Polska II liga
- ola465
- Juventino
No a Ruch Chorzów nieźle zaczął ten sezon remis z Polkowicami i do tego dwie wygrane z Polonia Warszawa i wczorajsza z Odrą Opole:) Wczorajszy mecz był bardzo ciekawy Niebiescy byli cały czas w natarciu, Odra nic nie pokazała...jedynie kibice wykazali się swoja głupotą wyrywając krzesełka...
EKSTRAKLASA BĘDZIE NASZA
EKSTRAKLASA BĘDZIE NASZA

- damiano ziębotta
- Juventino
Śląsk niestety dzisiaj znowy głupio zgubił punkty z Łomżą
Będzie bardzo ciężko o awans, wiele mocnych zespołów. Ale jak zaprzyjaźnionej Lechii Gdańsk się uda, również będzie dobrze
Byłem w sobote na meczu Lechia-Podbeskidzie 3:1, naprawdę podobali mi się!! Szacuneczek jak zawsze!! :-D
Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk - trzej Królowie wielkich miast!!

Byłem w sobote na meczu Lechia-Podbeskidzie 3:1, naprawdę podobali mi się!! Szacuneczek jak zawsze!! :-D
Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk - trzej Królowie wielkich miast!!
- Pagi
- Juventino
Mecz był naprawde dobry. mogliśmy wygrać zdecydowanie wyżej. Teraz trzeba szykować się na dalesze mecze z mocniejszymi rywalami. I na mecz ze Śląskiem(pozdrawiam:D)damiano ziębotta pisze:Ale jak zaprzyjaźnionej Lechii Gdańsk się uda, również będzie dobrze![]()
- damiano ziębotta
- Juventino
Bardzo ładnie się prezentowaliście!!Pagi pisze:Mecz był naprawde dobry. mogliśmy wygrać zdecydowanie wyżej. Teraz trzeba szykować się na dalesze mecze z mocniejszymi rywalami. I na mecz ze Śląskiem(pozdrawiam:D)damiano ziębotta pisze:Ale jak zaprzyjaźnionej Lechii Gdańsk się uda, również będzie dobrze![]()

WKS Śląsk Wrocław
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
A ja w II Lidze wszystkiego najlepszego i samych sukcesów oraz awansu do I Ligi życze Lechi Gdańsk. Dzięki fantastycznym ludziom z Gdańska których poznałęm w Lewinie. Jestescie zaje.... I dla tego bardzo mocno trzymam kciuki za Wasz Klub !!!
- Pagi
- Juventino
Mecz był bardzo ciężki, dużo walki i potu.damiano ziębotta pisze: Bardzo ładnie się prezentowaliście!!Ja byłem wraz z ekipą z Sobieszewa na meczu, pozdro dla nich :-D mam nadzieję, że do Wrocławia na mecz ze Śląskiem przyjedziecie przyjaciele
i oczywiście niech wygra lepszy
WKS Śląsk Wrocław

Dzięki wielkie, za rok w Orange Ekstraklasie. Gdańscy kibice podbiją Polske! 8)Bartek(Juventino) pisze:A ja w II Lidze wszystkiego najlepszego i samych sukcesów oraz awansu do I Ligi życze Lechi Gdańsk. Dzięki fantastycznym ludziom z Gdańska których poznałęm w Lewinie. Jestescie zaje.... I dla tego bardzo mocno trzymam kciuki za Wasz Klub !!!
