3 runda PW : Napoli 3:3 k. 5:4 JUVENTUS
- Venomik
- Juventino
Tak, to jest ostatnia runda, gdzie rozgrywane jest jedno spotkanie.
Dopiero gdy dochodzą drużyny rozstawione z miejsc 1-8 rozgrywane są dwa spotkania.
Ja mam inne pytanie.
Wczoraj na czacie była taka sytuacja: gdy Juve prowadziło już 2-1 ktoś napisał, że jeśli przejdzie Napoli i Juve podgoni wynik to zagramy u siebie.
O co chodzi?

Dopiero gdy dochodzą drużyny rozstawione z miejsc 1-8 rozgrywane są dwa spotkania.
Ja mam inne pytanie.
Wczoraj na czacie była taka sytuacja: gdy Juve prowadziło już 2-1 ktoś napisał, że jeśli przejdzie Napoli i Juve podgoni wynik to zagramy u siebie.
O co chodzi?
Do tego służy opcja "zmień"Radek_88 pisze: Sorki za drugi post, ale tak niedokładnie napisałem. :-D

Dirty mind
- krzywy
- Juventino
ja sie zdziwiłem jak napoli wygrało...ale to nie zmienia faktu ze i tak powinnismy przejść do nastepnej rundy pokonujac ten zespol...trzeba tylko lepszej dyspozycji defensorów i spokojnie powinnismy wygrać :]
- Swider10
- Juventino
Damy rade nasi zawodnicy sie zgraja Alex Trezegol Buffon Camor beda juz napewno w lepszej kondysji fizycznej na ten emcz dlatego mysle ze pokonamy ich bez problemu
FORZA JUVE GRANDE DEL PIERO !!!!

FORZA JUVE GRANDE DEL PIERO !!!!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- farmer16
- Juventino
Nadchodzą coraz cięższi przeciwnicy. Wczoraj po ciężkiej walce zdołaliśmy pokonać Cesene 2-1 która będzie także naszym rywalem w lidze (SerieB). Napoli teraz na nich wpadliśmy, jest to moim zdaniem jeszcze cięższy rywal od Ceseny, choć chyba i tak są w gorszej klasie rozgrywkowej. W tym sezonie pokonaliśmy ich w Troffeo Birra Moretti po rzutach karnych. Zobaczymy jak będzie teraz. Wtedy graliśmy praktycznie rezerwami, teraz do składu powrócili już gracze którzy uczestniczyli na Mundialu. Jestem optymistycznie nastawiony przed tym meczem i wierze, że bezproblemowo możemy wygrać. Zapowiada się ciekawe spotkanie, oby na korzyść Starej Damy. 

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Venomik
- Juventino
Tutaj masz drabinkę z rozstawieniami i datami wszystkich spotkań:
http://www.lega-calcio.it/comun/0607/Ta ... %20Cup.pdf
http://www.lega-calcio.it/comun/0607/Ta ... %20Cup.pdf
Dirty mind
- damiano ziębotta
- Juventino
Myślę, że mecz nie musi być koniecznie taki ciężki. Po mecz z Ceseną, który nie okazał się sielanką, wszyscy myślą, że teraz musi być katorga, a nie koniecznie. Mecz z Ceseną nie ułożył się na początku dlatego tak wyszło, ale to my przeważaliśmy, byliśmy drużyną znacznie lepszą.
Napoli jest beniaminkiem Seria B, więc nie może być nie wiadomo jakim potentatem włoskiej piłki, chociażby jak Juventus
wystarczy, że my otworzymy wynik i spokojnie zagramy i awans może okazać się łatwiejszy niż w 2. rundzie :-D
Mam ogromnie nadzieję, że właśnie tak będzie i Juve pokaże klasę Mistrza Włoch
Napoli jest beniaminkiem Seria B, więc nie może być nie wiadomo jakim potentatem włoskiej piłki, chociażby jak Juventus

