Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
a mógłbyś zeskanować/przepisać ? bo byłem w 11(!) kioskach i nigdzie Dziennika już nie ma :shock: :shock:wloski pisze:W dzisiejszym "Dzienniku" jest wywiad z naszym kapitanem - Del Piero.
- tabo89
- Juventino
ja przylaczam sie do prośby i tak w ogole to moze za kazdym razem pasowaloby przepisywac artykuly przez tych ktorzy mają. inni nie beda musieli kupywac gazet. to jest zarazem oszczednosc kasy a takze nie zawsze gazete sie jeszcze dostanie jak na forum sie przeczyta ze jest jakis artykułUlTrAs pisze:a mógłbyś zeskanować/przepisać ? bo byłem w 11(!) kioskach i nigdzie Dziennika już nie ma :shock: :shock:wloski pisze:W dzisiejszym "Dzienniku" jest wywiad z naszym kapitanem - Del Piero.
- wloski
- Juventino
UlTrAs pisze:a mógłbyś zeskanować/przepisać ? bo byłem w 11(!) kioskach i nigdzie Dziennika już nie ma :shock: :shock:wloski pisze:W dzisiejszym "Dzienniku" jest wywiad z naszym kapitanem - Del Piero.
Jak będe mieć dziś chwilę czasu to przepiszę, obiecujetomek89-15 pisze:ja przylaczam sie do prośby i tak w ogole to moze za kazdym razem pasowaloby przepisywac artykuly przez tych ktorzy mają. inni nie beda musieli kupywac gazet. to jest zarazem oszczednosc kasy a takze nie zawsze gazete sie jeszcze dostanie jak na forum sie przeczyta ze jest jakis artykułUlTrAs pisze:a mógłbyś zeskanować/przepisać ? bo byłem w 11(!) kioskach i nigdzie Dziennika już nie ma :shock: :shock:wloski pisze:W dzisiejszym "Dzienniku" jest wywiad z naszym kapitanem - Del Piero.
- Vimes
- Juventino
Jego droga samuraja
Alessandro Del Piero chce być wierny Juventusowi do końca kariery
Dlaczego został pan w Juventusie? Wielki Del Piero woli grać w drugiej lidze niż w europejskich pucharach?
Decyzję o pozostaniu w klubie podjąłem w kilka sekund. Czuję niezmiernie mocną więź z Juventusem, jego kibicami i z Turynem. Być może Gianluigi Buffon i Pavel Nedved zostali tutaj z innych względów. Ja mogę mówić za siebie. Juve potrzebuje świeżego oddechu. Jestem dumny, że klub, który kocham, widzi mnie w roli lidera tej drużyny i jej odnowiciela.
Czy to, że z Juventusu do Realu odszedł trener Fabio Capello, również zaważyło na pańskiej decyzji?
Dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że gdyby on został, mnie już by tu nie było. Prawdopodobnie zdecydowałbym się na zakończenie kariery w jakimś zagranicznym klubie. Miałem zupełnie inne zdanie na niektóre kwestie i zupełnie inne podejście do spraw drużyny niż Capello. Nie mówię tego przez to, że on często sadzał mnie na ławce rezerwowych. Po prostu nie znosiłem sposobu, w jaki traktuje zawodników. A to, że nikomu z nas go nie brakuje, przekonuje mnie, ża mam rację.
Pana nowym trenerem jest Didier Deschamps. Grał pan z nim kiedyś w jedenj drużynie. Jak się wam układa współpraca?
Kiedy graliśmy razem w Juve, on należał do "starszyzny", to znaczy był w gronie takich uprzywilejowanych piłkarzy. Jednak zgrzytów między nami nie było żadnych. Teraz świetnie nam się współpracuje, bo bardzo dobrze się znamy. Jesteśmy tak samo zżyci jak kiedyś. Didier wie, czego się można po mnie spodziewać. To także pomaga.
Z Juventusem zamierza pan się związać na całe życie?
Na razie nie myślę o tym, co będę robić po zakończeniu kariery. Mam jeszcze zbyt dużą ochotę do gry, aby się tym przejmować. O swoją przyszłość bardziej się martwiłem, gdy miałem 20 lat, niż teraz. Może kiedyś będę menedżerem Juve? Nie mam pojęcia.
