poźniej mnie nie zachwycał, dlatego nie wiem dlaczego Chievo sie na niego zdecydowało!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Del Rajko
- Juventino
Chodziło mi o Rasiakarajkochlajko123 pisze:Poza tym chyba już próbował swoich sił w jakimś zespole z WłochNie pamiętam tylko co to był za klub, ale pamiętam jak to się skończyło

- Era_WKS_ALEX
- Juventino
dokładnie ja tez się z tym pomyłliłem, a tmy klubem była Siena...rajkochlajko123 pisze:Chodziło mi o Rasiakarajkochlajko123 pisze:Poza tym chyba już próbował swoich sił w jakimś zespole z WłochNie pamiętam tylko co to był za klub, ale pamiętam jak to się skończyło
(\_/)
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^
(O.o)
(> <) to jest krzywy króliczek skopiuj go do swojej sygnaturki by pomóc mu w zawładnięciu światem ^^