Mam ogromnie nadzieję, że właśnie tak będzie i Juve pokaże klasę Mistrza Włoch

- JuventinoPS
- Juventino
Kolejny mecz w Pucharze Włoch, tym razem po pewnie wygranym meczu z Martiną i po niełatwym zwycięstwie z Ceseną, Juventus spotka się z Napoli - teoretycznie łatwiejszym zespołem niż Cesena, beniaminkiem Serie B.
Nie musze chyba przypominać, że Juventus spotkał się już z Napoli, podczas okresu przygotowawczego, oczywiście mecz miał charakter czysto towarzyski, trwał 45 minut, a Juventus wygrał po nietypowych karnych jeden do zera.
Inny wynik niż zwycięstwo nie wchodzi tutaj w grę, to jest trzecia runda Pucharu Włoch i ostatni mecz w którym tylko 90 minut rozstrzygnie to awansuje do dalszej rundy tegoż Pucharu, więc nie można zlekceważyć przeciwnika, każda wpadka, głupi błąd, może spowodować, że tak szybko jak zaczęliśmy granie w Pucharze Włoch w tym sezonie tak szybko możemy je skończyć, dodatkowego smaczku temu spotkaniu dodaje fakt, że kibice obu drużyn lekko mówiąc nie przepadają ze sobą, mogliśmy poczuć to już w tym sezonie kiedy to Birindelli podnosił Puchar Birra Moretti, słychać było straszliwe gwizdy, ale cieszyłbym się gdyby taka sama sytuacja nastąpiła jutro po spotkaniu, po raz drugi utrzeć nosa Napoli i wyeliminować ich z Pucharu.
Ciekaw jestem czy Deschamps, zdecyduje się zagrać 100 % składem i postawi na Camoranesiego i Trezegueta od pierwszych minut, inną zagadką jest także występ od pierwszych minut Alexa - jak wiadomo miał świetnie wejście w meczu z Martiną i kto wie czy nie zagra kosztem na przykład Bożinowa który wspaniale wkomponował się w zespół i wydaje się być w bardzo dobrej formie, a to dopiero początek sezonu ! A co będzie później
. Reszta składu bez zmian, choć mam nadzieje, że Chiellini zagra lepiej niż z Ceseną, ponieważ jego gra wzywała o pomstę do nieba, nie tak ma grać przyszość Azzurich !
Podsumowując, zwycięstwo, zwycięstwo i jeszcze raz zwycięstwo, pozatym chcę, aby Juventus sprawił mi piękny prezent w postaci okazałego zwycięstwa z okazji moich urodzin, nie często sie zdarza aby Stara Dama grała właśnie w moje urodziny, zawsze w tym terminie był okres przygotowawczy. Jak wiemy po tym meczu, następny dopiero za dwa tygodnię na inaugurację ligi - jeszcze nie wiadomo z kim, a więc typuje optymistycznie, bądź dla niektórych realistycznie:
Juventus 3-0 Napoli
Nie musze chyba przypominać, że Juventus spotkał się już z Napoli, podczas okresu przygotowawczego, oczywiście mecz miał charakter czysto towarzyski, trwał 45 minut, a Juventus wygrał po nietypowych karnych jeden do zera.
Inny wynik niż zwycięstwo nie wchodzi tutaj w grę, to jest trzecia runda Pucharu Włoch i ostatni mecz w którym tylko 90 minut rozstrzygnie to awansuje do dalszej rundy tegoż Pucharu, więc nie można zlekceważyć przeciwnika, każda wpadka, głupi błąd, może spowodować, że tak szybko jak zaczęliśmy granie w Pucharze Włoch w tym sezonie tak szybko możemy je skończyć, dodatkowego smaczku temu spotkaniu dodaje fakt, że kibice obu drużyn lekko mówiąc nie przepadają ze sobą, mogliśmy poczuć to już w tym sezonie kiedy to Birindelli podnosił Puchar Birra Moretti, słychać było straszliwe gwizdy, ale cieszyłbym się gdyby taka sama sytuacja nastąpiła jutro po spotkaniu, po raz drugi utrzeć nosa Napoli i wyeliminować ich z Pucharu.
Ciekaw jestem czy Deschamps, zdecyduje się zagrać 100 % składem i postawi na Camoranesiego i Trezegueta od pierwszych minut, inną zagadką jest także występ od pierwszych minut Alexa - jak wiadomo miał świetnie wejście w meczu z Martiną i kto wie czy nie zagra kosztem na przykład Bożinowa który wspaniale wkomponował się w zespół i wydaje się być w bardzo dobrej formie, a to dopiero początek sezonu ! A co będzie później
Podsumowując, zwycięstwo, zwycięstwo i jeszcze raz zwycięstwo, pozatym chcę, aby Juventus sprawił mi piękny prezent w postaci okazałego zwycięstwa z okazji moich urodzin, nie często sie zdarza aby Stara Dama grała właśnie w moje urodziny, zawsze w tym terminie był okres przygotowawczy. Jak wiemy po tym meczu, następny dopiero za dwa tygodnię na inaugurację ligi - jeszcze nie wiadomo z kim, a więc typuje optymistycznie, bądź dla niektórych realistycznie:
Juventus 3-0 Napoli
- Vimes
- Juventino
Jak podaje najnowszy Biuletyn medyczny Juve w meczu z Napoli nie zagrają: Trezeguet
, Legrottaglie, Zebina, Palldino, Tudor, Piccolo.
W tym przypadku być może Alex zagra od początku, gorzej to wygląda w przypadku obrony, straciliśmy dwóch środkowych Legro i Tudora. Myślałem, że może w tej sytuacji zagra nasz nowy nabytek Boumsong, ale nie został powołany na mecz, więc chyba zagra para Kovac-Birindelli, tylko będzie problem jakby odpukać zaszła konieczność dokonania zmiany.
EDIT
Kadra Juve na mecz z SSC Napoli

