3 runda PW : Napoli 3:3 k. 5:4 JUVENTUS
- Wonki
- Juventino
Po niełatwym pojedynku z Ceseną, kolejnym przeciwnikiem Juventusu w Pucharze Włoch będzie Napoli, które dopiero w dodatkowym czasie gry uparoło się z Ascoli. Mecz odbędzie się już 27 sierpnia (Niedziela).

SSC Napoli
Pseudonim: Azzurri (błękitni)
Rok założenia: 1926
Stadion: Stadio San Paolo, Neapol
Pojemność stadionu: 67.500
Prezes: Aurelio de Laurentiis
Trener: Edoardo Reja
Liga: Serie B
Ostatnio: w sezonie 2005/2006, 1. miejsce w Serie C1/B
Sukcesy
:puck: zdobywca Pucharu UEFA: 1989
:puck: 2 razy mistrz Włoch: 1987, 1990
:puck: 3 razy zdobywca Pucharu Włoch: 1962, 1976, 1987
:puck: zdobywca Superpucharu Włoch: 1991
:puck: zdobywca Copa delle Alpi: 1966
Co sądzicie o tym meczu??
Bez wątpienia, rywali w Pucharze mamy co raz to trudniejszych ( w końcu to Puchar
). Gramy z naszym rywalem z Serie B ( żebym tak to niedługo odszczekał
) Według mnie to spotkanie będzie już taką prawdziwą "próbą generalną" przed nadchodzącą ligą. Pozwoli w lepszy sposób ocenić formę Juventini.
To dziwne uczucie... temu spotkaniu towarzyszy już taki lekki dreszczyk emocji :twisted: Kiedy to ostatnio mecz Juventusu z drugoligowym klubem wyzwalał tyle wątpliwości...
W skrócie: ja nie liczę, że będzie łatwo i wygramy 3:0. Napoli raczej będzie już potrafiło nawiązać walkę (większą niż zdominowana Cesena). Przygotowuję się na niełatwe spotkanie, ale mimo wszystko awans Juve po wymianie ciosów z Napoli

SSC Napoli
Pseudonim: Azzurri (błękitni)
Rok założenia: 1926
Stadion: Stadio San Paolo, Neapol
Pojemność stadionu: 67.500
Prezes: Aurelio de Laurentiis
Trener: Edoardo Reja
Liga: Serie B
Ostatnio: w sezonie 2005/2006, 1. miejsce w Serie C1/B
Sukcesy
:puck: zdobywca Pucharu UEFA: 1989
:puck: 2 razy mistrz Włoch: 1987, 1990
:puck: 3 razy zdobywca Pucharu Włoch: 1962, 1976, 1987
:puck: zdobywca Superpucharu Włoch: 1991
:puck: zdobywca Copa delle Alpi: 1966
Co sądzicie o tym meczu??
Bez wątpienia, rywali w Pucharze mamy co raz to trudniejszych ( w końcu to Puchar

To dziwne uczucie... temu spotkaniu towarzyszy już taki lekki dreszczyk emocji :twisted: Kiedy to ostatnio mecz Juventusu z drugoligowym klubem wyzwalał tyle wątpliwości...

W skrócie: ja nie liczę, że będzie łatwo i wygramy 3:0. Napoli raczej będzie już potrafiło nawiązać walkę (większą niż zdominowana Cesena). Przygotowuję się na niełatwe spotkanie, ale mimo wszystko awans Juve po wymianie ciosów z Napoli

Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2006, 12:11 przez Wonki, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino
Powiem szczerze, że Napoli trochę mnie zaskoczyło, beniaminek Serie B wygrywa z Ascoli, bądź co bądź, ale drużyną z Serie A. Wygrać ten mecz to wygramy, tymbardziej, że w niedzielę być może nasi mistrzowie zagrają od początku, ale mecz z pewnością nie będzie łatwy. Trzeba będzie bardzo uważać skoro o awansie do nastepnej rundy decyduje tylko jeden mecz, to każdy błąd może mieć przykre konsekwencje, czego przedsmak mieliśmy już dzisiaj.
Zwłaszcza, że drużyny z niższych lig bardzo się starają i graja bez presji wyniku, co już w tej rundzie widać, Fiorentina odpadła, Lazio i Udinese przeszły dopiero po dogrywkach.
Zwłaszcza, że drużyny z niższych lig bardzo się starają i graja bez presji wyniku, co już w tej rundzie widać, Fiorentina odpadła, Lazio i Udinese przeszły dopiero po dogrywkach.
- Aleksander Wielki
- Juventino
Obok Genui która wyeliminowała Fiorentinę z Pucharu Włoch, to będzie nasz największy rywal w walce o awans do Serie A. Więc trzeba pokazać wyższość nad nim już teraz.
- BartekGajda9
- Juventino
Widać już, nie nadzchodzą meczę cięższe, w których na zwycięstwo trzeba będzie solidnie zapracować. Tak już było w meczu z Ceseną. Liczę na wygraną, oczywiście
aby Juve awansowało do kolejnej rundy 

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Pabloz9
- Juventino
Po wynikach ankiety widać że my - kibice Juve, jesteśmy rozsądni i nie łudzimy sie że Juve wygra z każdym w SerieB 5:0, bo to jest nie realne w futbolu. A jeśli chodzi o mecz z Napoli myśle że wygramy, jednak niejestem tego taki pewien. Pozdro4All 8)
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
- Wonki
- Juventino
Mecz nie będzie sielanką - to nie ulega wątpliwości. Jednak raczej nie ma jakiś bardziej racjonalnych przesłanek ku temu, żeby Napoli miało nam nie dać szans i zmasakrować na murawie
ja bardzo bym chciał usłyszeć opinię tego kogoś, kto zaznaczył w ankiecie ostatnią opcję
i co tego KOGOŚ pchnęło do takiego czynu, jakim jest skazanie Juve na pożarcie 
jakIś tajemNiczy zmysł, a może czysTa niEnawiść do tuRyńskiego zespołu...
Ale już żarty na bok
to prawda, że Nasi kibice typują raczej ostrożnie przebieg meczu. Ale ja myślę, że Nasi Mistrzowie są od teraz gwarantem, sukcesu
niecierpliwie czekam na powołania DD na ten mecz 8)

jakIś tajemNiczy zmysł, a może czysTa niEnawiść do tuRyńskiego zespołu...
Ale już żarty na bok

- Jasiek-x
- Juventino
Jeśli z Ceseną nie było łatwo to wątpie czy Napoli umili nam życie i odda pole do popisu. Mecz raczej będzie podobny to tego z drugiej rundy, ale licze na większą ilość sytuacji strzelekich (przede wszystkim dla Juve). Licze na to, że nasi napastnicy błysną skutecznością, a szczególnie Treze, który jest nic nie skubnął. Mam nadzieje, że nasza obrona pokaże pewność w interwencjach i naprawi błędy ze spotkania z Ceseną. Wynik... w meczu padną conajmniej trzy gole.
- DamKam
- Juventino
Tak jak wszyscy podkreslaja: zapewne to bedzie bardzo trudny mecz :!: Szczerze mowiac, po tak ciezkiej przeprawie z Cesena, mam spore obawy co do tego spotkania. Ale obysmy awansowali do kolejnej rudny
Juventus - Napoli a nie Napoli - Juventus
Czyzbysmy grali u siebie, na Stadio Olimpico 

Juventus - Napoli a nie Napoli - Juventus

- Mr Cezary
- Juventino
A ja się tam nie obawiam, a to dlatego, że piłkarze powinni wyciągnąć wnioski z tej męki z Ceseną i na Napoli wyjść zmotywowani w 100 %, w dodatku już z Alexem i Camorem od pierwszej minuty. Nie można się obawiać słabszych od nas drużyn. Jestem spokojny. W razie, jakby coś poszło nie tak, to mamy w składzie takie indywidualności, że będę zrelaksowany tak jak wczoraj, gdy zobaczyłem wynik 1:0 dla Ceseny 

