Kompilacje-P147&JF [New ! Samba in Legia Warsaw]
- Bukol87
- Juventino
[quote="railis"][quote="Lakier"][quote="railis"]
Lakier ja bym sie nie spierał :-D I nie zawracaj Railisowi glowy bo teraz mam wazniejsze zajecie :-D
A tak apropos waszego sporu to ja sam musze przyznac ze sciagajac wasza kompilke u mojej dziewczyny ktora nie ma na kompie nowszych kodekow nie odtworzylem tego dziela. Mialem blad odczytu dopiero u siebie w chalupce moglem "skonsumowac" Wasza prace wiec wydaje mi sie lepiej ze z formatami plikow zwlaszcza przeznaczonymi do szerszej publiki lepiej nie kombinowac,
Lakier ja bym sie nie spierał :-D I nie zawracaj Railisowi glowy bo teraz mam wazniejsze zajecie :-D
A tak apropos waszego sporu to ja sam musze przyznac ze sciagajac wasza kompilke u mojej dziewczyny ktora nie ma na kompie nowszych kodekow nie odtworzylem tego dziela. Mialem blad odczytu dopiero u siebie w chalupce moglem "skonsumowac" Wasza prace wiec wydaje mi sie lepiej ze z formatami plikow zwlaszcza przeznaczonymi do szerszej publiki lepiej nie kombinowac,
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- LordJuve
- Juventino
Rmvb wedlug mnie jest lepszym formatem plikow(szkoda, ze nie pomyslalem o nim przy okazjii mojej 2 kompilacji...
). Przedewszystkim daje wspaniala jakosc obrazu(troche gorzej z dzwiekiem jest) za niewielkie rozmiary. Pamietam, ze na jednej plycie CD mialem dwa filmy w tym formacie, filmy w bardzo dobrej jakosci obrazu.
Ale jestem zdania, ze jesli chodzi o male kompilacje jak ta(nie mowie o takich "dinozaurach" jak moja np) lepiej kosztem wagii wyrenderowac na jakims massformacie aby ludzie nie mieli problemow.
No widze, ze jest juz gotowy plik w avi...
To dobrze, sciagniecie tego zajelo mi mniej niz szukanie i instalowanie Real Player'a...
Co do samej kompilacji. Zdziwiony jestem bo mi sie podobala, jest taka "lekka", taka mila zakonska. Muzyczka + to co widzialem na ekranie stworzyly cos takiego przyjemnego, choc uznac trzeba, ze ta praca zbyt ambitna nie jest, ale czy te MŚ w Niemczech daly nam odpowiedni material do tworzenia czegos donioslego. Kompilacja poprawna technicznie. Niczego sie tam spartaczonego nie dopatrzylem.
Trzeba tez przyznac, ze raczej to nie mialo mysli przewodniej, co chlopaki? Taki zlepek pasujacych do tekstu urywek... :-D , ale mimo wszystko miłe, no właśnie, tylko miłe, czy aż miłe...

Ale jestem zdania, ze jesli chodzi o male kompilacje jak ta(nie mowie o takich "dinozaurach" jak moja np) lepiej kosztem wagii wyrenderowac na jakims massformacie aby ludzie nie mieli problemow.
No widze, ze jest juz gotowy plik w avi...

Co do samej kompilacji. Zdziwiony jestem bo mi sie podobala, jest taka "lekka", taka mila zakonska. Muzyczka + to co widzialem na ekranie stworzyly cos takiego przyjemnego, choc uznac trzeba, ze ta praca zbyt ambitna nie jest, ale czy te MŚ w Niemczech daly nam odpowiedni material do tworzenia czegos donioslego. Kompilacja poprawna technicznie. Niczego sie tam spartaczonego nie dopatrzylem.
Trzeba tez przyznac, ze raczej to nie mialo mysli przewodniej, co chlopaki? Taki zlepek pasujacych do tekstu urywek... :-D , ale mimo wszystko miłe, no właśnie, tylko miłe, czy aż miłe...
- Pilekww
- Juventino
Kompilacja bardzo mi się podobała! Zrobiona starannie, dobre fragmenty i muzyka! Jak Wasza wcześniejsza praca i ta nawiązywała do emocji i myśle ze to dobry "temat"!
Jednak nie miała on jednostronnego i jednolitego przekazu ale mam wrażenie ze chodziło tu o pokazanie w jaki sposób piłkarze i kibice przeżywają football!
Mieszane uczucia wywołało we mnie wyrażenie "beautiful skills", troche dziwnie brzi po przetłumaczeniu, ale to moja sugestia!
Oceniam kompilacje 5/6
Jednak nie miała on jednostronnego i jednolitego przekazu ale mam wrażenie ze chodziło tu o pokazanie w jaki sposób piłkarze i kibice przeżywają football!
Mieszane uczucia wywołało we mnie wyrażenie "beautiful skills", troche dziwnie brzi po przetłumaczeniu, ale to moja sugestia!
Oceniam kompilacje 5/6

