3 runda PW : Napoli 3:3 k. 5:4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 20:09

Meczu nie oglądałem ale czytając inne wypowiedzi mozna wywnioskować ze Juve a szczegolnie nasza obrona grały bardzo słabo. Moim zdaniem mimo nie grał Trezegol a i inni zawodnicy mieli jakies urazy mecz trzeba bylo wygrac byla to ansza jedyna przepustka do europejskich pucharów, no ale stało sie pechowo przegralismy, ale teraz bedzie wiecej czasu na skoncentorwanie sie na lidze. Badzmy dumni z Juve i z tego ze walcza i sie nie poddaja i jka juz pisalem kiedys PAMIETAJCIE JUVE ZA 2-3 LATA WROCI NA SAM SZCZYT A WTEDY JUZ TAM POZOSTANIE. Na koniec trzeba wspomniec o tym co pokazał Del Piero wszedl w trakcie meczu strzelił 2 bramki, a pierwsza to istny majstersztyk :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 02:16

Mecz był niezwykle ciężki, ale zabrakło nam naparawdę detali żeby awansować. Na tak gorącym terenie w Napoli, gdzie była 60. tysieczna widownia każda drużyna miała by problemy. Po odejściu Canny, Zambriego i Thurama mamy troche luki w obronie, gdyby nie mały szczegół, nie zajerestrowanie na czas Boumsonga, myślę, że spokojnie wygralibyśmy, jednakże stało się inaczej, trudno, to jest lekcja życia, że coś jest nie tak, że jeszcze należy coś zmienić. Mam nadzieję, że wnioski będą słuszne i choć straciliśmy Coppa Italia, będziemy się cieszyć z Serie A, a już niedługo ze Scudetto i Ligi Mistrzów!! :-D
Jesteśmy Juventini i ciągle musimy w to wierzyć!!

olimp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 08:53

bylo mnelo trzeba grac dalej i niepopelniac takich bledow :think: :prochno: :smile:
To się wysiliłeś :roll: a te emoty ,, :prochno: :smile: '' najlepiej odzwierciedlają naszą sytuację, nie ma co :roll:

Najnowsze forum o pamiatkach pilkarskich i nie tylko
www.kolekcja.mojeforum.net
Piemontinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 09:53

Moze ktos podac link do skrotu?? Chcialbym zobaczyc bramki IL Capitano :ball:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 09:58

Nie tylko może ale i już to zrobił. I to w tym temacie
Przejrzyj wczesniej

Dirty mind
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 10:11

Piemontinho pisze:Moze ktos podac link do skrotu?? Chcialbym zobaczyc bramki IL Capitano :ball:
Są w tym temacie wczesniej oraz w dziale download.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 11:42

Koniec marzeń o europejskich pucharach, odpadliśmy z rozgrywek, które miałby być dla nas priorytetem, szansą na grę w Pucharze Uefa i trzecią gwiazdką :( . Jestem bardzo rozczarowany postawą naszych piłkarzy, jedynie Del Piero pokazał się z dobrej strony, reszta zawiodła. Tłumaczenia Deschampsa o tym, że nie miał kto strzelać karnego są śmiesze, jeden czy dwóch piłkarzy może bać się wzięcia odpowiedzialności przy oddawaniu tego pierwszego strzału, ale nie dziewięciu! To był jakiś turniej towarzyski czy robiony pod publiczkę, żeby Buffon musiał strzelać karnego :? ? A najbardziej boli mnie to, że grając praktycznie w pełnym składzie ledwo uporaliśmy się z Ceseną i przegraliśmy z Napoli, beniaminkiem Serie B! Z taką grą awans do Serie A przy minus siedemnastu punktach wydaje się niemożliwy :roll: . Dwie bramki dla Napoli to po prostu śmiech, jak można nie trafić w piłkę w takiej sytuacji (drugi gol) czy idealnie wystawić piłkę przeciwnikowi na przewrotkę (trzeci)? Napiszcie mi, że to tylko zły sen :( .

