Legia walczy o Lige Mistrzow
- Mr Cezary
- Juventino
Wszystko pięknie i wszystko fajnie. Nie rozumiem zatem jednego. Oglądam ligę polską na bierząco i to nie od dziś i wiem jak grają poszczególne drużyny. Czym się ci wszyscy zakichani fachowcy podniecają, widząc grę Legii? Przecież to jest najbardziej przereklamowana polska drużyna. Gdzie jej do Europy. Choć w tej chwili to żadna inna polska drużyna nie jest bliżej awansu do LM. Denerwuje mnie strasznie takie gadanie, że sznase są prawie że wyrównane, Legia ma szanse, w końcu to mistrz Polski itp. Może My Polacy już mamy takie kompleksy przez tą długą abstynencję od Ligi Mistrzów? Nie wiem. W każdym razie dość już mam ciągłego schodzenia na Ziemię po kolejnych nieudanych meczach w Europie.
- Apollo_83
- Juventino
Legia w dzisiejszym spotkaniu nie pokazała się od najlepszej strony. Gra warszawskiej drużyny była czasami żenująca. Pierwsza połowa była bardzo słaba, druga połowa była lepsza co nie znaczy, że dobra. Dziękować należy Fabiańskiemu, Choto oraz szczęściu, że nie przegralismy znacznie wyżej. Najbardziej jednak boli błąd sędziego, który podyktował karnego mimo, iż zawodnik był kontuzjowany z dwa metry przed polem karnym :? Mam nadzieję, że Wdowczyk wyciągnie wnioski i w rewanżu zagramy jak "równy z równym". Poza tym ładnie pokazali się kibice Legii.
- Drabik
- Juventino
heh.... :o Bedzie ciężko
ALe z drugiej strony nawet dobrze że Szachtar wygrał....zasłużył sobie na to......trzeba przyznać....cały czas atakowali....utrzymywali długo piłke na naszej połowie itd. a Legia niestety nieliczne akcje,chaotyczna gra....obrońcy byli mijani jak chcieli ich przeciwnicy oprócz Choto który pokazał że jest filarem obrony.....A fabiański to bohater meczu
Karnego nawet o mało co nie obronił 
W rewanżu musi być lepiej bo zaliczka 1:0 Szachtara nic im nie daje....jeżeli bedziemy grać dobrze podaniami uda sie to na co czeka cały kraj i legioniści:
Że BEDZIEMY GRAĆ W LM

W rewanżu musi być lepiej bo zaliczka 1:0 Szachtara nic im nie daje....jeżeli bedziemy grać dobrze podaniami uda sie to na co czeka cały kraj i legioniści:
Że BEDZIEMY GRAĆ W LM

...........::::::::Juventus Turyn::::::::...............
www.sokker.org - najlepszy menager online
www.sokker.org - najlepszy menager online
- Martin
- Juventino
Ma ktos moze filmik z akcją z konca meczu po ktorej Szahtar strzelil w poprzeczke a pilka odbila sie w okolicach linii - czy to bylo za czy przed to nie wiem bo widzialem tylko w TVP. Z chęcia obejrzalbym to jeszcze raz.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- farmer16
- Juventino
No cóż Legia poniosła pierwszą porażkę, i teraz napewno nie będzie im łatwo wygrac swojego drugiego meczu który odbędzie się na stadionie przy Łazienkowskiej. Szachtar w meczu był bezapelacyjnie lepszą drużyną, gołym okiem było widać, że mają lepszą kadre i wiele innych rzeczy. O wyniku meczu zadecydował błąd sędziego który niesłusznie podyktował rzut karny. Z gry Legii zbytnio cieszyć się nie można mieli kilka akcji lecz oczekiwałem czegoś więcej. Szachtar mistrz Ukrainy pokazał się z lepszej strony. Mam nadzieję, że w drugim meczu drużyna z Warszawy zaprezentuje się o wiele lepiej. 8)
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Era_WKS_ALEX
- Juventino
Popatrz na Youtoube.com. Najpierw był słupek, zła dobitka, 2 dobitka odbija się od poprzeczki i wpada do bramki tuż za linią, ale dobitki były na spalonymMartin pisze:Ma ktos moze filmik z akcją z konca meczu po ktorej Szahtar strzelil w poprzeczke a pilka odbila sie w okolicach linii - czy to bylo za czy przed to nie wiem bo widzialem tylko w TVP. Z chęcia obejrzalbym to jeszcze raz.