- damiano ziębotta
- Juventino
Oj byłoby pięknie, jednak to będzie naprawdę ciężkie, ale ktoś z nas musi awansować, bo do naszej Wielkiej Trójki należy futbol w tym kraju!!Pagi pisze:
Mecz był bardzo ciężki, dużo walki i potu.Na mecz do Wrocławia napewno przyjedzie spora ekipa z Gdańska:D A za rok mam nadzieje W pierwzej lidze będą 3 mecze przyjaźni:D (Lechia - Sląsk, Sląsk - Wisła i Lechia - Wisła) Pozdrawiam fanów Wielkiej Trójki:D

- białas
- Juventino
no i jesteśmy po czwartej kolejece. pozwolę sobie przypomnieć wyniki i je skomentować:
myślę, że w nadchodzącym sezonie o awans będą walczyły następujące zespoły: Jaga, Śląsk, Zagłębie i Piast. do walki włączą sie być może jeszcze Zawisza, KSZO i Ruch. reszta będzie walczyć o środek tabeli i o utrzymanie. ja tak to widzę.
zauważyłem, że w TVP3 transmitowany jest niedzilny mecz. w zeszłą niedzielę pokazywany był mecz Kmita Zabierzów - Polonia Bytom (3:3). myślałem, że jest to jednarazowy "wybryk" TVP, ale wczoraj natknąłem się na kolejny mecz (Piast Gliwice - Miedź Legnica 3:1). zaskoczyłem się, bo z tego co mi wiadomo, nawet ekstraklasa nie jest pokazywana w publicznej telewizji. może to i nawet dobrze, bo w drugiej lidze spotkaniom towarzyszą nie mniejsze emocje niż w ekstraklasie (10 bramek w 2 meczach).
zapowida się ciekawy sezon. pozdrawiam wszystkich drugoligowych kibiców.
szczerze powiedziawszy mecz ten nie interesował mnie zbytnio, ale zwycięstwa gospodarzy można było się spodziewać.Górnik Polkowice - Lechia Gdańsk 3:1 (2:1)
Bramki: 1:0 Wojciech Górski (7-karny), 2:0 Kamil Witkowski (14- karny), 2:1 Maciej Kalkowski (34), 3:1 Wojciech Górski (80)
nie umniejszając drużynie z Janikowa, ale Czarne Koszule nie szybko wrócą do ekstraklasy. typowana przed sezonem do awansu Polonia zawodzi od początku rozgrywek.Polonia Warszawa - Unia Janikowo 2:2 (1:1)
Bramki: 0:1 Krzysztof Kretkowski (1), 1:1 Jacek Moryc (14), 1:2 Maciej Mysiak (49), 2:2 Maciej Tataj (59)
trochę zaskoczył mnie ten wynik. spodziewałaem się raczej remisu, ale dzięki temu zwycięstwo w Stalowej Woli na chwilę obecną jest trzecie miejsce w tabeli.Odra Opole - Stal Stalowa Wola 0:1 (0:1)
Bramki: 0:1 Grzegorz Łuczyk (33)
ten wynik to raczej strata 2 punktów przez Ruch niż zdobycz 1 przez Polonię. zwłaszcza, że Ruch typowany jest do awansu.Polonia Bytom - Ruch Chorzów 0:0
Śląsk potwierdza, że ma już dość grania na zapleczu ekstraklasy i realnie myśli o awansie. a beniaminek z Zabierzowa powinien wziąć się do roboty, jeśłi chce utrzymać się w lidze.Śląsk Wrocław - Kmita Zabierzów 2:0 (1:0)
Bramki: 1:0 Sebastian Dudek (23-karny), 2:0 Krzysztof Ulatowski (77)
najbardziej rozczarował mnie wynik tego meczu. Zagłebie typowałem jako pewniaka do awansu, a tu taka niespodzianka. 1 wygrana i 2 porażki nie stawiają drużyny z Sosnowca w dobrej sytuacji. natomiast w Bydgoszczy mają wicelidera. spodziwałem się wygranej Zagłębia, ewnetualnie remisu, ale nie zwycięstwa gości.Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz 0:1 (0:0)
Bramki: 0:1 Tomasz Bekas (90)