- The_Sickness
- Juventino
Ja myślę, ze jednak wygramy i choć moze być to cieżkie spotkanie, to jednak nie musi. Do składu powracają mistrzowie. Del Piero udowodnił, ze jest w dobrej dyspozycji a i nie zapominajmy, ze Camoranesi nie grał praktycznie przez cały mecz (wszedł co prawda w 89, no ale co on tam pograł). Piłkarze intensywnie trenują i myślę, ze w niedziele Mauro i Del Piero wyjdą w podstawowej jedenastce, a wtedy zagramy juz najsilniejszym składem jaki mamy.
- Wonki
- Juventino
hehe dobra uwaga :lol: oczywiście spotkanie figuruje jako Napoli-JuveDamKam pisze:Tak jak wszyscy podkreslaja: zapewne to bedzie bardzo trudny mecz :!: Szczerze mowiac, po tak ciezkiej przeprawie z Cesena, mam spore obawy co do tego spotkania. Ale obysmy awansowali do kolejnej rudny![]()
Juventus - Napoli a nie Napoli - JuventusCzyzbysmy grali u siebie, na Stadio Olimpico
- speisi
- Juventino
Moim zdaniem to będzie ciężki mecz , jednak wierze ( jak chyba wszyscy) ze wygra Juve , mam nadzieje , że od pierwszej minuty zagra Alex , mam nadzieje że nasza obrona zagra pewnie bez głupich błędów i że tym meczem pokażemy że awans do Serie A to nasze przeznaczenie .
A tak poza tym w tej fazie pucharowej dalej o awansie decyduje jeden mecz ??
A tak poza tym w tej fazie pucharowej dalej o awansie decyduje jeden mecz ??
- Radek_88
- Qualità Juventino
Szczerze mówiąc awans Napoli w meczu z Ascoli nie był dla mnie żadną niespodzianką. Mecz nie miał zdecydowanego faworyta, a przebojowość jaką prezentuje drużyna z Neapolu pozwoliła jej przejść do kolejnej rundy.
Wiadomo, że Napoli choć jest beniaminkiem Serie B, jest dobrą drużyną. Chyba wszyscy pamiętają jak rok temu Napoli (wtedy jeszcze drużyna Serie C1 :!: ) wygrałą Trofeo Birra Moretti, wygrywając z Interem
oraz z Juventusem po rzutach karnych (co by nie mówić obie drużyny ze ścisłej czołowki Serie A - oczywiście Juventus mistrz
). W tym roku było podobnie tyle że porażka Interu w mezu z gospodarzami już nikogo nie dziwiła.
Poza aspektem sportowym chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, a mianowicie na kibiców "błękitnych". Na pewno nie możemy liczyć na 'ciepłe' lub chociaż obojętne przyjęcie.
Ci co oglądali tegoroczne Trofeo Birra Moretti wiedzą, że byliśmy niemiłosiernie wygwizdywani przez około 50 tysięcy kibiców zgromadzonych na stadionie :? No ale mam nadzieję, że nasi doświadczeni piłkarze już wiedzą jak na takie coś odpowiedzieć. 
Oczywiście w moim nawiązaniu do tegorocznego Trofeo Birra Moretti, mówiąc o analogiach, chodziło mi o to, że Napoli również pokonało Inter i zremisowało z JUVE, tyle, że tym razem my się okazaliśmy lepsi w rzutach karnych i ostatecznie wygralismy cały turniej
Sorki za drugi post, ale tak niedokładnie napisałem. :-D
Wiadomo, że Napoli choć jest beniaminkiem Serie B, jest dobrą drużyną. Chyba wszyscy pamiętają jak rok temu Napoli (wtedy jeszcze drużyna Serie C1 :!: ) wygrałą Trofeo Birra Moretti, wygrywając z Interem

Poza aspektem sportowym chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, a mianowicie na kibiców "błękitnych". Na pewno nie możemy liczyć na 'ciepłe' lub chociaż obojętne przyjęcie.

Oczywiście w moim nawiązaniu do tegorocznego Trofeo Birra Moretti, mówiąc o analogiach, chodziło mi o to, że Napoli również pokonało Inter i zremisowało z JUVE, tyle, że tym razem my się okazaliśmy lepsi w rzutach karnych i ostatecznie wygralismy cały turniej
Sorki za drugi post, ale tak niedokładnie napisałem. :-D
Dzięki, teraz już wszystko wiem. :-DVenomik pisze:Do tego służy opcja "zmień"Radek_88 pisze: Sorki za drugi post, ale tak niedokładnie napisałem. :-D