3 runda PW : Napoli 3:3 k. 5:4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:23

Obejrzałem skrót meczu...
Jest gorzej, niż przypuszczałem wczoraj :!:

KAŻDY obrońca robił błędy!
Szczególnie nasi dwaj środkowi...
-> Kovac przy 3-ciej bramce dla Napoli piękna asysta z główki....
-> Birindelli piękne wybicie ze szczupaka na rożny tuż zza pola karnego. Szkoda tylko, że nie trafił i piłka przeleciała nad nim wprost do gracza Napoli :/
-> Birindelli piękne krycie poprostu
-> przy 2:2 pod koniec meczu bodajrze Birindelli strata piłki we własnym polu karnym, całe szczęście, ze gracz Napoli spudłował...
-> nasi boczni obrońcy popełniali też sporo błędów

To, jak zagrała nasz obrona to poprostu tragedia. Zastanawiam się, po co zarząd koniecznie zatrzymywał wiecznie kontuzjowanego Treze, a nie powalczył aby zatrzymać Cannavaro czy Thurama. Bez nich nasza obrona została poprostu osierocona.

Poważne wątpliwości mam też co do Boumsonga, ostatni sezon podobno był niezbyt udany, ale w sumie o co ja się martwie- gorzej niż Birindelli nie zagra :(

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:43

Tak się zastanawiam jak można było stracić 3 bramki, co więcej bramki, w których nasi obrońcy zagrali jak amatorzy. A gol nr. 2 ? Przecież to istne kuriozum. Buffon ? Przy bramkach mógł zachować się o wiele lepiej.

Jak można dać sobie wydrzeć zwycięstwo wywalczone w takich mękach ? :( :evil:

Karne jak karne, nie jeden nie strzelał. Tym bardziej jest to dla mnie nie istotne, ze zwycięstwo mieliśmy w kieszeni, a gra defensywy była koszmarna. Brawo Alex, znów pokazał, jak wielkim jest piłkarzem. A ta bramka na 2-2 jak za dawnych lat...

Aha i Camoranesi :angry: Nie chce go oglądać w Juve. Wchodzi na boisko po to, by dostać czerwony kartonik ? Co za tupet. Nie widziałem meczu, więc nie wiem jak kondycyjnie wyglądał Nedved, ale nasz trener mógł go chyba pozostawić na boisku :think:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
dmilek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:44

Obawiam sie ze ten sezon bedzie bardzo trudny dal Juve , istnieje obawa ze nasz klub moze nie dac rady awansowac do SerieA, sa tego dwa powody:
1. "Nowym" gracza brak odwagi a raczej wysokich moralow
2. Obrona jaka prezentuje Juve jest co najmniej zalosna !

Trzeba cos bedzie zrobic z obrona, wywoluje ona smiech u innych, przeciwnicy przedostaja sie przez nia jak przez powietrze to jest niedopuszczalne zeby w takim klubue w podstawowej jedensce grali tak slobo prezentujacy sie gracze na pozycjach obronnych. No ale .... poczekamy zobaczymy badzmy dobrej nadzieji.

FORZA JUVE !!!

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:49

Jestem zły. Jak można prowadząc 3-2 pod koniec dogrywki stracic bramkę? Cały zespół powinien zamurować dostęp do własnej bramki, tu juz nie było mowy o tym aby Napoli wyrównało. A jednak, to co wyczyniała obrona przy tych bramkach to normalnie kosmos. Bramka dla Napoli z przewrotki to wstyd dla Juve i upokorzenie, jak takie leszcze nam bramki z przewrotek sadzą, to nie wiem jak chcą sobie radzić w przypadku powrotu do Serie A. Jak zwykle Del Piero dokonał tego, czego się od niego oczekuje, tylko szkoda, ze efekt jego geniuszu został zatracony przez szmatławą obronę. Gdyby to był mecz ligowy, to jeszcze, ale w takim meczu takie błędy. To nie wrózy nic dobrego. Oby nie zniknął bojowy duch w zespole i zawodnicy nie stracili chęci do gry. 2 lata bez europejskich pucharów ... tragedia

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 11:59

Boze jak widzialem ten skrot to myslalem ze sie porycze ;/ Nie dosc ze obrona grala na poziomie okregowki ;/ To jeszcze Buffon to nie ten sam bramkarz co na mistrzostwach , zamiast sie rzucac pod nogi po pilke to on nogi do przodu wystawial ;/ . Jak tak dalej bedzie to kiepsko nas widze w Serie B. Ale trzeba byc pelnym nadziei na to ze DD bedzie mial jakis pomysl na gre obrony . Forza Juve Forza Grande Alex