beniaminek z Łomży potwierdza, że prawie maksymalna zdobycz punktowa w zeszłym sezonie w trzeciej lidze nie była dziełem przypadku. remisy ze Śląskiem i KSZO pokazują, że łomżanie będą walczyć. jeśli oczywiście znajdą stadion, bo ich własny nie został dopuszczony do rozgrywek.KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - ŁKS Łomża 1:1 (0:1)
Bramki: 0:1 Rafał Bałecki (17), 1:1 Tomasz Copik (52-karny)
pewne zwycięstwo Piasta. gdyby nie zeszłoroczny incydent, gliwiczanie zapewne graliby w tym sezonie w ekstraklasie. tak się jednak nie stało i Piast potwierdza, że w tym sezonie będzie walczył o awans.Piast Gliwice - Miedź Legnica 3:1 (2:0)
Bramki: 1:0 Łukasz Wesecki (26-głową), 2:0 Adam Kompała (45- karny), 3:0 Adam Banaś (53-głową), 3:1 Sylwester Kret (70)
pewne zwycięstwo Jagi. spodziwałem się wygranej. miałem być na meczu, no ale nie po raz pierwszy praca mi w tym przeszkodziła. szkoda. ale na pocieszenie mamy lidera.Jagiellonia Białystok - Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:0 (0:0)
Bramki: 1:0 Adrian Napierała (64), 2:0 Paweł Sobolewski (88 )
myślę, że w nadchodzącym sezonie o awans będą walczyły następujące zespoły: Jaga, Śląsk, Zagłębie i Piast. do walki włączą sie być może jeszcze Zawisza, KSZO i Ruch. reszta będzie walczyć o środek tabeli i o utrzymanie. ja tak to widzę.
zauważyłem, że w TVP3 transmitowany jest niedzilny mecz. w zeszłą niedzielę pokazywany był mecz Kmita Zabierzów - Polonia Bytom (3:3). myślałem, że jest to jednarazowy "wybryk" TVP, ale wczoraj natknąłem się na kolejny mecz (Piast Gliwice - Miedź Legnica 3:1). zaskoczyłem się, bo z tego co mi wiadomo, nawet ekstraklasa nie jest pokazywana w publicznej telewizji. może to i nawet dobrze, bo w drugiej lidze spotkaniom towarzyszą nie mniejsze emocje niż w ekstraklasie (10 bramek w 2 meczach).
zapowida się ciekawy sezon. pozdrawiam wszystkich drugoligowych kibiców.
- białas
- Juventino
odświerzę trochę temat, bo w polskiej drugiej lidze czasem bywa ciekawiej, niż w "Ekstraklasie".
tak jak typowałem przed sezonem, walka o miejsce premiowane awansem będą walczyły drużyny, które to w poprzednim sezonie otarły się o pierwszą ligę. po dotychczasowych spotkaniach troszkę jestem zaskoczony postawą Zawiszy, jak i Piasta oraz Śląska. nie spodziewałem się, że klub z Bydgoszczy (?) po 10 meczach będzie miał taki bilans meczowy. no ale liderem nie zostaje się na papierze, a na boisku. natomiast swoją postawą rozczarowuje mnie drużyna Piasta i Śląska. w poprzednim sezonie klub z Gliwic, gdyby nie ujemne punkty, miał pewne miejsce w barażach. natomiast teraz nie wiedzie się najlepiej. czym to jest spowodowane? nie wiem. byćmoże gliwiczanie jeszcze się rozkręcą, co tylko podniesie poziom rozgrywek. taka sama sytuacja jest z klubem z Wrocławia.
ja, jako, że mieszkam w Białymstoku, oczywiście kibicuję Jadze. różnie się wiodło białostoczanom (np. porażka z Polkowicami i Zawiszą), ale trzecie miejsce nie jest złe. w ostatnich kilku spotkaniach (ŁKS Łomża, Polonia W. i Odra Opole) Jaga musiała gonić wynik, co wychodziło jej całkiem nieźle. miałem przyjemność być na derbowym spotkaniu Podlasia (ŁKS) i muszę przyznać, że Jaga grała dość ciekawą piłkę, która pozwalała na liczne sytuacje podbramkowe.