W tym przypadku być może Alex zagra od początku, gorzej to wygląda w przypadku obrony, straciliśmy dwóch środkowych Legro i Tudora. Myślałem, że może w tej sytuacji zagra nasz nowy nabytek Boumsong, ale nie został powołany na mecz, więc chyba zagra para Kovac-Birindelli, tylko będzie problem jakby odpukać zaszła konieczność dokonania zmiany.
EDIT
Boumsong nie zagra, nie został powołany na ten mecz.JUVEFANE_10 pisze:...mam nadzieje ze zadebiutuje nasz nowy zawodnik...
Kadra Juve na mecz z SSC Napoli
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2006, 19:10 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- JUVEFANE_10
- Juventino
Mam nadzieję ze wygrają 2-0 i mam nadzieje ze zadebiutuje nasz nowy zawodnik!!!Co do Napoli to bedzie trudny rywal!Juve moze mieć z nim problemy w Serie B(chodź cały czas mam nadzieje ze bedzie Serie A).
P.S leci mecz w TV?
P.S leci mecz w TV?

JESTEM OSZUSTEM
- farmer16
- Juventino
No najprawdopodobniej zagra ta dwójka tych stoperów. Ale nie mamy się czym przejmować, rzadko kiedy dochodzi do kontuzji, ale jeżeliby taka się natrafiła to Didider napewno kogoś z Primavery na ławce będzie miał (czyt. Masiello itp.). Nie wiecie może czemu nasz nowy nabytek nie gra?.więc chyba zagra para Kovac-Birindelli, tylko będzie problem jakby odpukać zaszła konieczność dokonania zmiany.
No własnie zobaczymy gdzieś wreszcie w TV mecz Pucharu Włoch.?P.S leci mecz w TV?
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Michal87
- Juventino
Licze na pewne zwyciestwo ale łatwo na pewno nie bedzie. Myśle że Del Piero powinien zagrać od początku meczu bo to już nie przelewki, zwłaszcza że Treze nie zagra ze względu na kontuzje a także Zalayeta bo ponoć jeszcze nie wrócił z Urugwaju. Tak więc atak Del Piero - Bojinov jest jak najbardziej na miejscu.
A i ponoć Volpato został wypożyczony do drugoligowego Arezzo
A i ponoć Volpato został wypożyczony do drugoligowego Arezzo