Przy okazji dwóch bramek Del Piero zwróciłem uwagę na to, że piłkarz ten w niedalekiej przyszłości będzie obchodził piękny jubileusz - szkoda tylko, że w tak fatalnej atmosferze. Tak wielki zawodnik zasługuje na to, aby dwusetną bramkę strzelić przeciwko Milanowi czy Interowi przy komplecie publiczności, a nie w meczu wyjazdowym z jakiś Crotone czy Arezzo :roll: .

:roll:
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 13:32

Diego pisze:Przy okazji dwóch bramek Del Piero zwróciłem uwagę na to, że piłkarz ten w niedalekiej przyszłości będzie obchodził piękny jubileusz - szkoda tylko, że w tak fatalnej atmosferze. Tak wielki zawodnik zasługuje na to, aby dwusetną bramkę strzelić przeciwko Milanowi czy Interowi przy komplecie publiczności, a nie w meczu wyjazdowym z jakiś Crotone czy Arezzo :roll: .
Dokładnie, największy piłkarz w historii Juve nie zasługuje na to. Cóż, strasznie boli mnie porażka z Napoli, chyba jak kazdego kibica Juventusu. ALe po odejściu tak wielu ważnych piłkarzy nie możemy się spodziewać chyba niczego wielkiego. Przecież najlepszego środkowego obrońcy świata, najlepszego bocznego obrońcy świata i uczestnika finału mundialu tak łatwo nie da się zastąpić. Obrona którą mamy w tej chwili jest dziurawa jak ser szwajcarski i popełnia kolosalne błędy. Nie wiem z czego to wynika, pewnie z tego że są jeszcze nie zgrani. Ale nie oszukujmy się, to nie Buffon jest w słabszej formie tylko to Juventus stracił całą linie obronną która zapewniała grę na zero z tyłu i Kovac, Chielini czy Balza nie są w stanie jeszcze grać na najwyższym poziomie. Jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, najlepsza defensywa na świecie odpłynęła i teraz DD musi się skoncentrować na tworzeniu nowego Juventusu a piłkarze tacy jak Chielini czy Balazaretti muszą cały czas doskonalić swoje umiejętności jeśli chcą kiedyś osiągnąć poziom swoich poprzedników z Juventusu 2005. Od kilku lat regularnie dostajemy baty w pucharze włoch i nigdy nie sa to ani silne ani renomowane drużyny. Mamy wielkiego pecha do tego turnieju ale porażka z Napoli była po prostu naszą kompromitacją. Alex trenujący od 10 dni wchodzi, najpierw ratuje nam tyłek, później potrafi się świetnie znaleźć w polu karnym i zapewnić nam zwycięstwo a reszta daje sobie w 122 minucie strzelić bramkę. tragednia po prostu, brak zaangażowania do końca. O karnych się nie będe wypowiadał bo to loteria, jakby Buffon strzelił wszyscy by go chwalili że podjął się tej próby. Zresztą karnych ostatnimi czasy Juve za dobrze nie wykonywało. Teraz trzeba zrobić wszystko by w następnym roku wrócić do Serie A (choć cały czas pali się we mnie iskierka nadzieji związana z apelacją - nadzieja matką głupich ale cóż). ehhh, oj Juve Juve spartoliliście sprawe.

Jedyne co cieszy w tym meczu to postawa Alexa. Bardzo dobrze mu zrobiło odejście tyrana i myślę ze teraz, gdy dodatkowo jest mistrzem świata będzie grał jeszcze lepiej niż w poprzednim sezonie. W końcu wie że to on jest NUMEREM 1 wśród napastników Juventusu. Ale sam WIelki Alessandro nie zapewni nam awansu do Serie A...