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 12:42

Wierze tylko ze nasi gracze wyciągnął z tej kompromitującej porażki jakieś wnioski i nie beda "taaaakich" błędów popełniać w Serie B.
Do Buffona nie mam jakiś wielkich pretensji za karnego bo nie jest on w zespole od strzelania karnych tylko od bronienia... właśnie a jak jego obrona wyglądała we wczorajszym meczu? Trzeci gol dla Neapoli to musiała być poprostu jego piła, nie wiam jak mogł stać i patrzyć sie jak piłka wpada do bramki... Obrona to dopiero był "śmiech na sali", Kovac nie popelnial w zeszłym sezonie takich błędów... Birnidelli nie nadaje sie na środkowego obrońce.
Bardzo szkoda bo PW byl naszym priorytetem oczywiscie po awansie do Serie A.
Alessandro Del Piero Ole!

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 12:48

Damianinho pisze:Teraz płaczcie za Canną, Thuramem i Zambrottą, mimo tego, że wcześniej mówiliście, że jak nie chcą grać to niech odchodzą. Teraz możecie sobie popłakać.
A jaką masz pewność, że gdybyśmy zostawili ich siłą w Turynie, to nie robili podobnych 'popisów' do Camora? :roll: Z niewolnika nie ma pracownika, zrozum.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 12:48

Mecz przegraliśmy po frajersku :angry:

Zmieniło się coś w przepisach rzutów karnych ? Bramkarz Napoli wyszedł z bramki na jakieś 2-3 metry gdy Buffon strzelał ? :rotfl:

Camoranesi jak ma taką wiochę odstawiać i w głupi sposób osłabiać drużynę to chyba jednak powinien zmienić środowisko :?

Obrazek
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 14:55

Widac mecz wqywołał duże zainteresowanie skoro na trybunach było aż 60 tys. widzów. Meczu nie oglądałem a nawet skrótu, ale co do bramek. Napoli zdobył każdego gola po fatalnych błędach defensywy Juve, najpierw wpuścili Bucchiego, później Kovac zbłaźnił się nie trafiając głową w piłkę, a następnie zrobili tyle miejsca Cannavaro, że ten na luzie strzelił z przewrotki obok Buffona - obrona lekko mówiąc nie popisała się. Chiellini zdobyła gola także po błędzie obronców, za to Del Piero po raz kolejny pokazał klasę, szczególnie golem wyrównującym na 2:2 - piękny techniczny strzał, zaś przy golu na 2:3 idealnie uciekł obrońcy i wpakował piłkę do bramki. Aż miło patrzec jak gra i strzela. Karnych nie komentuje - musiałbym je zobaczyć. Zreszta chyba nawet szkoda słów na adekwatny do ich przebiegu komentarz.
Ogólnie wielka szkoda, że odpadliśmy - tak naprawde liczyłem, że w coppa Italia coś osiągniemy a tutaj taka wpadka. Czas zapomnieć i skupić sie na długim sezonie bo 42 mecze to duzo a na dodatek musimy odrobić strate. Forza!

Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 15:04

Ja sie wcale tym nie przejmuje.. :wink: Puchar Włoch?mam gdzies.Puchar UEFA?Mam gdzies ten marny puchar pocieszenia i wcale mi nie zalezy zeby Juve w nim grało.Do tych meczy w PW podchodziłem na luzie tak samo jak do meczy towarzyskich.Martwi mnie tylko gra w defensywie,za dużo goli tracimy.. :? Ale wierze w DD i ufam ze w lidze będzie lepiej :wink:

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 16:06

Enzo_Maresca pisze:Mam gdzies ten marny puchar pocieszenia i wcale mi nie zalezy zeby Juve w nim grało
Pewnie, to ze tracimy mozliwosc zarobienia chociaz troche pieniedzy na europejskich pucharach i tracimy mozliwosc gry w europie w nastepnym sezonie zupelnieniz nie znaczy. Szczegolnie ciekawe jest to ze przed meczem wszyscy sie napinali na ten puchar.
Ale wierze w DD i ufam ze w lidze będzie lepiej Wink
Jesli w lidze DD bedzie mial takie wspaniale pomysly to bedzie ciezko, licze na to ze juz ni ebede musial czytac beznadziejnie dennych usprawiedliwien dla idiotycznych decyzji. Tez mm nadzieje ze Juve wejdzie do Serie A. Boje sie tylko ze perspektywa nie grania w europie przez najblizsze 2 lata zmieni decyzje Camoranesiego i Trezegueta, co spowoduje ich odejscie, a to bylby cios dla Juve.

Naprawde to co wczoraj widzialem zaniepokoilo mnie, tak jak do tej pory bylem pozytywnie nastawiony do pracy Deschampsa, tak teraz coraz bardziej niewiarygodnie brzmia jego zapewnienia...
pozdr

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 16:07

Ponieważ cały czas przewija się temat naszej oborny, powycinalem i posklejałem ,,grę'' naszych defensorów. http://www.sendspace.com/file/tmfe7c Cieżko na to patrzeć, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę rywali z jakimi przyszło nam się zmierzyć. Zobaczcie na te błędy, hektarowe krycie itp. W takiej sytuacji modlę się tylko, że dzięki Del Piero i moze Treze, bdziemy zawsze strzelac bramke wiecej... :roll:

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 16:18

Pavciooo pisze:Obejrzałem skrót meczu...
Jest gorzej, niż przypuszczałem wczoraj :!:

KAŻDY obrońca robił błędy!
Szczególnie nasi dwaj środkowi...
-> Kovac przy 3-ciej bramce dla Napoli piękna asysta z główki....
-> Birindelli piękne wybicie ze szczupaka na rożny tuż zza pola karnego. Szkoda tylko, że nie trafił i piłka przeleciała nad nim wprost do gracza Napoli :/
-> Birindelli piękne krycie poprostu
-> przy 2:2 pod koniec meczu bodajrze Birindelli strata piłki we własnym polu karnym, całe szczęście, ze gracz Napoli spudłował...
-> nasi boczni obrońcy popełniali też sporo błędów

To, jak zagrała nasz obrona to poprostu tragedia. Zastanawiam się, po co zarząd koniecznie zatrzymywał wiecznie kontuzjowanego Treze, a nie powalczył aby zatrzymać Cannavaro czy Thurama. Bez nich nasza obrona została poprostu osierocona.

Poważne wątpliwości mam też co do Boumsonga, ostatni sezon podobno był niezbyt udany, ale w sumie o co ja się martwie- gorzej niż Birindelli nie zagra :(
Nie ma się co dziwić: Alessandro całe życie grywał na bokach obrony, gdzie gra głową nie jest aż tak istotna. Gra w środku to dla niego zupełnie nowe doświadczenie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 18:14

Szkoda ze nie zagramy w UEFA bo to była jedyna szansa na zagranie w czyms europejskim w przyszym sezonie! Mecz był troche dziwny i pechowy stracenie gola na 3:3 pozostawie bez komentarza! Napewno graliśmy słabo i wogle przegralismy na własne życzenie! Mam nadzieje ze nasza forma będzie juz tylko lepsza!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2006, 19:44

Właśnie obejrzałem bramki z tego meczu i co tu dużo mówić, nasza gra w obronie jest po prostu beznadziejna, to co było największą siłą Juve w ostatnich latach teraz kuleje :/ Gdyby nie te wszystkie błędy spokojnie byśmy wygrali ten mecz :angry: Zawiodła cała linia obronna, a co gorsze to jest chyba najmocniesze jej zestawienie, nie uważam, żeby Legrottaglie i Boumsong byli lepsi od Birindelliego i Kovaca. Potrzebujemy co najmniej dwóch nowych, klasowych obrońców, tylko, że to są marzenia ściętej głowy, bo żaden wartościowy piłkarz w obecnej sytuacji do nas nie przyjdzie. Mam też wrażenie, że kilku naszym po prostu zabrakło zaangażowania, bo przecież Napoli nie wygrało z nami dlatego, że to jest silniejsza drużyna, oni wygrali, bo bardziej im na tym zależało.
Wracając do strzelania karnego przez Buffona, naprawdę nie rozumiem tej decyzji Deschampsa jak i samego Gigiego. Skoro musiał już strzelać, to nie powinien tego robić jako pierwszy, bo powodzenie na początku serii rzutów karnych ustawia psychicznie całą drużynę. Szkoda, że odpadliśmy w tak frajerski sposób, żeby tylko Didierowi udało sie jakoś poukładać grę obronną do początku ligi, jednej albo drugiej, bo w takiej dyspozycji to my w obydwu daleko nie zajedziemy.
W Trofeo TIM zapewne wystąpi już Boumsong, chociaż jestem mocno sceptyczny co do jego osoby, to może jednak mnie zaskoczy i okaże się prawdziwą deską ratunkową :think:
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was wie, czy sprawa transferu Barzagliego już ostatecznie upadła?

Obrazek
Zablokowany