przed nami jeszcze sporo spotkań. miejmy nadzieję, że druga liga pokaże, że nie jest "za wielką wodą" od Ekstraklasy.
pozdro drugoligowcy.
tak jak typowałem przed sezonem, walka o miejsce premiowane awansem będą walczyły drużyny, które to w poprzednim sezonie otarły się o pierwszą ligę. po dotychczasowych spotkaniach troszkę jestem zaskoczony postawą Zawiszy, jak i Piasta oraz Śląska. nie spodziewałem się, że klub z Bydgoszczy (?) po 10 meczach będzie miał taki bilans meczowy. no ale liderem nie zostaje się na papierze, a na boisku. natomiast swoją postawą rozczarowuje mnie drużyna Piasta i Śląska. w poprzednim sezonie klub z Gliwic, gdyby nie ujemne punkty, miał pewne miejsce w barażach. natomiast teraz nie wiedzie się najlepiej. czym to jest spowodowane? nie wiem. byćmoże gliwiczanie jeszcze się rozkręcą, co tylko podniesie poziom rozgrywek. taka sama sytuacja jest z klubem z Wrocławia.
ja, jako, że mieszkam w Białymstoku, oczywiście kibicuję Jadze. różnie się wiodło białostoczanom (np. porażka z Polkowicami i Zawiszą), ale trzecie miejsce nie jest złe. w ostatnich kilku spotkaniach (ŁKS Łomża, Polonia W. i Odra Opole) Jaga musiała gonić wynik, co wychodziło jej całkiem nieźle. miałem przyjemność być na derbowym spotkaniu Podlasia (ŁKS) i muszę przyznać, że Jaga grała dość ciekawą piłkę, która pozwalała na liczne sytuacje podbramkowe.
przed nami jeszcze sporo spotkań. miejmy nadzieję, że druga liga pokaże, że nie jest "za wielką wodą" od Ekstraklasy.
pozdro drugoligowcy.
- zlatan_sc
- Juventino
Górnik Polkowice 1 - 2 Zagłębie Sosnowiec
Zagłębie po fatalnym początku sezonu na fali wznoszącej! Nie wiem czy to trener Dworczyk wyciska z graczy dodatkową ambicje czy sami zawodnicy wzięli się za siebie i ostro walczą o Ekstraklasę. Nowe nabytki nareszcie zaczynają grać tak jak trzeba. Berensztajn nareszie przypomniał sobie jak strzelać bramki z wolnych a Piątkowski odzyskuje forme. Do tego nowy lider Pach, vice lider tabeli strzelców Folc i starzy wyjadacze z Zagłębia, Chwalibogowski, Bednar i Adżem, którzy odzyskali dobrą dyspozycję.
ale Jagiellonia niech wygra z Kmitą, postawiłem na nią u bukmahera..
Zagłębie po fatalnym początku sezonu na fali wznoszącej! Nie wiem czy to trener Dworczyk wyciska z graczy dodatkową ambicje czy sami zawodnicy wzięli się za siebie i ostro walczą o Ekstraklasę. Nowe nabytki nareszcie zaczynają grać tak jak trzeba. Berensztajn nareszie przypomniał sobie jak strzelać bramki z wolnych a Piątkowski odzyskuje forme. Do tego nowy lider Pach, vice lider tabeli strzelców Folc i starzy wyjadacze z Zagłębia, Chwalibogowski, Bednar i Adżem, którzy odzyskali dobrą dyspozycję.
ale Jagiellonia niech wygra z Kmitą, postawiłem na nią u bukmahera..

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- dacar666
- Juventino
dawno nikt w tym temacie nie pisal... wiec ktos musi zapoczatkowac. Zaczne oczywiscie od Piasta...