Juventusowi odebrano mistrzostwo i przyznano je Interowi. Jak to pan odebrał?
Czujemy sie mistrzami Włoch, ponieważ nikt nie może nam zarzucić, że nie zdobylismy tego tytułu na boisku. W zeszłym sezonie nie było drużyny lepszej od nas. Dla mnie był to jeden z najlepszych sezonów w wykonaniu Juve. Boli mnie, gdy widzę symbol mistzrostwa przyszyty do koszulek Interu.
Myśli pan, że pana klub powinien dalej się odwoływać od wyroku skazującego na degradację?
Moim zdaniem Juve ma obowiązek złożyć apelację w sądzie cywilnym, ponieważ do drugiej ligi zostaliśmy zdegradowani tylko my. Inne oskarżone kluby-Milan, Fiorentina i Lazio-wciąż grają w Serie A. Tylko Juventus tak naprawdę został skazany. Okazaliśmy skruchę i zmieniliśmy władze klubu. Ostatecznie żaden czynnik łagodzący nie został wzięty pod uwagę przez trybunał sportowy.
Otrzymał pan nowy przydomek-"samuraj".
Podoba mi się, jestem wielkim miłośnikiem Orientu. Zaczął mnie tak nazywać mój kolega, Lapo Elkan, który jest jednym z właścicieli Juve. Dlaczego właśnie "samuraj"? Bo jest wierny swemu panu.
Wywiad przeprowadziła Katarzyna Koziarz.
Alessandro Del Piero chce być wierny Juventusowi do końca kariery
Dlaczego został pan w Juventusie? Wielki Del Piero woli grać w drugiej lidze niż w europejskich pucharach?
Decyzję o pozostaniu w klubie podjąłem w kilka sekund. Czuję niezmiernie mocną więź z Juventusem, jego kibicami i z Turynem. Być może Gianluigi Buffon i Pavel Nedved zostali tutaj z innych względów. Ja mogę mówić za siebie. Juve potrzebuje świeżego oddechu. Jestem dumny, że klub, który kocham, widzi mnie w roli lidera tej drużyny i jej odnowiciela.
Czy to, że z Juventusu do Realu odszedł trener Fabio Capello, również zaważyło na pańskiej decyzji?
Dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że gdyby on został, mnie już by tu nie było. Prawdopodobnie zdecydowałbym się na zakończenie kariery w jakimś zagranicznym klubie. Miałem zupełnie inne zdanie na niektóre kwestie i zupełnie inne podejście do spraw drużyny niż Capello. Nie mówię tego przez to, że on często sadzał mnie na ławce rezerwowych. Po prostu nie znosiłem sposobu, w jaki traktuje zawodników. A to, że nikomu z nas go nie brakuje, przekonuje mnie, ża mam rację.
Pana nowym trenerem jest Didier Deschamps. Grał pan z nim kiedyś w jedenj drużynie. Jak się wam układa współpraca?
Kiedy graliśmy razem w Juve, on należał do "starszyzny", to znaczy był w gronie takich uprzywilejowanych piłkarzy. Jednak zgrzytów między nami nie było żadnych. Teraz świetnie nam się współpracuje, bo bardzo dobrze się znamy. Jesteśmy tak samo zżyci jak kiedyś. Didier wie, czego się można po mnie spodziewać. To także pomaga.
Z Juventusem zamierza pan się związać na całe życie?
Na razie nie myślę o tym, co będę robić po zakończeniu kariery. Mam jeszcze zbyt dużą ochotę do gry, aby się tym przejmować. O swoją przyszłość bardziej się martwiłem, gdy miałem 20 lat, niż teraz. Może kiedyś będę menedżerem Juve? Nie mam pojęcia.
Juventusowi odebrano mistrzostwo i przyznano je Interowi. Jak to pan odebrał?
Czujemy sie mistrzami Włoch, ponieważ nikt nie może nam zarzucić, że nie zdobylismy tego tytułu na boisku. W zeszłym sezonie nie było drużyny lepszej od nas. Dla mnie był to jeden z najlepszych sezonów w wykonaniu Juve. Boli mnie, gdy widzę symbol mistzrostwa przyszyty do koszulek Interu.
Myśli pan, że pana klub powinien dalej się odwoływać od wyroku skazującego na degradację?