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- piotrek147
- Juventino
Wszystkim bardzo dziękujemy za te pozytywne oceny. Na pewno przydadzą nam się one w tworzeniu kolejnych kompilacji. Jak pewnie wszyscy zauważyli został dodany link do kompilacji w formacie .avi, która znajduje się na serwerze tv.isg.si
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- Lord_Chaos
- Juventino
Skoro udalo Ci sie sciagnac u dziewczyny kompilacje to co za problem sciaganc sobie Real Alternative ;] ja tam nie widze zadnego problemubukol87 pisze: A tak apropos waszego sporu to ja sam musze przyznac ze sciagajac wasza kompilke u mojej dziewczyny ktora nie ma na kompie nowszych kodekow nie odtworzylem tego dziela. Mialem blad odczytu dopiero u siebie w chalupce moglem "skonsumowac" Wasza prace wiec wydaje mi sie lepiej ze z formatami plikow zwlaszcza przeznaczonymi do szerszej publiki lepiej nie kombinowac,
www.underpl.org lub mase innych stron.
lub jesli ma sie problemy wpisac w google.pl "czym otworzyc rmvb" i po klopocie wiec darujcie sobie takie gadanie ze format jest nieznany jezeli ktos moze sciagnac sobie kompilacje to i moze sciagnac sobie kodeki do tego.
Ja osobiscie wole kompilacje w rmvb niz w wmv
- Mateo
- Juventino
Naprawdę niezła kompilacja, jak na początkujących! Jak na drugą pracę jest bardzo dobrze. Mam nadzieje, że pójdziecie jeszcze dalej i się zaczniecie rozwijać, choć mam wrażenie, że po prostu od czasu do czasu robicie jakiś filmik i nie traktujecie tych prac tak poważnie, jak chociażby ja - czyli chcieć podnosić zdecydowanie umiejętności, robić coś wielkiego, zgrywać muzykę z wideo itp
Filmik jest niezły, ma w sobie to coś, co karze mi go raz po raz włączać. Sam się dziwie, że tak się dzieje, bo technicznie jest bardzo słaby. Ten efekt dodany na sędziego i Zidane'a troszkę jest nie na miejscu. Oczywiście o braku synchronizacji muzyki z obrazem nie wspominam. Sama praca jest troszkę też o niczym: najpierw twarze zawodników, później kibice, zwody i Zidane. Ja mam takie odczucie, że to się jakby nie trzyma wszystko kupy. Szczególnie te ujęcia zawodników - w niektórych nie ma nic, a nic ciekawego :roll: . Muzyka: niby taki popowy przebojik, a jednak mi pasuje do tej kompilacji. Nigdy nie przypuszczałem, że zaakceptuję utwór takiego wykonawcy jak Shakira w pracy o futbolu 8) . I na koniec największy plus za materiały: niektóre ujęcia wyśmienite!
Wielu z was poruszyło temat RMVB. Uważam, że to całkiem niezłe rozszerzenie - klipy są na wysokiej jakości, muzyka również. Co do samego odtwarzania, to można odtworzyć go nawet w WMP (napewno w 10, nie wiem jak wersja 9). Tyle, że następnym razem, jednak polecam WMV albo lepszą kompresje RMVB, bo przez to, że nieodpowiednio kompresowaliście bądź nie mieliście kodeków to na wideo widzimy takie poziome pasy
.
Reasumójąc, moja ocena to 4+/6.

Filmik jest niezły, ma w sobie to coś, co karze mi go raz po raz włączać. Sam się dziwie, że tak się dzieje, bo technicznie jest bardzo słaby. Ten efekt dodany na sędziego i Zidane'a troszkę jest nie na miejscu. Oczywiście o braku synchronizacji muzyki z obrazem nie wspominam. Sama praca jest troszkę też o niczym: najpierw twarze zawodników, później kibice, zwody i Zidane. Ja mam takie odczucie, że to się jakby nie trzyma wszystko kupy. Szczególnie te ujęcia zawodników - w niektórych nie ma nic, a nic ciekawego :roll: . Muzyka: niby taki popowy przebojik, a jednak mi pasuje do tej kompilacji. Nigdy nie przypuszczałem, że zaakceptuję utwór takiego wykonawcy jak Shakira w pracy o futbolu 8) . I na koniec największy plus za materiały: niektóre ujęcia wyśmienite!
Wielu z was poruszyło temat RMVB. Uważam, że to całkiem niezłe rozszerzenie - klipy są na wysokiej jakości, muzyka również. Co do samego odtwarzania, to można odtworzyć go nawet w WMP (napewno w 10, nie wiem jak wersja 9). Tyle, że następnym razem, jednak polecam WMV albo lepszą kompresje RMVB, bo przez to, że nieodpowiednio kompresowaliście bądź nie mieliście kodeków to na wideo widzimy takie poziome pasy

