Krakowska Wisła w pucharze Uefa

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 07:57

Skoro jest temat o Legii, która niestety przegrał z Szachtarem, czemu nie moze byc tematu o dwóch Wislach które walcza w Pucharze Uefa? :)

Dwie Wisły mają duże szanse na awans, jednak więcej Wisła z Krakowa która pierwszy mecz na wyjeździe zremisowała 1-1. W kasach zostało ok 3 tyś biletów. Kibice na Reymonta przyjdą i stworzą wspaniałą atmosfere. Wracając do meczu. Faworytem jest Wisła Kraków, jednak drużyne z Austrii nie wolno lekceważyc. Wisła Płock gra z ukraincami. Nie moga oni powtórzyć błedu Wdowczyka z wczorajszego meczu gdzie ustawił zespół pod atak, a zapomniał o obronie. Wisła Płock musi niestety wygrać, bo pierwszy mecz również na wyjeździe był wynikiem bezbramkowym. Oba mecze pokaże TVP. Kibice Legii zrobili piekło Szachtarowi, dzisiaj piekło będzie na Reymonta !

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 09:31

Napewno z tej całej czwóki to Wisła z Krakowa ma najwieksze szanse awansować...i jesli nic sie nie stanie...tak własnie bedzie...
co do drugiej Wisły z Płocka to nie jestem zbyt przekonany o jej zwyciestwie...no ale pozyjemy zobaczymy...
Miejmy nadzieje ze tak jak mówi paku i dzis piekło na ziemi zagotuja Austryjakom krakowscy kibice...

P.S Teraz to i Legia walczy o P. UEFA

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 10:51

Wisla Krakow moze i gdzie stam zajdzie, ale i tak kiedys odpadnie :roll: Wisla Plock to dla mnie klubik, ktory nie ma czego szukac w Pucharze UEFA :whistle: A Legia podupadla w boju o LM i zapewne tak jak to zwykle u nas bywa, juz nie zdola sie podniesc w Uefie :angry:

Taka oto prawda o polskiej pilce (s)kopanej :cry:

matimat1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 11:18

Powiem tak po Legii wczoraj jeżeli się ktoś coś spodziewał to jest ..... bo jeżeli w lidze dostaja mecz za meczem no cóż. A wracając do dzisaijeszych meczów to krótko Wisła Kraków wygra i będzie super doping jak zawsze w Polsce, a Wsiła Płock ma trudniejsze zadanie, ale wierzę, że wygrają. A co do Legii to oby na jakiś słąbych trafili tak jak wszyscy.

Tylko Juventus!
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 13:00

@DamKam: Mam nadzieję, że się dziś mocno zdziwisz, oglądając postawę Wisły Płock :evil: Co prawda, Nafciarze nie są potentatem, nawet jak na polską ligę, ale to naprawdę bardzo solidny klub, który pod wodzą trenera Csaplara prezentuje się coraz lepiej. O ofercie od WKS dla szkoleniowca Wisły nawet nie będę wspominał... Czeski trener bardzo dobrze zna rozgrywki Pucharu UEFA, wystarczy sobie przypomnieć jaką kiedyś zrobił furorę w tych rozgrywkach z zespołem Slovana Liberec, z którym dotarł aż do ćwierćfinału tych rozgrywek. Forza Wisła :twisted:

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 13:48

DamKam pisze:Wisla Krakow moze i gdzie stam zajdzie, ale i tak kiedys odpadnie :roll: Wisla Plock to dla mnie klubik, ktory nie ma czego szukac w Pucharze UEFA :whistle: A Legia podupadla w boju o LM i zapewne tak jak to zwykle u nas bywa, juz nie zdola sie podniesc w Uefie :angry:

Taka oto prawda o polskim kibicu. Nie ma jak optymizm.
paku pisze:Kibice Legii zrobili piekło Szachtarowi, dzisiaj piekło będzie na Reymonta !
Próbujcie ;)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 14:07

Rację ma kedzier. Wisła Płock wcale nie jest tak słaba, jak pokazuje jej miejsce w tabeli. Mam nadzieję, że dzisiaj Sobczak i reszta, dobrze ustawieni przez Csplara wygrają to spotkanie, zwłaszcza, że Płocczanie grają u siebie, na nowej podgrzewanej murawie (choć i tak 12 000 na pewno nie będzie :| ).

Co do Wisełki z Krakowa, to nie dopuszczam do siebie myśli, by mogła już dzisiaj popłynąć z przeciętnymi, choć walecznymi Austriakami. Grają także przed własną publicznością, z powracającym Pawłem Brożkiem. Wynik z pierwszego meczu jest korzystny, a więc większych problemów być nie powinno, o ile Wisła rywala nie zlekceważy. Nie wiem tylko jednego, czy kara, jaką został ukarany krakowski klub po awanturach po meczu z Arką (tj. ograniczenie pojemności) obowiązuje także w pucharach?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 15:10

DjJuve pisze:
DamKam pisze:Wisla Krakow moze i gdzie stam zajdzie, ale i tak kiedys odpadnie :roll: Wisla Plock to dla mnie klubik, ktory nie ma czego szukac w Pucharze UEFA :whistle: A Legia podupadla w boju o LM i zapewne tak jak to zwykle u nas bywa, juz nie zdola sie podniesc w Uefie :angry:

Ale dlaczego tak jest :?: Bo za kazdym razem gdy mamy jakies nadzieje, ze wkoncu cos sie uda w tych europejskich pucharach to wychodzi jak zwykle... czyli doslownie NIC nie wychodzi :roll: I mnie jest naprawde trudno byc optymista jesli o to chodzi, i nie tylko mnie.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 15:37

DjJuve pisze:

A ja bym napisał - nie ma jak naiwność. Mnie juz dawno optymizm opuścił, bo co sezon sytuacja jest niemal identyczna. Wiele mówi się o szansach, ale na tym się kończy.

Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkania, to mam nadzieję, że którejś Wiśle uda się awansować, lub chociaż pokażą chęć walki i chęć wygranej. Bo tego naszym zespołom chyba najbardziej brakuje.

Co do Legii - mamy kolejny dowód, że Liga Mistrzów to dla nas ciągle odległe marzenie niczym Scudetto dla Interu (żarcik) :prochno:

Pozdro

kaktus23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 16:31

Ja zdecydowanie nie popieram entuzjazmu niektórych moich przedmówców. Dla mnie obraz polskiej piłki to obraz jak po wojnie. Wszystko w nieładzie i rozkładzie, wszędobylski chaos i zamieszanie. DamKam ma racje - polskie próby podboju jakiegoś pucharu to jedynie puste obietnice walki na 110% a w ogólnym rozrachunku i tak jest klęska. Nie powiem że zawsze miałem takie nastawienie ale po tym co prezentujom kluby a przede wszystkim reprezentacja (wogóle nazywać reprezentacją tych bogatych "piłkarzyków" to już powinno podlegać pod paragraf) to dochodze do wniosku że dopuszczenie polskiego akcentu przez FIFA to taki żarcik wobec futbolowego świata. Niestety taki stan będzie jeszcze bardzo długo......
Konkretnie co do dzisiejszych spotkań - przebrnie może tylko krakowska Wisła ale to juz będzie ich szczyt umiejętności. Oczywiście miło by bylo gdybym się mylił ale nie okłamujmy sie

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 16:48

Wisła Kraków powinna awansować, osiągnęła dobry wynik na wyjeździe, forma w lidze wydaje się zwyżkować, grają u siebie, więc za ich zwycięstwem przemawia wiele czynników, ale niczego nie można być pewnym jeżeli chodzi o wiślaków, jeżeli pamięta się o Vaalerendze i Tbilisi :doh:
Co do płockiej Wisły to może być problem, oglądałem pierwszy mecz z Czernomorcem, mecz był raczej wyrównany, może nawet z lekkim wskazaniem na korzyść Wisły, ale wynik 0:0 na wyjeździe jest dosyć problematyczny, ewentualna strata bramki u siebie i konieczność strzelenia dwóch bramek może się okazać dla Wisły trudna.
Reasumując jednak mam nadzieję, że jedna i druga Wisła awansuje, odpadanie już na tym etapie rozgrywek to jest kompromitacja, która w konsekwencji doprowadzi do utraty miejsc w pucharach :angry:

Obrazek
andrzejsquad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 18:17

madmo pisze: Co do płockiej Wisły to może być problem, oglądałem pierwszy mecz z Czernomorcem, mecz był raczej wyrównany, może nawet z lekkim wskazaniem na korzyść Wisły, ale wynik 0:0 na wyjeździe jest dosyć problematyczny, ewentualna strata bramki u siebie i konieczność strzelenia dwóch bramek może się okazać dla Wisły trudna.
no włąsnie a ja sobie w tym momencie oglądam meczyk i Wisła przegrywa 1:0 zawsze kibicuje polskim drużyną ale szczeze wątpie ze Wisłą z Płocka strzeli dwie bramki. Zobaczymy koło 22 jak pójdzie Wisle z Krakowa. :)
Peace 4 all JUVENTINO

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 19:09

Wczoraj mocno trzymałem kciuki za Legię. Niestety po raz kolejny nie zobaczymy polskiego klubu w LM. Wsumie to można się było już przyzwyczaić, ale zawsze jest wiara i miałem nadzieje, że Legia zaskoczy mnie tym razem pozytywnie.

To tyle o Legii. Jeśli chodzi o Wisły to jedna właśnie gra. 5 minut pozostało do końca i jeśli takim wynikiem skończy się ten mecz to będzie to ostatni spotkanie w tegorocznym PU piłkarzy z Płocka... :doh:

Bardziej jednak licze na tą "moją" Wisełkę ;) Mam wielką nadzieje, że dziś Biała Gwiazda pokaże prawdziwą klasę i rozprawi się z austriakami. Wisła ma atut własnego boiska i jest na pewno faworytem tej potyczki. Biorąc pod uwagę wynik jaki padł dwa tygodnie temu można stwierdzić stanowczo, że szanse na awans są ogromne. Tak więc jestem jak najbardziej dobrej myśli :)

paku pisze:Kibice Legii zrobili piekło Szachtarowi, dzisiaj piekło będzie na Reymonta !
moim zdaniem do piekła to dużo brakowało :whistle:

Stahar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 19:20

Zmień temat na Wisła Kraków walczy o Puchar UEFA...

Szkoda czasu na oglądanie polskich druzyn w pucharach - zawsze zawodzą... Choć dzisiaj wyjątkowo postawiłem na awans Wisły Kraków.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2006, 19:44

Sorry panowie, ale może i Wisła jakieś tam postępy zrobiła, jednak ten mecz wyglądał żałośnie, zresztą tak jak wyjazdowy. Rozumiem, ze to nie jest problem jednego klubu, ale całej polskiej piłki i to w tym wszystkim jest najsmutniejsze. Albo boisko dziurawe, albo ja ślepy, ale składnych, płynnych akcji było jak na lekarstwo :| Jeśli można śmiać się z Lecha odpadającego z Intertoto, to co powinniśmy zrobic względem Wiłsy Płock?

Oby tylko Wisła uratowała honor naszej piłki. Dan dał im w kość, teraz z kolei wiecej lekkich treningów i Wisła wygląda całkiem nieźle. Zobaczymy. Ale nie chciałbym sobie robic złudnych nadzieii. :roll:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