Zwyciestwo na inauguracje, i to z majacym I ligowe aspiracje Zaglebiem Sosnowiec pokazalo, ze gliwiczanie sa w stanie podlaczyc sie do walki o Orangerie. Dowodem tego mialo byc miedzy innymi zamontowanie oswietlenia na stadionie przy ul. Okrzei. A jak jest? Jaka jest rzeczywistosc? Przedstawia sie ona gorzej, niz w szarych kolorach. po 13 rozegranych meczach gliwiczanie maja na koncie 13 punktow. Zawodnicy graja kiepsko, zarzad pokazuje swoj prawdziwy arogancki stosunek do klubu, trener Zielinski zwolniony... juz nie mowie o tym, ze po meczu derbowym z Ruchem Chorzow ochrona zaczela gazowac i palowac kogo sie dalo. Przykre, ale prawdziwe (sam to widzialem na wlasne oczy). Najwieksza glupota prezesa Krzyzanowskiego okazalo sie zwolnienie Jacka Zielinskiego. W jego miejsce trenerem zostal Boguslaw Pietrzak, porzucajac rezerwy Wisly Krakow. Bilans trenera Pietrzaka: 4 mecze i trzy punkty. Zwyciestwo w marnym stylu nad Unia Jamnikowo bylo po prostu dzielem przypadku... innaczej mielibysmy dzisiaj bilans 4 mecze: 1 punkt. Zespol, ktory mial sie liczyc w walce o awans do Ekstraklasy niedlugo moze liczyc sie w walce o awans... ale o powrot do II ligi (po spadku do 3). a zarzad nie robi NIC (!) zeby temu zapobiec. Mecze w Gliwicach wygladaja tak, jakby byl to mecz w B klasie (np. mecz Korony Barglowka, tylko ze tam nie ma oswietlenia). Zamiast pilkarskiego swieta mamy pilkarska stype. Stype, ktora ugotowal nam trener Pietrzak i prezes Krzyzanowski. Brawo Panowie! Tak dalej!
Co do reszty II ligi... skutecznie do walki o ekstraklase wlaczyl sie Ruch Chorzow. Mimo, ze chorzowian nie lubie, to jednak uwazam, ze za zaslugi (14 mistrzow Polski) powinni oni grac w I lidze. Widac rowniez I-szo ligowe aspiracje Jagielloni Bialystok (to akurat nic nowego) oraz Zaglebia Sosnowiec. I temu ostatniemu zespolowi szczerze zycze, zeby ten awans osiagnal. Wiekszosc sie pewnie zastanawia dlaczego nie wspomnialem o Hydrostworze... otoz nie chcialbym widziec tego zespolu w I lidze. Kto by tam przychodzil na mecze? Nikt. W dole raczej wszystko bylo do przewidzenia - ostatnie 4 miejsca zajmuja beniaminki. piaty od konca jest Piast... a obawiam sie, ze niedlugo moze byc nawet i pierwszy od konca. Wtedy w gliwicach bedziemy spiewac "odwroc tabele, Piastunka bedzie na czele..."