Reasumójąc, moja ocena to 4+/6.
- Railis
- Qualità Juventino
Właśnie poziome pasy pojawiają się w wyniku innego zabiegu. Jeżeli renderujesz filmik w większej jakości niż materiały, i zmieniasz proporcje wielkości jednego punkciku w filmie, to się to często nie zgadza patrząc na cały filmik. Mianowicie. Wtedy piksele (oczywiście filmowe) ustawiają się równo w poziomych liniach, ale nie do końca się zgadzają z liniami pod i nad sobą, więc patrząc z góry na całość, mamy wrażenie takich pasów. Opanowałem to, bo przez pół tygodnia zmagałem się z tym problemem w nowym programie. W Sony Vegas daje się to zrobić bo nie musi się zmieniać proporcji okienka (po czym tez filmowych punkcików) dodaje się u góry i nadole tak zwane maski, dzięki czemu ma się wrażenie wmiarów filmowych. W Adobe Premiere nie można tych masek dodawać, więc zmieniając proporcje ustawia się więcej niż 2-sekundowy bufor, i renderuje się filmik w 2 krokach. Wtedy wszystkie błędy się wyeliminują.Mateusszek pisze:Co do samego odtwarzania, to można odtworzyć go nawet w WMP (napewno w 10, nie wiem jak wersja 9). Tyle, że następnym razem, jednak polecam WMV albo lepszą kompresje RMVB, bo przez to, że nieodpowiednio kompresowaliście bądź nie mieliście kodeków to na wideo widzimy takie poziome pasy .
A co do jakości dzwięku, to nie musi zależeć od formatu. Podczas składania filmu, można ustawić swój sprzętowy koder, który się również sprawuje świetnie, a jakość dzwięku to jest sprawa pojedynczych megabajtów.
- piotrek147
- Juventino
Kontakt e-mail:
Juve_Fanik: juventus100@vp.pl
Piotrek147: piotrek147@poczta.fm
Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"

Chcieliśmy przedstawić Wam Naszą trzecią kompilację - tym razem przedstawia ona dwójke Brazylijskich - Legionistów - Rogera Guerreiro i Edson Luiza Da Silvę. Filmik nosi tytuł Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"
Kompilacja ukazuje piękne bramki Edsona z rzutów wolnych, znakomite główki Rogera i oczywiście nie odłączny element w grze brazylijskich piłkarzy czyli tricki, bądź efektowne dwójkowe akcje.
Mam nadzieje,że po obiecujących recenzjach - Naszej drugiej kompilacji o Mistrzostwach Świata ta kompilacja również przypadnie Wam do gustu i spodoba Wam się, oczywiście proszę wytknać Nam wszystkie błędy bez owijania w bawełnę, nie muszę chyba dodawać, że przyda Nam sie to w dalszych pracach, Życzę miłego oglądania, szybkiego ściągania i przyjemnego oceniania.
Krótka metryczka kompilacji:
Tytuł: "Samba in Legia Warsaw"
Autorzy: Piotrek147 (wykonanie, kolejność klipów. wykonanie Screena) JuveFanik (materiały, muzyka, pomysł)
Piosenka: Delinquent Habits - Return Of The Tres
Długość: 2,55 min
Zajmuje: 36 mb (wmv) 13 mb (rmvb)
Program: Sony Vegas 6
Specjalnia Dla: eurogoal.pl, juvepoland.com, legia-video.com
Podziękowania: Radeek, Railis, Legiomaniak, Derek, Robinho (kolejność przypadkowa)
wmv
rmvb
bezpośredni link katalogu na tv.isg.si
Juve_Fanik: juventus100@vp.pl
Piotrek147: piotrek147@poczta.fm
Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"