- tomaj_poz
- Juventino
Moim zdaniem Juve powinno zaatakować od 1 minuty żeby zepchnąć Napoli do defensywy . Myślę że gdy strzelimy bramke na 1:0 reszta spotkania będzie przebiegała pod naszym dyktandem
Jednak nie możemy tej drużyny zlekceważyć , wkońcu wyealimonowała Ascoli - drużyne z serie A . Didier Deschamps nie musi bardzo motywywać piłkarzy , gdyż chcą pokazać że nie słusznie zdegradowali ich do serie B
Muszą już teraz udowodnić na co stać taką drużyne jak Juventus
Moim zdaniem skład powinien wyglądać mniej więcej tak :
---------------------------BUFFON----------------------------
BALZA ------- KOVAC ------- TUDOR ------- CHIELLINI
-----CAMORANESI ------ ZANETTI ------- NEDVED-------
--------------------------DEL PIERO-------------------------
--------------PALLADINO ------ BOJINOV-----------------
Licze po cichu na 3:1

Moim zdaniem skład powinien wyglądać mniej więcej tak :
---------------------------BUFFON----------------------------
BALZA ------- KOVAC ------- TUDOR ------- CHIELLINI
-----CAMORANESI ------ ZANETTI ------- NEDVED-------
--------------------------DEL PIERO-------------------------
--------------PALLADINO ------ BOJINOV-----------------
Licze po cichu na 3:1