pozdrawiam
Zwyciestwo na inauguracje, i to z majacym I ligowe aspiracje Zaglebiem Sosnowiec pokazalo, ze gliwiczanie sa w stanie podlaczyc sie do walki o Orangerie. Dowodem tego mialo byc miedzy innymi zamontowanie oswietlenia na stadionie przy ul. Okrzei. A jak jest? Jaka jest rzeczywistosc? Przedstawia sie ona gorzej, niz w szarych kolorach. po 13 rozegranych meczach gliwiczanie maja na koncie 13 punktow. Zawodnicy graja kiepsko, zarzad pokazuje swoj prawdziwy arogancki stosunek do klubu, trener Zielinski zwolniony... juz nie mowie o tym, ze po meczu derbowym z Ruchem Chorzow ochrona zaczela gazowac i palowac kogo sie dalo. Przykre, ale prawdziwe (sam to widzialem na wlasne oczy). Najwieksza glupota prezesa Krzyzanowskiego okazalo sie zwolnienie Jacka Zielinskiego. W jego miejsce trenerem zostal Boguslaw Pietrzak, porzucajac rezerwy Wisly Krakow. Bilans trenera Pietrzaka: 4 mecze i trzy punkty. Zwyciestwo w marnym stylu nad Unia Jamnikowo bylo po prostu dzielem przypadku... innaczej mielibysmy dzisiaj bilans 4 mecze: 1 punkt. Zespol, ktory mial sie liczyc w walce o awans do Ekstraklasy niedlugo moze liczyc sie w walce o awans... ale o powrot do II ligi (po spadku do 3). a zarzad nie robi NIC (!) zeby temu zapobiec. Mecze w Gliwicach wygladaja tak, jakby byl to mecz w B klasie (np. mecz Korony Barglowka, tylko ze tam nie ma oswietlenia). Zamiast pilkarskiego swieta mamy pilkarska stype. Stype, ktora ugotowal nam trener Pietrzak i prezes Krzyzanowski. Brawo Panowie! Tak dalej!
Co do reszty II ligi... skutecznie do walki o ekstraklase wlaczyl sie Ruch Chorzow. Mimo, ze chorzowian nie lubie, to jednak uwazam, ze za zaslugi (14 mistrzow Polski) powinni oni grac w I lidze. Widac rowniez I-szo ligowe aspiracje Jagielloni Bialystok (to akurat nic nowego) oraz Zaglebia Sosnowiec. I temu ostatniemu zespolowi szczerze zycze, zeby ten awans osiagnal. Wiekszosc sie pewnie zastanawia dlaczego nie wspomnialem o Hydrostworze... otoz nie chcialbym widziec tego zespolu w I lidze. Kto by tam przychodzil na mecze? Nikt. W dole raczej wszystko bylo do przewidzenia - ostatnie 4 miejsca zajmuja beniaminki. piaty od konca jest Piast... a obawiam sie, ze niedlugo moze byc nawet i pierwszy od konca. Wtedy w gliwicach bedziemy spiewac "odwroc tabele, Piastunka bedzie na czele..."
pozdrawiam

- białas
- Juventino
za nami kilka kolejnych kolejek zaplecza naszej ekstraklasy. nie wyjaśniło się prawie nic, wszystko pozostaje tak, jak sobie wyobrażałem przed sezonem.
ostatnia kolejna przyniosła nam porażki lidera i wicelidera. o ile o porażce Zawiszy można było pomyśleć, o tyle pogrom Ruch przez Unię wygląda conajmniej imponująco. punkt straty odrobiła natomiast Jaga, która bez 4 podstawowych graczy zremisowała z beniaminkiem ze Stalowej Woli.
w najbliższą sobotę kibice spodziewać się mogą kilku dobrych meczów. mam na myśli mecz w Białymstoku, który będę miał okazję obejrzeć (obniżka ceny biletu uglowego do 5 zł. - niestety tylko na ten mecz) oraz w Chorzowie, gdzie Ruch podejmować będzie Lechię. przy sprzyjających warunkach pierwsza trójka może sobie zapewnić spokojną przerwę zimową. a wiosną nadal nie będzi nić wiadomo...
PS. czy wszyscy drugoligowi kibice z JP kibicują łódzkim drużynom? bo coś temat niemal umarł...
ostatnia kolejna przyniosła nam porażki lidera i wicelidera. o ile o porażce Zawiszy można było pomyśleć, o tyle pogrom Ruch przez Unię wygląda conajmniej imponująco. punkt straty odrobiła natomiast Jaga, która bez 4 podstawowych graczy zremisowała z beniaminkiem ze Stalowej Woli.
w najbliższą sobotę kibice spodziewać się mogą kilku dobrych meczów. mam na myśli mecz w Białymstoku, który będę miał okazję obejrzeć (obniżka ceny biletu uglowego do 5 zł. - niestety tylko na ten mecz) oraz w Chorzowie, gdzie Ruch podejmować będzie Lechię. przy sprzyjających warunkach pierwsza trójka może sobie zapewnić spokojną przerwę zimową. a wiosną nadal nie będzi nić wiadomo...