- DamKam
- Juventino
No i za nami pierwszy mecz z Szahtarem, niestety przegrany. No coz, szkoda, ze bramka padla akurat w takich okolicznosciach, po takim bledzie sedziego :roll: Ale ogolnie Ukraincy i tak raczej kontrolowali wydarzenia na boisku, wiele razy groznie atakowali bramke Fabianskiego, ktory kilka razy niezle uratowal nasz klub. Byli lepsi. Legia co prawda przeprowadzila moze z dwa grozne kontrataki, ale niestety to bylo za malo. Momentami Legionisci wrecz gubili sie, nie potrafili dobrze rozegrac pilki. A ci Brazylijczycy w Legii moim zdaniem zbyt czesto prubuja samemu cos wskurac swoimi dryblingami :?
Nie pozostalo nam nic innego jak trzymac kciuki za Polski klub w rewanzu. Ale wieloletnie doswiadczenia klesk Polskich klubow w walce o europejskie puchary niestety powoduja, iz czlowiek jest pesymistycznie nastawiony. I tym razem, przynajmniej w moim przypadku jest tak samo :!:
Nie pozostalo nam nic innego jak trzymac kciuki za Polski klub w rewanzu. Ale wieloletnie doswiadczenia klesk Polskich klubow w walce o europejskie puchary niestety powoduja, iz czlowiek jest pesymistycznie nastawiony. I tym razem, przynajmniej w moim przypadku jest tak samo :!:
- Vimes
- Juventino
Już powstają teorie spiskowe na temat belgijskiego sędziego Franka de Bleeckere, w dzisiejszym "Dzienniku" napisali, że:"Arbiter mógł niedowidzieć, bo w dniu meczu o piątej rano widziano go jak pił szampana w ogródku hotelu Donbass Palace, który ma tego samego właściciela, co Szachtar-Rinata Achmetowa".
"Dziennik" to raczej poważna gazeta, a nie tabloid więc pewnie sobie tego nie wymyślili. Sędzia pijący alkohol o piątej rano w dniu meczu :shock: :lol:
Nic dziwnego, że miał potem kłopoty ze wzrokiem
A tak na poważnie to dowodzi to narazie braku profesjonalizmu sędziego i tego, że nie jest dżentelmenem, bo dżentelmeni ponoć przed południem nie piją
"Dziennik" to raczej poważna gazeta, a nie tabloid więc pewnie sobie tego nie wymyślili. Sędzia pijący alkohol o piątej rano w dniu meczu :shock: :lol:
Nic dziwnego, że miał potem kłopoty ze wzrokiem
A tak na poważnie to dowodzi to narazie braku profesjonalizmu sędziego i tego, że nie jest dżentelmenem, bo dżentelmeni ponoć przed południem nie piją
- damiano ziębotta
- Juventino
No i Legia powalczyła o Ligę Mistrzów :x
To było żałosne, tak dać się ograć drużynie z Ukrainy, momentami klepali na jak dziadów
aż wstyd było patrzeć, z czym my do Europy... 
To było żałosne, tak dać się ograć drużynie z Ukrainy, momentami klepali na jak dziadów

- Mr Cezary
- Juventino
To nie było żałosne, tylko było prawdziwe. Niestety, ale jesteśmy słabsi od Ukraińców i to było dzisiaj dokładnie widać. Rada dla Legii, to nie załamywanie się tak jak Wisła rok temu, tylko konsekwentne budowanie formy na III rundę el. Uefa Cup. Mam cichą nadzięję, że zobaczę tam wszystkie 3 polskie kluby.
- Vimes
- Juventino
Zapału starczyło im na 17 minut, ale czy to dziwne skoro ponoć sam prezes jak mówili komentatorzy powiedział, że nie liczy na ich awans
Ten dwumecz pokazał, że Szachtar jest o klasę lepszy od Legii, przynajmniej od Legii w tej formie. Zadziwiające dla mnie było, że Włodarczyk strzelił aż dwie bramki, nagle odzyskał skuteczność, nie dość, że trafiał w piłkę, to jeszcze w bramkę, oby tylko nie wyczerpał limitu na ten sezon
Cóż może Wdowczyk jeszcze coś z nimi zrobi i chociaż w pucharze UEFA zaprezentują się jak na mistrzów Polski przystało

Ten dwumecz pokazał, że Szachtar jest o klasę lepszy od Legii, przynajmniej od Legii w tej formie. Zadziwiające dla mnie było, że Włodarczyk strzelił aż dwie bramki, nagle odzyskał skuteczność, nie dość, że trafiał w piłkę, to jeszcze w bramkę, oby tylko nie wyczerpał limitu na ten sezon

Cóż może Wdowczyk jeszcze coś z nimi zrobi i chociaż w pucharze UEFA zaprezentują się jak na mistrzów Polski przystało

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
ehhh kolejny mistrz Polski ktory zakonczyl swoja przygode na 3 rundzie kwalifikacyjne LM...szkoda...ale niestety tak wyglada polska rzeczywistosc...
Inter 16/02/2025 

- damiano ziębotta
- Juventino
Może faktycznie masz rację to było prawdziwe, ale niestety ta prawda była bolesna, to naprawdę był żal patrzeć na to jak kolejny roku musimy się obchodzić bez tych elitarnych rozgrywek
Choć los daje nam już kilka lat rywali naprawdę nie z najsilniejszych lig to i tak nie potrafimy ich pokonać :x
Kto teraz nas wprowadzi na europejskie salony, jak Wisła i Legia nie mogą?! GKS Bełchatów?!
z całym szacunkiem, ale przygnębiające to jest...
Teraz jedynie pozostaje nam Puchar UEFA, oby nie było tak jak w tamtym roku...

Kto teraz nas wprowadzi na europejskie salony, jak Wisła i Legia nie mogą?! GKS Bełchatów?!

Teraz jedynie pozostaje nam Puchar UEFA, oby nie było tak jak w tamtym roku...