Moim zdaniem Juve ma obowiązek złożyć apelację w sądzie cywilnym, ponieważ do drugiej ligi zostaliśmy zdegradowani tylko my. Inne oskarżone kluby-Milan, Fiorentina i Lazio-wciąż grają w Serie A. Tylko Juventus tak naprawdę został skazany. Okazaliśmy skruchę i zmieniliśmy władze klubu. Ostatecznie żaden czynnik łagodzący nie został wzięty pod uwagę przez trybunał sportowy.
Otrzymał pan nowy przydomek-"samuraj".
Podoba mi się, jestem wielkim miłośnikiem Orientu. Zaczął mnie tak nazywać mój kolega, Lapo Elkan, który jest jednym z właścicieli Juve. Dlaczego właśnie "samuraj"? Bo jest wierny swemu panu.
Wywiad przeprowadziła Katarzyna Koziarz.
- tabo89
- Juventino
@madamo dzięki wielkie
@Diego jakby ci sie chciało to przepisz albo zeskanuj tak zeby sie dalo przeczytac. z gory dziekiDiego pisze:W najnowszym numerze tygodnika "Piłka Nożna" (numer 32 (1729)) jest całostronicowy artykuł Tomasz Lipińskiego pt.: "Stara Dama po liftingu". Znajdziemy w nim przedstawienie naszej sytuacji, prawdopodobny skład na nowy sezon i kilka informacji odnośnie stadionu. Cena gazety jak na razie niezmienna: 3 zł.
- tabo89
- Juventino
dzieki wielkie. wystarczu zrzucić sobie pełen rozmiar na kompa rozjaśnic troszke zmienic aby bylo w dobrej pozycji do czytania i gicior.Diego pisze:Zapraszam tutaj.
jak bedziesz jeszcze mial jakies artykuly o Juve to wrzucaj zawsze bo z tego co zauważyłem kupujesz PN na bieżąco
- MrWlodek
- Juventino
Troche spóźniony news ale jest.
W "najnowszej" Piłce Nożnej jest text o jednym z najwireniejszych Juventinio, dokładniej mówiąc o zdobywcu Złotej Piłki, Pavlu Nedvedzie.
Text jest o Jego rozstaniach i powrotach do reprezentacji naszych sąsiadów.
Gorąco polecam. Cena tego numeru PN to 3zł.
W "najnowszej" Piłce Nożnej jest text o jednym z najwireniejszych Juventinio, dokładniej mówiąc o zdobywcu Złotej Piłki, Pavlu Nedvedzie.
Text jest o Jego rozstaniach i powrotach do reprezentacji naszych sąsiadów.
Gorąco polecam. Cena tego numeru PN to 3zł.

- MrWlodek
- Juventino
Dnia 24.10 do kiosków trafił nowy numer Piłki Nożnej w cenie 3 zł.
Jest tam artykuł o piłkarzach nie grających w tym sezonie w Serie A m.i.n
o G. Buffonie i Alexie del Piero.
Zachęcam do przeczytania, ciekawy artykuł.
Jest tam artykuł o piłkarzach nie grających w tym sezonie w Serie A m.i.n
o G. Buffonie i Alexie del Piero.
Zachęcam do przeczytania, ciekawy artykuł.

- MrWlodek
- Juventino
Dzisiaj w Piłce Nożnej znajduje się artykuł o Gigim Buffonie.
Dokładniej to o jego skłonnościach do hazardu i możliwością zawieszenia Go za obstawianie meczy w Serie A, ale to już znacie.
Artykuł spoko sie czyta i jest zjadliwy
polecam.
Cena tygodnika PN jak zwykle 3 złocisze.
Dokładniej to o jego skłonnościach do hazardu i możliwością zawieszenia Go za obstawianie meczy w Serie A, ale to już znacie.
Artykuł spoko sie czyta i jest zjadliwy

- DeeJay
- Juventino
Mógłby ktoś przepisać ten artykuł i rzucić go tutaj bądź do mnie na maila (deejay@juvepoland.com) ? Ja go obrobie i wrzuce na JP.Lukasz_JUVE pisze:Dzisiaj w Piłce Nożnej znajduje się artykuł o Gigim Buffonie.
Artykuł spoko sie czyta i jest zjadliwypolecam.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2006, 21:08 przez DeeJay, łącznie zmieniany 2 razy.