PS. czy wszyscy drugoligowi kibice z JP kibicują łódzkim drużynom? bo coś temat niemal umarł...
- gregor_g4
- Juventino
Ja również 8)białas pisze:mam na myśli mecz w Białymstoku, który będę miał okazję obejrzeć
Co do tego meczu - uważam drużynę Jagi za faworyta, po 1 grają u siebie, po 2 to dobrze poukłądana drużyna, więc Zagłębie będzie musiało się namęczyć aby wywieźć z tego trudnego terenu punkty. Dodatkowo piłkarze mają w nogach mecz ze Śląskiem rozegrany w badzo trudnych warunkach, w któym kontuzji nabawił sie Skrzypek, więc za niego na prawej pomocy będzie musiał grać Piątkowski, który lepsze mecze przeplata gorszymi.
Jednak mimo wszystko, mam nadzieję że Zagłębie powalczy i nie przegra tego meczu, a przy odrobinie szczęścia wywiezie komplet punktów.
Co do pozostałych wyników - mam nadzieję że Ruch i Hydro powtórzą swoje zeszłotygodniowe wyczyny. No i Polonia Bytom mogłaby wreszcie przegrać...
- Asta#8
- Qualità Juventino
Nikt powiadasz?dacar1 pisze:Wiekszosc sie pewnie zastanawia dlaczego nie wspomnialem o Hydrostworze... otoz nie chcialbym widziec tego zespolu w I lidze. Kto by tam przychodzil na mecze? Nikt.

Więc proszę Cię nie mów mi, że nikt nie chodzi na Zawiszę. Na koniec kilka zdjęć:
Lechia1
Lechia2
Jagiellonia1
Jaga1
Pozdrawiam
- dacar666
- Juventino
Asta#8:
Chcesz, to bez problemu opisze Ci sytuacje... otoz jak wiesz, Gliwice to miasto, ktore lezy bardzo niedaleko Zabrza. Majac do dyspozycji 10 zlotych (tyle w Gliwicach kosztuje bilet normalny) jasne chyba jest, ze wolal(a)bys zaplacic tyle samo za ogladanie 1 ligi w Zabrzu, prawda? Druga sprawa dotyczaca Gliwic - miasto to jest mniej wiecej w jednej-trzeciej opanowane przez fanow Gornika. Akurat dzielnice, w ktorej mieszkaja "najzagorzalsi" kibice z Torcidy Gornika. Po trzecie... Rzeczy, jakie robi zarzad wolaja o pomste do nieba. Palowac swoich (niewinnych) kibicow i truc ich gazem?!?!?! Kto Ci w takiej sytuacji pojdzie na mecz? Jezeli ochrona zamiast ochraniac mecz albo paluje niewinnych, albo szcza w gacie, gdy pod bramami zjawia sie 6 autokarow z kibicami Lecha Poznan (mecz P.P. Piast Gliwice - Arka Gdynia. Kolo 70 minuty poznaniacy nieniepokojeni przez nikogo z obrony wchodza sobie normalnie na stadion i siadaja gdzie popadnie...) Wiec majac 10 zlotych kibic woli pojsc na 1 lige na Gornika, niz na 2 lige i nie byc pewnym, ze wroci calo z meczu (czy go ochrona nie spaluje).
Poza tym... pragne tylko przytoczyc, ze mecz pomiedzy Piastem a Zaglebiem Sosnowiec (wybaczcie kibice z Sosnowca - po prostu byl to pierwszy mecz nowego sezonu i dlatego go przytaczam) ogladalo grubo ponad 5 tysiecy (mimo, ze na 90minut.pl sa niewlasciwe dane). Mysle, ze nawet kolo 6 tysiecy bylo. Ale nie chcialem tutaj za wszelka cene przechwalac Gliwic.
Pamietasz akcje "darmowy autobus na mecz Zawiszy"? Ilez to razy na mecz z Inowroclawia itp. przyjezdzal pusty autokar? Albo wsiadala jedna osoba? I nie jest to moj wymysl, tylko sprawdzona informacja od kumpla z Bydgoszczy. A skoro juz porównujesz prosze bardzo:
"Zawisza" - Odra Opole: widzow 2 tys.
"Zawisza" - Slask Wroclaw: widzow 2,5 tys.
I ostatnie: chyba mi nie powiesz, ze na tym meczu siedzi 5 czy 6 tysiecy widzow...
http://galeria.zawiszabydgoszcz.info/di ... um=3&pos=1
mimo wszystko - pozdrawiam serdecznie z Gliwic.
Chcesz, to bez problemu opisze Ci sytuacje... otoz jak wiesz, Gliwice to miasto, ktore lezy bardzo niedaleko Zabrza. Majac do dyspozycji 10 zlotych (tyle w Gliwicach kosztuje bilet normalny) jasne chyba jest, ze wolal(a)bys zaplacic tyle samo za ogladanie 1 ligi w Zabrzu, prawda? Druga sprawa dotyczaca Gliwic - miasto to jest mniej wiecej w jednej-trzeciej opanowane przez fanow Gornika. Akurat dzielnice, w ktorej mieszkaja "najzagorzalsi" kibice z Torcidy Gornika. Po trzecie... Rzeczy, jakie robi zarzad wolaja o pomste do nieba. Palowac swoich (niewinnych) kibicow i truc ich gazem?!?!?! Kto Ci w takiej sytuacji pojdzie na mecz? Jezeli ochrona zamiast ochraniac mecz albo paluje niewinnych, albo szcza w gacie, gdy pod bramami zjawia sie 6 autokarow z kibicami Lecha Poznan (mecz P.P. Piast Gliwice - Arka Gdynia. Kolo 70 minuty poznaniacy nieniepokojeni przez nikogo z obrony wchodza sobie normalnie na stadion i siadaja gdzie popadnie...) Wiec majac 10 zlotych kibic woli pojsc na 1 lige na Gornika, niz na 2 lige i nie byc pewnym, ze wroci calo z meczu (czy go ochrona nie spaluje).
Poza tym... pragne tylko przytoczyc, ze mecz pomiedzy Piastem a Zaglebiem Sosnowiec (wybaczcie kibice z Sosnowca - po prostu byl to pierwszy mecz nowego sezonu i dlatego go przytaczam) ogladalo grubo ponad 5 tysiecy (mimo, ze na 90minut.pl sa niewlasciwe dane). Mysle, ze nawet kolo 6 tysiecy bylo. Ale nie chcialem tutaj za wszelka cene przechwalac Gliwic.
Pamietasz akcje "darmowy autobus na mecz Zawiszy"? Ilez to razy na mecz z Inowroclawia itp. przyjezdzal pusty autokar? Albo wsiadala jedna osoba? I nie jest to moj wymysl, tylko sprawdzona informacja od kumpla z Bydgoszczy. A skoro juz porównujesz prosze bardzo:
"Zawisza" - Odra Opole: widzow 2 tys.
"Zawisza" - Slask Wroclaw: widzow 2,5 tys.
I ostatnie: chyba mi nie powiesz, ze na tym meczu siedzi 5 czy 6 tysiecy widzow...
http://galeria.zawiszabydgoszcz.info/di ... um=3&pos=1
mimo wszystko - pozdrawiam serdecznie z Gliwic.