Chcieliśmy przedstawić Wam Naszą trzecią kompilację - tym razem przedstawia ona dwójke Brazylijskich - Legionistów - Rogera Guerreiro i Edson Luiza Da Silvę. Filmik nosi tytuł Edson&Roger - "Samba in Legia Warsaw"
Kompilacja ukazuje piękne bramki Edsona z rzutów wolnych, znakomite główki Rogera i oczywiście nie odłączny element w grze brazylijskich piłkarzy czyli tricki, bądź efektowne dwójkowe akcje.
Mam nadzieje,że po obiecujących recenzjach - Naszej drugiej kompilacji o Mistrzostwach Świata ta kompilacja również przypadnie Wam do gustu i spodoba Wam się, oczywiście proszę wytknać Nam wszystkie błędy bez owijania w bawełnę, nie muszę chyba dodawać, że przyda Nam sie to w dalszych pracach, Życzę miłego oglądania, szybkiego ściągania i przyjemnego oceniania.
Krótka metryczka kompilacji:
Tytuł: "Samba in Legia Warsaw"
Autorzy: Piotrek147 (wykonanie, kolejność klipów. wykonanie Screena) JuveFanik (materiały, muzyka, pomysł)
Piosenka: Delinquent Habits - Return Of The Tres
Długość: 2,55 min
Zajmuje: 36 mb (wmv) 13 mb (rmvb)
Program: Sony Vegas 6
Specjalnia Dla: eurogoal.pl, juvepoland.com, legia-video.com
Podziękowania: Radeek, Railis, Legiomaniak, Derek, Robinho (kolejność przypadkowa)
wmv
rmvb
bezpośredni link katalogu na tv.isg.si
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- Dionizos
- Juventino
Pierdzielisz dzieciaku! Ta sytuacje widziales tylko na zdjeciach.Mateusszek pisze:Również zabrakło mi kilku "bardziej spektakularnych" radości po bramkach. Od razu nasunęło mi się to leżenie Platiniego na boisku po zdobytej bramce.
- Bukol87
- Juventino
Chcialbym ocenic Wasza kompilacje - Samba in Legia Warsaw.
No coz bardzo fajna kompilka ktora bardzo milo sie oglada. Pokazane sa w niej umiejetnosci brazylijskiego duetu ktore jak na polskie realia sa niesamowite. Sam film jest zrobiony bardzo estetycznie bez zbednych efektów(ktore badz co badz były zbedne przy tak swietnej jakosci materialow). Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc powodzenia w dalszej pracy. Mam nadzieje ze tym razem bedzie cos o Juve:)
No coz bardzo fajna kompilka ktora bardzo milo sie oglada. Pokazane sa w niej umiejetnosci brazylijskiego duetu ktore jak na polskie realia sa niesamowite. Sam film jest zrobiony bardzo estetycznie bez zbednych efektów(ktore badz co badz były zbedne przy tak swietnej jakosci materialow). Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc powodzenia w dalszej pracy. Mam nadzieje ze tym razem bedzie cos o Juve:)
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- white_wolv
- Juventino
Dionizos pisze:Pierdzielisz dzieciaku! Ta sytuacje widziales tylko na zdjeciach.Mateusszek pisze:Również zabrakło mi kilku "bardziej spektakularnych" radości po bramkach. Od razu nasunęło mi się to leżenie Platiniego na boisku po zdobytej bramce.
juveluck mowi :
To nie byla zreszta radosc po bramce. To byla sytuacja po nieuznanym golu w pucharze interkontynentalnym..
- Mateo
- Juventino
Nie ma to jak się wyżyć i komuś pojechać :]. Wszystko panowie ładnie, pięknie, ja do błędu się przyznaje. Po prostu ta radość, gdzieś tam mi utkwiła w pamięci. Tylko, że ta sytuacja została wyjaśniona jakieś 4 miesiące temu.
Mateusszek pisze:Od razu nasunęło mi się to leżenie Platiniego na boisku po zdobytej bramce.
OlgaJUVEntina pisze:Tylko że miało to miejsce akurat wtedy, gdy Platiniemu nie uznano gola![]()
Mateusszek pisze:Tak czy siak radość była niecodzienna![]()
A twoja pewność siebie wskazuje na to, że pewnie widziałeś ten mecz na żywo :].Dionizos pisze:Pierdzielisz dzieciaku! Ta sytuacje widziales tylko na zdjeciach.
- Railis
- Qualità Juventino
No sciągnąłem tą kompilację i jestem zadowolony. Filmik jak na was przystało odzwierciedlał się lekkością i czystością. Wszystko było pokazane w prostej, aczkolwiek w łatwej do przyjęcia formie. Zgromadziliście dużo materiałów o tym duecie. Napewno wnosi on do Legii 2 duszę. Pokazaliście filmik w klarownym świetle, bez zadnych efektów i to się chwali. Jedyną wadą to jest chyba to że ten obraz troszkę za bardzo spłaszczyliście, przez co czasem trudno było zauważyc piłkę, ale to nie jest aż taki znaczący błąd. Brawo za kompilację.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM