Apelacja. Dziś poznamy decyzje.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2006, 10:18

News z dzisiaj:

http://www.juvepoland.com/news.php?id=6325

Przełom? Robi się coraz ciekawiej, a ja coraz bardziej zaczynam wierzyć w nasz powrót do serie a. Jezeli to prawda to widać jak bardzo się wygłupili ci panowie z wyrokami. Chyba nie sądzili, ze Juve będzie tak zawzięte w dochodzeniu swoich praw. Pewnie myśleli, ze przyjmie karę ze spuszczoną głową a zadowoli się jedynie zmniejszeniem ujemnych punktów do -17. Jezeli ten proces miał zniszczyć Juve i to wyjdzie na jaw, to będzie to jeszcze większy skandal niz samo calciopoli.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2006, 18:36

Włoskie media donoszą, że Juventus Turyn, który nie tak dawno odwołał się do Sadu Cywilnego, odstąpi od tej decyzji. Mówi się, że Stara Dama jest gotowa zrobić krok do tyłu i wycofać swój wniosek z Taru, ale pod warunkiem, że nowy sezon rozpocznie w Serie B bez ujemnych punktów.

Bianconeri po tym, jak zdecydowali się odwołać do Sądu Cywilnego popadli w konflikt z Federcalcio, CONI, a także FIFA i UEFA. Europejskie instytucje i FIGC zapowiedziały, że ukarzą zespół z Turynu, który miesza w sprawy futbolu państwo. Teraz jednak władze Juve gotowe są pójść na ustępstwo.

Prezydent CONI – Gianni Petrucci czeka na wiadomość od prezesa Starej Damy – Cobolli Gigliego. Prasa donosi też o innych sensacyjnych planach ekipy z Turynu. Wszystko wskazuje na to, że wspomniany Gigli nie będzie już pełnił funkcji prezydenta, a Claude-Jean Blanc nie będzie administratorem klubu. Rodzinie Agnellich nie podobają się postępowania obu panów i wszystko wskazuje na to, że nowym prezydentem będzie Andrea Agnelli.

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=60049

Jezeli to prawda to teraz sie porobilo:( Raz mowia ze tylko zadowoli ich serie A z minusowymi punktami a teraz akceptuja serie B? i na dodatek pisze ze Giglli i Blanc juz nie beda w Juventusie eh.. oby to byla bzdura!

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2006, 18:39

Nie wydaje mi się, żeby to była prawda. Prawdopodobnie jest to kolejna plotka wymyślona przez prasę, mająca za zadanie zaszkodzić Juve, tak jak to było na przykład z informacją o żądaniu odszkodowania. W każdym razie trzeba czekać na wypowiedź kogoś z Juve.

EDIT: Jeszcze odnośnie tego, że Agnellim ma się nie podobać postawa prezia. Myślę, że gdyby faktycznie tak było, znacznie wcześniej zostałby on powstrzymany. Zresztą te decyzje nie należały tylko do niego

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2006, 21:28

Niee no bez przesady. Z tym odstapieniem od odwolania sie jeszcze moge uwierzyc, ale z tymi wladzami klubu to jest po prostu smieszne. Pewnie, ze to nie moze byc prawda :whistle:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 20:23

No i po wszystkiemu... jednak gramy w serie B :roll:
Nasz zarzad wycofał apelacje z Tar-u i zostajemy w serie B z -9 na starcie... Szkoda bo myslałem ze nowy zarzad bedzie stanowczy i bedzie dozyl do tego co zapowiada... bo po co Gigli reszta ciagle rozgłaszała jak to beda walczyc o równe traktowanie i ze nieodpuszcza, ze serie A sie nam nalezy...
Cóz zawidołem sie bardzo na nowym zarzadzie... to wycofanie to jak czesciowe przyznanie sie do winy i słusznosci kary... myslałem ze jak juz walcza to do konca bo zbyt wiele do stracenia juz i tak niemielismy.. :roll:
Szkoda... w niedziele zawiodłem sie na DD dzis na zarzadzie :roll:

skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 21:04

Cris właśnie wyczytałem to na oficjalnej stronie Juve, jestem zawiedziony na zarząd, naprawdę wierzyłem w powrót do serie A, tak łatwo się poddawać, nie wiem co już pisać, ehhh

CHI SIAMO NOI... la Juve....
CHI SIAMO NOI.... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 21:11

skq pisze:Cris właśnie wyczytałem to na oficjalnej stronie Juve, jestem zawiedziony na zarząd, naprawdę wierzyłem w powrót do serie A, tak łatwo się poddawać, nie wiem co już pisać, ehhh
Były bardzo niłe sznase żebyćmy wrócili do Serie A, a jesli nawet byśmy wrócili to z minus 40 punktami i bysmy sie nie utrzymali. Ja sie nie dziwie że zarząd podjął taką decyzje.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
skq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2006, 21:17

taa szanse były nikłe, ale miałem iskrę nadzieji, że Juventus udowodni niesłuszność kary w porównaniu do innych klubów :płaczę: moim zdaniem Juve powinno walczyć do końca nie tylko na boisku...

CHI SIAMO NOI... la Juve....
e gireremo tutte quante le città
e ovunque andremo mai nessun ci fermerà
lalalalalala noi siamo la Juve lalalalalala
FORZA JUVE
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 09:12

No i po cco było tyle ględzenie??? Zarząd nam narobił nadzieji, natchnął do walki, a jak przyszło co do czego to się wydygał :/ Ech, szkoda bo jeżeli już zrezygnowali z Serie A to mogli chociaż walczyć o usunięcie kary punktowej, a tak to zyskaliśmy 8 pkt, usuneli nam kare grzywny i kare zamknięcia stadionu na 3 mecze... Jak narazie zarząd ma u mnie wielkiego minusa.

Obrazek
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 09:26

SPOKOJNIE

to co podało JuvePoland to TYLKO PLOTKI.

FAKT jest taki, że WYCOFALIŚMY POZEW Z TAR.
FAKTEM jest to, że zarząd wycofał pozew, bo ma nadzieje na to, że uda się wystartować w Serie B z 0 dorobkiem, z tytułem, albo dwoma Mistrza Włoch, bez grzywny i zakazu stadionu.

PLOTKĄ jest to, że już wiemy jakie będą kary.
zarząd będzie walczył o wielkie zmniejszenie kary
FIGC i Coni zapowiedziały, że kara Juve DRASTYCZNIE się zmniejszy.

ot, co. wieć luzik na razie. bo pewnie jest jedynie to, że gramy jeden sezon w Serie B.
co moim zdaniem jest dobre, bo w Serie A z ogromnymi minusami byśmy sie nie utrzymali .....

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 09:35

Tigmar pisze:SPOKOJNIE

FAKTEM jest to, że zarząd wycofał pozew, bo ma nadzieje na to, że uda się wystartować w Serie B z 0 dorobkiem, z tytułem, albo dwoma Mistrza Włoch, bez grzywny i zakazu stadionu.

ot, co. wieć luzik na razie. bo pewnie jest jedynie to, że gramy jeden sezon w Serie B.
co moim zdaniem jest dobre, bo w Serie A z ogromnymi minusami byśmy sie nie utrzymali .....
To moze podasz jeszcze zródło... skoro wiesz lepiej :roll:

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 09:57

Cris pisze:
Tigmar pisze:SPOKOJNIE

To moze podasz jeszcze zródło... skoro wiesz lepiej :roll:
nie ma sprawy

www.juventus.com

a to tłumacznie z solojuve.com

Klub wyraża zaufanie względem instytucji sportowych, iż ciężka kara(odebranie dwóch tytułów, relegacja, minus 17 punktów na starcie sezonu, zakaz rozgrywania 3 meczów na swoim boisku) zostanie znacząco zredukowana w porównaniu do aktualnej i będzie do zaakceptowania.

http://www.solojuve.com/newsy/juventus_ ... do_tar.php

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 10:05

Tigmar pisze:to co podało JuvePoland to TYLKO PLOTKI.
To teraz mądralo powiedz:
Tigmar pisze:FAKTEM jest to, że zarząd wycofał pozew, bo ma nadzieje na to, że uda się wystartować w Serie B z 0 dorobkiem, z tytułem, albo dwoma Mistrza Włoch, bez grzywny i zakazu stadionu.
Gdzie wyczytałeś, że zarząd ma taką nadzieję?
Tigmar pisze:PLOTKĄ jest to, że już wiemy jakie będą kary.
Gdzie napisaliśmy, że wiemy jakie będą kary?

Obrazek
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 10:15

swiergot pisze:
Tigmar pisze:to co podało JuvePoland to TYLKO PLOTKI.
To teraz mądralo powiedz:
Tigmar pisze:FAKTEM jest to, że zarząd wycofał pozew, bo ma nadzieje na to, że uda się wystartować w Serie B z 0 dorobkiem, z tytułem, albo dwoma Mistrza Włoch, bez grzywny i zakazu stadionu.
Gdzie wyczytałeś, że zarząd ma taką nadzieję?
Tigmar pisze:PLOTKĄ jest to, że już wiemy jakie będą kary.
Gdzie napisaliśmy, że wiemy jakie będą kary?
napisaliście:

"Wszystko wskazuje na to, że Juventus rozpocznie Serie B z dziewięcioma punktami ujemnymi i bez dodatkowych kar w postaci grzywny i zamknięcia stadionu na trzy spotkania domowe."

to tylko przypuszczenia, które fani Juve z JP potraktowali jako FAKTY. I to było skierowane właśnie do nich, bo już martwili się, że tylko tak nam karę zmniejszą ...

a wszystko wskazywać może jeszcze na to, że zagramy w Serie A ...
skoro zarząd wycofał pozew ....
tak też może być ....

gdzie wyczytałem, że zarząd ma taką nadzieje ?
spójrz na post nad twoim

tu masz jeszcze oryginał po włosku z juventus.it

"Considerato l’insieme delle gravi penalizzazioni comminate (due scudetti revocati, retrocessione, diciassette punti di penalità, squalifica del campo e ammenda) confida che nell’ambito del successivo grado di giustizia sportiva sarà definito un trattamento significativamente migliorativo rispetto all’attuale."
Ostatnio zmieniony 01 września 2006, 10:35 przez Tigmar, łącznie zmieniany 2 razy.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2006, 10:24

A moim zdaniem dobrze sie stalo, ze zarzad Juventusu postanowil wycofac sprawe z TAR :!: Kazdy wie, ze te odwolanie moglo by nam jeszcze bardziej zaszkodzic. A szczerze mowiac, jakos juz sie przyzwyczailem i pogodzilem z mysla o Serie B. Mam nadzieje, ze teraz odpowiednie organy zmniejsza nalozona kare i wystartujemy w 2 lidze bez ujemnych pkt. I niech zniosa ta bezsensowna kare gry bez wlasnej publicznosci przez trzy kolejki :doh: My poszlismy na ustepstwa, wiec teraz niech oni zrobia to samo...
I szczerze mowiac nie bardzo rozumiem postawy Deschampsa, ktory skrytykowal decyzje zarzadu. Uwazam, ze trener nie powinien wtracac sie w takie sprawy. A kibice :?: Wiadomo, ze zawsze znajdzie sie grupa niezadowolonych. Choc obrzucanie dzialaczy wyzwiskami uwazam za niesprawiedliwe...

ODPOWIEDZ