Obrazek
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 14:32

Ahh szkoda przegranej ;0. Del Piero rzeczywiście po raz kolejny pokazał, że jest świetnym piłkarzem. Mam dziwne uczucia, że jeśli jakimś cudem znajdziemy sięw Serie A w co bardzo wierzę to możemy mieć problemy jak przegrywamy z Napoli. Bądźmy jednak dobrej myśli. FORZA JUVE

CHI SIAMO NOI... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 14:37

Ja absolutnie sie nie dziwie ze przegralismy . Wszystkie błedy obrony były niesamowite. Nie myslałem ze to kiedys powiem ale Polska ma lepsza obrone niz ta w meczu z Napoli. Mam nadzieje ze niedługo nasza linia obrony bedzie wygladac tak : Chiellini-----Bumsong-----Kovac------Givet. I bedzie OK

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 14:41

Kamil_on pisze:Ja absolutnie sie nie dziwie ze przegralismy . Wszystkie błedy obrony były niesamowite. Nie myslałem ze to kiedys powiem ale Polska ma lepsza obrone niz ta w meczu z Napoli. Mam nadzieje ze niedługo nasza linia obrony bedzie wygladac tak : Chiellini-----Bumsong-----Kovac------Givet. I bedzie OK
Givet? On nie zostanie sprowadzony, a już na pewno nie zagra na skrzydle za Balzarettiego :)
To Twój pierwszy post, poczytaj troszkę więcej i pogadamy.
A moim zdaniem już nikogo nie sprowadzimy, ale gdy będziemy mieć do dyspozycji Tudora, Kovaca i Boumsonga, zwłaszcza zgranych trochę ze sobą, to będzie dobrze

Dirty mind
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 14:45

Sorki ale wiem co pisze .Givet ma doswiadczenie z gry na skrzydle a szanse zeby go sprowadzic sa jeszcze spore. :bravo:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 14:57

Na 57 godzin przed zamknięciem okienka szanse nie są wcale wielkie.
Givet może grać na prawej obronie (nie wiem co z lewą) ale na bokach mamy Chielliniego i Balzarettiego i koszt ok. 9 mln Euro za zawodnika, który nie jest lepszym graczen od naszych podstawowych defensorów (powiedzmy, że są podobni klasą) to stanowczo zbyt wiele jak na klub, który musi liczyć każdy grosz.

Dirty mind
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2006, 20:07

przegraliśmy, coż można rzec? po obejrzeniu bramek śmiem twierdzić, że z taką obroną będzie ciężko nam awansować do Serie A. a należy pamiętać, że będziemy grali z drużynami lepszymy niż Napoli.

o ile obrona skompromitowała się swoimi interwencjami całkowicie, o tyle stary, niezawodny DP pokazuje, że jemu zależy, nawet w Serie B i w PW. nie po raz pierwszy Alex ratuje nam 4 litery. tylko co z tego? co z tego, że Alex wchodząc w drugiej połowie potrafi strzelić 2 bramki, skoro nasza obrona asystuje przy bramkach przeciwnika? ok. można to tłumaczyć, że nowi zawodnicy, brak zgrania, bla bla, bla. ale ile można? jeśli obrońcy nie wezmą się w graść, to nasz awans stoi pod wielkim znakiem zapytania.

co do karnych, to byłem zaskoczony tym, że Gigi strzelał. DD tłumaczył się, że nikt nie chciał strzelać. to ja się pytam, jak on motywuje zawodników przed meczem? że da im kilogram cukierków po strzelonym karnym? że po celnym strzale zawodnik zagra w następnym meczu?

wiekszość graczy, to młodzi zawodnicy i to właśnie im powinno zależeć jak najbardziej. bo skoro podjęli się gry w drugoligowym Juventusie, to oznacza, że chcą coś osiągnać. a boją sie strzelać karne w 3 rundzie PW? a co będzie, jeśli kiedyś im przyjdzie strzelać w LM? też odmówią? no sory, ale z takim nastawieniem daleko nie zajdziemy. na chwilę obecną żegnamy się z pucharami na dwa lata. oby tylko na dwa...

Zablokowany