- Venomik
- Juventino
Jest mały problem - w Twoim składzie jest dwóch kontuzjowanych zawodników, nie są nawet powołani na spotkanie.
W środku pewnie zagra Birindelli z Kovacem.
Można się jeszcze przyczepic do wystawienia w pierwszym składzie del Piero, Didier mówił, że Alex nie ma jeszcze sił na pełne 90 minut, ale zawsze zamiast wchodzić na drugą połowę może zagrać pierwszych 45, może 60 minut. Później będzie wiadomo na ile ma sił, by wszystko odbyło się z pożytkiem dla zespołu.
Przyjdzie nam liczyć przede wszystkim na Bojinova oraz Nedveda i Camora/Marchionniego na skrzydłach.
Na wystawienie Alexa w roli łącznika pomocy z dwójką napastników nie chcę nawet słyszeć. Przy absensji Zalayety, Treze i Palladino zostaje nam trójka zawodników - Alex, Guzman i Bojinov - pasjących do roli napastników.
Wystawienie ich wszystkich od pierwszych minut (zwłaszcza przy niepełnej dyspozycji fizycznej Alexa) jest bardzo złym pomysłem. Bo brak nam możliwości zmiany, poza usunięciem jednego z nich z boiska i wprowadzenie za niego ofensywnego pomocnika (Paro?).
W środku pewnie zagra Birindelli z Kovacem.
Można się jeszcze przyczepic do wystawienia w pierwszym składzie del Piero, Didier mówił, że Alex nie ma jeszcze sił na pełne 90 minut, ale zawsze zamiast wchodzić na drugą połowę może zagrać pierwszych 45, może 60 minut. Później będzie wiadomo na ile ma sił, by wszystko odbyło się z pożytkiem dla zespołu.
Przyjdzie nam liczyć przede wszystkim na Bojinova oraz Nedveda i Camora/Marchionniego na skrzydłach.
Na wystawienie Alexa w roli łącznika pomocy z dwójką napastników nie chcę nawet słyszeć. Przy absensji Zalayety, Treze i Palladino zostaje nam trójka zawodników - Alex, Guzman i Bojinov - pasjących do roli napastników.
Wystawienie ich wszystkich od pierwszych minut (zwłaszcza przy niepełnej dyspozycji fizycznej Alexa) jest bardzo złym pomysłem. Bo brak nam możliwości zmiany, poza usunięciem jednego z nich z boiska i wprowadzenie za niego ofensywnego pomocnika (Paro?).
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006, 10:34 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dirty mind
- Wonki
- Juventino
Wszyscy tutaj mówią cosik o Palladino, jest w biuletynie medycznym, a on nie został wypożyczony do Udinese czy coś takiego??
Przyznajcie sami, że to nie byłby zbyt dobry pomysł już teraz wystawiać Francuza do meczu :idea:
Poza tym zgadzam się z Venomikiem - pomysł z Del Piero w pomocy jak dla mnie też jest mierny...
Aha, uświadomcie mnie - w składzie na mecz jest tylko 2 napastników?? :shock: Bo Guzman to pomocnik jest chyba :idea:
Zastanawiam się, czy nie zagramy na początku jednym napastnikiem (Bożinow), po to, żeby w trakcie spotkania wprowadzić kolejnego (Del Piero - raczej nie jest w pełni sił na cały mecz)?
Hmm i ostatnia sprawa - ja tak siedzę i kombinuję, jakby to zrobić, żeby wykorzystać jak najlepiej potencjał Marchionniego i Camora... Ich gra bardzo dużo wnosi do drużyny, super byłoby, jakby mogli zagrać razem :idea: Ale wiadomo, że oboje są prawymi skrzydłowymi
Ale jakbyśmy dzisiaj rzeczywiście mieli zagrać jednym napastnikiem, to mamy jedno miejsce więcej w pomocy :twisted: możeby tam gdzieś znalazło się miejsce dla ich obu?
------------------------BUFFON------------------------
BALZARETTI - KOVAC - BIRINDELLI - CHIELLINI
---------------------------GG--------------------------
MARCHIONNI-CAMORANESI-ZANETTI-NEDVED--
---------------------- BOJINOV -----------------------
PS ale ja i tak ufam DD i wiem, że wybierze najlepiej jak się da :-D
JuvePoland.com pisze:W tym tygodniu do klubu z Udine dołączył Raffaele Palladino
Pewnie DD chce dać Boumsongowi więcej czasu na zgranie się z zespołemNie wiecie może czemu nasz nowy nabytek nie gra?

Poza tym zgadzam się z Venomikiem - pomysł z Del Piero w pomocy jak dla mnie też jest mierny...
Aha, uświadomcie mnie - w składzie na mecz jest tylko 2 napastników?? :shock: Bo Guzman to pomocnik jest chyba :idea:
Zastanawiam się, czy nie zagramy na początku jednym napastnikiem (Bożinow), po to, żeby w trakcie spotkania wprowadzić kolejnego (Del Piero - raczej nie jest w pełni sił na cały mecz)?
Hmm i ostatnia sprawa - ja tak siedzę i kombinuję, jakby to zrobić, żeby wykorzystać jak najlepiej potencjał Marchionniego i Camora... Ich gra bardzo dużo wnosi do drużyny, super byłoby, jakby mogli zagrać razem :idea: Ale wiadomo, że oboje są prawymi skrzydłowymi

Ale jakbyśmy dzisiaj rzeczywiście mieli zagrać jednym napastnikiem, to mamy jedno miejsce więcej w pomocy :twisted: możeby tam gdzieś znalazło się miejsce dla ich obu?
------------------------BUFFON------------------------
BALZARETTI - KOVAC - BIRINDELLI - CHIELLINI
---------------------------GG--------------------------
MARCHIONNI-CAMORANESI-ZANETTI-NEDVED--
---------------------- BOJINOV -----------------------

PS ale ja i tak ufam DD i wiem, że wybierze najlepiej jak się da :-D